כלי המשחק, פרק 7: מזור

Billy Shirs

New member
כלי המשחק, פרק 7: מזור

דירוג: PG13
בטא: עמית (לילי רייט) ונטע, שהייתה גם כותבת-שותפה
ספוילרים: אין
אורך: כ-1500 מילה
תקציר: ספר חלופי ל"התלקחות". היוצרות התהפכו כשפרים מנסה להציל את בריי חסר האונים, אך אין הרבה שביכולתה לעשות ללא עזרת המדריכים שלהם, קטניס ופיטה.

לפרק הקודם
לכל הפרקים

pennylane11

New member
תשמעי זה לא הולך ככה

המתח הורג אותי! אני לא יכולה! לא פייררררר
וגם: תרופת פלא שמרפאת אותו כלכך מהר ומכמעט מוות ועיוורון? המוח שלי מגיע עד גבולות אי-היגיון מסוימים מאוד...
כתמיד.

Billy Shirs

New member
זה די הגיוני כשחושבים על זה

בעיקרון הוא חטף ארס. זה הנסיוב נגד הארס. זה לא כמו מחלה שנגרמת מחיידקים או משהו, פשוט לוקח כמה שעות לטהר את הגוף.

אבל היי, העיקר שאת במתח

Billy Shirs

New member
שכחתי לצרף כהודעה...

פרק 7: מזור
חדר המדריכים בקומה ה-12 היה מרווח ומלא במסכים, כורסאות מרופדות ניצבו בכל פינה ומזון משובח הוגש להם בלחיצת כפתור. מסכי תצוגה ענקיים כיסו את הקירות מכל עבר, ובקרים אפשרו להם לראות את הזירה מכל זווית אפשרית. עבור קטניס, החדר המפואר דמה יותר מכל לבית כלא, כאשר האפשרות לצפות במותה של אחותה מזוויות מרובות כל כך ובזמן אמת מרחפת ללא הרף מעל ראשה. היא הרגישה חסרת תועלת לחלוטין.

נכון לעכשיו, החשדנות שהתגנבה לליבה בכל פעם שחשבה על בריי התחלפה בדאגה. למרות שהיה יכול להפקיר אותה בקלות לחסדיו של לינייס, או להשאיר אותה בתחתית קרן השפע, הוא נשאר איתה לאורך כל הדרך. הוא הצליח להשיג לה אספקה שלעולם לא הייתה משיגה בכוחות עצמה, והציל אותה מהמוטציות. המשחק היה עדיין בתחילתו, אך לעת עתה בריי מלארק התגלה כסיכוי היחיד שלה לשמור על פרים בחיים. כרגע הוא גוסס על רצפת הזירה, והיא לא יכלה לתת לזה לקרות. לפחות לא עכשיו, לא כשהיא עדיין חייבת לו.

פיטה ישב מול אחד המחשבים, קמט עמוק חרוש בין גבותיו. כמדריכים, הם מסוגלים לחפש כל מתנה אפשרית לפי קריטריונים של מחיר, סיטואציות, תסמינים, או כל דבר אחר שעולה על רוחם. האפשרויות היו אינסופיות.

"לא נוכל להרשות את זה לעצמנו. יש לנו כמה חסויות, אבל זה אפילו לא קרוב," הוא אמר בכאב.

" היימיטץ' שלח לי תרופה בשנה שעברה," היא אמרה לפיטה, מסיטה את מבטה מבשרו החרוך של בריי. "אין שום דבר שאפשר לעשות?"

"המצב שלו הרבה יותר גרוע ממה ששלך היה. יש לנו מזל שהוא בכלל בחיים עדיין."

"אנחנו רק ביום הראשון! תרופות לא אמורות להיות יקרות כל כך!" היא צעקה בכעס. "הוא אח שלך, לא? לך אמור להיות אכפת!"

"את לא חושבת שאני רוצה שהוא יקבל אותה?" הוא אמר בתסכול, מנסה בבירור לשמור על קור רוחו. "אני מנסה לחשוב על דרך אפשרית כדי לעזור לו."

'תחזיק מעמד. זה רק היום הראשון. אתה לא יכול למות עדיין, לא כשפרים עוד זקוקה לך.'

~

"פרים, איפה את? אני לא יכול לראות שום דבר."

