אוח, נטעק,
את אני כשהייתי בגילך. זה מעודד משהו, אם אני אגיד שהייתי בדיוק, אבל בדיוק- בדיוק ככה, ועכשיו זה שונה לגמרי? אני מקווה שכן, כי לפחות בעיני זה נותן סוג של הוכחה שדברים לא חייבים להשאר ככה תמיד. הפתרון, לדעתי? קודם כל לחשוב מה כן היית רוצה לעשות עם החיים, או עם עצמך. אל תעשי כלום בינתיים, אבל פשוט תחשבי לך, מצידי את מוזמנת לעשות רשימה. וזה לא חייב להיות תכנוני קריירה או "לעשות דוקטורט במדעי החלל", אלא יותר דברים קטנים, כמו דברים שבא לך לקנות לעצמך, חברים שאת רוצה לראות, סרטים שעוד לא ראית ומתחשק לך (יש דבר כזה?
) או מוזיקה חדשה שבא לך לנסות. דברים קטנים בסופו של דבר מובילים לדברים הגדולים יותר. ומשם פשוט מתחילים. לא בבת אחת. קורה שיש חשק לעשות משהו כייפי? תעשי אותו, אבל אל תתייחסי אליו בביטול. תגידי לעצמך "נטע, זה היה כיף", תצייני אותו כמשהו מיוחד ותני לעצמך ליהנות ממנו, אפילו אם זה מרגיש לך הכי דבילי בעולם, זה נותן הרגשה טובה. ואז יש לך משהו להזכר בו, וזה נותן לך רצון להשיג שוב את ההרגשה הזו, ולעשות עוד דבר טוב בשביל עצמך. וכמו שאמרתי, זה מוביל לדברים הטובים הגדולים. פשוט תראי מה כן עושה לך טוב, וגם אם זה נראה ענקי ובלתי מושג, צעד אחרי צעד, ככה לאט ובקטנות, אפשר להשיג את זה. גם אם יש לך מטרה עצומה כמו "להיות מאושרת", שזה נראה הדבר הכי עצום וגדול ובלתי הגיוני, הוא מתפרק לדברים קטנים, ואותם את צריכה לנסות להשיג, כשאת זוכרת שזה לא בא בבת אחת. הרצון לתקן ייבנה בסופו של דבר. אם את מאמינה בעצמך, וזה פרט חשוב, בסוף זה יצליח. ותחשבי על זה רגע- לנסות ולהכשל זה משהו שכבר עשית, נכון? אז את יודעת איך זה מרגיש. מה יש לך להפסיד? הצלחה? להגיד "אני יודעת שאני אפול שוב" זו הדרך הבטוחה ליפול שוב. כי את לא מאמינה בעצמך ומראש מסכלת לעצמך כל נסיון. תחשבי שאת כן יכולה, שלא תיפלי, תלכי צעד אחרי צעד, בקטנה. אין דבר כזה לנסות ומיד להצליח. תבדקי למה את "נופלת" ומה את יכולה ללמוד מזה לפעם הבאה. תנסי להוציא מכל דבר משהו חיובי. תמיד יש. עצם הראייה הזו שאפשר להוציא משהו חיובי, היא כבר דרך מוצלחת... זהו, שיהיה בהצלחה
. את יודעת שאת יכולה לדבר איתי.