כלי התמודדות – "משחק המילים".....

יחפנית

New member
כלי התמודדות – "משחק המילים".....

הכלי הראשון להתמודדות עם סרטן .... נקרא ....... מילים . אנשים לבטח ירימו גבה וישאלו , מה הקשר של מילים לסרטן ......... = בעיניי וניסיוני ...... קשר הדוק . להלן . מילים מהוות חלק בלתי נפרד מחיינו . מהרגע שאנו מתעוררים ועד הרגע בו אנו נרדמים .... אנו משתמשים במילים לתיקשורת . יש כאלה שמדברים בשינה ומוכיחים תרתי משמע שלמילים יש חשיבות עמוקה בחייהם . מילים לא רק שהנם חלק בילתי נפרד מחיינו , חלק גדול מהמחשבות המתעופפות במחשבתנו ..... עשויות ממילים ...... הרבה מילים ... וכולנו מודעים לקולות של המחשבות הבילתי פוסקות במוחנו . בדרך כלל איננו שועים למחשבות הללו , או אולי .... שועים להם מעבר למה שאנו מודעים . כי מה שאני גיליתי בחקירותי הפנימיים , זה שאותם מחשבות שחולפות העשויות מילים , למעשה בצדם השני .... מחוברות לי לעולמות תת המודע . בעוד יש אנשים הבוחרים לחקור יבשות , אני חוקרת את תת המודע שלי ופעילותו כבר שנים . אצלי זה תחביב שהפך למקצוע . ואשתפכם כאן במה שגיליתי במסעותי . אמר כבר מי שאמר ..... ודיבר ..... על כוח המילים . ... ישנם משחקים מגניבים , כמו לחישות סיניות ( תירגום חופשי מאנגלית ) שמוציאים 10 ילדים החוצה , מכניסים אותם אחד אחד . לראשון , מספרים סיפור . והוא צריך לעביר את הסיפור לבא בתור , וככה הסיפור משתנה ומתעוות עד לבלי התאמה לסיפור המקורי לעיניהם ואזניהם המשתהות של יושבי החדר . ) ....... ויש משחקי אסוציאציה ...... למשל ..... אם אני אתן רשימה של מילים , וכל אחד יעלה את התחושה הראשונית שהמילה אמרה לו . למשל ...... בית אהבה אמא צבע אבא עבודה בית חולים סרטן כימו רופא הנאה קודר מוות פרפרים חופש שמים ים קשה קל כואב מצחיק חשוך מרפא קרבן חולה בריא חיים אור קבר מעוף חיבוק חום נעים שיחרור ועוד ועוד האמת שאנו יכולים לשחק כאן את המשחק הזה כבר ...... שכל אחד בטרם שהוא בודק את תוצאות האחר , פשוט שידמיין את המילה בתוכו , ויכתוב את האסוציאציה הראשונה שעלתה לו . וככה נתחיל מיידית להבחין בשוני המשמעותי שהמילים יוצרות אצלנו . בתוכנו . מי שמעוניין להרחיב את גבולות המשחק . מתבקש בנוסף לאסוציאציה המחשבתית , לערוך טור נוסף ובוא להתמקד באסוציאציה שעלתה ולתאר את התחושה הגופנית הנילוות לה . או כשאתה מדמיין את האסוציאציה ..... תאר איך זה מרגיש בגוף ...... משחק מגניב ........ תנסו ...... אז מי שרוצה לקחת חלק ...... לא לפתוח הודעות הבאות עד שאתם לא עונים לבד על הרשימה של האסוציאציות שהמילים יוצרות אצלכם ........ כולם מוזמנים לקחת חלק ........ ובהזדמנות זאת אתחיל את המשחק בעצמי .....כולם מוזמנים ...... מעניין מה יהיה ..... אגב אינכם חייבים לקחת את כל המילים , אפילו אם תיבחרו רק לנסות כמה בודדים שנראים לכם ........ בואו נראה מה יקרה .........חחח

יחפנית

New member
מישחק המילים ..... תרגיל ...

