כלי גרפי (במצב טקסט) להתקנה...

galh

New member
כלי גרפי (במצב טקסט) להתקנה...

האם יש תוכנית ל- RedHat שמאפשרת לי להתקין חבילות אחרי שסיימתי את תהליך ההתקנה? אני לא מתכוון ל- rpm אלא לאותו תוכנית שבזמן ההתקנה מראה את כל הקבוצות (לדוגמא KDE ו- Basic X Windows) כך שכל החבילות הרוולנטיות נבחרות באופן אוטומטי כולל בדיקת תלות.

תמר,

New member
linuxconf

ל-linuxconf יש מודול שעושה את זה. אני לא יודעת אם זה עושה בדיקת תלות וכדומה.

galh

New member
איזה מודול?

את בטוחה? למיטב זכרוני (ואחרי בדיקה קצרה) זה לא נראה כמו אחד מהכלים של RedHat (מבחינת הממשק). כמו כן, אני לא מצליח למצוא את הרשימת של הקבוצות.

אם אתה לא רוצה להתקין את הrpm

בצורה ידנית ואתה מתעקש על משפחה שלמה, ניתן לבצע הליך שידרוגי בעזרת kickstart המכיל את שם ה"משפחה" של אותה קבוצת rpms ע"י שימוש ב @ לדוג´ GNOME @

galh

New member
ההיפך...

אני מעוניין להתקין התקנת לינוקס קטנה ככל האפשר. הבעיה היא שנניח ואני רוצה להוסיף את KDE, אז אני חייב XFree86 שדורש כמה חבילות rpm שכל אחת תלויה בעוד חבילה או שתיים. יכול להיות שאני לא מספיק ברור, אבל אני אנסה שוב. אני מחפש את הכלי שרץ בזמן ההתקנה ומאפשר לבחור קבוצות לפי נושא ואז ניתן לעבור על הרשימה של כל החבילות האפשריות ולהוסיף ולהוריד חבילות אחת אחת. בסיום יש תצוגה של כל החבילות שלא בחרתי אבל צריכים אותם להתקנה של החבילות שכן בחרתי.

הראל

New member
כך בדיוק עובד ה- linuxconf

הוא מודיע לך מה חסר כדי להתקין חבילת RPM מסויימת. ודרך אגב, אתה יכול להישתמש גם ב- DBN שזה חבילות ההתקנה של DEBIAN. אבל, הכל בתנאי שחבילת ה- RPM יוצרה במיוחד עבור ההפצה והגירסה עליה אתה מתקין !!!!!

הראל

New member
פשטות הפעלה

שים לב. יש רבים, ביחוד כאלו המתמצאים היטב ב-לינוקס וביוניקס. ביחוד כאלו היודעים לתכנת - שאינם אוהבים את ה- linuxconf. יש במערכת הזו כמה "באגים" מעצבנים. אבל היא מתקדמת מגירסה לגירסה, וכיום (לדעתי) היא ממש נחמדה. אני בעצם לא איש סיסטם וגם לא מתכנת. למרות זאת אני מצליח להסיר או להוסיף יישומים במערכות של שרתים. כמובן בעזרת ה- linuxconf בהצלחה

זאינאל

New member
Kpackage יכול לעזור לך,

אבל הוא לא עושה בדיקות תלות אוטומטיות - הוא רק יספר לך מה אתה עוד צריך. למנדרייק יש כלי בשם RPMDrake שעושה בדיוק כך : כשאתה מבקש להתקין חבילה מסוימת הוא יתריע על התלות שלה בחבילות אחרות ויבקש רשות להתקין לך קודם את כל החבילות הדרושות - באישור הוא יתקין את כל החבילות בצורה אוטומטית.

תמר,

New member
אם הבנתי את כוונתך

אתה רוצה להשתמש בכלי שמתקין את המערכת מהדיסק. אם הבנתי נכון, מה שאתה צריך לעשות זה להריץ את דיסק ההתקנה ולבחור upgrade. אבל אני מזהירה אותך שזה יכול לקחת לך ימים או אולי רק שעות בודדות לעשות זאת. התוכנה שמתקינה את RedHat נקראת anaconda. אני מניחה שהיא מותקנת באופן אוטומאטי, אני לא בטוחה שהרצה ידנית שלה לאחר שהמערכת מותקנת תתן את התוצאה הרצויה. בכל מקרה - תוכל לנסות להשתמש בה, ולספר לנו מה התוצאות
הרבה יותר קל ומהיר לבצע את ההתקנה "ידנית" בעזרת הפקודה rpm או בעזרת linuxconf. לפקודה rpm יש "מתגים" שמאפשרים לראות אילו חבילות נצרכות עבור חבילה מסויימת ועוד. על מנת לראות את כל האפשרויות מריצים rpm --help או פשוט man rpm. אם נתמקד בדוגמה שהבאת בעניין ה-kde: קודם כל, ברור שעבור kde צריך xwindows שרץ כבר על המערכת (כי kde הוא מעטפת ל-X). לכן במקרה הזה אני יוצאת מתוך הנחה ש-x מותקן. באתר של kde, בהוראות ההתקנה, כתוב במפורש אילו חבילות צריך להתקין - ולכן הכל פשוט וקל. משיגים את כל החבילות (מהדיסק או מהאינטרנט) ומריצים את הפקודה rpm -i עם כל שמות החבילות.

