כלי המשחק, פרק 15.5: שחקי על חייך

Billy Shirs

New member
כלי המשחק, פרק 15.5: שחקי על חייך

מאת: נטע
דירוג: PG13
ז'אנר: AU, רומנטיקה, פעולה
אורך לפרק: 2,900 מילה
ספוילרים: אין
בטא: עמית (לילי רייט), ואנוכי
תקציר: ספר חלופי ל"התלקחות". קאג'יה האמיתית היא לא אותה קאג'יה של הזירה, כפי שלינייס גילה בדרך הקשה. יש אדם אחד שאחראי לשינוי הקיצוני הזה.

לפרק הקודם
לכל הפרקים

הערה: אני יודעת שהמון זמן לא פרסמתי פה. סליחה. אין לי זמן לנשום. אם בכל זאת תהיו מוכנות לסלוח לי ולקרוא, אני אעריך את זה מאוד.

Billy Shirs

New member
בהודעה א'

"קוראים לך... קאג'יה?"
"כן."
פיניק הביט בנערה שעמדה בפתח הדלת. היא היתה גבוהה לגילה הצעיר יחסית, כהת עור, שריריה רק מוסיפים לדמותה הכוחנית. ניכר היה במבנה גופה שאימונים רבים הותירו בה את חותמם - הן בסיבולת והן בכוח פיזי. מהנוכחות שלה היה בלתי אפשרי להתעלם.
למרות זאת, היא לא נראתה מאיימת כלל.
הנערה זעה במקומה, כאילו היתה תלמידה שאיחרה וכרגע חיכתה לאישורו של המורה כדי שתוכל להיכנס לכתה. עד כמה שגופה נראה חזק למראית עין, עיניה שיקפו היסוס. במידה כלשהי, היא אפילו נראתה פגיעה.
"בת חמש עשרה. מתנדבת."
עיניו של פיניק סרקו אותה בעייפות בעודם עומדים פנים אל פנים. הוא נתן בה מבט אחרון וסימן לה להיכנס בתנועת ראש קלה.
"את יכולה לבחור לך כסא."
היא פסעה צעד קטן קדימה באופן שכלל לא היה יכול להיקרא 'התקדמות'. "אממ... איזה מהם?"
פיניק הרים גבה. "זה משנה?"
"אני לא יודעת."
"תפסת אותי," הוא גיחך, "בעצם מלכדתי אחד מהם כדי שאוכל לחסל את האחת שעליה אני אמור להגן בזירה."
היא בהתה בו לרגע ארוך. " ז-זאת בדיחה?" קאג'יה גמגמה לבסוף, נראית אובדת עצות לחלוטין.
פיניק כמעט שקל לדפוק את ראשו בקיר.
'מתנדבת, ובוודאי המטומטמת הגדולה ביותר במחוז 4. המצב יכול להשתפר מכאן?'
"פשוט תשבי, בבקשה."
פיניק היה מופתע באמת ובתמים מהתנהגותה הכנועה. הוא אימן מתנדבים קודם לכן; נערים ונערות שלא דמו לה במאום. תאוות הדם בעיניהם נראתה כמעט כאילו הייתה מסוגלת לבלוע את האדם בהן הביטו. פיניק לעיתים מצא את עצמו שומר מהם מרחק בטוח, למקרה שהם לא יוכלו להדחיק את היצר הרצחני שלהם.
"אז," הוא פיהק, "הנקודות החזקות שלך הן-?"
"אני זורקת סכינים."
"היא זורקת סכינים!" פיניק קרא, זורק את ידיו לאוויר. "איפה ראינו את זה בעבר?"
מבטה של קאג'יה פגש ברצפה.
"תראי לי למה את מסוגלת." פיניק קם מכסאו, החל לצעוד לעבר בובת אדם שהוצבה לשמאלו ושלף את הסכינים שהיו נעוצים בבטנה. קאג'יה לא זזה ממקומה בסנטימטר.
"למה את עדיין יושבת?"
"לא אמרת לי לעמוד-"
"אז תעמדי ותגרמי לפגיונות לעוף!" הוא רטן ודחף חצי-תריסר סכינים אל בין אצבעותיה.
כמנסה לייצב את ידיה הרועדות, קאג'יה התרכזה במטרתה, מצמצמת את עיניה. שש שריקות חדות פילחו את האוויר, מקדימות את קול הפגיעות שבא אחריהן.
