כלי נשיפה

hopalach

New member
כלי נשיפה

שלום לכם יקרים שאלה לי אליכם ואשמח אםפ תוכלו לעזור.. מישהו יכול להמליץ לי על ספר או אתר, עם תווים לחליל צד בעיקר? משהו ערבי, או הודי.. בכיוון מעניין כזה ולא מוזיקה קלאסית שבה אני די שולטת. משב רוח מעניין... כמו ששומעים בפסטיבלים מן צלילים מהנשמה. אז אתר עם צלילים זה סבבה או ספר גם טוב. אשמח להמלצות. עוד שאלה.. יש מביניכם נשפנים שמנגנים על כמה סוגי חלילים? הייתי שמחה לחליל מעץ רק שאני לא מספיק מבינה בסוגים... אשמח לעצתכם. חובבת החלילים

samai

New member
../images/Emo24.gifברוכה הבאה

הופלח שלום לך, אין תווים מיוחדים לחליל צד, תווים שמתאימים לכינור, לעוד, לפסנתר או לקאנון, יהיו מתאימים גם לך. העניין הוא שבמוזיקה ערבית יש הרבה יצירות שמנגנים "רבעי טונים"
, אותם לא תוכלי לנגן בחליל צד
. אל תתיאשי, תוכלי לנגן את שאר היצירות שאין בהם "רבעי טונים".
באתר maqamworld.com יש תווים ליצירות של מוזיקה ערבית וטורקית.
במוזיקה טורקית וערבית, נוהגים לנגן על חליל שנקרא נאי. יש לו צליל פתוח ומהפנט וזה ממש לא יקר.
המלצה 1: בלהקת בוסתן אברהם, שמנגנת (בין היתר) מוזיקה ערבית, יש חליל צד. החלילן אמיר מילשטיין מנגן נפלא ומשתלב בצורה מאוד מעניינת.
המלצה 2: הנשפן אייל סלע, שמנגן בין היתר על קלרינט וחליל בונסורי (הודי). תמיד שמח לעזור
, להיתראות בינתיים B. Eitan

hopalach

New member
תודה רבה... בהמשך להמלצותיך

וואו תודה רבה. מה שמעניין אותי מאד , זה האם יש דרך לרכוש חלילים מיוחדים אלו בארץ, ואם כן איפה? בנוגע לבוסתן אברהם אני כבר הרבה זמן שומעת עליהם המלצות ואכן אקפוץ לחנות דיסקים בקרוב לברר את העניין :) שמחתי להמלצותיך וברכת השלום...... ואם תוכל קצת לעזור לי לכוון אותי לדברים חדשים חובבת חלילים

samai

New member
../images/Emo105.gifיש איפה לקנות חליל נאי

יש ביפו חנות לכלי מוזיקה אתניים...
החנות נקראת "צ'יטורי", רח' העליה השניה 8 יפו. ליד כיכר השעון. בהצלחה
B. Eitan

hopalach

New member
תודהתודה תודה

באמת תודה מכל הלב. זה היה לי חשוב מאד... וכנראה אתחיל בקרוב ללמוד אצל מוקה שעוד לא מצאתי. אני אחפש בסביבות אבו גוש שזה קרוב אליי לבית :) יהיה נפלא ללמוד על הכלי הזה שאני כבר המון זמן משתוקקת להחזיק כזה ביד חחחחחחחחח יששש תודה רבה אני בקרוב ביפו, ובקרוב עם חליל חדש. הכי כיף תודה שבת שלום

yaelgro

New member
נצל"ש

אולי אתה מכיר אתרים עם תווים למוסיקת פולקלור ארגנטינאית, ובמיוחד של הזמרת סולדד פסטורוטי. אני מנגנת על חלילית סופרן, ועד היום מצאתי רק טאבים ואקורדים, וזה קצת בעייתי. תודה מראש

samai

New member
מצטער אבל...../images/Emo7.gif

הלו יעל, מצטער אבל אני לא מכיר אתרים עם תווים של מוזיקה ארגנטינאית. שבת שלום B. Eitan

למעלה