כלור ואומגה 3

מיקי153

New member
כלור ואומגה 3

הי, אשמח לקבל תשובות לגבי 3 שאלות לא קשורות זו לזו: 1. אומגה 3 - אני בהריון והייתי היום בבית מרקחת לקנות אומגה 3 של אלספה (בו אני משתמשת מתחילת ההריון) - מכיל 1000 מ"ג שמן דגים מתוכם 120 DHA ו- 180 EPA. הרוקח הפתיע אותי כאשר אמר שאני לא אמורה לקחת בכלל EPA אלא רק DHA. פעם ראשונה ששמעתי על זה. מישהו יודע על זה משהו? 2. כלור - מסתבר שהפידידון שלנו מאוד אוהב בריכות (לאור הסופ"ש האחרון שהיה לנו) ושוקלים לעשות מנוי לבריכה, שכנראה תקל גם עלי בהריון (במקום ללכת לים....). מה שמונע מאיתנו הוא החשש מכלור בבריכות. האם קיים אישזהו סיכון לילדים שלנו בברכות? האם ידוע על סיכון כלשהו לנשים בהריון?...אתם בטח מבינים אבל אחת התקוות הכי גדולות שלנו היא שהילד הבא שלנו יהיה ילד רגיל ואנחנו מנסים למזער סיכונים ככל האפשר.... 3. ושאלה אחרונה - מה ההבדל בין שמן דגים לשמן כבד דגים? תודה לכולם :)

אומגה 3, כלור וההבדל בין שמן דגים לשמן כבד קו

1. יש טענה כזו שנדונה כאן כבר לא פעם בעבר. הנה תוצאות חיפוש מתקדם על DHA בתוכן: http://www.tapuz.co.il/search2009/?...tart=13/9/1999&end=25/05/2009&ppage=25&sort=R דעתו של גיא בן צבי שונה והוא אינו מצדד בלקיחת DHA בלבד. לי אישית ההסבר שלו נשמע הגיוני. 2. כן, כלור הוא בעייתי, וכן, גם הנושא הזה נדון כאן בעבר בהרחבה. הנה תוצאות חיפוש מתקדם על המלה "כלור" בתוכן: http://www.tapuz.co.il/search2009/?...tart=13/9/1999&end=25/05/2009&ppage=25&sort=R מן הסתם תמצאי עוד אם תערכי חיפוש דומה על "בריכה". 3. מצטטת מהמאמר על אומגה 3 במאמרי הפורום: "שאלה: האם אפשר להשתמש בשמן כבד דגים (cod liver oil) כמקור לאומגה שלוש? תשובה: ממש לא. CLO הוא תוסף מצוין שמכיל כמויות ניכרות של ויטמין A ו D. גם ויטמין A וגם ויטמין D יכולים מאד לעזור לילד שלכם, אבל בכמויות גבוהות הם הופכים להיות רעילים. בCLO יש אומנם אומגה שלוש אבל כדי לקבל את המינון שהילד צריך מCLO יש לקחת מינון גבוה שיגרום להרעלה של ויטמין D. ויטמין A עוזר להלחם נגד וירוסים, ועוזר מאד לילדים בספקטרום ביחוד בקשר עין ושפה." עד כאן הציטוט. תוספת קצרה - יחסי הכמויות ב-CLO בין EPA לבין DHA אינם אלה האידאליים (3:2 לטובת ה-EPA) וזו סיבה נוספת לכך ש-CLO אינו מקור טוב לאומגה 3. (חיפוש מתקדם על CLO או שמן כבד קוד יניב עוד הרבה תוצאות דומות עם פירוט רב יותר). החיפוש של תפוז שופר בצורה ניכרת - ממש אפשר למצוא שם דברים עכשיו! מומלץ תמיד לנסות
.

מיקי153

New member
אני מבולבלת

תמי - קודם כל תודה רבה על הפירוט. להבא אריץ חיפושים לפני שאשאל שאלות :) אני חייבת להגיד שאני די מבולבלת בכל מה שקשור לCLO - קראתי את השרשורים שהיו בנושא וחלק אומרים כמוך שהיחס בין EPA ל - DHA הוא הפוך, ושזהו לא מקור טוב לאומגה 3 אבל מצד שני קוראת שרופאי DAN ממליצים דווקא על CLO. כמו כן זו היתה גם ההמלצה של יועצת התזונה שלקחנו זה עתה ומומלצת פה מאוד בפורום.....כנראה שאין פה אמת אחת ??? לגבי הכלור - די התבאסתי לקרוא, לא הייתי מודעת כ"כ לנזק שעשוי לגרום לילדים שלנו. מה שמפתיע הוא שבסופ"ש האחרון שהיינו בים המלח (ואני די בטוחה שהיה בה כלור) הקטן היה כ"כ מבסוט ולא ראינו שום השפעה שלילית, להפך הוא היה כ"כ תקשרותי בבריכה, בצורה ממש יוצאת דופן. בכל אופן, אולי ננסה פעמים ספורות את הבריכה שבשכונה בימי הקיץ החמים במיוחד אבל מה שבטוח מנוי אני לא מתכוונת לעשות....