הפתעה הכתה בפיניק שנית.
קאג'יה היתה מתנדבת - נערה שאומנה להיות מכונת הרג עוד לפני שלמדה ללכת. האופן בו היא היתה מכוונת למטרה היה אמור להיות נקי וחסר דופי - ישר ללב, לצוואר, או לראש הקורבן. אולם, הסכינים שיפדו נקודות אקראיות, כמו האמה, הכתפיים והירך. אחד מהם אפילו פיספס את האימום וננעץ בקיר מאחור. כישוריה היו לא יותר מממוצעים.
"היית לחוצה?" הוא שאל בפקפוק. למתנדבת אמור להיות ביטחון עצמי כחול אשר על שפת הים.
"נראיתי לחוצה?" היא נשמעה כמנסה למצוא את התשובה שתרצה אותו. הוא לא הבין למה היא לא השיבה על שאלה כה פשוטה, והדבר רק קיצר את סבלנותו.
"ספרי לי את."
"אני לא יודעת."
פיניק הטה את ראשו. "את לא יודעת."
"אני הרגע אמרתי לך שלא-"
"כן, את נראית מבועתת," הוא רטן. "ולמרות שהדיוק שלך טוב מהממוצע, הוא הגרוע שראיתי אצל מישהו שהיה מתחנן כדי להצטרף למשחקים."
"אמרו לי שאין לי כישרון לשום נשק," היא נאנחה.
מתנדבת, בת חמש עשרה בסך הכל, שעוד לא הספיקה להצטיין באף אחת מתורות הלחימה. משהו בה היה חריג באופן מחשיד.
"בקצב הזה, אפילו לשרוד את מרחץ הדמים יהיה בלתי אפשרי." הקרב ליד קרן השפע בתחילת המשחק היה אחד מהדברים עליהם מתנדבים לא העזו לוותר. היא לא הייתה גרועה להחריד, אך נראה כי הסיכויים שלה לפגוע במטרה חיה היו אפסיים. כמה מגוחכת היא נראתה בעיניו - שברירית וחסרת יכולת, שעל אף חוסר כישוריה צעדה ברצון על הבמה ביום האסיף, במעין אשליה של יהירות.
"אין כישרון לנשק," הוא חזר בקול תפל. "יש לך כישרון למשהו?"
שפתיה של קאג'יה נמתחו לחיוך עמום בפעם הראשונה מאז שנכנסה לחדר. פיניק לא האמין שהיא להביע כל רגש אחר חוץ מכניעות.
"משחק."
פיסת המידע שהיא הנחיתה עליו תפסה אותו לא מוכן.
"כלומר, החברים שלי אמרו לי שאני טובה בזה," היא הוסיפה במהירות, מסיטה את מבטה. "הם אמרו שאני יכולה לחקות כל טון דיבור והבעה באופן מושלם."
פיניק שתק.
"זה רק מה שהם אמרו, אז אני לא יכולה להבטיח שאני באמת טובה." קולה היה חלש מאי פעם.
המנצח ממחוז 4 שקל את דבריה לכמה שניות. משחק לא היה תחום פופולארי ב-4, ולאף אחד לא היה פנאי לעסוק בתחביבים ממילא. "מתי היה לך זמן לשחק ברופא וחולה בין האימונים?" הוא שאל בחדשנות, רוכן אליה, קולו נמוך באופן כמעט לא מובן. אחרי הכל, הסיכוי שהם מצולמים לא אפסי, והצהרה גלויה על אימון מיועדים - פעולה שלא היתה חוקית - היתה יכולה להתברר כאמירה טיפשית במיוחד. מצד שני, כל עוד הדבר הוסיף בידור לקפיטול, לאף אחד לא היה אכפת.
פיניק שימש כמדריך למיועדים כבר עשור, וידע היטב כמה אינטנסיבים האימונים של המתנדבים שבניהם היו. למועמדים העתידיים למשחקי הרעב, אלו שללא ספק יתנדבו כשיגיעו לגילאי 17 או 18, בקושי היה זמן לנשום - תרתי משמע.
"לא שיחקנו ברופא-וחולה," היא השיבה בקולה השקט והעדין. "העלינו סצינות ממשחקי רעב קודמים."
