כלי המשחק, פרק 3: אמון

Billy Shirs

New member
כלי המשחק, פרק 3: אמון

מאת: נטע ואני דירוג: PG13 לפרק הנוכחי. ז'אנר: AU, רומנטיקה, פעולה שיפ: קטניס\פיטה, שיפים נוספים בהמשך אורך לפרק: כ-2,200 מילה ספוילרים: אין בטא: עמית (לילי רייט), נטע תקציר: ספר חלופי ל"התלקחות". גם לאחר שהיימיטץ' מבטיח להוציא מהזירה את שני המיועדים, קטניס עדיין מתקשה לבטוח בבריי, ופרים בוטחת בו קצת יותר מדי. לפרק 1 לפרק 2

Billy Shirs

New member
בהודעה (אבל סופר מומלץ בקובץ)

פרק 3: אמון חדר האימונים גדול ורחב להפליא. היה זה יום האימונים השלישי, האחרון לפני שייכנסו לזירה. עברו יומיים מאז שקטניס סיפרה לה על התוכנית להציל אותה ואת בריי. היא עדיין הרגישה את תחושת ההקלה על כך שהם לא ייאלצו להרוג אחד את השנייה. היה לה אמון מלא בכך שהוא יעזור לה, וששניהם יחזרו הביתה יחד. בריי נכנס דרך הדלתות, ידיו בכיסים והבעה ריקה על פניו. פרים הניחה את הסכין שהיה בידה והחליטה לגייס את החיוך המעודד שלה כשניגשה אליו. "היי." הוא הרכין את ראשו, נתקל במבטה וחייך חצי חיוך. "היי, פרים." נדמה לה שמתחת למעטה הציניות, הרוגז והבעות הפנים הקפאות, מסתתר בריי אחר. היא ניסתה לדמיין אותם עומדים במחוז ולא בחדר האימונים של הקפיטול, תוהה אם דברים היו יכולים להיות אחרת ביניהם. "ניסיתי לזרוק סכין היום וכמעט פגעתי בבובה,” היא סיפרה בגאווה. בריי הניח את כף ידו על ראשה, פורע את שיערה בחיבה. “תמיד ידעתי שאת מוכשרת, פרימי, אבל את לא צריכה לעשות את זה. תני לי לטפל בכל החרא הזה שכרוך בלהרוג אנשים, טוב? תלמדי מה שאת הכי טובה בו.” היא בלעה את רוקה.“למדתי המון על הסוואה מפיטה, והמדריכים לימדו אותי איך לקשור קשרים ולנווט.” בריי חייך חיוך מרוצה והתיישב על הרצפה בתחנה של הדלקת האש. “ לזה אני מתכוון, פרימי. אבל אולי תנסי גם ללמוד על ריפוי וצמחים אכילים. הם יכולים לזרוק אותנו לסביבה שתהיה לגמרי לא מוכרת לנו, וככה תוכלי להועיל לנו יותר מאשר בזריקת סכינים. הרעלה מפטריה לא מזוהה היא המוות הכי גרוע שמישהו יכול לדמיין, אז הכישורים שלך יוכלו להציל אותנו.” “כבר הייתי בתחנה הזו, לא היה שום דבר שלא הכרתי.” “מה את אומרת?” חיוך מרוצה עלה על פניו ועיניו הסתכלו עליה בהערכה לפני שניסה להדליק אש בעזרת שתי אבני צור. “אז אנחנו במצב יותר טוב ממה שחשבתי." “תודה,” היא חייכה, מנסה לשחזר את תחושת ידו על שערה. מבטה נח על פיטה וקטניס, שצפו בהם יחד עם שאר המדריכים מהיציע. היא היססה לרגע. "פיטה סיפר לך, נכון?" היא שאלה, מישירה מבט לעיניו כדי שיבין על מה מדובר. "כן. אל תסמכי עליו יותר מדי, פרימי. אין לו מושג מה הוא עושה," הוא אמר בזלזול, כמעט בגועל. “למה אתה שונא אותו כל כך?” השאלה ברחה מבין שפתיה. הוא נאבק עם האבנים במשך כמה רגעים ואז הפנה את מבטו בחזרה אליה. “הוא מעצבן, עם כל השטויות האלו של רצון טוב ואהבה. הוא עושה לי בחילה.” “אלה לא אמורים להיות דברים טובים?” היא הרימה