טוב אני מתחילה ...........לוקחת מילה מילה ומתרכזת בה . בית – רעפים אדומים . ............... מרגיש נעים באיזור הבטן . אהבה - זרועות עוטפות ..... ..... מרגיש נעים באיזור הכתיפיים והלב ... מרגיש חיבוק . אמא – לא עולה דבר ........... חש כמשהו שעומד בערפל למולי שקשה לי להתחבר אליו .... חשה גוף דרוך .......(. ממממממממ יש לי הרבה עבודה בתחום .......) צבע- מפל של ציבעי קשת ........ ראיתי למולי מפל .... הריש ניפלא וגרם לי להצתחקק לי בפנים . אבא - חיבוק חם ..... ואוהב ..... חשתי חום אדיר ותחושה של ילדה קטנה מוגנת ומחובקת . עבודה – לא אהבתי את המילה הזו בכלל . אני חווה איתה נוקשות ..... חש כאילו חרב נוקשה למולי . בית חולים- חחחחחחחח נעליים אדומות ...... הקומדיה האנושית של תיאטרון האבסורד ..... חחחח וואוו כמה המילה הזו מעלה בי שימחה . סרטן - נעים .... חש חברי ...... חשתי הקלה בגוף מעין הכל נרגע הכתיפיים נשמטו ברוגע והתחושה של חברות . הכל בסדר . כימו – חחחחחחח אקסטאזי ...... בגוף חשתי כאילו יש לי באמצע צינור זכוכית , ובו כמו בלוני השמפניה ..... כמו בלונים של שתייה מוגזת , בשימחה בתנועה למעלה בצבעים צהובים חמים כמו שמפניה , העלה בי חיוך ונעימות שובבה . רופא – אווו נוקשות .. חשתי כאילו גופי היה כבול במין חוסר יכולת לזוז .... כבילות . הנאה – ערסל למול השקיעה ..... ..... חשתי שלווה וחום פנימי ....... הנאההההההה קודר – טירת שדים ..... בצבעים אפורים ..... כמו בסרטים ...... בגוף חשתי קשיחות . מוות – מפתן ..... סף ..... ראיתי בעיני רוחי מסגרת כמו מסגרת של דלת שעומדת באין סוף באויר .... התחושה היתה של ריחוף .... הגוף חש תנועה של התקרבות ללא חשש . פרפרים- חחחחחחח פרפרים ציבעוניים שעפים לי החוצה מהבירכיים ומהבטן ...... חשתי התרגשות . חופש – שימחה , פריצה .......... חשתי בגוף במרכז החזה כאילו נבקע באמצע וזרימה של אור פרצה החוצה מתוכי ...... נעים וזורם זה חש שמים- כחול נעים .... חשתי מין זרימה שלי לכיוון למעלה ..... תחושת שיחרור בחלר העליון של הגוף ים - עוצמה .......... חשתי התרחבות ענקית בתוכי של תחושת עוצמה ...... קשה – כבד .......... חשתי כבדות שכאילו משהו מועמס עלי ..... והגוף נדחף למטה . קל - ....... נוצה ......... ראיתי נוצה בעיני רוחי , לבנה על רקע כחול .... חשתי כאילו תנודות נעימות כאילו אני נוצה מרחפת באויר . כואב – אוויץ ....... תחושה כבדה ומין זרימה כהה שעברה מבוהן רגל ימין בצורה אלכסונית בגוף מצחיק- תחושה מוגזת .........חחחחחחח נעים ומצחיק אני ישר צוחקת פיזית . חשוך מרפא- אדם חיוור ..... קרבן .......אני חשה בכעס עולה בי מעמקי הבטן ..... יש בי התנגדות מהולה בכעס למילה . קרבן - מסכן .......... לא יכולתי להתחבר לכך גופנית ........ חולה- חלש .... חלשלוש ........ שוב ..... אין לי לכך חיבור או תחושה מיוחדת בגוף . בריא- חיים ........ חשתי פתיחה כמו צורת רחם בחזה בצבע של השמש ........ חיים- נעים .......... חשתי מהכתיפיים ומעלה , תחושת זרימה נעימה . אור- בהירות ............. קודקוד במוח יש פתיחות ודיגדוג ...... קבר- שחור ..... ממממממ תחושה מאד לא נעימה של התנגדות בכל הגוף מעוף - ציפור ...... חשתי כאילו ציפור עפה בתוכי באיזור החזה והלב חיבוק- זרועות .......... תחושה נעימה ביותר בכל הגוף חום- אש ..... מדורה ...... תחושה נעימה בבטן נעים – שלווה ואור ..... תחושת פתיחות במרכז הגוף שיחרור – נזילות ...... תחושת הרפייה עמוקה ....... נעימה ..... מעניין מי יקח חלק וישתתף במשחק ........ מצאתי שהרשימה היתה ארוכה ..... ועל כן חלק מהמילים היה לי כבר קשה להתחבר אליהם ...... אך משחק שווה לחוות , ומעניין מה יוצא מהדימויים .......

יחפנית

New member
מי נכנס לשחק פה את משחק המילים

היי יאיר , אילת ציפור אספמיה אודליה רחלי ....... מישהו ..........שרון ...... מי בא לשחק ??????.

אילת33

New member
כל כך רוצה.... אבל...

החיבור שלי עדיין לא תקין - לא מעביר הודעות ארוכות.... אהבה... אתפנה לתקן אותו מחר בעזרת השם. אילת

אילת33

New member
אם זה לא יעבור - אתאכזב...