פיניק לא היה יכול להסתיר את תדהמתו מהדבר. להשתתף במשחקים עבור יוקרה, כסף וכבוד היה דבר אחד, אבל להשתמש בהם כמקור להנאה ובידור כמו אזרחי הקפיטול המצועצעים גבל בברוטאליות. "העלתם 'מחזה' של המשחקים?"
"החברים שלי-" 'ממרכז האימונים', חשב פיניק, "אמרו שהם מתעלים על כל מחזה שאי פעם נכתב." טון הדיבור שלה הפך למתנצל במידת מה. "התחלנו לעשות את זה בהפסקות שלנו, והמשחק הפך להרגל."
מחריד. יכולתי להבין אם אזרחי הקפיטול היו הופכים את המשחקים לדרמה סוג ג', אבל שהאנשים שגרים במחוזות ימצאו אותם עד כדי כך משעשעים...
הם היו אפופים בבורות, לעניות דעתו. להיכנס לזירה היה הדבר הקל ביותר לעשות. לצאת ממנה, פיזית ומנטאלית, גבל בבלתי אפשרי.
"היתה מטרה מסויימת למשחקים האלה?" הוא שאל, משקיט את הרהוריו.
קאג'יה שיחקה באגודליה. "הם טענו שנוכל להשתפר על ידי הבנה של מחשבות ופעולות המנצחים. כל אחד מאיתנו יועד להתנדב בשנה אחרת, אז עזרנו אחד לשני. השותפים שלי תמיד פיטפטו על כמה גרועה הייתי בפגיעה במטרה בהשוואה לכמה טובה הייתי בחיקוי המיועדים בזירה."
עיניו של פיניק מצאו את שלה - עיניים גדולות וכמעט שחורות, משוחות בגוון כמעט בלתי מובחן של ירוק. הוא מעולם לא ראה כאלו במחוז 4, וכשהתאמץ להיזכר, גם לא בשום מקום אחר.
לראשונה, הרתיעה שלו ממנה החלה להתפוגג. הסקרנות שלו גברה על כל דחייה שהוא היה יכול לחוש. האם היה לה את הפוטנציאל להשתמש באסטרטגיה דומה לזו של ג'והאנה מייסון?
המנצח נתן בה מבט מעודד. "תוכלי להראות לי?"
קאג'יה כמעט מעדה לאחור. "אבל מעולם לא שיחקתי בפני אנשים שאני לא מכירה!"
"אני מדריך אותך. אני צריך להיות מודע לכל הכישורים שיש לך."
הנערה עמדה דוממת למשך כמה שניות. אז נאנחה בוויתור. "את מי תרצה שאשחק?"
פיניק השתהה לרגע, חושב על כך לעומק, צד במוחו את המיועד שהיה ההיפוך הגמור למתנדבת ממחוז 4.
"קלוב."
"בסדר," היא מלמלה לאחר כמה רגעים, עוצמת את עיניה. פניה הפכו לחסרי הבעה, כאילו היא היתה פסל חי. קאג'יה לקחה נשימה עמוקה, ועפעפיה נפתחו חזרה במהירות.
אם שינוי הרגש ששיקפו עינייה היה יכול להיות מתואר במילה אחת בלבד, היא היתה 'רעידת אדמה', 'אנרכיה', או בפשוטות, 'כאוס'. עתה היא הקרינה זדון, נוכחותה גודשת את החדר בתאווה לדם. עמידתה, חיוכה הזחוח ועוינותה לא היו מביישים את הקרייריסט האימתני ביותר שהשיג דריסת רגל בזירה.
"אני לא נענית לבקשות של אחרים בדרך כלל," היא סיננה ביהירות, "אבל אני אהיה נחמדה ואקשיב רק הפעם. אז תעריך את זה."
הזלזול בקולה היה כמעט מוחשי. היא נתנה בפיניק מבט מתעב, כאילו נוכחותו היוותה סטירה לגדולתה ויכולותיה. הטרנספורמציה שלה דמתה לזו של זחל חלקלק המשתחל אל מחוץ לגולם לאחר שנכנס כפרפר. עיניה זהרו באיבה, בזות לעולם. פיניק הבין שהוא זע אחורה שלא במודע.
"אתה בטוח שאני האחת כאן שזקוקה להגנה?" היא פלטה צחוק מחרחר. "אל תשתין במכנסיים, יפיוף. אתה עלול לאבד כמה מעריצים."
"זה מספיק."