גבה. “ברור שלא; תביני כשתגדלי. לחיות כמעט שבע-עשרה שנים עם נסיך הצביעות זה באמת מספיק. את צעירה, אז את קונה את המופע שלו. הוא רק מתנהג כמו צדיק כדי לקבל תשומת לב מכולם,” הוא אמר, קולו עדיין רגוע. "קטניס לא היתה קונה את ההתנהגות שלו אם היא היתה רק הצגה. אני בספק שזו העמדת פנים. לדעתי אתה צריך להיות נחמד אליו, במיוחד עכשיו. זאת יכולה להיות הפעם האחרונה שתראה אותו.” “זאת כנראה תהיה,” הוא אמר בנונשלנטיות. “רק אם ניהרג לפני שנגיע לשניים האחרונים,” היא תיקנה אותו, התוכנית של קטניס מהבהבת במוחה ללא הרף. “ועדיין, שניכם תתחרטו אם לא תהיה לכם פרידה ראויה.” “אני בחיים לא אתגעגע לבחור הזה,” הוא פלט אנחת תסכול כשעדיין לא הצליח להצית להבה והחליט לעבור לגפרורים. “אתה אומר את זה עכשיו, אבל אי אפשר לדעת. ואני די בטוחה שהוא יתגעגע אליך. מה לגבי ההורים שלך? נפרדת מהם?” “לא. אמרתי שאני לא רוצה לראות אף אחד. פרידות הן לא הקטע שלי.” “אי אפשר באמת להסתכל קדימה בלי סגירת מעגל טובה. וחוץ מזה,” היא אמרה מבלי להניד עפעף, “ראיתי המון אנשים על ערש דווי. הם תמיד מבקשים לראות את המשפחות שלהם. תמיד.” “יכול להיות שאת מפקפקת בי, ילדה קטנה?” “אני לעולם לא אפקפק בך,” היא אמרה וחשבה, 'ואני לא ילדה קטנה.' “אתה פשוט לא יודע את זה עדיין. אם הדברים ייצאו מכלל שליטה שם, אם תיפצע קשה... אתה תתחרט על זה. תראה אם אתה יכול ליצור קשר עם ההורים שלך, ותספר לפיטה מה אתה באמת מרגיש, לפני שיהיה מאוחר מדי.” הוא גלגל את עיניו. “אז גם את מאמינה לזה?” “מאמינה למה?” “למסכות שלו. העמדות הפנים. אף אחד לא באמת יכול להיות כל כך מסור כמו פיט'לה. את חושבת שהקהל היה אוהב אותו אחרת? הוא היה רק הפצוע הפתטי שהחברה שלו הייתה צריכה להציל. הוא עטה מסכה נחמדה כדי שיוכל לשחק בקלף של האכפתי.” “מקסים כתמיד, בריי,” אמר פיטה ישירות לאוזנו של אחיו. אף אחד מהם לא שם לב לכך שהוא התקרב, ועמד כעת מאחוריהם. פרים פלטה צווחה מבוהלת, ובריי נשאר אדיש כהרגלו. היא ידעה שיש בו רגשות מתחת לפני השטח. היא הייתה בטוחה בזה, אבל הם היו מוחבאים עמוק. “אני יכול לשמוע כל מילה שאתה אומר מהיציע, גאון. אתה יודע שנפצעתי רק כי ניסיתי לעזור לקטניס. אבל בטח היה לך קל מאוד לשפוט אותי בזמן שהתכרבלת בבית עם אמא ואבא,” הוא הפטיר במרירות. “התכרבלתי? איכס. אל תחשוב שאנחנו חולקים את אותם תחביבים, פיט'לה,” הוא אמר, שווה-נפש לחלוטין. “יש עוד משהו שאתה רוצה להגיד, או שאתה יכול לעשות את זה רק כשאתה חושב שאני לא שומע אותך?” “השיער שלך מזכיר לי לחם עבש.” “בדיוק כשחשבתי שמילים לא יכולות לפגוע בי. תגיד מה שאתה חושב ונגמור עם זה כבר,” הוא אמר בעייפות. בריי נשם נשימה עמוקה. “אתה מזויף, צבוע ושחקן חסר בושה. ברצינות, אני תוהה למה הלוהטת שלך טרחה בכלל להציל אותך.” “זה בטח קשה לך להבין,” הוא אמר באיטיות כאילו הוא מדבר לפעוט. “לפעמים אנשים עושים דברים למען אנשים אחרים.” “זייפת את זה בשביל