כלים לקידום עצמי בעבודה

siv30

New member
כלים לקידום עצמי בעבודה

בימים טרופים אלה כאשר חרב הגליוטינה מונפת מעל ראשו של כל עובד חשוב ללמוד כיצד לשמור על המשרה בימים של עריפת ראשים וקיצוצים, איך להצליח להתקדם מקצועית, ולא להיות זה שעוקפים אותו בדרך לצמרת, מהו מקור הכוח שיאפשר לך להצליח ולמה לך פוליטיקה עכשיו. בנושאים אלה עוסק המאמר בלינק הבא: http://www.status.co.il/full_arti.asp?id=368 כותבת המאמר מתייחסת למושגים בניהול מתיאוריית ניהול לפי יעדים , שלמרות שהוחלפה עקרונותיה הבסיסיים עדין שרירים. מהכתבה ניתן ללמוד כי גישת ניהול לפי יעדים מגדירה שלושה סוגים של אפקטיביות : |V | "אפקטיביות תפקודית". השגת היעדים הנדרשים ממך במסגרת תפקידך. לעמוד בדרישות התפקיד שלך. להיות "בסדר" ולעבוד כמו שצריך.
"אפקטיביות אישית". דאגה לטובתנו האישית. להיות אגואיסט ולתת משקל דומה לטובת הארגון, החברה, מקום העבודה ולצרכים האישיים שלי. כולנו מכירים מצבים של ניגוד אינטרסים: העבודה דורשת שעות נוספות בעוד שהמשפחה דורשת נוכחות בבית. הממונה רוצה שאצא לחופשה השנתית שלי במועד שלא תואם את התכניות האישיות. אלה ניגודים מקומיים. בדרך-כלל יש התאמה בין האינטרס האישי (לעבוד, להתפרנס, לעסוק במשהו שמעניין אותי) לבין דרישות העבודה. במקרה של ניגוד מתמשך, ערכים מנוגדים, דרישות שאינן מקובלות עלי - העובד יתפטר או יפוטר. לחשוב "פוליטית", להשקיע בפוליטיקה ארגונית, פירושו לתת משקל שווה לצרכי העבודה - ולצרכי הקידום שלי. |V | "אפקטיביות נראית לעין". מדובר על "יצירת רושם של אפקטיביות" (ביצוע העבודה, עמידה בדרישות), על "מכירה" מיוחדת: לא מכירה של מוצרים או שירותים, כי אם מכירה שלי, של ההישגים שלי, של היכולות שלי. היא ממליצה על מכירה עצמית. משפטים כמו : "אין צורך שאמכור עצמי" או "העבודה הטובה שלי תמכור אותי" אינם מקדמים את העובד כי תכן שהוא אכן עובד טוב אבל בסופו של יום הבחירה תעשה על פי הרושם שנקלט במנהל. לדעתה לא כולם צריכים לעסוק בפוליטיקה. אבל יש להיות מודעים, מראש, למחיר של ההחלטה לשחק שלא לפי הכללים. יש כאן שיקול פשוט של "עלות ותועלת". עובד טוב יקודם, אבל לאט יותר, זהו המחיר שיש לשלם. אם אתם מוכנים לשלם את המחיר - אין כל בעיה. לבסוף היא ממליצה על כלים לשינוי החשיבה ולקידום עצמי. אז קדימה לדרך ובהצלחה.

למעלה