Billy Shirs

New member
בהודעה ב'

היא יצאה מהדמות באופן כמעט מיידי. "הייתי בסדר?"
"אני לא אשקר, ולא הייתי מסוגל לכך גם אם רציתי - היית צריכה להיוולד כשחקנית. אם רק היית יכולה להשתמשבמבט כדי להרוג..."
קאג'יה בהתה בו, המומה, ופרצה בבכי חרישי.
מכיוון שרוב המיועדים ממחוז 4 היו מתנדבים, הוא חזה במיועדת נכנעת לדמעות רק פעם אחת לפני כן. הוא ידע מראש שלא יהיה לה סיכוי, ואף ביקש שיתחלפו איתו בתפקיד הדרכתה, אך אף אחד מהמנצחים האחרים לא היה מעוניין להכין צאן לטבח.
לעומתה, מצבה של קאג'יה היה שונה. היא אמנם לא היתה הקרייריסטית המבריקה ביותר, אבל היא היתה מיומנת באופן בסיסי, כך שהסיכוי שלה לצאת מהזירה לא היה חסר תקווה לחלוטין. בכל זאת, הנערה לא נראתה לו כמו הטיפוס שיתנחם ממילים מעודדות. בעיקר כשהיה נדמה לו כי אף מילה ממה שאמר לא היתה אמורה לגרום להתייפחות הפתאומית.
"הייתי מייחלת להיוולד כשחקנית," היא יבבה, רועדת ומשהקת ללא מנוח, "אבל לאמא שלי היו תוכניות בשבילי עוד לפני שהיא הרתה."
פיניק התיישב, מבטו לא עוזב את המתנדבת לרגע. רק כעת הוא הצליח להבין את המצב; מדוע היא נראתה כל כך אומללה וחלושה.
"אולצת לעשות את זה?"
"אמא אמרה לי שזה מה שבאמת רציתי, להביא כבוד לשתינו."
"היא גרמה לך להתנדב."
"נכון."
"למה לא התנגדת?" הוא שאל, קולו בוגד בתדמית האדישה שניסה לשמר.
"לא ידעתי אם רציתי למחות נגדה."
"למה את מתכוונת, 'לא ידעתי אם רציתי'?" קולו רעם מתחת לגוונו האחיד, "זו החלטה שאת אמורה לקחת בשביל עצמך. איך יכולת להישבר תחת הלחץ? את יכולה לאבד את החיים שלך!"
פיניק בסך הכל הצהיר את המובן מאליו. הוא לא אמר לה דבר שהיא לא ידעה עוד קודם, אבל אותו המשפט היה כל מה שנדרש כדי להפוך את בכייה ממתון לקורע לב.
"אף פעם לא החלטתי בחיי," היא מיררה בקדרות, מנסה לכבוש את דמעותיה. "תמיד עקבתי אחרי אחרים, נתתי להם להוביל אותי - אמא שלי במיוחד. מעולם לא המרתי את פיה. היא אמרה לי שנולדתי להגשים מטרה אחת - לחזור הביתה עם כתר המנצחים."
"והמחשבה להטיל בה ספק לא עלתה בדעתך?" הוא שאל במעין פיקפוק.
קאג'יה חייכה במרירות. "לא יכולתי. לא אם הסיבה היחידה לקיומי היא להקריב אותו; אף פעם לא היה אמור להיות לי קיום משלי בכל מקרה. ובגלל זה מעולם לא היו לי התנגדויות. עשיתי מה שאמרו לי."
החדר הושרה בשתיקה מעיקה. זמן מה חלף עד שהמילים יכלו לעבור את מחסום פיו של פיניק שוב.
"כל ה'התנדבות' הזו," הוא המהמם בקול נטול אוויר, נשען לאחור בכסאו. "נוצלת."
"אף אחד לא אמר לי את זה," היא לחשה.
'מן הסתם', הוא חשב. בעיני החברה במחוז 4, הנערה שלפניו הוכנה כל חייה לגדולה ותו לא. "את לא רוצה להשתתף במשחקים; להרוג בני נוער זו לא מטרת חייך. פשוט קיבלת בעיוורון את הדרישות של אמא שלך."
