כלים להתמודדות

רננהלי

New member
כלים להתמודדות

היום היתה לי איזו שיחה עם מישהו שהיא היתה די סיכום של השנה הזו מבחינתי. שיחה שקצת הכאיבה לי. והיה לי קשה איתה. השארתי את הנסתר רב מן הגלוי. לא דיברתי בפרטים, רק בכלליות. אבל השיחה הזו גרמה לי אישית להסתכל אחורה על השנה הזו. אני חושבת שאני לא אוהבת לעשות את זה. כי היתה לי שנה זוועתית מכל הבחינות האפשריות. אני קצת אפילו מנסה להדחיק את זה, ולא להסתכל כל כך אחורה. לנסות להמשיך קדימה, אבל מדי פעם זה בא. אז הסתכלתי על השנה שהיתה. על איך הרגשתי בערך בחנוכה למשל. אני לפעמים משווה את עצמי מבחינה רגשית לתקופה של תחילת השנה עד אמצעה, ורואה שהכאב העצום שהיה אז כבר איננו. לכאורה זו סיבה לשמוח. אלא ש... משום מה זה אף פעם לא גורם לי לשמוח. והיום הבנתי למה. כי הכאב פג. אבל שום דבר אחר אין. כבר לא כאב. אבל זה לא שווה הרבה. אם אתה לא אוהב - אתה לא מתאכזב ולא כואב לך. אם אתה לא עושה - אתה לא נכשל. אז מנעתי את הכאב, אבל לא פיתחתי דרכי התמודדות עם החיים בעצם. ועכשו אני מפחדת ולא מסוגלת. לא מסוגלת לאהוב, לא מסוגלת לעבוד (לעבוד באמת, לא בעבודה כזו זמנית כמו עכשו).
מסקנות מאכזבות

ניאו30

New member
דרכי התמודדות עם החיים...

אכן זו שאלה ענקית שלפעמים רודפים אחריה כל החיים שלנו ללא תשובה. לדעתי,הכי חשוב להבין שאין תשובה אחת,יש הרבה דרכים להגיע ולהתמודד עם המציאות,וכל אחד צריך למצוא את הדרך הנכונה בשבילו. לאחר מכן,צריך לשאול את עצמנו מדוע זה קורה.ענית בעצמך-"אם אתה לא עושה-אתה לא נכשל".הייתי מוסיף-"אתה לא נכשל אבל גם לא יכול להרויח דבר".אז אולי כדאי להפנים את עניין האכזבה והפחד-זה לא פשוט להתגבר עליהם,אבל אם לא נעשה דבר כדי לשנות את החיים שלנו,בטוח שלא נתגבר ולא נתמודד עם מכשולי החיים שלנו. מכאן,גם נובע שאכזבה וכשלון לפעמים הם חלק מהמשחק,ואין דרך אחרת כדי להגיע למשהו בחיים מלבד לקחת את עצמך בידיים,לתפוס אומץ ולהגיד לעצמך "אני פוחדת מזה ומזה,אבל אני אעשה את זה על אף זאת...".האם את יכולה לזהות ממה את מפחדת?מהיכן זה נובע?כיצד זה עוצר אותך בחיים? עכשיו,גם נשאלת השאלה-מה זו עשייה?אז,לדעתי,עשייה היא כל דבר שאת עושה למענך,ורק למענך,ללא קשר לאחרים אלא ל"אני האמיתי" שלך.האם את יודעת מי זו את באמת?אממממ,אולי התשובה אצלך,בטח לא אצלי...למיטב הערכתי,ומתוך נסיוני הדל,רק מילוי החיים שלנו בתחושה של מימוש עצמי יכול לנטרל את הכאב שאת מדברת עליו. אני יכול לתת דוגמא מתוך נסיוני,ואם אני קורא נכון בין השורות אני רואה את זה גם אצלך-האי עשייה,או הפחד שמביא אותנו לזה,נובע מרצון להגן על עצמנו מפני פגיעה,כפי שאולי קרתה לנו בעבר.רק שכחנו בדרך שע"י כך אנחנו אולי מונעים מאחרים לפגוע בנו,אבל את ה"תפקיד" הזה אנחנו ממלאים בעצמנו בצורה "מצויינת".בזה שאנחנו נותנים לפחדים שלנו להכתיב לנו את מה שאנחנו עושים,או מה שאנחנו לא עושים,את מה שאנחנו חושבים או מאמינים וכדומה-זאת הפגיעה הכי גדולה שיכולה לקרות לנו,יותר מכל אחת אחרת שנעשית על ידי אנשים אחרים,מבחוץ.עכשיו,זה תלוי האם את בכלל מזהה את זה אצלך או לא. ולסיום,רק ממליץ לך להוציא מהלקסיקון שלך את המשפט שאני הכרתי כל כך טוב מחיי שליי "...לא מסוגלת לאהוב".אני בטוח שהוא לא נכון,ללא הכרות איתך.כל אחד יכול לאהוב,השאלה האם הוא מרשה לעצמו לאהוב?האם הוא לא חוסם את האהבה מלהגיע?וכדומה... לדעתי,העלת פה נושא מצויין שקשור למהות הפורום.רק חשוב להבין לפעמים שללא פתיחות מצד מי שכותב,לדבר בכנות על הכל,קשה לתת עיצות אמיתיות או מעשיות.כמובן שזו בחירה שלך אם להרחיב את הנושא הזה או לא,וברור ומובן שלא רוצים לחשוף הכל בפומבי,אבל רק תקחי זאת בחשבון לגביי התגובות. בכל מקרה,אני מקווה שההודעה הזו תתפתח עוד כי זה חשוב לכולנו מה שכתבת. וכמובן-שיהיה לך
והעיקר שלא תאבדי תקווה לשינוי לעולם!

לא כ"כ הבנתי איפה כאן המסקנה

לי זה יותר נשמע כמו תקופה לא פשוטה שעוברת עלייך, והרבה פעמים במצב כזה, יש ניתוק מהרגש, כי העומס הוא כ"כ גדול. מנעת את הכאב? או שאולי חווית אותו עד שהוא חלף? כלי גדול שקיבלתי להתמודדות הוא ההרפיה. כלומר - להרפות מהסיטואציה ולתת לה להיות, לקרות. לקבל את הרגש שאני מרגישה באותו רגע בהרפיה, בלי נסיון לשלוט בו (משום שכל רגש יחלוף). זה משהו שמאד מאד עוזר לי כיום להתמודד עם מצבים קשים, עם רגשות עצובים - אני מרפה, וממשיכה - והרגש הרע מתפוגג.

רננהלי

New member
תודה

תודה על התגובות. ניאו ראיתי שהשקעת, ולהבה שלמרות חוסר הזמן... הייתי כל כך עמוסה השבוע שלא הצלחתי להגיע לזה. ועכשו אני מרגישה שאין לי פנאי נפשי לפתח את זה. אז תודה תודה, וכשיהיה לי כוחות להתמודד עם זה מחדש. אני אחזור לזה...

למעלה