כלי המשחק, פרק 6: ג'ונגל מבטון

Billy Shirs

New member
כלי המשחק, פרק 6: ג'ונגל מבטון

דירוג: R על אלימות.
ז'אנר: AU, רומנטיקה, פעולה
אורך לפרק: 1,500 מילה
ספוילרים: אין
בטא: עמית (לילי רייט), נטע
תקציר: ספר חלופי ל"התלקחות". מרחץ הדמים הוא כעת הבעיה הקטנה ביותר של פרים ובריי כשהזירה מספקת להם שפע של צרות בעצמה.

לפרק 5
לכל הפרקים

Billy Shirs

New member
בהודעה: חלק א'

פרק 6: ג'ונגל מבטון
פרים רצה לצידו של בריי במורד המדרגות, שהיו מלאות בשלוליות דם וגופות. היא לא הייתה מסוגלת להסתכל עליהן למשך מספיק זמן כדי לזהות את המיועדים, שרק לפני פחות משעה עוד היו בחיים. נערים ונערות שבדיוק כמותה, רצו רק לחזור הביתה. כלי נשק צבועים בארגמן היו שרועים בכל מקום- אלות, חניתות, סכינים. היא רצתה לעצום את עיניה, לדמיין שהיא עדיין במחוז 12, להתפרק ולבכות. אבל במשחקים אין זמן לדמעות, והיא ידעה זאת היטב.

היא ובריי כמעט הגיעו לתחתית המדרגות. “מה הצלחת לקחת?” היא שאלה אותו, מסיטה את מבטה מגופתו המרוסקת של המיועד ממחוז 5.

“סכינים בעיקר, ואת זה,” הוא אמר והעביר לה את התרמיל.

היא בחנה את תכולתו במהירות. “ערכת עזרה ראשונה, קצת לחם, מים, גפרורים ושק שינה,” היא אמרה, מעודדת מעט מתכולתו.

“לקחתי את התרמיל הכי גדול שיכולתי למצוא. כנראה שזה השתלם,” הוא חייך.

“נצטרך למצוא מים בהקדם האפשרי. יש לנו רק ליטר אחד וזה לא יספיק להרבה זמן. כדאי לנו גם להתרחק מלינייס - הוא לא משחק בהגינות.”

כשנחלצו לבסוף מקרן השפע, לא נותר בה דבר חוץ משרידי מאבק. כל שאר המיועדים כבר מצאו את עצמם בפסגות הבניינים או במקומות המחבוא שלהם. המיועדת ממחוז 1 שכבה שם ללא רוח חיים וחנית נעוצה בין צלעותיה. בריי שלף אותה ממנה בצליל מחליא והמשיך ללכת. הוא הקפיץ את החנית בידו, כמתרגל למשקלה, ופרים המזועזעת הלכה בעקבותיו.

“אף אחד לא משחק בהגינות במשחקים, פרים. תכניסי לך לראש." הוא הקפיץ את החנית בידו, כמתרגל למשקלה. כשהבחין בדאגה שעל פניה הוסיף, "זה כיף לראות מיועדים מתים, אבל לא לראות אותם מתים מצמא. בטח נצליח למצוא מים בקרוב.”

פרים שתקה והמשיכה לעקוב אחריו. האם זה היה אמור לנחם אותה? דמה של המיועדת ממחוז אחת המשיך לטפטף על החנית הברזל בכל צעד מהיר נוסף שעשו. ולגבי מים... גם בזה לא הייתה בטוחה. הכל היה עירוני מדי. הסיכוי למצוא מאגר מים טבעי נראה קלוש.

"אנשים פעם חיו כאן. זה סימן טוב. תכף נמצא מים," בריי אמר בשקט.

“כן, אבל פעם זאת הייתה עיר אמיתית, עם מים שזרמו בברזים ולא באגמים. אני לא יודעת אם יהיה פה מקור מים טבעי.” היא סרקה את סביבתה, מפחדת ממיועד שעלול לארוב להם בדרך; לצוץ מאחורי בניין אבן עם קשת דרוכה בידו, חנית ברזל או סכין פלדה, אך השטח היה נקי, להוציא את כתמי הדם, החלודה והאבק. לאחר כמה דקות של צעידה דוממת נשמעו יריות התותח. היא המשיכה ללכת וספרה אותן. הוא ירה ללא הפסקה במשך מה שנראה כמו נצח. תשעה-עשר מיועדים איבדו את חייהם תוך פחות משעה.

צל חלף על פניו של בריי. “המון מיועדים רצו לבניינים הקורסים האלו. כדאי שננסה גם. אולי נצליח למצוא שם משהו."