"היא אמרה שעדיף שאמות אם לא אעניק לה את הכבוד. לא היתה לי ברירה אלא לציית." דמעות עדיין זרמו במורד פניה, על אף שהמיועדת לא בכתה בהיסטריה כמו מקודם. "כנראה זו הסיבה למה אני אוהבת משחק כל כך."
עינייה הפכו חולמניות מבעד למסך הדמעות. "אני אדם אחר כשאני משחקת דמות, אז אני מורשה לבחור ולקחת החלטות עבור התפקיד שלי בלי לקבל אישור מאחרים. זאת הסיבה שמשחק גורם לי להרגיש בחיים - כאילו שאני מסוגלת לכל דבר."
פיניק שילב את אצבעותיו והניח את סנטרו על גב כפות ידיו בריכוז. היא היתה מתוסבכת מעבר לכל דימיון, נערה שמעולם לא היתה לה אמירה, שאף פעם לא עשתה דבר אלא אם נאמר לה. אבל אלו לא היו סיבות שבגללן הגיע לה למות.
הוא יכל לראות זאת בעיניה. הכמיהה לרצון חופשי. כמו חיית קרקס שאיבדה תקווה לברוח מהשבי.
"אמרת שהיית רוצה להיוולד כשחקנית. אולי זה לא מאוחר מידי." פיניק הביט בה ברכות, מראה רמז לחיוך, והמשיך. "אני לא חושב שמילה אחת תוכל לתאר את הטבע שלך בדיוק, אבל האופי שלך לא מתאים למשחקים. את נראית כנועה וקלה לתמרון, ואת מתנדבת. כששמים את העובדות האלה ביחד, המיועדים האחרים לא יתעלמו ממך ויצודו אותך ספציפית."
גופה החל לרעוד בחרדה. "אני לא רוצה למות, פיניק."
כל אחד מהנשלחים לזירה שאף לחיות. ואם לא, משחקי הרעב היתה דרך גרועה במיוחד להתאבד. הוא יכל לראות את המשתמע מדבריה: האמונה שלא תצליח לשרוד את הזירה. היא, כמותו, הבינה כי מתנדבת המציגה את עצמה כבובת סמרטוטים תהיה מהראשונים שפניהם יוקרנו בשמיים.
אבל היא עוד לא הגיעה למבוי סתום.
"עדיין יכול להיות לך סיכוי-" הוא לא העז להגיד שהוא קלוש ביותר. "ראיתי מה את מסוגלת לעשות - את יכולה להפוך את כל האישיות שלך על פניה בשניות. המשחק שלך יהיה הנשק שלך."
משהו נאור בפניה. היא מחתה את דמעותיה בשרוול חולצתה, מיישרת את גבה הקמור. "אעשה כל מה שתאמר לי."
'הנה זה שוב,'הוא חשב, 'ציות למילה של אחרים ללא תנאי.' פיניק רצה להגיד לה שחוסר עמוד שדרה כמעין זה יהיה מה שיגרור אותה לקרקעית, אבל מצד שני, היא אכן היתה זקוקה נואשות להדרכה.
"אני צריך שתמציאי 'תפקיד' לעצמך. דמות הקרייריסטית הטיפוסית - אכזרית, מרושעת, צמאה לדם."
"אתה רוצה שאתנהג כמו קלוב?" היא שאלה בהיסוס.
"לא. אני רוצה שתחשבי על תפקיד מקורי, משהו ייחודי. את יכולה לשאוב השראה מקלוב, בכל זאת."
קאג'יה הנהנה. "משחק יוכל לגרום לשינוי כשאהיה בזירה?"
"אין ספק," הוא אמר בקול מעודד, אף על פי שלא היה בטוח בכך כלל. "את לא יכולה לבקש רשות בכל פעם שתצטרכי לדקור מישהו, את תצטרכי לפעול לבד. להיתפס כמכונת הרג הופך אותך לחביבת הקהל באופן אוטומטי - ספונסרים יעמדו בתור בשבילך. וחוץ מזה, ברגע שתראי מאיימת, המיועדים האחרים יחרדו ממך. אף אחד לא ינסה לתקוף אותך בפזיזות." במקרה שלה, אפשרי היה כי היא לא תוכל להתגונן גם נגד התקפה חפוזה ללא עזרה. "להפוך אותך למוקד של פחד יהיה יתרון עצום במשחקים, ועם הכישורים שלך, שמתעלים על הממוצע, יכול להיות לך סיכוי."