החסויות.” “אתה יודע שאהבתי אותה שנים לפני האסיף. למה שתחשוב שזה זיוף?” הוא נאנח. “השורה התחתונה היא שאף פעם לא ניסיתי לדוג חסויות או לעטות מסכה. אז אתה יכול להפסיק עם כל הבולשיט הזה, אלא אם כן יש לך משהו אחר להוסיף.” “אז ההקרבה הגדולה שלך לא הייתה אנוכית?” בריי אמר בקרירות, מצמצם את עיניו. “לא,” פיטה גלגל את עיניו. “אתה טועה. זה היה הדבר הכי אנוכי שיכולת לעשות,” הוא הישיר מבט לעיניו של פיטה. “אפילו אם אהבת אותה, כל ההקרבות האלו לא היו בשבילה. הן היו למענך, כדי לשמור על המצפון שלך נקי, כדי שלא תצטרך לחיות עם האובדן. במילים אחרות, העדפת לתת לה לשאת על עצמה את העול שמישהו נתן את חייו למענה, את האשמה. פשוט חשבת על עצמך, בידיעה שלא תוכל לחיות בעולם בלעדיה. או שאני טועה?” “אין משהו רע בלאהוב מישהו כל כך שלא תהיה מסוגל לחיות בלעדיו,” אמר פיטה, קמט עמוק נחרש בין עיניו. "חוץ מזה, יש לה משפחה שדאגה לה, ולי לעומתה יש אח שהוא פוץ ענקי. כולם ידעו שקטניס יכולה לנצח, ורציתי לעזור לה. הייתי מוותר על החיים שלי למענה כהרף עין, גם עכשיו, אם הייתי צריך. לא אכפת לי אם אתה חושב שזה אנוכי.” “אתה פשוט מסרב להודות בזה,” הוא סינן. “אין במה להודות. תחזור לאימונים, בריי. אתה לא טוב כמו שאתה חושב,” אמר פיטה והתחיל ללכת בחזרה ליציע, מותיר את בריי מאחוריו. פרים כבר עברה לתחנת הקשרים בזמן שהם התווכחו. אם מריבה בין שני אחים הפריעה לה עד כדי כך, פיטה תהה איך היא הולכת להסתדר בזירה. הוא איתר את קטניס בשורה הראשונה ביציע והתיישב לידה. הם הביטו אל בריי, שכעת דקר בובה בסכין ארוכה, כנראה מעמיד פנים שמדובר בפיטה. “אתה יודע, הוא לא רע יחסית לחובבן,” אמרה קטניס, ספק בהתפעלות ספק במרמור. “יופי לו,” הוא אמר, עדיין מעורער מעקשנותו של אחיו. “הוא צריך להיות טוב יותר. עם גישה כזאת הקרייריסטים הולכים לסמן אותו, בלי שום ספק. הוא בולט יותר מדי - הוא כמו פתיון בשבילם. ולא משנה כמה שהוא טוב, הוא אף פעם לא יצליח לנצח את כולם.” “אולי, אבל משהו אצלו לא בסדר. הוא אפילו לא רוצה לתכנן אסטרטגיה או לקחת את כל העניין ברצינות.” “הוא אף פעם לא רוצה לקבל שום עזרה. אני חושב שזאת הסיבה להתנהגות שלו,” נאנח פיטה. “אבל ניתן לו אסטרטגיה, בין אם הוא רוצה ובין אם לא.” ידה של קטניס מצאה את זו של פיטה. “אני חושבת שכדאי ללכת למקום יותר פרטי כדי להתחיל לתכנן,” היא אמרה, מביטה על המדריכים האחרים שישבו ביציע. “את צודקת. אני חושב שהם יכולים להסתדר בלעדינו,” הוא אמר ועקב אחריה החוצה. קטניס הובילה את פיטה אל חדרה. היא אפילו לא הציעה שישבו לפני שהתחילה לדבר. “לבריי כבר יש אסטרטגיה, פיטה. משהו שהוא לא מספר לנו.” “אני בספק,” אמר פיטה, שהבין בקלות את כוונתה של קטניס. הוא זע במקומו באי-נוחות. “אף אחד לא אוהב לראות מיועד הורג מיועד אחר מאותו המחוז. לפגוע בה רק יצמצם את הסיכויים שלו. כולם ישנאו אותו אם הוא יעשה לה משהו, והוא יודע את זה.” “אבל תסת

