מצאתי בפורום איכות הסביבה של תפוז
חברי הפורום אתם חייבים לקרוא. אגב, על המכתב חתומה "האילתית". הנה זה, לא נגענו. אבל תשפטו איך אנחנו נראים אחרי מכתב זה. אני רוצה לספר לכם על המצב העצוב באילת, בנוגע לאיכות הסביבה. (אני לא מתכוונת לאף אחד ספציפית) אילת, עיר התיירות מספר אחת בארץ. כולם יורדים לשם. אני לא מכירה אחד שלא היה כאן פעם אחת לפחות בחיים שלו. כולם אוהבים את אילת. אילת זה עיר שבה מתפרקים, נהנים, רוקדים, שוכחים מהכל. אנו האילתים, די נדפקים מכל הצפונים שיורדים לאילת. אין להם כבוד לעיר הזאת. טיפת כבוד אין להם! הם מתפרקים, נהנים, ואנחנו נדפקים. 1. הצפונים משחיטים בתי מלון, אכסניות, במקום שהם שוהים בהם. זה קורה המון. שמעתי על מקרים שבהם שרפו וילונות, שברו זכוכיות, שברו טלוויזיות וקרעו ציפיות וכו´... 2. הם מלכלכים את העיר, ועוד חושבים שמישהו ינקה אחריהם. הם מלכלכים לנו את הים, שגם ככה במצב על הפנים, ומזהמים אותו. הם מלכלכים בתי מלון ואכסניות, ואני בתור אחת שעבדה בחדרנות, יודעת כמה סבל זה לעבוד בעבודה הזאת. ורק לחשוב על שמישהי אחת עושה את כל העבודה לבד... זה לחזור הבייתה עם כאבי רגליים נוראיים, כאבי גב, שרירים תפוסים, עייפןת נוראית, ושעות העבודה ארוכות. מ8 בבוקר עד 4-5 אחרי צהריים, ולעתים חוזרים עם פציעות קלות. זה לא רק זה. גם את העיר עצמה הם מלכלכים, בשקיות ניילון שהם זורקים, בסיגריות החצי מכובות שעלולות לגרום לשריפות ועוד המון. 3. הם לא רק מלכלכים את העיר, הם גם פוצעים את האילתים. חברים שלי. תסבירו לי, אם באתם להתפרק, מזה להתפרק מבחינתכם? להרביץ, ללכת מכות, לדקור ולרצוח?! זה להתפרק? זה ממש לא להתפרק... זה עלול להיות מסוכן כל הדקירות האלה שקורות פה בחופשים הגדולים כמו: החופש הגדול, פסח ועוד... באתם להתפרק, להנות. או שאולי התכוונתם להנות בבית חולים? אל תרביצו לאילתים, כי תאמינו לי שיש המון המון אילתים מזה חמודים וקורעים מצחוק. אם תכירו אילתים מקרוב, תשבו איתם, דברו איתם. תאמינו לי אתם תצטערו שככה אתם פוגעים בהם פיזית. תחשבו שזה היה הפוך. אתם הייתם האילתים, ולכם היו מרביצים ודוקרים. לא הייתם רוצים שזה יקרה נכון? אז אל תעשו את זה לאילתים, כי האילתים גם יכולים לדקור ולעשות הרבה דברים יותר ממכם. יש אילתים שממש לא כדאי להתעסק איתם, ואני מקווה שאף אחד לא יפול על אחד מהם, כי אז הוא אכל אותה, ואל תגידו לי שאני יביא את כל הצפון ואת כל החברים שלי, כי כל אילת תבוא עליכם. כולם מכירים פה את כולם. אני לא מנסה להפחיד, אלא רק להזהיר, שלא כדאי להתעסק עם אילתים. גם אתם תסתבכו עם משטרה ובתי חולים, וגם חבל. כשאתם באים לאילת, תהנו מהעיר הזאת, ואל תעשו שטויות. אל תלכלכו כי אתם שוהים פה, וזה כמו בית בשבילכם בזמן שאתם שוהים פה. אל תלכלכו את הבית שלכם!! אף אחד פה לא ינקה אחריכם. תפנימו ותחשבו על הכל בבקשה. תודה. לילוש