"אז אתה אומר שאני צריכה לשלב את האישיות של כל המיועדים חסרי הלב בהיסטוריה של משחקי הרעב לדמות אחת?" היא שאלה. פיניק תהה אם היא תהיה מסוגלת להבין דברים שלא נאמרו לה באופן חד משמעי בכלל.
"בדיוק," הוא אמר, מנסה להעניק לה ביטחון. "תכיני 'סלט קרייריסטים'. את יכולה גם לפרש את זה באופן המילולי כשתהיי בזירה, כל עוד לא תאכלי את מה שהכנת."
צחוק חלול נפלט מבין שפתיה. "אני אנסה."
"אל תגידי 'אני אנסה'. תצליחי. תחזרי!"
היא הביטה בו בהשתאות והנהנה.
"כשתעזבי דרך הדלת הזו," הוא החווה לעבר היציאה, "את לעולם לא תהיי עצמך שוב. תשמרי על התדמית הזו ואף פעם אל תצאי מהדמות. אם תראי את טבעך האמיתי, את חוסר הביטחון שלך, הם יסיימו את חייך מיד. את מבינה?"
"כן."
"המיועדים האחרים ואולי אפילו המתנדב ירצו אותך כבת-ברית. אל תדחי אותם. אבל אם הנוכחות של השותף שלך מאיימת עליך, אל תחשבי פעמיים; במיוחד אם מדובר בנער ממחוז 1. תאחזי בהזדמנות להרוג אם יש לך אחת."
פיניק לא ציפה למראה שיתגלה לעיניו כשהרעיף עליה מבט נוסף - הזיק בעיניה היה ברור, והמילה להיטות היתה המעטה בתיאורו. המדריך של מחוז 4 לא היה יכול לקבוע אם מדובר בתקווה או בטירוף.
"זה מה שאעשה. יש דבר אחד שאני יודעת. אני לא רוצה לאבד את חיי."
"תבטיחי לי שלא תתני לרגשות האמיתיים להיחשף." הוא דרש.
עיניה נעצמו. בשנייה שלאחר מכן, החיוך הבזוי היה מתוח על שפתיה בשנית.
"אתה לא הבוס שלי," היא נחרה בזלזול. קולה היה יהיר ועמוק, שונה בתכלית מהטון העדין בו תמיד השתמשה.
הוא חייך אליה חיוך מרענן משלו. קאג'יה, מצידה, קרצה אליו ויצאה דרך מפתן הדלת, גבה זקוף, סנטרה מורם.
פיניק אודייר לא היה יכול אלא לתהות אם האסטרטגיה שבחר לה תביא עליה בסופו של דבר את האסון.
* * * * *
קאג'יה היתה מסעירה מאז. היא נראתה יפיפיה בשמלה ארוכה וכחולה, שחיקתה את גלי האוקיינוס הזורמים, כשרכבה במרכבתה בטקסי הפתיחה. קברניטי המשחק חילקו לה ציון תשע באימונים. הראיון שלה היה מלהיב בדרכו החולנית - הקהל השתולל מכל משפט שיצא מפיה. במהרה היא הפכה לאחת מהמיועדים המבטיחים ביותר מבין שלושים ושניים הנערים, ואחת מהאהובים על הקפיטול.
תאריך התחלת המשחקים התקרב באופן מהיר להחריד. בלילה לפני שליחתה לזירה, קאג'יה נקראה לחדר ההדרכה של פיניק לתכנון אסטרטגיות אחרונות. היא ירדה מקומה 4 ונכנסה, סוגרת את הדלת בכבדות מאחוריה.
פיניק ישב על אחת הספות, בוחן אותה. היא נראתה חזקה, בלתי מנוצחת. אבל זו היתה רק העמדת פנים, ושניהם ידעו זאת. מבט אחד בעיניה, ונראה כי היא ידעה שזה בסדר לרוץ אל הזרועות הפתוחות שהושיט לעברה.
פיניק מעולם לא חיבב מתנדבים - גאוותם, התנשאותם וחוצפתם עברה כל גבול