פרים שפכה מעט מים על עיניו. היא ידעה שזה חסר תועלת, אבל לא היו לה הרבה אפשרויות. "אני אנסה למצוא עשב שיוכל לעזור לך," היא אמרה בקול בטוח ככל האפשר, למרות שהייתה על סף היסטריה מוחלטת.

"הכל מטושטש. אני גם לא יכול להזיז את הרגליים." הוא נשך את שפתו בחוזקה עד שהיא התחילה לדמם. "אל תנסי לחפש עשבים עדיין. את צריכה להתחבא."

"בסדר." פרים התחילה לגרור אותו במאמץ רב אל אחד הבניינים. בריי החל למחות, אך במצבו לא היה הרבה שביכולתו לעשות. הכרתו הייתה מעורפלת, ומדי פעם הוא מלמל מילים שהיא לא הצליחה להבין. היא הזיזה אותו רק כמה סנטימטרים בכל פעם, אך בסופו של דבר הם הגיעו ללובי של מה שהיה פעם בניין מפואר. גבה כאב מהמאמץ והיא רצתה יותר מכל לנוח, אך היא ידעה היטב שאין לה זמן לבזבז.

"איפה אנחנו?" הוא שאל ושפשף את עיניו.

"בניין כלשהו. אתה תהיה בטוח כאן, אל תדאג. הכל יהיה בסדר," היא אחזה בידו. "אני אנסה למצוא לך תרופה עכשיו. רק תישאר כאן ותנוח."

"לאן אני כבר יכול ללכת?" הוא חייך במרירות. "אני לא יכול אפילו לזוז."

"אז יהיה לי קל למצוא אותך כשאחזור," היא החזירה לו חיוך, גם אם הוא לא יכל לראות אותו, ויצאה מהדלת, בחזרה אל הרחוב מלא הטחב, בחיפוש אחר כל דבר שיוכל לעזור לו.

~

"תשתמשו קצת בראש שלכם, נאהבים," הפטיר היימייטץ' מהספה עליה שכב. שלושה מהמיועדים שלו כבר נהרגו, ומספר בקבוקי משקה התגלגלו על הרצפה, ריקים. בקבוק נוסף היה בידו. "אתם מכירים מישהו עשיר?"

"אנחנו האנשים הכי עשירים במחוז 12, אבל אסור לנו לתת חסות או להמר," קטניס אמרה בקדרות.

"לא, אתם לא יכולים. מי כן?"

פניו של פיטה אורו כשההבנה שקעה בראשו, והוא רץ אל הטלפון שהיה בחדר בזמן שהיימיטץ' גיחך לעצמו.

~~
פרים התהלכה ברחוב העירוני, נוברת באצות ובטחב, מפוחדת כפי שלא הייתה בחייה. אם מישהו ינסה לתקוף אותה או את בריי, הם ימותו תוך דקות. היא נאנחה. לא היה שם אפילו עשב מרפא אחד. היא עקרה כמה אצות אכילות והסתובבה בחזרה לבניין. 'מי יודע,' היא חשבה, 'אולי יש להן השפעה פלאית על הארס.'

"הרמת ידיים?" הוא שאל ברגע שצעדיה הדהדו בלובי.

"אני אף פעם לא ארים ידיים כשזה נוגע אליך," היא התקרבה אליו ותחבה חופן אצות לתוך פיו. "תאכל."

"איך את מכירה את הדברים האלה? יצאת לסיורים מתחת למים?" הוא אמר תוך כדי לעיסה.

"ראיתי אותן באימונים. הראייה שלך משתפרת?" היא הניחה יד על מצחו. הוא הזיע, אך לא היה לו חום גבוה במיוחד.

"לא," הוא אמר בעגמומיות. "הכל ממש שחור ומסתובב – " הוא איבד את ההכרה.

Billy Shirs

New member
חלק ב'

פיטה החזיר את השפורפרת אל כנה בהתלהבות. "טוב, אפשר לשלוח לו את התרופה, הכל יהיה – " הוא השתתק כשהבחין באחיו חסר ההכרה על המסך, ובפרים המנסה להעיר אותו ללא הצלחה.

"זה בסדר, הוא עוד חי," קטניס אמרה, מנסה להישמע יציבה ככל האפשר.

הוא קרע את מבטו מהמסך. "דיברתי עם אבא שלי. הוא סידר הכל – ניתן לשכן הקודם שלנו את כל הכסף שצריך עבור החסות. נוכל לעקוף את החוק שאוסר עלינו להשתתף!"