Billy Shirs

New member
חלק ב'

“אבל תסתכל עליו,” היא התעקשה. "הוא לא רצה ללכת למשחקים, נכון? אם כן, הוא היה מתנדב עבורך. ועדיין – הוא מתבדח, לוקח את כל העניין בקלות. הוא לא נראה כמו מישהו שיודע שהוא עלול למות, פיטה.” “כבר הרבה זמן שאני לא יודע מה עובר לו בראש, קטניס, אבל אני לא חושב שהוא מרושע או משהו. לא לגמרי. יכול להיות שהוא מפוחד ואנחנו פשוט לא יודעים את זה.” "נכון, אפשרי שאין לו מושג איך להתמודד עם זה...” היא מלמלה. “ועדיין יש לי את ההרגשה שיש לו רעיון כלשהו. הוא יותר מדי רגוע. יכול להיות שהוא באמת שחקן כל כך טוב?” “אין לי מושג,” אמר פיטה, צל של דיכאון חולף על פניו, “אני לא יודע עליו הרבה יותר ממה שאת יודעת.” “אף פעם לא הצלחתם להסתדר?” “לא שאני יכול לזכור. אולי כשהייתי בן חמש? זה נראה מעורפל.” זכרונות מאושרים היו נדירים במשפחתו. “אז... פרים מסתדרת ממש יפה,” הוא אמר, משנה בחדות את הנושא. “היימיטץ' דיבר איתך על התוכנית שלו?” היא הנמיכה את קולה. “להציל את שניהם?” “כן,” הוא אמר בקצרה, “אני סומך עליו עם זה.” “איך הוא יכול לתת לך את הפרטים כשלי הוא לא סיפר כלום?!” היא צעקה בכעס. "אם שניכם תכננתם משהו בלי לספר לי, אני – " “לא היו פרטים!” הוא אמר בחופזה, אוחז בעדינות בכתפיה. “הוא רק סיפר לי שיש לו תוכנית להוציא אותם.” “אתה לא שם לב, פיטה?” היא כמעט צרחה, אוחזת בחוזקה בחולצתו של פיטה. “הוא לא מספר לנו כי גם אנחנו חלק מהתוכנית! אני לא יודעת איך ולמה, אבל נצטרך להתנהג בטבעיות בשלב מסוים, וזאת הסיבה שהוא מסתיר מאיתנו את כל המידע!” “כן, זאת בדיוק הסיבה שהוא לא מספר לנו. אני בטוח שאם נדע, נהרוס את הכל. אנחנו צריכים להתנהג כרגיל, ורק ליידע אותם שלשניהם יש סיכוי, אבל לא מעבר לכך. מצחיק שאת מוכנה להקריב את חייך למען פרים, אבל את לא יכולה להירגע ולהתנהג כמו עצמך,” הוא חייך אליה, מנסה להקרין ביטחון. “אני אהיה כנה. לא לדעת כלום משגע אותי. איך אני יכולה להתנהג כרגיל?” “כי אם לא, הקפיטול יידע שמשהו לא בסדר, והכל ירד לטמיון,” אמר פיטה ברוגע. “תתנהגי כאילו היא בסכנה, הם מצפים לזה ממך, אבל אל תהיי רגועה מדי או היסטרית ממדי. תעמידי פנים שהוא לא סיפר לך כלום. אני בטוח שהוא לא היה מספר לנו בכלל אם זה היה אפשרי.” “אני לא הולכת לשבת בשקט ולחכות שהדברים יסתדרו מעצמם,” הוא ראה את האש המוכרת בעיניה. “אני יודע,” הוא אמר ועטף אותה בזרועותיו, מניח קלות את ראשו על שלה. “את יכולה ללמד את פרים ביכולות הישרדות, וגם אני, אם תרצי. נוכל לתכנן לה אסטרטגיה. אבל ברגע שהיא נכנסת לזירה, היא ברשות