“אני פוחדת שהם יתמוטטו כשנהיה בפנים. הם נראים לי לא יציבים...” היא הסתכלה בבריי, והבחינה בסרט שהיה כרוך סביב לזרועו. סרט שחור, עם הספרה 12 ארוגה סביבו בלבן. השנה כולם חויבו לענוד שני סרטים כאלו; אחד עם מספר המחוז שלהם, והשני היה חלק. כך גם שני הסרטים שלה, אלא שלפתע הסרט החלק הציג כעת תמונה של צריח.

פרים הסבה את תשומת ליבו. “היי, תסתכל.”

הוא הביט על הסרט בעניין, ואז בחן את שלה. “נכון... שלך רץ.”

היא הביטה בזרועה השמאלית והנהנה. “טוב, זה נראה נחמד." היא ידעה שאת הסרטים האלו הם לא עונדים למטרות קישוט בלבד.

“את יודעת לשחק שח, פרימי?” הוא שאל בחיוך עגום.

“לא. ” היא אמרה, בוהה באדמה הירוקה. “אבא שלי אמר שהוא ילמד אותי כשאני אגדל.”

“מעניין למה הם עשו את זה,” מחשבתו נדדה לזמן מה. “הם רוצים להראות לנו שאנחנו כלים במשחק שלהם?”

התזכורת הזאת לא באמת הייתה נחוצה.

בריי בחן את הבעתה האומללה. “פרימי, את רוצה לשרוד בזירה?”

“אתה יודע שכן,” היא אמרה בשקט, עדיין מסתכלת על זרועה.

“אז אל תתני למילים לדכא אותך.” קולו עלה מעט, השתתק לפתע ועצר במקומו. “תסתכלי למעלה.”

היא הרימה את מבטה, והמראה לא היה דומה לדבר שראתה מעולם. היו בזירה קווי מתאר ברורים של זכוכית. מעבר להם, אם התאמצה מספיק כדי לראות מעבר לאשליית השמים, הכל היה צבוע בכחול כהה, עם צללים חולפים ומשתנים. יותר מכל, זה נראה כמו -

“אקווריום?” היא שאלה את בריי, שהנהן. “זה מטורף...”

“הכל מטורף בזירה,” הוא אמר, מחדש את הליכתו.

היא רצה בעקבותיו והושיטה לו את בקבוק המים. “תשתה קצת. רצנו הרבה היום, אתה בטח צמא.”

“אני בסדר. תדאגי לעצמך קודם,” הוא נעמד במקומו ודחף את הבקבוק בחזרה לזרועותיה. היא הביטה בו בדאגה והוא התכופף ופרע את שיערותיה. “יהיה בסדר. שרדנו את מרחץ הדמים, ויש לנו קצת אוכל ומים. אל תדאגי, פרימי.”

“מרחץ הדמים כבר מאחורינו,” היא אמרה בשקט. “הישרדות היא הבעיה האמיתית. קטניס אמרה לנו את זה המון פעמים.”

“אל תשכחי שלשאר חברינו היקרים יש אותה הבעיה. המצב שלנו הרבה יותר טוב משלהם,” הוא משך בחזרה את ידו. “אנחנו לגמרי חשופים פה. כדאי שנמשיך ללכת לפני שמישהו יתקוף אותנו ממרחק.”

“אין לנו הרבה מה לדאוג לגבי זה. לא ראיתי בקרן השפע קשתות או נשקים אחרים לטווח רחוק. הם יצטרכו לתקוף אותנו מקרוב." רעד עבר בה מעצם המחשבה.

“על מה את מדברת? אפשר לזרוק סכינים ממש - “ הוא בלם אותה בידו, אך לא היה בכך צורך. שניהם נעצרו ובהו קדימה, לא בטוחים מה עליהם לעשות.

קו שחור, ישר ומדויק השתרע במרחק של כמה צעדים מהם, ומצדו השני הטחב והאצות היו צבועים באדום כהה.

“אני לא חושבת שכדאי שנעבור את הקו,” פרים אמרה בחשש. “מי יודע מה הם מכינים לנו שם.”

“אז לאן אנחנו יכולים כבר ללכת? אין לנו ברירה אחרת,” אמר בריי. הוא היסס למשך כמה שניות ואז חצה את הקו, פוסע מספר צעדים מצדו השני. הוא הסתובב אליה וחייך. “וואו, אצות אדומות. קטלני.”