רגע רגע

לגבי CLO, קפצת פה למסקנות מוטעות שאינן מתחייבות מהמקורות המצוטטים, וזה גם לא מה ששאלת! שאלת מה ההבדל בין שמן דגים לשמן כבד קוד, וקיבלת תשובה לשאלה הזו. אז ככה, להבהרה: זה ש-CLO אינו מקור טוב לאומגה 3 זה לא אומר שהוא לא מקור טוב לדברים אחרים. CLO הוא מקור מעולה לוויטמין A וויטמין D ומחולל נפלאות בילדים אוטיסטיים רבים, כולל הפרטי שלי. הוא בהחלט מומלץ!! אבל - לא כאומגה 3, ולא בכמויות ענק. לאומגה 3 - אנחנו ממליצים על שמן דגים. אם רוצים לקחת כמויות גדולות של ויטמין A, כמו בפרוטוקול מגה-דוס שגם הוא עזר להרבה ילדים, עדיף לא בצורת CLO כי אז את מסתכנת בכמות גבוהה מדיי של ויטמין D. לגבי הכלור - ייתכן שהילד שלך מגיב פחות גרוע מאחרים. כל הורה כאן עושה את השיקול לעצמו ולפי הילד הפרטי שלו. היו כאן הורים שכן החליטו לקחת את הילד לברכה בזכות היתרונות, ואז המלצנו לנסות להתמודד עם הבעייתיות בעזרת אמבט מלח אפסום אחרי הברכה, COQ10, גלוטתיון ופוספטידיל כולין לפני ואחרי. הבחירה עדיין בידייך וכרגיל - מתוך תצפית על הילד הפרטי שלך.

מיקי153

New member
תודה תמי

עשית לי סדר בדברים.... את ממש אינציקלופדיה מהלכת ואני ממש נהנית לקרוא את התשובות שלך :)

JacobSk

New member
תמי זה ממש לא נחון שבCLO מינוני אומגה3 נמוחים

לפעם הראשונה אני כותב פה על מוינון של חומצות אומגה ב CLO של נורדיק למשל DHA 625mg EPA 410 mg וזה בכפית של CLO בד"כ הרבה מוצרים של שמן דגים לא מתקרבים לפרמתרים האלה. אני מקיר את ההמלצות של דר ברגר לפציאנתים בארץ כי הם באים אלי לקנות אז הוא ממליצ אך ורק על CLO ללא תוספת של שמן דגים.

תגידו, זו אני?

אני לא מנסחת מספיק ברור, או מדוייק? מסבירה שוב למה התכוונתי: לא כתבתי שהמינונים נמוכים! איפה בדבריי קראת את זה? מה כן: כתבתי שיחסי הכמויות בין EPA לבין DHA אינם אידאליים לפי ההסבר של גיא בן צבי, שמקובל עליי. את ד"ר ברגר אני מכירה היטב (שבע שנים) ומוקירה אף יותר.... בענייני שמן דגים הוא מבין פחות מגיא. לדעתי. לד"ר ברגר אין שום התנגדות לשמן דגים. הוא עצמו המליץ לנו על שמן דגים מסוגים שונים בתקופות שונות. מעולם לא שמעתי ממנו ש-CLO הוא מקור טוב לאומגה 3 - הוא תמיד הזכיר אותו כמקור טוב לוויטמין A ו-D. ושוב, ב-CLO יש גבול כמה אפשר לתת. אם רוצים לתת את הכמויות שגיא ממליץ עליהן לעתים קרובות, אז רק בשמן דגים, כי ב-CLO זה ייצא הרבה יותר מדיי ויטמין D. CLO ושמן דגים אלה שני תוספים שונים בעלי תפקידים שונים. אף אחד מהם לא מחליף את האחר. שניהם מועילים ונחוצים. CLO ושמן דגים אלה שני תוספים שונים בעלי תפקידים שונים. אף אחד מהם לא מחליף את האחר. שניהם מועילים ונחוצים. CLO ושמן דגים אלה שני תוספים שונים בעלי תפקידים שונים. אף אחד מהם לא מחליף את האחר. שניהם מועילים ונחוצים. CLO ושמן דגים אלה שני תוספים שונים בעלי תפקידים שונים. אף אחד מהם לא מחליף את האחר. שניהם מועילים ונחוצים. CLO ושמן דגים אלה שני תוספים שונים בעלי תפקידים שונים. אף אחד מהם לא מחליף את האחר. שניהם מועילים ונחוצים. זו דעתי ואני תומכת בה
.

הדרית30

New member
אוקי, אז כמה CLO מומלץ לתת?

איך מחשבים את זה? לפי משקל גוף? ועוד שאלה, הם ניתן לערבב את האומגה 3 וה - CLO ולתת ביחד?

razgalili

New member
לתת לפי ההמלצה על הבקבוק של הCLO

יבטיח שלא תיתנו מינון יתר. ניתן לערבב את שמן הדגים והCLO ביחד בלי בעיה.

הדרית30

New member
תודה

הסתכלתי שוב בבקבוק ובאמת כתוב שהמנה המומלצת היא 5CC (של Carlson). קצת מוזר שהמנה המומלצת לא קשורה למשקל...

למעלה