galh

New member
../images/Emo7.gif

ניסיתי להתקין את anaconda, היא העליבה אותי (קראה לי stupid) על שאני מנסה להריץ אותה על מערכת "חיה". כמובן שאין לה שום תיעוד על שורת הפקודה והפרמטרים שלה. לא הצלחתי למצוא ב- linuxconf את החלק של ההתקנות עדיין, אבל אני אעבור עליו שוב. לגבי הנושא של ה- "תלות" של חבילות. בזמן ההתקנה אם אני מבקש להתקין מערכת X, אני אקבל (נניח) פירוט של 10 חבילות שצריך להתקין. אבל אם אחרי ההתקנה אני ארצה להתקין X, אז אני אתקין את חבילת XFree-4-x (משהו). ה- rpm יגיד לי שאני צריך עוד (שוב, נניח) שני חבילות, שיותקנו גם. *אבל* שאני אנסה להריץ startx השרת יפול אחרי שני שניות עם הודעת שגיאה שחסרים פונטים (מה שלא היה קורה אם הייתי בוחר את _קבוצת_ X). זו הסיבה שאני מחפש דרך לבחור התקנות באותה דרך שמתאפשרת לי בזמן ההתקנה. נראה לי שאני אתקין גרסא ישנה של RedHat (רק CD אחד) ואתחיל להתקין תוכנות כמו פעם (לקמפל). בגרסאות האחרונות יש שני CD-יום עם אלפי תוכנות וזה פשוט מגוחך. למה בדיוק אני צריך שלוש תוכנות דואר (לא כולל עוד שתיים שיותקנו עם אני אתקין X)?

זאינאל

New member
אפשרות אחרת,

היא להתקין מנדרייק, כמובן, שמספקת לך את אותה יכולת שאתה רוצה : התקנה אוטומטית של חבילות נוספות בזמן ריצה. מלבד זאת, ממנדרייק גם תוכל לבקש לעשות עדכון על מערכת חיה והיא לא תעליב אותך.

תמר,

New member
mandrake משלמים לך? ../images/Emo8.gif

בצחוק... כפי שתוכל לראות בתשובתי האחרונה ל-galh, גם ל-RedHat יש אפשרות להתקין על מערכת חיה. למה אתה מתכוון כאשר אתה אומר "התקנה אוטומאטית של חבילות בזמן ריצה"? לכל תוכניות ה-gui לפקודה rpm? (לדוגמה: kpackage ו-gnorpm) אם לא - אז תן בבקשה דוגמה. וזה מזכיר לי: התוכנה gnorpm, שבאה עם gnome אך יכולה לרוץ גם ב-kde, ואולי גם במעטפות אחרות ל-X, היא תוכנה טובה ויציבה (בניגוד לניסיון שלי עם kpackage, שאני מקווה שנעשה עמיד יותר מאז אני ניסיתי אותו). ניתן לראות בה אילו חבילות מותקנות, ואם מכניסים את הדיסק של ההתקנה, ניתן לראות רשימה של החבילות הלא מותקנות. כאשר בוחרים חבילה, ניתן לראות אילו חבילות היא צריכה ועוד ועוד. וכאשר מתקינים - מופיעות הודעות שגיאה אם ישנן. בקיצור: אם כבר, אז הכי טוב להשתמש ב-gnorpm. (לא. הם לא משלמים לי
) תמר.

כמו שאת נשמעת

הם דווקא כן משלמים לך .. .. ובעצם למה שלא יתחילו לשלם עם כל יחסי הציבור שאת עושה להם ???
אני אגב יכול להציע לך עוד ארגונים, מוסדות, תוכנות, איגודים וכיוצ"ב שאת יכולה לעשות להם יחסי ציבור .. בעצם, יש לי כבר עכשיו לתת לך , אני בטוח שכולם ישמחו.. תעשי יחסי ציבור לפגישות שיש בת"א בכל יום שלישי פעם בשבועיים .. (ואגב.. למה את לא באה?) יום טוב . דורון

תמר,

New member
אתה לא מצפה

לתשובה ישירה בעניין הפגישה, נכון? כי אם כן, צר לי לאכזב אותך.
(או במילים אחרות: אני מעדיפה להשאר איכשהו אלמונית) בעניין יחסי הציבור: אני מניחה שקראת כמה וכמה תשובות שלי. אם תראה לי מקום אחד בו היללתי ופארתי תוכנה/הפצה מסויימת באופן עקבי וטוטאלי (כמו כמה אנשים שמהללים את mandrake), אסכים איתך שאני צריכה לעבור לצד הייחצון. חנוכה שמח

חבל מאד ..