"אז אתה הולך לעמוד שם ולספר לנו עוד או שאתה מתכנן לעשות משהו מועיל בקרוב?" היימיטץ' שאל ביבושת.

פיטה התנער ורץ אל המחשב. במחי הקשה אחת, מצנח כסוף צנח אל הזירה.

~

עיניה של פרים התרחבו כשראתה את המצנח שיציל את חייו של בריי, ואחרי נשימה עצורה ארוכה היא נאנחה בהקלה. היא פתחה את המצנח במהירות: הוא הכיל מזרק קטן ובו נוזל צלול - אנטיביוטיקה חזקה במיוחד שלעולם לא ניתן להשיג מחוץ לגבולות הקפיטול. היא הזריקה אותו לזרועו וחיכתה, מתייסרת מדאגה.

לאחר מה שנראה כמו נצח, בריי מצמץ ופקח את עיניו. "פרימי... איזה יום היום?"

"עברו רק כמה שעות," היא אמרה והחלה לצחוק ללא יכולת להפסיק, למרות ששום דבר מצחיק לא קרה.

בריי התיישב במקומו. "את – " הוא מצמץ. "אני יכול לראות שוב..."

"פיטה – " היא לא הייתה מסוגלת לנשום מרוב צחוק. לאחר כל השעות שהיו מלאות בדאגה ובפחד, היה מרענן לראות משהו טוב קורה סוף סוף. "פיטה וקטניס שלחו לי תרופה בשבילך. נשאר עוד הרבה."

"תודי להם בשמי כשתחזרי. עכשיו צריך למצוא מים."

"תפסיק לדבר ככה, זה מטריד."

"מה, על למצוא מים?" הוא גיחך, והפסיק כשהבחין בסרט שעל זרועה של פרים. "הכלי שלך השתנה."

היא הסתכלה על זרועה וראתה חייל. 'נהדר. עכשיו אני עוד יותר חסרת תועלת.'

"גם שלך."

"פרש... ברצינות, מה – " הוא פער את פיו בתדהמה. "פרים... הם גורמים לזירה להיראות כמו לוח שחמט."

"ואנחנו הכלים. אנחנו אמורים לשחק?"

"אולי צריך לכתר את המלך. מה קורה אם המלך מת?"

"מנצחים. אולי המיועד שהורג את המלך זוכה ללכת הביתה." רק המחשבה על הבית גרמה לה לחייך בעצב.

"אז מה יקרה למיועדים האחרים?" בריי שאל בספק. "בכל מקרה, הכלים משתנים, ויש שני מלכים במשחק. יכול להיות שהם מקצים לנו כלים לפי רמת הביצועים שלנו. אולי צריך 'לאכול' את הכלים האחרים במשבצת אחת לפני שעוברים לאחרת? זה נשמע כמו ההגיון הישן והאהוב של המשחקים."

"אבל אין דרך לדעת איפה הם, יש כל כך הרבה מקומות מחבוא. עשרות בניינים, בכל אחד מהם לפחות עשר קומות. אי אפשר לחפש בכולם."

"בדיוק. ככה, אם מישהו לא נלחם במיועד אחר במשבצת שלו, הזירה תכין לו הפתעה מיוחדת."

"ומה אם אנחנו המיועדים היחידים במשבצת שלנו? אולי אם נעזוב אותה בדיוק באותו הזמן הזירה לא תתקוף אותנו," פרים ניחשה.

"נשמע הגיוני... נוכל לנסות את זה מחר." פניו עטו ארשת רצינות. "פרים, הרגליים שלי עדיין במצב גרוע. אם יקרה לנו משהו ואני אאט אותך, אל תתני לעצמך להיפגע בגללי. אני רוצה שתברחי ותצילי את עצמך. הבנת?"

"אני לעולם לא אעשה את זה. עזרת לי כל כך הרבה היום, ואני מתכוונת לעשות את אותו הדבר. נתחבא כאן עד שתרגיש טוב יותר. עוד מעט מחשיך, בכל מקרה."

בשעה שנותרה עד רדת החשכה, פרים הספיקה לאסוף עוד כמה אצות אכילות, שבריי טען שהיה להן טעם גרוע אפילו יותר מהלחם שלו. כשהמנון הקפיטול התנגן לבסוף, היא הוציאה את ראשה מדלת הבניין, משתדלת להישאר חבויה ככל הניתן.