עצמה, ותצטרכי להשלים עם זה. פרים היא ילדה חכמה. היא תצליח להתמודד עם המצב, בעזרת ההדרכה שלנו. מחר יהיה לנו יום ארוך. תצטרכי להיות נינוחה ורגועה, לא פקעת עצבים. זה רק יפחיד את פרים. תחשבי איך היא תרגיש כשתראה את אחותה הגדולה במצב כזה?” קטניס טמנה את פניה בחזהו. “תן לי להישאר ככה. אני מרגישה טוב יותר כשאתה מחזיק אותי.” “נוכל להישאר ככה כמה זמן שתרצי,” הוא שמח שאין מצלמות ברגע הזה. היא לחצה את שפתיה כנגד שפתיו. פיטה התמסר למגען הרך, עצם את עיניו ונישק אותה בחזרה, עדיין מחבק אותה, שואב נחמה מעצם נוכחותה. הוא נאלץ תמיד להיות חזק עבורה, לנחם אותה בזמנים הקשים, גם אם הוא בעצמו היה מפוחד לחלוטין. אך למרות הפחד והאיום שתלוי מעל ראשיהם הוא היה מאושר רק מלהיות בחברתה, לנשק אותה ולדעת שזה אמיתי. הוא ידע שהיא כבר לא מזייפת את אהבתה אליו, שכל מגע של ידה על ידו כבר לא היה מאולץ ולא נבע מהצורך לסקרן את תושבי פאנם. היא אהבה אותו, ללא ספק, והוא אהב אותה על כל המשתמע מכך. את הפגמים, החששות, הסיוטים. ~~ הארוחות תמיד היו לא נעימות. קטניס ופיטה נאלצו לשבת מסביב לאותו שולחן, שהיה גדול במיוחד השנה, יחד עם כל המיועדים של מחוז 12. אותם מיועדים שהם תכננו לשלוח אל מותם. קטניס, לצידה של פרים, הייתה מסוגרת כרגיל, מרוכזת לחלוטין בנזיד הכבש ובשוקו החם כאילו לא היה עוד שום דבר אחר בעולם. פיטה ישב ליד היימיטץ', שהחליט לוותר על הארוחה לחלוטין ולהסתפק בשני בקבוקי יין. “יש מישהו פה שבאמת יש לו סיכוי?” פיטה שאל. הוא דיבר בקול חלש והיישר אל תוך אוזנו של היימיטץ' כדי למנוע משאר המיועדים להאזין להם, אך הדבר נראה כמעט מיותר; כל אחד מהיושבים בשולחן היה אבוד בתוך עולם משלו, לגמרי לא מודע למתרחש מסביב. “אף אחד מהם לא שווה כלום עם נשקים,” היימיטץ' לגם לגימה גדולה במיוחד. “אמרתי להם להתרחק מקרן השפע כאילו החיים שלהם תלויים בכך. וזה בדיוק המקרה.” “חוכמה?” “סאת' רדקליף. הוא יכול להגיע רחוק. הוא חושב מחוץ לקופסה, האחד הזה. אבל לחוכמה שלו אין סיכוי מול השרירים האלו של אחיך." “אבל צריך יותר משרירים כדי לנצח במשחקים. קטניס כבר הוכיחה את זה.” “השאר כבר תלוי בך ובו. אני עושה פה שמיניות באוויר כדי לעזור לכם, מאהב. תביא אותם לשניים האחרונים. אתה יודע מה לעשות משם,” הוא הסתכל על פיטה במבט מלא משמעות, שפינה את מקומו להצצה על הנזיד. לבסוף היימיטץ' נשבר ומילא גם את צלחתו בנוזל המהביל. “הוא אמר לי, בטקס הפתיחה. את הכל,” פיטה אמר בקול כל כך נמוך שהוא לא היה בטוח אם היימיטץ' בכלל שמע אותו. “אז תקשיב לו. הוא יודע על מה הוא מדבר."

