כלב תוקף כלב - עילה להגשת תלונה ?

ypaul123

New member
כלב תוקף כלב - עילה להגשת תלונה ?

שלום רב, הורי טיילו להנאתם בחוף הים בהרצליה, כאשר לפתע פתאום התנפל על כלבתינו כלב זאב לא קשור וגרם לה לחבלות גופניות. כמו כן, אבי שניסה להגן עליה אף הוא נפצע ברגלו. האם ישנה משום עילה להגשת תלונה במשטרה על כך שבעליו של הכלב לא קשרו ברצועה ואיפשר לו לסתובב בחוף באין מפריע ? יש לציין שהנ"ל שילם את הוצאות הטיפול של כלבתינו, ברם הכאבים שחווה כלבתנו נגלים לעין ונראה שמא היא סובלת. אודה לכם על תשובתכם המלומדת, יוני.

תשובה

באספקט של דיני העונשין - משטרת ישראל - הוראת החוק הרלוונטית הינה: 338. מעשי פזיזות ורשלנות (א) העושה אחת מאלה בדרך נמהרת או רשלנית שיש בה כדי לסכן חיי אדם או לגרום לו חבלה, דינו - מאסר שלוש שנים: ... (5) עושה מעשה לגבי חומר נפץ או כלי יריה שבהחזקתו, או אינו נוקט אמצעי זהירות נאותים מפני סכנה מסתברת הכרוכה בהם; (6) אינו נוקט אמצעי זהירות מפני סכנה מסתברת הכרוכה בחיה שבהחזקתו; (7) נותן טיפול רפואי או כירורגי לאדם שהתחייב לטפל בו; (8) מוכר, מספק, נותן או מפעיל תרופה או חומר מרעיל או מסוכן; (9) משתמש בחומר מרעיל או מסוכן או מחזיק בו או מפקירו, או מפקיר מיכל שהוחזק בו חומר כאמור ויש בו כדי להרעיל או לסכן. (ב) העובר עבירה לפי סעיף קטן (א)(5) בחגיגה או בטקס, דינו - מאסר ארבע שנים. באספקט של דיני הנזיקין - יש לפנות לעו"ד אשר מתמחה בנזיקין - הוראות החוק הרלוונטיות הינן: 41א. נזקים שנגרמו על ידי כלב בתובענה בשל נזק לגוף שנגרם על ידי כלב, חייב בעליו של הכלב או מי שמחזיק בכלב דרך קבע (להלן - הבעלים) לפצות את הניזוק, ואין נפקא מינה אם היתה או לא היתה התרשלות מצדו של הבעלים. 41ב. הגנות בתובענה לפי סימן זה לא תהא הגנה לבעלים, אלא אם כן הנזק נגרם עקב אחד מאלה - (1) התגרות של הניזוק בכלב; (2) תקיפת הניזוק את הבעלים, את בן זוגו, הורו או ילדו; (3) הסגת גבול של הניזוק במקרקעין של הבעלים. 41ג. שמירת דינים אין סימן זה גורע מזכויות אחרות לפי פקודה זו או לפי כל דין אחר.

ypaul123

New member
תוספת קטנה ברשותך.

ראשית, ברצוני להודות לך שטרחת להשיב. העניין הוא שהכלב פגע בכלבתי כאשר הוא היה משוחרר (קרי, ללא רצועה) הוא גרם לה ל-4 חתכים עמוקים שדרשו תפרים וכו'. גםאבי שניסה להדוף את הכלב נפל, ונחבט ברגלו (שפשוף) בעלת הכלב תשלם(ע"פ דבריה) על הטיפול הרפואי של כלבתי, אולם חרף עובדה זו, הייתי רוצה להגיש נגדה גם תלונה רשמית במשטרה ע"מ שייפתח לך תיק פלילי ע"מ שבעתיד התנהגות בזוייה זו מצידה לא תישנה. שוב, אינני מחפש "לחלוב" ממנה כסף, אלא רק ללמד אותה לקח. האם תלונה במשטרה נתיב את התוצאה הזו, או שמא העניין יסגר בתואנה הרגילה של "חוסר עניין לציבור". ברצוני לתתדגש נוסף כי כלבתי היתה רחוקה מהכלב שתקף אותה, והייתה קשורה ברצועה. תודה על תשובתך.

השלמה לתשובה

ישנם עוד אספקטים לניתוח, למשל כיצד האב ניפגע וממי? האם יש חוזק עזר עירוני שחל? וכנראה שיש! האם יש שלט במקום? חוף מוכרז? הכלב היה בלי מחסום פה? איזה סוג כלב זה? (כלב מסוכן?) ועוד ועוד. צריך להתייעץ עם מומחה בנזיקין שכן אני מניח שאתם לא רוצים שיהיה לו תיק פלילי אלא עיניכם נשואות לפיצוי מלא בגין כל הנזקים שנגרמו.

השלמה נוספת

להגיד עתה ו"מרחוק" - בלי להכיר את החומר על בוריו - מה יהיה גורל התיק. קשה להעריך. לא נראה לי כי מדובר בחוסר עניין לציבור וככול שתודע על כך בעתיד תוכל להגיש על כך ערר אם תמצא לנכון.

ypaul123

New member
תשובות.

1)האב נפל כאשר הוא מנסה להפריד בין הכלב התוקף לכלבתינו. ובכך נפגע ברגלו (שפשוף די עמוק) 2) המקרה קרה בטיילת של חוף השרון בהרצליה 3)הכלב שלי לא היה עם מחסום פה, וכמובן גם לא הכלב התוקף 4) הכלב היה כלב זאב. אני מאוד רוצה שיהיה לבעל הכלב תיק פלילי. שוב, הפיצויים לא חשובים לי אלא רק שלבעלים יהיה תיק פלילי.

תשובה

מבחינת חוק העונשין, לכאורה בוצעה כאן עבירה. הגשת תלונה למשטרה תחל את גלגלי ההליך הפלילי וככול שהמשטרה תחליט לסגור את התיק אתה מוסמך לערור על כך. רצוי שבעת הגשת התלונה יהיו לך העתקים מתמונות ומסמכים רפואיים. מעבר, הכל נתון לשיקולך.

תלונה בגין כלב תוקפן

יש לך עילה מובהקת לתלונה. ראה חחוק להסדרת הפיקוח על כלבים, בייחוד סעיף 11 (א) ו- 18 (ב) (2). ראה גם התקנות להסדרת הפיקוח על כלבים (יבוא והחזקה של כלבים מסוכנים),

למעלה