Billy Shirs

New member
בהודעה ג'

פאקינג שונאת שתפוז קוטע לי הודעות.

פיניק מעולם לא חיבב מתנדבים - גאוותם, התנשאותם וחוצפתם עברה כל גבול - בנוסף לכך שהם הזכירו לו את 'בני בריתו' לזירה באופן תמידי. הוא האמין שמבין כל המיועדים, האפשרות שהם יהיו השורדים היתה הגרועה ביותר, אבל לשמור עליהם בחיים היה מתפקידו כמדריך. קאג'יה היתה שונה לעומתם. היא לא היתה הטורף, אלא הקורבן של חברה אכזרית שדרשה ממתבגריה להשליך את חייהם לאשפה.
הוא תהה אם היא פשוט היתה היחידה שצימאון הדם לא חילחל לעצמותיה.
"את נהדרת," הוא אמר. "אוהבים אותך בקפיטול. את יכולה להצליח לעבור את זה." זו היתה הפעם הראשונה שהוא התכוון לכך בלב שלם.
הוא רצה להגיד לה שהוא מצטער על הדרך בה הוא גורם לה לנצל את כשרונה, ושהיא היתה יכולה להשתמש בו כפי שבאמת היתה רוצה אם היא רק היתה נולדת במקום אחר, בזמן אחר, אך לא התכוון להטרידה במחשבות נוספות.
"אף אחד לא צופה."
חולצתו החלה להיספג בדמעותיה החמות, המלוחות. "אז זו הפעם האחרונה שאני יכולה להוריד את המסיכה?"
"כן. קחי את כל הזמן שאת צריכה," הוא מלמל בעצב, נותן לה להרגיש שיש אדם אחד שעומד לצידה.
יכול להיות שזו גם תהיה הפעם האחרונה שיעשה כן.
ההירתעות הראשונית שחש כלפיה בתחילה נעלמה כלא היתה, ועתה נדמתה כאשליה רחוקה. פיניק חיבק אותה, את הנערה שהיתה מוכנה למכור את נשמתה לשטן בדמות הקפיטול; לשמר תדמית מחרידה כדי לדבוק בחייה, בדיוק כמוהו לפני עשר שנים. והוא כיבד אותה על כך. היא הוחלשה במשך השנים, אך ליבה עדיין היה חזק.
הוא נתן לה לבכות עד שיבשה מדמעות.
"את צריכה לצבור קצת שעות שינה," פיניק אמר לבסוף.
היא הנהנה. "אני אסירת תודה על כך שזכיתי להכיר אותך. שלום, פיניק. אני לעולם לא אשכח אותך."
הוא חייך אליה. "מה נסגר עם הפרידה הזו? את יכולה להצליח לחזור. אני מאמין בך, וגם את צריכה." מדבריה, השתמע כי היא וויתרה מראש. הוא תהה לאן נעלמה האש בעיניה מהיום ההוא.
ואז זה הכה בו. היא היתה מותשת - לאה מלשמור על אותה הדמות שהוא יעץ לה לשחק. והמשחקים עוד לא החלו.
לפני שהוא יכל לשקוע בהגיגיו, המיועדת ממחוז 4 כבר עטתה את החיוך הלעגני, שכעת כבר הפך למפורסם בכל פאנם.
"נתראה," היא ירקה לאוויר.
קאג'יה נעלמה אל תוך המסדרון, נבלעת לתמיד על ידי החשיכה.

N o R i K o

New member
אוי

זה היה פרק ממש עצוב.
אני אוהבת את הסיפור שלה
אני חושבת שזה כן קצת משונה שלא ראינו אפילו שביב קטנטן מזה בזירה, בכל זאת צריך לשמור על שפיות מאוד מאוד גבוהה כדי לשחק בצורה כל כך מדוייקת מישהי כשאת על סף מוות, ואני גם חושבת שזה נורא מוזר שהיא אזרה בטחון לשחק זלזול בפיניק שניה אחרי שהיא פשוט רעדה מפחד מולו - זה דבר שדווקא הייתי חושבת שהוא היה מחדיר לה קצת יותר באימונים ולא כבר בשניה הראשונה, כי בכל זאת יש לה מן ייראת כבוד ממנו...
אבל זה עצוב
ואני חושבת שזה הפרק שהכי אהבתי עד עכשיו.