דווקא הפגישות הללו חביבות למדי .. אבל בהחלט מקובל הרצון להישאר אנונימית .. כתבתי את זה מכוון שנשמעת מהללת מעט את ה gnorpm (אמנם לא קיצונית כמו אותם מהללי מנדרייק - אבל בהחלט היה צליל מרוצה בדברייך )
בכל מקרה גם לך חג שמח .. (עם מלא סביבונים, סופגניות , נרות וכל שאר הדברים ..)
אגב, בנושא האנונימיות .. אני חושב שהייתי בוחר כמוך אבל כבר ראו אותי מספיק אנשים ולצערי אני כבר לא כל כך תחת ההגדרה של אנונימי (אז אם אבדתי .. אבדתי .. )..

זאינאל

New member
עדיין לא, אבל אני עובד על זה ../images/Emo8.gif

במנדרייק יש את rpmdrake שפותר בעיות תלות בצורה אוטומטית : רצית להתקין את KDE וחסר לך X (שזה כמובן טפשי, מכיוון ש-rpmdrake רץ רק על X, אבל לא משנה - לצורך הדיון), אז rpmdrake יסביר שחסר לך כך וכך חבילות, יתן רשימה ויבקש רשות להתקין גם אותן. ואז כמובן יתקין את הכל. בנוסף יש עוד כלי, שלא זוכר כרגע איך קוראים לו, שמאפשר להתקין חבילות בצורה אוטומטית - ז"א, אם את רוצה להריץ תוכנה שלא מותקנת, התוכנה הזאת מייד תתקין לך אותה, מעין install on first use של מירוסופט. בנוסף, rpmdrake מאפשר גם להגדיר מקורות RPM על האינטרנט (וגם מדיסקים נוספים, בנוסף לדיסק ההתקנה - לדוגמא דיסק contrib שצרבת לעצמך) ולהציע את כל יכולת פתרון התלותיות האוטומטי על גבי המקורות האלה - לא צריך יותר להוריד חבילה רק בשביל לגלות שהיית צריכה להוריד עוד 3 - rpmdrake יוריד לך אותן לבד.

תמר,

New member
anaconda

יכול להיות שיש לך גרסה ישנה, כי אצלי (RedHat 7) הפקודה מבקשת פרמטרים: anaconda --reconfig ויש גם חבילה של anaconda-runtime או משהו כזה (חפש ב-rpmfind.net) בכל מקרה - בעניין ההתקנה, נראה לי שדרך החתחתים שאתה מתאר היא הדרך הטובה ביותר לעבוד - במקום להתקין מחדש את המערכת. בכל מקרה, זו הדרך בה אני עובדת. מורידה חבילה, ומגלה שהחבילות שלהן היא נזקקת צריכות עוד חבילות. דרך אגב, גם קומפילציה דורשת לפעמים ספריות נוספות, ולעיתים אף יותר ממה ש-rpm צריך.

galh

New member
אני מעודכן

יש לי גרסא 7.2, אין יותר חדש מזה (נכון לאתמול לפחות). לא נראה לי שדרך החתתים היא משהו הכי טוב. אני רוצה להתחיל לעבוד ולא להתחיל לחפש מי דורש מה בשביל מי. אין לי ממש חשק לפתוח בדיון לגבי האם לינוקס יכולה להחליף את Windows (אני חובב לינוקס שמשתמש ב- Windows), אבל החוסר הזה בפונקציה בסיסית להתקנה (במיוחד שהתקנה מגיעה על 2 דיסקים עם אלפי תוכנות שרובן מיותרות) פשוט משגע אותי!
כמו שזה נראה עכשיו אני אשב לי בסבלנות בזמן ההתקנה ואחליט מי נכנס אלי למחשב ומי לא (אחר כך ההתקנה תכניס שוב את הפרוטקציונריים).

תמר,

New member
הזכרת לי משהו ששכחתי לכתוב

בעניין ההתקנות האוטומאטיות: אתה בוחר "X" וזה מתקין את כל מה שצריך, אתה בוחר "networking" - וכנ"ל. זה לא הולך בדיוק ככה. ההגדרות האוטומאטיות לא בוחרות את כל מה שאתה רוצה/צריך ולפעמים הן בוחרות דברים שאתה בהחלט לא צריך. לכן אני ממליצה לכל מי שרוצה התקנה טוב, לעבור על כל החבילות ולבחור אותן ידנית. יש לזה שני ייתרונות בולטים: 1. אתה מתקין רק מה שאתה צריך 2. אתה יכול להכיר תוכנות חדשות (כי אפשר לקבל מידע על כל תוכנה). בהתקנה אוטומאטית אתה מתקין תוכנות ואפילו לא יודע שעשית את זה. בקיצור - ל-windows יש ייתרונות (לדוגמה: עברית נתמכת. תחנת עבודה נוחה), ל-linux יש ייתרונות אחרים (לדוגמה: יציבות, שרת טוב). אם נדע להשתמש בייתרונות של שניהם - נצא מורווחים. חנוכה שמח

galh

New member
יש פריצת דרך!

וכאן בעצם חזרנו (או הגענו בדרך לא דרך) לבקשה המקורית שלי. איך אני יכול לעשות את תהליך ההתקנה האוטומטית (כולל הבחירה הידנית של החבילות) שתארת *אחרי* שתהליך ההתקנה הסתיים והמערכת עובדת?

למעלה