N o R i K o

New member

הפרק הזה היה ממש מבלבל. הייתי צריכה לקרוא אותו פעמיים בשביל להבין מה בדיוק הלך שם מבחינת הידע של כל דמות לעומת הידע שלי. עדיין לא ממש הצלחתי להבין. פרים וקטניס יודעת שיש תוכנית. פיטה יודע מה הפרטים של התוכנית אבל לא מספר לקטניס. בריי לא רוצה לדעת? יודע? איבדתי את עצמי פה. הייתה חסרה לי נקודת מבט ספציפית של מישהו שיכוון אותי, שאני אבין קצת יותר מה כל דמות, או הדמות הספציפית, מרגישה כלפי התוכנית. כי חוץ מהתקף זעם של קטניס (שדווקא אחרי שני פרקים שבהם אני חושבת שקטניס צריכה להיות הרבה יותר זועמת מזה, כאן הרגשתי שזה קצת סתמי. אבל זה כי, שוב, לא הבנתי מי יודע מה, ומה יש לדעת) כולם היו כזה "אה, יש תוכנית, סבבה"... גם הקטניס\פיטה היה ממש מבלבל. לפני פרק היא צרחה עליו שהיא הולכת לעשות הכל עבור פרים. וגם אם יש תוכנית להציל גם את פרים וגם את בריי, אי אפשר ללכת על בטוח במקרה הזה... נראה לי מוזר שפתאום היא כל כך אוהבת אותו, ושוב, עדיין מרגיש לי חור עלילה מטורף שאין לנו מושג איך הכל קרה, גם אם התשובה לכך תגיע בהמשך... ועדיין חסר לי קצת מהקטניס שאני מכירה שהיו לה חיים פרט לפיטה. לא אכפת לה מאמא שלה שנשארה לבד בבית ואין לה כל כך דרך לפרנס את עצמה, ועכשיו היא סביר להניח בדיכאון על כך ששתי הבנות שלה הלכו? אני מניחה את גייל בצד, אבל... קטניס ופרים שאני מכירה קצת חסרות לי. אבל חוץ מזה, בריי עדיין דמות שממש בא לי לקרוא עליה עוד. הוא עושה לי את הפיק
הכתיבה עדיין זורמת (חוץ מהפיט'לה הזה
) :) ואני ממשיכה לעקוב

Billy Shirs

New member
חיכיתי לתגובה שלךD:

חבל שזה לא היה מספיק מובן. מאוד ניסיתי לפשט את העניינים שם אבל כשיש לי את התמונה המלאה בראש קשה לראות את זה מזווית של מישהו שרק מתחיל לקרוא>< אז אני אפשט כאן את העניינים - היימיטץ' ופיטה יודעים הכל. קטניס, פרים ובריי יודעים רק על עצם קיום התוכנית. בריי חושב שזה בולשיט ודובק בתוכנית המקורית שלו. זה בערך הכל
עצם זה שאני צריכה להסביר את זה בתגובה די מראה על פייל שלי, אני אנסה לפשט את הכל בפרקים הבאים. בנוגע לקטניס, רוב הפרק כתוב מנקודת המבט של פיטה אז זה די הגיוני שמה שכתבת לא מוזכר שם
הוא לא יחשוב "הו, קטניס דואגת לאמא שלה ויש לה חיים חוץ ממני". אני נורא שמחה שאת אוהבת את בריי. הוא יצירת המופת של נטע. והוא יופיע המון בהמשך

למעלה