פרים כבר הייתה מוכנה לפתוח את פיה בצרחה, ונרגעה לגלות שדבר לא קרה. “מצחיק מאוד," היא אמרה בהקלה. היא עקבה אחריו אל מעבר לקו. לאחר כמה צעדים, עשרות ציפורים עברו במעופן את בריי ועטו ישירות על פרים. הן דמו ליונים פשוטות מלבד עיניהן האדומות כדם, מקור ארוך ומעוקל וטפרים חדים כתער. הן שרטו את פניה וזרועותיה, והיא הרימה אותן כדי להגן על ראשה.

“פרים!” הוא קרא, משליך את החנית שבידו על אחת מהציפורים. הוא רץ לקראתה, תפס בזרועה והעביר את שניהם בחזרה לאזור הירוק. ברגע שהם עברו, נראה היה שהציפורים נתקלו בקיר שקוף שמנע מהן מלעקוב אחריהם. לאחר כמה שניות הן התעופפו בחזרה לכיוון ממנו הן באו.

פרים התנשפה בפחד, פניה וידיה שרוטים, והיא הסתכלה בו בבעתה. “מה זה היה?”

Billy Shirs

New member
בהודעה: חלק ב'

“הייתי כזה אידיוט..." הוא חיבק אותה לרגע ומיד שב והתרחק כדי לבחון את פצעיה. "נחתכת עמוק?”

“רק קצת," היא אמרה, מנסה להסתיר את הפחד והכאב שניבטו מעיניה. כל גופה רעד וזרועותיה היו מלאות בחתכים. אחד מהם היה עמוק במיוחד. “הרוב לא כל כך נורא. ו... תודה,” היא אמרה במבוכה וחיבקה אותו בשנית.

“תני לי לראות,” הוא בחן את החתך בזרועה, נרתע למראה הדם הניגר ממנו.

היא הסתכלה על זרועה וניסתה לשמור על הרוגע שלה, משימה שנראתה בלתי אפשרית כמעט. “אה, זה כלום. ראיתי דברים הרבה יותר גרועים בבית.”

בריי לקח תחבושת מערכת העזרה הראשונה וניסה לחבוש את זרועה, אך ניכר היה מתנועותיו שהוא היה חסר נסיון. "תן לי," היא אמרה ברכות והחלה לטפטף יוד על פצעיה, עוטפת אותם ברצועות הלבנות.

“צדקת. אנחנו לא צריכים להיכנס לאזורים האדומים,” הוא אמר בטון קודר. הם המשיכו ללכת לאורך הקו עד שהגיעו לצומת, מקום מפגש בין שני שטחים ירוקים ושניים אדומים.

בריי עבר את הקו, הפעם לשטח הירוק. כמה שניות לאחר מכן אותת לפרים להצטרף אליו. "צדקת – השטחים הירוקים הם בסדר, צריך רק להתרחק מהאדום – "

זרוע תמנון צהובה פרצה מתוך האדמה ונכרכה סביב רגליו של בריי. הוא נפל על הקרקע והחל להתפתל בכאב, מנסה לשחרר את עצמו מאחיזתו. “תחתכי את זה!” הוא צעק. “תחתכי את זה כבר!”

היא הרגישה יותר חסרת אונים מאי פעם, היה זה רק עניין של זמן עד שגם רגליה שלה ייצרבו על ידי המוטציה... אך דבר לא קרה. היא רצה אליו, לקחה את אחד מהסכינים מחגורתו והחלה לנסר את זרועו של היצור. הוא היה צהוב זוהר, מסנוור כמעט, חלקלק למגע מארס צורב. היא הרגישה צריבה אפילו במגע הקל ביותר - בריי בטח סובל מייסורי תופת. היא ניסרה כמעט את הכל כשזרוע נוספת פרצה מסבך האצות האדמדם ונכרכה סביב פלג גופו העליון.

היא הבינה שלחתוך את היצור בעזרת הסכין לא יועיל, וניסתה לשפוך עליו מים, אך לא הייתה לכך שום השפעה. עיניה נפערו כשרעיון עלה במוחה. ידה גיששה נואשות בתרמיל אחר קופסת הגפרורים עד שמצאה אותה לבסוף, מנסה להדליק גפרור מהר ככל האפשר. ידיה רעדו, ומראהו של בריי המתענה בייסוריו לא סייע להפחית את הלחץ. היא הצליחה להבעיר גפרור לבסוף, מקרבת אותו לזרועו של היצור שנסוג מיד, מותיר מאחוריו סימני צריבה על עורו של בריי.

בריי ניסה לזחול בחזרה לריבוע שממנו באו, נאחז באצות, גורר את עצמו בעזרת ידיו, אותן היצור לא תקף. החולשה שנגרמה לו כתוצאה מהתקיפה בלטה בכל תנועה שביצע. לאחר כמה שניות הוא התפרקד על האדמה בחוסר אונים. זרוע נוספת פרצה מהאדמה ועמדה לכרוך את עצמה סביב צווארו.