הבחורה מ-1 מתה, וכך גם הבחור מ-2, מה שאומר שלינייס, שהפחיד אותה עד עמקי נשמתה בקרן השפע, עדיין חי. אף מיועד ממחוז 5 ועד 10 לא שרד, מלבד הבחורה מ-9. היא רעדה באוויר הקר, מנסה שלא לדמיין את גופותיהם. ההמנון הסתיים עם תמונותיהם של חמישה מיועדים מהמחוז שלה.

היא נאבקה בדמעותיה במשך כמה דקות נוספות עד שאזרה מספיק אומץ כדי לשוב ולהביט בבריי.

"כל כך הרבה מיועדים מתו היום, אני בקושי יכולה לזכור את כולם. אנחנו עדיין צריכים לפחד מלינייס."

"כשעזבנו הוא עוד היה בקרן השפע. בטח יש לו מספיק אוכל למשך שבועות. מה עם הבחורה השנייה שהתנדבה? מחוז 4?"

היא הנהנה. "גם ממנה."

"פרימי, את רועדת," הוא אמר בדאגה. "כדאי שתפרשי את שק השינה ותשני קצת. יהיה לך חם יותר שם."

"אבל אתה צריך לנוח, הפציעה שלך – "

"אני לא אצליח להירדם בגלל הכאב. לכי לישון בעצמך. אני אעיר אותך אם יקרה משהו."

"תודה," היא אמרה ברכות כשנכנסה אל תוך השק. הוא היה חם להפליא, רך ומרופד. היא הודתה לבריי בלבה על הבחירה שלו להביא איתם את התרמיל, שגם לא היה כבד במיוחד, אפילו לא עבורה. היא נסחפה לשינה באופן מיידי, ונראה היה שלא עברו יותר מכמה דקות כשהתעוררה לקול צעקותיו של בריי, ומיד הבינה למה, כשהרגישה את האדמה רועדת מסביבה.

N o R i K o

New member
here I am, once again~~~

נהנהנהנה (לא זוכרת את ההמשך
)

הפרק היה טוב, ממש אהבתי את ההתחלה ואת התיאורים על קטניס, הבעיה היא ש... הכל עובר מהר מדי. הם רק ביום הראשון וכבר בריי כמעט מת, הוא מצא תרופה, עברו עוד שתי שניות והוא שוב צורח... אני חושבת שאת(ן?) קצת ממהרת כאן עם האקשן, כשהדמויות צריכות עוד... להתאפס על עצמן לגמרי, להבין איפה הן נמצאות מבחינת מיקום בזירה ולא רק מבחינת כלים במשחק, לגבש אסטרטגיה... נראה לי שאפילו הקפיטול לא היה נותן לדברים לרוץ כל כךךךךך מהר, כמו למשל שהם גרמו לכדורי האש ליפול על קטניס רק כשהיא התרחקה, ליצור את המשתה כשכולם זקוקים למשהו... (מעניין למה
)
אני אוהבת את הרעיון ממש, הוא מזכיר לי את ה"פ הראשון
אני פשוט מרגישה שהביצוע יכל להיות מעולה גם אם היית מרשה לעצמך להתעכב על דברים שנראים לך פחות מעניינים
ואז במקום לסיים את הפרק ב-"אה, עוד בעיה שהולכת להפטר." הייתי מסיימת אותו ב-"מה יקרה עכשיווווווו". כי מתח לא יכול להיות צפוף מדי...

pennylane11

New member
לא נראה לי שהם יכולים להרשות לעצמם

בקפיטול שזה ילך לאט... הם חייבים לזרז את זה ולדחוס אקשן, לא?

N o R i K o

New member
הם לא יכולים

אבל זה הפאקינג יום הראשון. הם שניה אחרי הקורנוקופיה. בדיוק מתו חצי מהמיועדים בערך... אני חושבת שהם יחכו קצת לעימותים הפרונטליים לפני שהם ממהרים לבזבז את כל האפקטים שלהם.

pennylane11

New member
התרופה זה בשביל להציל אותו

זה קטניס ופיטה ששלחו לו את זה, ובתכלס זה חכם לשלוח בהתחלה כי כל הזמן אמרו שככל שעובר הזמן עולה יותר כסף לשלוח להם משהו. אני חושבת גם שברגע שכולם אמרו "טוב, נלך לישון ונראה איפה אנחנו מחר" זה הזמן הכי טוב להפתיע אותם...

