כלים לזיהוי "שיחות פנימיות" שלנו מול מתאמנים

ק ר ן ס

New member
כלים לזיהוי "שיחות פנימיות" שלנו מול מתאמנים

שלום לכולם, אשמח לעזרה מכם באיתור כלים לזיהוי וניהול ה"שיחות הפנימיות" שלנו מול מתאמנים כגון: העברה, העברה נגדית, הזדהות וכד' תודה מראש וחג שמח קרן סדרינס מאמנת לצמיחה אישית ועסקית [email protected]

שיחות פנימיות

שלום קרן, ראשית כדאי לעמוד על ההגדרה של אותם שיחות פנימיות עליהן את מדברת על מנת שנוכל לדבר בשפה משותפת, העברה, העברה נגדית והזדהות - אלו הן הבחנות של פסיכואנליטיקניות, מכיוון שאת מבקשת כלים בעולם האימון כדאי תחילה להשתחרר מהמונחים הפרויידיאניים ולדבר על מה שקורה בפועל, חג שמח

tlingit

New member
ברוכה הבאה ק ר ן ס ../images/Emo140.gif וחג שמח ../images/Emo74.gif

איזה כיף שאת מצטרפת אלינו לפורום
נושא השיחות הפנימיות שלנו אל מול המתרחש באימון והמתאמנים מאד חשוב, ואכן עסקנו בו מדי פעם לפעם בדיונים כאן בפורום. המושגים העברה, הזדהות והעברה נגדית נשמעים גם לי, כמו לאבי, לקוחים מתחום הפסיכולוגיה. באיזה הקשר אימוני את מעלה אותם לדיון? אולי תוכלי לתת דוגמאות מתוך אימונים (כמובן תוך שמירה על דיסקרטיות, בלי פרטים אישיים של המתאמנים) כך שנוכל להתייחס אליהם ולסייע לך? אני מזמינה אותך להציג קצת את עצמך, אם את רוצה
לקרא בדפי הפורום הקודמים, להכיר מעט את הכותבים ואת נושאי הדיונים, ולעיין בכללי הפורום, במאמרים
ובקישורים
שלנו באיחולים לדיונים מרתקים ופורים

ק ר ן ס

New member
תודה על קבלת הפנים ועל הנכונות לעזור

לאור התגובות, אני מבינה שלא הייתי ברורה בבקשה שלי ועל כן אנסה להרחיב ולהבהיר את בקשתי אני משתתפת בקבוצת סופרוויז'ן של מאמנים. במהלך מפגשי הקבוצה אנו מציגים כלים נוספים אשר יתווספו לארגז הכלים שלנו. בנוסף, כמו בכל קבוצת למידה אנו מעלים דילמות וסוגיות אימוניות. הבקשה שלי אליכם לא נעשתה בעקבות אימון אלא בעקבות הצגת הנושא בקבוצה והרצון לאתר חומרים ורעיונות נוספים... "שיחות פנימיות" שעולות לנו המאמנים מול המתאמנים ובעקבותן והשאלות הנלוות כגון: מה מרגיש לי כאשר הערך שלי מתנגש עם הערך של המתאמן?, האם מה שהמתאמן מעלה זה שלי או שלו? מה קורה לי כאשר המתאמן מעלה משהו שעימו אני מזדהה המונחים שציינתי הם אכן מונחים פסיכולוגיים וציונם היה רק לצורך דוגמא. מקווה שהבקשה שלי כעת ברורה יותר ואשמח לעזרה חג שמח קרן ס

קשב קשב קשב

מכיוון ששאלתך היא כללית ולא קונקרטית אתן לך את הכלל הרחב ביותר שעל בסיסו תוכלי לפתח כלים נוספים, הכלל שעל בסיסו ניתן ליצור כלים שונים הוא - קשב קשב מהסוג עליו אני מדבר אינו מבחין בין מאמן ללקוח, אלא הוא מתרחש במרחב המשותף וקשוב לכל מה שקורה הן אצל הלקוח והן אצל המאמן, סינרגיה היא אספקט אחד של המרחב אליו כדאי שיהיה רגיש הקשב, סינרגיה מטבעה איננה אצל הלקוח או אצל המאמן, היא משהו שמתרחש במפגש בין שניהם, בקשב מלא קל להבחין ברמת הסינרגיה וברגע שמתרחשת ירידה כדי לעצור ולהתבונן בגורמים, גם כאן, בקשב מלא הגורמים כאילו יחשפו את עצמם באופן ברור, אין צורך לברר ולנתח את הסיטואציה יתר על המידה, הם בולטים כמו כתמים שחורים על סדין לבן. בכל מקרה, תזכרי שזוהי תאוריה, והדבר הטוב ביותר שתוכלי לעשות הוא לבחון את התאוריה בפעם הבאה שתהי בשיחת אימון, תשאלי את עצמך בכניסה לשיחה "כמה רחב הקשב שלי? וכמה רחב אני רוצה שיהיה?" בסוף השיחה תשאלי את עצמך "כמה רחב היה הקשב שלי? וכמה רחב אני רוצה שיהיה?" ברכות

היי קרן ../images/Emo13.gif

ברוכה הבאה. נחמד לראות אותך גם כאן . אם את מבקשת להרחיב את הידע בכל הקשור לשיחות הפנימיות שלנו (השלכה, העברה, העברה נגדית, התנגדות, הזדהות) - הפסיכולוגיה עוסקת בהם הרבה ולכן תוכלי למצוא שפע של דיונים בספרי פסיכולוגיה. לא הייתי מוותרת על קריאה בתחום. אנחנו אמנם לא פסיכולוגים אבל האינטראקציה הנוצרת באימון משלבת בעוצמה את היבט היחסים "מטפל-מטופל" ולכן לא הייתי מוותרת על היכרות עם הנעשה בתחום הזה, גם ברמה המחקרית. אחרי שתכירי את התופעות הללו קצת יותר לעומק, תוכלי גם לפנות לזיהויין בשיחה הפנימית שלך עם המתאמן. אם את מבקשת כלים לזיהוי עצמי של השיחה הפנימית, אני מצטרפת לאבי בכר וגורסת שרק דרך ההקשבה תוכלי להבין את השיחה הזו. ההקשבה והסימון. העמקת הידע והנסיון האימוני יוצרים מרחב גדול יותר של בטחון עצמי המאפשר לנו, המאמנים, "להיות בשיחה" עם המתאמן ובד בבד, לזוז ממנה הצידה ולקיים שיחה פנימית, בו זמנית, עם עצמנו (הקשבה פנימית והקשבה למתאמן - בו זמנית). זה קורה בעיקר אם משלבים את הידע וההיכרות של אותם מיימדים שציינתי קודם עם הנסיון האימוני המצטבר. בהצלחה ענת

ק ר ן ס

New member
תודה לענת ואבי

היי ענת ואבי, תודה על העצה, הכוונה ועל "הפעמון".. "הקשבה" זה בדיוק מה שהיה חסר לי כדי למצוא את מה שחיפשתי ולך ענת, באופן אישי אני מודה לך על זה שאת שם תמיד לעזר

למעלה