והתותח ירה.

זרועותיו של התמנון נסוגו בחזרה למקום ממנו הן באו, נעלמות בתוך הטחב.

פרים הייתה מבועתת. היא עמדה נטועה במקומה, עוצמת את עיניה בחוזקה כדי לא להביט על גופתו של בריי. היא סירבה להאמין שהוא לא שרד, לאחר כל מה שעשה בשבילה. המבט שבעיניו, צחוקו, אמונותיו – לא ייתכן שהכל ייעלם. ומחשבה אנוכית ריצדה במוחה ללא הרף – איך היא תסתדר בלעדיו?

הרהוריה נקטעו כששמעה את בריי נאנק בכאב, גורם לפרים לקפוץ במקומה. התותח ירה עבור מיועד אחר. כעת היא הייתה נחושה לשמור עליו בחיים, בכל מחיר. הארס של המוטציה השאיר צריבות רבות על גופו, כאלה שהיא לא ראתה מעולם. היא פתחה את ערכת העזרה הראשונה ושלפה משם, בלית ברירה, תרופה לטיפול בכוויות. הבקבוק היה קטנטן והחומר היה יעיל נגד כוויות בינוניות במקרה הטוב, אך לא היה לה שום דבר אחר לעבוד איתו. היא הסתכלה למעלה ואמרה בקול ברור, “פיטה, הוא צריך תרופות".

היא ניסתה לטפל בכוויותיו הרבות במעט שהיה לה. “אני חושבת שהארס הולך להשאיר צלקות, אבל אתה תהיה בסדר,” היא אמרה באותה נימה שבה אמה השתמשה כדי לדבר עם חולים שמצבם היה גרוע במיוחד, רגע לפני שהיא מאכילה אותם בסירופ שינה ומקווה שלא יסבלו יותר מדי.

“פרים...” הוא תפס את ידה בחוזקה, כאילו פחד שהאדמה תישמט מתחת לרגליו.

עיניו ריצדו במקומן, בלתי ממוקדות.

קולו רעד כשאמר, "אני לא יכול לראות.”

Digi Lista

New member
אקרא עוד מעט ואגיב

שמחה שיש המשך...

Digi Lista

New member
אני? אין מצב!

אוקיי עכשיו קראתי הכול... אני מאוד אוהבת את הסגנון שלך, בין השאר בגלל התחושה שכמעט תמיד קורה משהו ואין רגעים של מנוחה וזה תמיד מותח ומעניין, דבר נוסף הוא שממה שאני קולטת את לא מפחדת מלתאר מראות קשים ברמת דיוק וירידה לפרטים דיי מטרידה (על אף היותה מרתקת, אין קשר) וזה מרגיש מאוד אמיתי. אני חושבת שבפרק הזה באמת רואים קפיצת מדרגה ויותר התקדמות בהשוואה לפרקים הקודמים (שגם היו טובים, פה פשוט הרגשתי שיפור עצום, מסתבר שזה אפשרי אז יש לי למה לצפות
), נראה לי שאם יום אחד תחליטי לעשות משהו עם הכשרון הזה תוכלי רק לשנות קצת פרטים ולהוציא את זה כספר/סרט/מחזה בפני עצמו

Billy Shirs

New member
וואו

באמת תודה. אף פעם לא אמרו לי משהו כזה.
למען האמת היו הרבה דברים שנאלצתי לקטוע - כל מיני שיחות שלא היה בהן כלום, לטענת עמית... מסתבר שהצעד הזה השתלם, אז יאי, עמית.
אני שמחה שראית שיפור, ועוד פעם... וואו

Digi Lista

New member
בכיף

אני גם בעד מלל ושיחות ורוב הזמן אני אפילו לא ארגיש שהן מיותרות, אבל אני לא יודעת לצערי מה היה קודם (גם לא מי זו עמית) אז אני יכולה לשפוט נטו לפי מה שאני רואה...

Black Stain

New member

לא הגבתי עד היום.. אבל הכתיבה שלך מדהימה!
מחכה בקוצר רוח להמשך!!

Billy Shirs

New member
וואו, תודה

טוב לדעת שאת חושבת ככה
מקווה שתקראי גם את הפרקים הבאים

E l S i

New member
עכשיו זה כבר ממש "כלי המשחק"

מוזר לי שבריי קורא לה "פרימי"

ואני במתח.
יש לי תאוריות לגבי הזירה, נראה אם הן יתבררו כנכונות בפרקים הבאים

Billy Shirs

New member
כן, זו הסיבה לשם

רציתי במקור "משחק המלכים" ונטע לא הסכימה לי.

למעלה