כלי טוב לאחסון סלט (15 שעות מהכנה לאכילה) ?

כלי טוב לאחסון סלט (15 שעות מהכנה לאכילה) ?

שלום!

התחלתי לעבוד בעבודה שלא מסבסדת ארוחות ואני רוצה להתחיל להביא סלט מהבית.

אממה? אני מכין אותו בשעות הערב המאוחרות ואוכל אותו סביב 13:30-14:00...וזה מביא לכך שהירקות לא נשמרים טריים.

אני זקוק להמלצה נקודתית לחברת כלי אחסון אוכל איכותיים ששומרים על אטימות כמה שיותר מלאה (ועקב כך על הטריות של האוכל).

אגב, נפח מומלץ לכלי עבור סלט לארוחת צהריים?

תודה רבה!
 
טאפרוור עם "רשת"

כזה שיש בתחתית שלו מין רשת שמהווה הגבהה כך שהנוזלים יורדים למטה והירקות נשארים טריים.
את הרוטב להוסיף לפני האכילה.
 

APRSMON

New member
סלט גם אם הוא לא מטובל הוא מגיר נוזלים,

עדיף שתקח ירקות שלמים כמו עגבניה, מלפפון, פלפל, ותחתוך
לחתיכות גסות בזמן הפסקת באוכל.

בקופסב תשחם לך ירקות מבושלים.
 

revavonet

New member
תתחילי בהפרדת הסלט מהרוטב

ככה הירקות נשארים רעננים.
צריך להקפיד שהירקות יבשים לפני החיתוך (במיוחד עלים).
במידה ויש אפשרות אני מפרידה גם את העגבניה מהסלט.
כשאני הייתי לוקחת סלט הייתי שמה את הירקות מופרדים לחלוטין במידת האפשר.
כל הירקות שכמעט לא מפרישים מים בנפרד מאלו שכן ואז הסלט נשאר רענן לחלוטין.
ככה גם עושים במסעדות-הרי לא באמת חותכים סלט כשאת מזמינה אותו...
אם תקפידי על הפרדה, לא משנה באיזה כלי את שומרת את הירקות.
הכי טוב זה בכלל לקחת ירקות שלמים ולחתוך במקום אם אפשר.
 
אין זמן מספיק בהפסקה להתחיל לחתוך...

אולי אשתמש בשני כלי לירקות ה"מיציים" יותר (עגבניות בעיקר) ולשאר.
וכמובן אתבל בעת האכילה.

לגבי הכלים של tupperware: לא כלכך מצאתי אפשרות לקנות אותם בחנויות באיזור ת"א (מתחם שוק לוינסקי \ מתחם קרליבך).
יש לכנ\ם מושג היכן ניתן להשיגם?

חברות נוספות שמומלצות לכך?

תודה רבה!
 

lim214

New member
הקופסאות של סיסטמה ממש טובות

יש לי 4 סוגים שונים ואני מאד מרוצה.
אני גם ממליצה על הכלים של טאפרוור עם הרשת. ככה אני עושה והסלט מחזיק 4-5 ימים נהדר!! תודות לרשת שמתחת.
 
בעסה, כבר קניתי Luminarc מזכוכית.

לא אוהב את שיטת העבודה של טאפאוור.
זו הסיבה שלא קניתי כלי שלהם (כי זו היתה האופציה המעודפת).

תודה רבה!
 

revavonet

New member
הכלים לא נמכרים בחנויות אלא רק אצל סוכנים

וממש לא משנה הכלי אם הסלט עומד בו כמה שעות.
 

shron17

New member
עדיף ירקות שלמים ולחתוך מיד לפני הארוחה,,

15 שעות הסלט לא נשמר טרי.
עדיף לקחת ירקות בכלי פלסטיק,עלי כרוב, עגבניה ,
מלפפון ,לפת קולרבי, לימון ,שמן, מלח,
ובשתי דקות לפני הארוחה לחתוך לסלט.
 

החתולית

New member
חתוך כמות כפולה של סלט מראש

אחסן עגבניות חתוכות בקופסא אחת, ואת שאר הירקות (הלא מיציים) בקופסא אחרת. אין צורך בקופסאות מיוחדות, ואקום, רשתות וכו'.

בבוקר, לפני היציאה לעבודה, קח קופסא שלישית ובה ירקות + עגבניות ללא תיבול. במשרד תטבל את סלט והוא יהיה במצב מצויין.

אנחנו אוכלים סלט כל יום. חותכים סלט פעם בשלושה ימים, והוא נשאר במצב מצויין בשיטה זאת.

כרוב חתוך יישמר בקופסא סגורה עד שבוע ללא תיבול.
 
בודק אם הבנתי נכון:

כל איזה יומיים לחתוך כמות של סלט ליומיים ולהפריד את:
1) עגבניות (וכל ירק "מיצי") בקופסא אחת.
2) שאר הירקות (הלא "מיציים") בקופסאת שנייה.

בבוקר "להרכיב" את הסלט (שנחתך מבעוד מועד) בתוך קופסא ריקה ולתבל במשרד.

הבנתי נכונה?

תודה רבה!
 

החתולית

New member
הבנת מצויין

 
למעלה