מנסה את כוחותיי בכתיבה, אם הכשל הטכני לא יעלים את ההודעה... בית - הרבה יותר מקירות אהבה - ציר משותף בו קרבה והקרבה, הסיבה להכל בעולמי. אמא - אישיות מדהימה שלא האזינה לי אף פעם. צבע - פרספקטיבה, נקודות שבירה של אור, סובייקטיביות בהשתקפות. אבא - אישיות על פלטפורמה, אליה קשה להגיע. עבודה - סיפוק מיידי ומשובים בית חולים - חוסר שייכות, עמידה מופגנת על הגדר, שייכות מופגנת לחיבור לאלוהים שלי סרטן - מחלה של נבחרת אנושית שיכולה לגדל אותך, לא רק לגדול בתוכך כימו - הרס, מלחמה, פגיעה במערכות שלמות רופא - איש שלמד ויודע די הרבה, מה שבוחנת זה את אישיותו הנאה - חיבוק, ליטוף, מגע קודר - שחור, ריק בפנים שאותו יש למלא מוות - סוף ובכל סוף יש גם התחלה פרפרים - חופש, תנועה קלילה, צבעוניות קלילה ומפתה שמים - המקום בו אלוהים שלי שוכן ים - המקום בו אני הכי מחוברת אל הטבע, הזרימה, הגלים, העוצמות, הריחות, הצלילים. קשה - דבר ממנו אלמד בסופו של דבר, אבל מעדיפה שלא יהיה פה קל - בדרך של אלוהים, בזמן שלו, בפתיחת כל הקשרים שלו. כואב - מצוקה, צמרמורת, רוצה להמשיך ללכת, לעבור את זה מצחיק - מצוקה, שמחה, לפעמים, כשזה מתוך מצוקה, זה כמו כאב מרפא - דבר אותו אני יכולה לעשות בכוחות עצמי, עם ההדרכה הנכונה, עם השינויים המתאימים באישיות שלי, שגם יצרה את המחלה. קרבן - פתאום התחוור לי עד כמה התקרבנתי, עד כמה זה הביא אותי לא להתמודד עם פנים מסויימים בחיי, היום הדלת סגורה להתקרבנות. חולה - מישהו שבוחר להיות איפה שאני לא בריא - איפה שאני, גם אם במוחי הקודח עדיין מקנן לו גידי, אבל הוא יעלם, ילך ממנו, ולא רק בגלל האהבה שלי אליו אור - אהבה, תקווה קבר - מקום בו שמים את הגופה, בו היא בדרך להתהוות למשהו חדש, אחר. מעוף - נקודת המוצא של אלוהים שלי, שגר בשמיים

אילת33

New member
זה עובד - איזה כיףףף, המשך

חיבוק - מגע של הנשמה באמצעות הגוף חום - תחושת אהבה, מגע, ליטוף שיחרור - עשייה של אותם דברים שעושים תמיד, אבל הפעם מתוך רצון ואהבה יחפנית שלי היו תחושות שממש חשתי בגוף, בעיקר את הקשות... היו ששחזרתי - לדוגמא, את הכאב... למדתי כאב מהו, זוכרת אותו וכשנזכרת יש לי ממש צמרמורות, כאילו הגוף מסרב לזכור שהיה שם משהו כזה, הגוף מתנגד... פגשתי גם בלא מעט פעמים שראיתי איך אני מתמודדת עם דפוסי חשיבה חדשים, כגון, דפוסים חיוביים ולא שליליים, מצאתי את עצמי כותבת שתי שלילות במקום חיובי אחד, באחד המקומות... עדיין מפנימה את החשיבה החיובית, עדיין לומדת... מוצאת את עצמי במהלך הימים שואלת מה לעשות עם הדברים הקשים שחווה, בלי להפעיל את ההרס העצמי שלי, בלי לכסח... ואז מוצאת שבמקום לעשות לעצמי רע, מתקשרת אל האנשים הנכונים שיכולים להאיר לי את הדרך החיובית בכל ההתמודדות המקומית, אל האנשים שמלמדים אותי חשיבה חיובית מהי, ואחריות אישית מהן גבולותיה.. (אין לה גבולות, תאמיני לי)... בוחרת כל הזמן להיות בשפיות, גם אם הכל סביבי מסתחרר, גם אם אני נבחנת בגדול על כל פחד ומצוקה שלי... הבחינות שלי הן תמיד על המכלול, עד הסוף, בלי להתחשב בי.. חחחח (צחוק של מצוקה....) אז ככה אני - גדולה מהחיים, כפי שנאמר לי פעם, מקבלת את הכל בגדול, חווה את הכל בלי הנחות, ומתמודדת, מנסה להתמודד בגדול... אוהבת, שבת שלום, אילת

יחפנית

New member
אילת תודה .........

תודה שהמחשב הסכים לקבל את הודעתך . תודה שאת משחקת ........ תודה שאת קיימת ...... אני אוהבת אותך מאד ....... אכנס מאוחר יותר ברשותך להגיב על התוכן המופלא שכתבת ......... חיבוק ענק ושבת שלום .....

למעלה