כלי מחקר דיגיטליים

כלי מחקר דיגיטליים

מקור נפלא לעשות סוגי כלי מחקר, למטרות שונות (כולל נטוורקינג, אחזור מידע, ציטוטים ואזכורי טקסט, ועוד המון). כדאי לחטט בדפי הוויקי ולמצוא את הדברים שחשובים לכם.

d a p h n a

New member
אפשר להציע עוד קישור

מצד אחד, זה משהו נורא ספציפי. מצד שני, זה כל כך מגניב ומועיל למי שזה כן רלוונטי עבורו, שנראה לי שווה שזה יהיה איפשהוא. כמו שאמרתי כאן בעבר, אחד מהדברים שאני לומדת עכשיו הוא איך לקרוא כתבי יד עתיקים באנגלית (פליאוגרפיה אנגלית). בדרך כלל עושים בזה קורסים אבל לא היה כרגע קורס פתוח, אז בהתחלה ניסיתי ללמוד מספר, ואז מצאתי באתר של הארכיון הלאומי של אנגליה חלק שנועד ללמד קריאת כתבי יד מ1500-1800. יש הסברים על כתבי היד השונים, קיצורים מיוחדים וכו', אבל חשוב מכך - יש סדרה של 10 תרגילים בדרגות קושי עולות שבהם מציגים מסמך שורה אחרי שורה, ואתם צריכים לתעתק את השורה לפי כללי התעתוק המקובלים, ואז המחשב בודק את השורה ונותן ציון ומציין מה נכון ומה לא נכון. זה פשוט גאוני. אז, אני יודעת שבטח לא יושבים כאן עוד המון אנשים שעוסקים בהיסטוריה אנגלית או צריכים לקרוא בארכיונים של אנגליה דווקא מהתקופה הזו, אבל למקרה שיש כאן מישהו או שיהיה מישהו כזה, אני חייב להמליץ בחום על האתר: http://www.nationalarchives.gov.uk/palaeography/

../images/Emo127.gif בטח שאפשר. הוספתי

תודה

תודה על הלינקים!

וברכות לדפנה על המינוי למנהלת בלומדים בחו"ל - בחירה ראויה ומוצלחת! שיהיה בכייף, ובהצלחה

NorthernStar

New member
ברכות לדפנה גם ממני

עכשיו אפשר לגלות ששלחתי מייל להנהלת הפורומים וביקשתי שימנו אותך למנהלת בפורום. אני בטוחה שעוד כמה עשו את אותו הדבר.

ואפילו פתחתי לך קטגוריה חדשה-תחליפי קורסים...

(ואולי- תחליפי קורסים - מתוקשבים?) מה דעתך?

ברכותת גם ממני.ואני בכלל הייתי בטוחה כבר מזמן

מזמןןןןןןןןןןןןןןןןןן שאת מנהלת הלומדים בחו"ל...
אז, איזה יופי. תתחדשי.

NorthernStar

New member
יש לי רעיון

לפחות במערכת הפורומים הישנה, מצד שמאל של הפורום, היכן שההודעה המנהלתית ממוקדמת, יש מקום ללינקים. אפשר לשים כאן לינק לפורום לומדים בחו"ל ושם לינק לכאן, גם כדי להקל על המעבר ביניהם וגם כי לפעמים צצות שם שאלות שיכולות להגיע לכאן וההפך.

אכןו יוּסַף. וגם פורום סטודנטים

לא הספקתי....
היו כוונות כאלה מהיום הראשון, תשאלו את חד-קרן.....

d a p h n a

New member
תודה על הברכות

ואגב, כן, אני בטוחה שיש אתרים שבהם אפשר ללמוד לקרוא כתב מחובר מודרני.

למעלה