N o R i K o

New member
לא דיברתי על התרופה,

דיברתי על רעידות האדמה

ולמה להפתיע כבר בערב הראשון? הקרייריסטים עוד בחיים והם בטח שוחרים לטרף בשניה שהם יאגרו די שעות שינה... זה לא שזה רע. זה שאני פשוט מרגישה שהכל רץ מהר מדי
יכול להיות שגם בקאנון דברים עברו ביום, אבל המחשבות של קטניס דוחקות את זה לתחושה של נצח.

Billy Shirs

New member
ממש נחמד שאתן דנות על זה

בכל מקרה, גם לרעידות האדמה יש תכלית, אם כי אני לא אחשוף אותה מיד.
ולמה שתרצי לקרוא משהו שנראה כמו נצח? מילא כשקטניס הייתה לבד. אבל כשיש לך שני אנשים הגיוני שיהיו יותר דיאלוגים מאשר מחשבות.

pennylane11

New member
הכוונה שלי היא (
MJ)

שהם, כמוך, בטח חושבים שיתנו להם לישון ולאגור כוחות עד שהקרייריסטים יבואו, והקרייריסטים מתכננים את המתקפה, ובטח לא מצפים לזה בלילה הראשון במשחק...
לא יודעת, זה רק התהיות שלי, אני בטוחה שיש לזה פואנטה הרבה יותר טובה ומחוז 13 תוקפים את הארנה או משהו מגניב הרבה יותר מהדברים שהמוח שלי מסוגל להגות.

Billy Shirs

New member
I'm falling into pieces

בעיקרון יש כמה שעות בין התרחשות להתרחשות
אבל אני לא רוצה שיקרו דברים משעממים, כי זה יהיה משעמם. הממ.
מן הסתם יהיו גם אסטרטגיות, אי אפשר לשרוד בלי זה במשחקים. הפרק הבא הוא כבר יותר רגוע, זה עניין של עליות וירידות.

N o R i K o

New member
Can't deny it, can't pretend!

Just thought you were the one!
(העיקר שאת זה אני זוכרת!
)

כמו שאמרתי, לא משעממים... פשוט משעממים "בעינייך"
הגיוני באמת שיש יותר דיאלוגים ממחשבות, אבל גם הדיאלוגים יכולים להיות נרחבים יותר... לתת יותר מפרים ומבריי ומההרגשה שלהם. לא לשעמם חלילה, זה לחלוטין לא מה שאנחנו רוצים

הגעתי למסקנה שהפאנפיק הזה הוא כמו הסרט. רק בלי 5 דקות עם ליאם המסוורת' בהתחלה

לחלוטין תקבלי את זה בתור מחמאה, כן? אם מצלמים את זה זה ה-דבר. אני קונה כרטיסים בשניה שפותחים את האפשרות הזאת בסינמה סיטי!
(ממש כמו שעשיתי עם המשחקים
)
פשוט כשזה כתוב אני אישית מרגישה שאני צריכה... יותר פלפל אישיותי, לא רק ויזואלי

If you know what I mean. XD

Billy Shirs

New member
הממ, יש בזה משהו.

אני אנסה להביא את ליאם להופעת אורח בפרקים הבאים.

סתם.

Digi Lista

New member
הולכת לקרוא...

אבל אני צריכה לצאת תכף אז בטח רק בסביבות הצהריים/ערב...
אגב, אני בשלבי קריאה מתקדמים של המחזה ששמת לפני איזה שבוע,גם כשאסיים אותו אגיב...
בקיצור שתינו אכלנו אותה- אני צריכה לקרוא ולהגיב לך ואז את צריכה לקרוא מה כתבתי ובטח להגיב בעצמך, חיים קשים

Billy Shirs

New member
נחמד שאת קוראת את המחזה

אבל אני עוד לא ראיתי שכתבת שום דבר! בינתיים אני חופשיה כמו ציפור.

Digi Lista

New member
שמת אותו בשביל שאקרא, לא?...

אלא אם כן רציתי שאבהה בו והוא יחזיר לי מבט וככה נרוץ לעבר השקיעה?

בכל מקרה אני עדיין קוראת
ועכשיו יש לי גם את שני הפרקים האלה שלך לקרוא

למעלה