כלי אימוני

עתיד999

New member
כלי אימוני

שלום. יש לי מתאמנת שהתאלמנה. עברה את תקופת האבל ומוכנה ורוצה לפתוח בפרק חדש בחיים. אשמח לקבל רעיונות או כלים אימוניים שיעזרו לי,לעזור לה בשלב הזה, חיפוש בן זוג.יש לה ילדים מתבגרים.ז"א , איך לגשת לחפש בן זוג, איך ליזום וכו. תודה,תודה.

היי עתיד ../images/Emo140.gif

כלים ודרכים יש רבים, אך הצעד הראשון וההכרחי הוא לבדוק באילו מקומות נוח לה, באילו סיטואציות תהייה לה את התחושה הבייתית ביותר, תחושה של שליטה במצב. אילו פעילויות היא אוהבת? מה מעניין אותה? אלו דברים ושאלות שהיא תצטרך לענות עליהן לעצמה, ייתכן והיא צריכה להכיר את עצמה מחדש לפני היציאה לדרך (וייתכן שלא...
). את מוזמנת לשאול עוד או לתת עוד פרטים בלתי מזהים כמובן. דבי.

עתיד999

New member
היא בשלב של כעסים

תודה על ההתיחסות. היא עדיין בשלב של כעסים כלפי המשפחה. אנחנו עובדים על זה. כאשר תצליח לראות את המציאות באופן אחר. כאשר תבין סופית שהכעס לא משרת אותה להשיג את מה שבאמת רוצה, אני חושב שנוכל לעבור לשלב שאת מציעה. מה דעתך?יש לה מוכנות ורצון. אני עוזר לה כרגע לשנות פרדיגמה. כל רעיון מבורך. זה לא פשוט, אך מאוד מאתגר. שבוע טוב.

../images/Emo42.gifאבלות וכעס

אני מבינה את הרצון שלך להוציא אותה מכעים שהם כביכול לא מקדמים ויחד עם זאת רוב הסיכויים שבמקרה זה הכעס דווקא כן מקדם אותה. לאחר אובדן יש שלבים ידועים ומוכרים בפסיכולוגיה, וכעס הוא אחד מהם. ככל שכל שלב יבוא לידי מיצוי טוב יותר (כמובן ללא נזקים עצמיים או לסביבה) כך המעבר להזדמנויות ואפשרויות אחרות בחיים כמו זוגיות- יהייה טוב יותר. הייתי מציעה לדבר על הכעסים, להעלות את כולם על השולחן ולחיות אותם. להסתכל עליהם רגשית ושכלית. התהליכים שהיא עוברת יעשו את שלהם ועם הזמן הכעסים יתרכחו או ייעלמו. על מה את בדיוק כועסת? איך היו הדברים ומה קרה ואיך היית רוצה שיתנהלו הדברים מצד המשפחה? האם יש משהו שאת יכולה לשוחח איתם לגביו? האם הבעת בפניהם את הכעס? ממש ככה לפרק את כל החבילה מבלי לנסות להעלים אותה. לגבי שינוי הפרדיגמה- היות ופרדיגמות לטוב ולרע הן משהו מוכר לנו, כדאי לבדוק את הרווח וההפסד משינוי פרדיגמה בתקופה כזו לאחר אובדן- היות והיא נאלצת להכיר עולם חדש אותו היא לא ביקשה. לפעמים פרדיגמות שומרות עלינו, הן השטח המוכר והנוח לנו גם אם באופן כללי לא מקדמות, עליהן ניתן לעבוד בשלב מאוחר יותר. אשמח לתגובתך ולשמוע איך הולך, דבי.

עתיד999

New member
תודה על התגובה שלך

תודה על תגובתך. אספר לך בימים הקרובים כיצד מתפחת הנושא. המשך יום מקסים.

יעל דגן

New member
הצעה לכלי שיכול לעזור לה להתקדם ולהתפתח

אני לא יודעת אם אתה מכיר את הספר "דרך האמן", לדעתי התהליך שלו יכול לעזור לחברתך להתקדם ולצאת מהמקום בו היא נמצאת. התהליך כולל כתיבה יומיומית דבר שיעזור לה לשחרר את הכעסים שדיברת עליהם ולראות מה היא רוצה ומה הכיוון שלה. היא יכולה לעשות את זה לבד בעזרת הספר או להצטרף לקבוצה שם היא תוכל לקבל תמיכה לתהליך שהיא עוברת. אתה יכול לקרוא עוד בקישור הבא http://www.nomind.co.il/sitefiles/default.aspx?PageId=8004

למעלה