RIP קאג'יה

Billy Shirs

New member
זה לא מדויק,

בפרק 15 מוזכר שקאג'יה כן שברה דמות כמה פעמים, אבל זה היה כל כך מזמן שאת בטח לא זוכרתXD
פעם אחת היא אמרה משהו דוחה במיוחד (ארג, אני לא זוכרת מה זה היה><) ואז היא הייתה סופר חמודה ונצמדה ללינייס ושאלה "אני לוקחת את זה רחוק מדי?"

אחרי שלינייס הרג את הבחורה מ-2 והביא לקאג'יה בעיטת נינג'ה בפרצוף היא התחילה לבכות בהיסטריה ולהתחנן שייתן לה מוות מהיר.

ואחרי הסקס, כמובן, זה היה הרגע הכי פלאפי בפיק. היא אמרה שהיא אוהבת אקולוגיה וצחקקה במבוכה! *זאת* קאג'יה האמיתית.

N o R i K o

New member
אה, כן, באמת שכחתי מכל זה

את הקטע עם האקולוגיה זכרתי, אבל לא ראיתי סתירה... מי אמר שאין אנשים מרושעים שאוהבים אקולוגיה

אבל עכשיו כשאת אומרת את זה, כן היו לה קטעי IC

אני צריכה לעשות קריאה חוזרת בהזדמנות...

E l S i

New member
אתמול ראיתי את "לייצא את ריימונד"

זה סרט שנעשה על האדפטציה הרוסית ל"כולם אוהבים את ריימונד" ("כולם אוהבים את קוסטיה")

והיה שם מאבטח-שומר ראש- נהג שהיו לו שני תחביבים:
1)סכינים וכלי נשק
2)חקר צדפות ורכיכות
אז יש דברים כאלה גם במציאות

ובכל מקרה, ברור שבקריאה ראשונה הבנו דברים לא נכון. למשל אם קאג'יה פגעה למישהו בירך ולא בבטן (קרה משהו כזה, לא?) אז פירשנו את זה כ"רוצה למשוך את זה...יש לה תכניות לאחר כך..." וזה בעצם "לא יודעת לכוון."

E l S i

New member
אוקיי אז עכשיו אנחנו מחבבים גם את קאג'יה

מרגע שהיא הגיעה לפיניק והם דיברו- אני מבינה למה היה חשוב לו שהיא תתנדב עכשיו. אבל אני לא מבינה למה מלכתחילה היא הגיעה לשם בגיל 15 ולא חיכתה שנתיים.

שתי הערות קטנות, על דברים שהפריעו מעט לרצף הקריאה:
"את יכולה להצליח לעבור את זה" יש פה מן כפילות- המשמעות של "להצליח" ו"לעבור את זה" היא בדיוק אותו דבר
ועוד כפילות: "אני אסירת תודה... אני לעולם לא" ה"אני" השני מיותר

אהבתי את הפרק מאוד. זה הולך ומשתבח, באמת. ברגע שהמילה "משחק" הופיעה התלהבתי, והרעיון באופן כללי היה פשוט מעולה, לחשוב איך שפטתי אותה כל הפרקים האלה....

Billy Shirs

New member
לא הבנתי אותך...

למה היה חשוב לפיניק שהיא תתנדב? תסבירי>< היא הרי התנדבה לפני שהיא הכירה אותו...

היא הגיעה בגיל 15 כי אמא שלה רצתה שהיא תתנדב בקוול. וכדי להיפטר ממנה. אני מודה שזה לא כתוב בקאנון, אבל לאמא שלה לא אכפת אם היא חוזרת מנצחת או מתה. היא די כלבה.

E l S i

New member
אה משום מה היה נדמה לי

שהם בריאיון מקדים לאסיף, שבו יקבעו מי תתנדב, כאילו היו עוד מועמדות. אבל אני מבינה שזה אחרי, ושפיניק לא היה מעורב בשלב הזה (מן הסתם אסור לו כמדריך)

את העניין על אמא שלה דווקא הבנתי

בכל מקרה- שוב כל הכבוד. הפרק מעניין ממש

למעלה