כלים להתמודד עם כעסים

varrose2

New member
כלים להתמודד עם כעסים

בוקר טוב... חמותי חולה בהלצהיימר והבעל שלה בן 80 פלוס מטפל בה במסירות< יש גם מטפלת> ומתמודד עם כל הקשיים שהולכים וגודלים לאחרונה בשיחה שלי איתו הוא הודה שלפעמים תוכפים אותו כעסים והוא פוחד מהתגובות שלו במיוחד במצבים של סרבנות עיקשת <מיקלחת אוכל...> למרות העזרה של המטפלת הוא מוצא עצמו במצבים של התפרציות שמעיקות עליו ופוגעות בבריאותו הנפשית אמרתי לו שהוא זקוק לכלים להתמודד עם הקושי הזה בגילו מגיעה לו יותר איכות חיים. לצערי לא ידעתי להוסיף יותר מזה ואם מישהו מכיר איזה ספר או מיסגרת שיכולה להדריך איך לפוגג את הלחץ שהוא נתון בו הוא נפגש באופן קבוע בקבוצת תמיכה לחולי הלצהיימר אבל נראה לי שהוא זקוק לעזרה יותר אישית. תודה על כל תגובה.

varrose2

New member
תודה תודה....

קיבלתי רשמתי ואני מתכוונת לטפל בהקדם...מקווה שהאבא ישתף פעולה . קצת מתלבטת איך לגשת לזה...אולי להגיד לו ליצור קשר איתה באופן עצמאי כך יהיה חופשי לשטוח צרותיו בפניה בלי תיווך מצונזר? הוא קצת קנאי לפרטיות שלו ואני רוצה לכבד את זה מצד שני יכול להיות שלא יעשה דבר וימשיך לסבול...אולי להתחיל עם הספר???

zs1957

New member
המכתב לגרי רוט ישלח מחר בבוקר

לילה טוב, זהבה שחם

פנטזי1

New member
שלום לך!

המליצו בעבר על הספר"36 שעות ביממה" של ננסי מייס ופיטר רבינס ,אפשר להשיג אותו בעמותת האלהיימר

ענתי44

New member
כלים להתמודד עם כעס

יש קבוצות תמיכה ויש גורמים שמטפלים פרטנית.ואת המקומות וודאי תקבלי מהחברים. האם חשבתם לשלב את חמותך במרכז יום?????? שם יהיה לה סדר יום ותעסוקה וסיבה לקום בבוקר. וחמיך הנפלא יקבל כמה שעות של אוויר לנשימה. בנוסף, אולי אתם הילדים כשאתם באים לבקר אחד מכם יקח אותו את חמך לפעילות מעניינת בחוץ.תלוי מה שהוא אוהב ללא חמותך. תרעיפו עליו שבחים וחום,כמה שיותר, למרות שאין לי ספק שאתם עושים זאת ודואגים לשניהם. בחודשים הראשונים הייתי צמודה לאמא שלי 24 שעות ולא סמכתי על אף אחד. מובן שהפכתי עצבנית ולחוצה. עכשיו כשאמא במרכז יום הרבה יותר טוב לשתינו. לא שלא קשה ולא שאין רגעי מצוקה אבל לפחות יש את השעות השקטות שלי.

varrose2

New member
השתתפות בקבוצת תמיכה...

תודה על תגובתך עד כמה שידוע לי הוא הולך למיפגשים הקבועים של קבוצת התמיכה (הוא מאוד עצמאי ומתפקד נהדר מסרב לכל עזרה) ואני מניחה ששם מתמודדים גם עם שאלת הכעסים אבל נראה לי שהוא מרגיש עייף נפשית מניסיונו לאלץ לפעמים את המצב ואולי הוא לא באמת הפנים את מהות המחלה הזאת אם אפשר בכלל להפנים. מאז שיש מטפלת ירד ממנו עול מאוד קשה של עיסוק פיסי אבל בעיה היא יותר ריגשית חמותי מסרבת לצאת מהבית והיא מבלה בעיקר עם המטפלת בבית ניסינו לצאת לטיול לא רחוק מידי מהבית והיא סבלה מחרדה ורצתה לחזור ...ואני לא בטוחה שהייתה מסכימה ללכת למרכז יום זה היה הופך "מלחמת עולם"..

ענתי44

New member
חמך זקוק לקצת מרחב

מעבר לשיחות האלו ללכת לשיחות פרטיות. ולצאת באופן קבוע. סבא שלי טיפל בסבתא. שניהם היו צלולים ונפטרו בשיבה טובה. אבל 3 פעמים בשבוע היה נפגש עם גיסו, פעמיים מחוץ לבית ופעם אצלהם לשחק שח. ומישהו נשאר עם סבתא. כמעט כל אחד מאיתנו יכול לשתף אותך בקשיים ובהתנגדות של היקיר האישי שלו, לפני כל דבר חדש.את חושבת שאמא שלי רצתה??? א5וי איך שהיא, שהיא עדיין אדם צייתני ונשמע מטבעו, נלחמה.היא בכתה כשאחי ואני הלכנו לפגוש את המנהלת ואמרה שהילדים שלה זורקים אותה מהבית. ואיך היא נאחזה במפתן הדלת ביום הראשון.אני די שמעתי בקולה. אבל בזה הייתי קשוחה. חיבקתי באתי איתה אבל זה היה נתון לא החלטה שלה.התחלנו עם יומיים בשבוע והיום זה כל השבוע.היא ממש פורחת שם. ואני מאמינה שזה מעכב את הדרדרות מצבה.

למעלה