כלכלה

כלכלה

כן
זאת אני (המדינה זו אני?
) לכל קבוצה אכן יהיה מטבע משלה. החומר מאד קל להתכה, יופי המטבע כמו שהוסבר מעלה את ערכו.. ותבנית אפשר לייצר לדוגמה בעץ עבה שמחממים תחתיו. אני ראיתי את זה בפעולה בשישי האחרון. מדובר במשהו מאד מעשי. בהצלחה לכל היצירתיים שבכם.

Self-Upkeep

הייתי מעוניין במידע כתוב, על מה צריכה קבוצה על מנת להתקיים כלכלית. מה נדרש ממנה לקיים, על מנת לתחזק את עצמה? מהיכן היא משיגה משאבים, ובמה זה תלוי? האם כלכלת המשחק כוללת את הקיום העצמי של כל דמות? האם כלכלת המשחק כוללת את תחזוקת הציוד של כל דמות? האם כלכלת המשחק כוללת את תחזוקת היכולות המיוחדות? איזה שימוש יהיה למטבעות במשחק, ומה יהיה המאזן ביניהם, אם כל עיר גדולה מטביעה לעצמה מובע משלה?

ל אלא ובערך לא..

המשחק ינסה להיות כמה שפחות וירטואלי. זה אומר שמאחר ואנחנו לא דואגים לאוכל "אמיתי" מלבד חטיפים בפונדקים, גם לא נכריח שחקנים לאכול. כלכלת המשחק תהיה מורכבת מכל המטבעות של כל הקבוצות (ולכן לכל קבוצה יהיה שר כלכלה). המסחר יעשה בפונדקים, בדרכים (רוכלים) ומול המאסטרים (אשורים וראשיים). מובן שיתפתח מסחר לא רק בין שחקנים-לפונדק / פונדק-ללוחמים וכו´ אלה גם בין פונדקים על מוצרי מזון יחודיים, בין בעלי מקצוע שונים שמציעים סחורה למכירה לסוחרים שיכולים למכור אותה ועוד. אנחנו לא "נכפה" מסחר באופן מלאכותי.

מטבעות

אם כל קבוצה טובעת מטבעות משל עצמה, ואם הכלכלה מתבססת על כל המטבעות במשחק, מה מונע מקבוצה מסויימת להטביע ה ר ב ה מטבעות ולתבוע לעצמה עושר בלתי מוגבל? אם כל מטבע שווה לפי מראהו, מה יוצר אינפלציה? מה המגבלות?

MiSHUTka

New member
../images/Emo58.gif Coins quantity

1. Masters bring the metall for the coins 2.In case command will prepare a lot of coins the cost will decrease 3. Masters decide how much each type of coins will cost by selling food and buying god´s in masters location from inn´s and caravan´s

מסחר עם המסטרים

פירוש הדבר שהמסטרים יקנו עורות למשל, וישלמו לקבוצה במטבע של... מי? של אותה הקבוצה? של קבוצה זרה? (ומאיפה למסטרים מטבע מקומי בראשית המשחק?) ובכסף הזה מה תעשה הקבוצה? תקנה אוכל מהמסטרים... כך המשאב הוא עורות, והדחף הקיומי הוא אוכל, והמטבע נדחק למעמד של Side-kick בלבד, וחבל. אני מציע להיזכר כיצד נולד המטבע, ופרץ את הגבול של הטבעת דמות: מטבע סימן תוצר-לאומי-גולמי, קריא משאבים, שתמורתו מחוייב מטביע המטבע בערך משאבי מוחשי ובר-ניצול. עשב הוביטי משובח, ויין לא כל כך נחשב, כמו כן רעלים, ואם כן - הלא אלה מותרות. עץ, מתכת, למבאס, מרפא, כח-אדם, מ ש ה ו ...

ההמממ...

הכלכלה אמורה לפרוח מהאינטרסים של השחקנים ולא כי "כפו" עליהם לשלם על אוכל וירטואלי או תיקון וירטואלי של מגן/נשק. מעבר למסחר מתבקש בצורת - ציד, הגנה, מרפא ומסחר בין סוחרים - אנחנו מעודדים מאד מסחר בטובין שיובאו למשחק - כפי שמפורט בחוקי הכלכלה ושחלק מהקבוצות כבר מכינות. יהיו דברים נפלאים שכולם ירצו לקחת בסוף הביתה (כולל המטבעות עצמם).. ואל נשכח שגם ידע הוא מטבע עובר לסוחר

Mongarele

New member
Economy, a must

"הכלכלה אמורה לפרוח מהאינטרסים של השחקנים ולא כי "כפו" עליהם" I don’t want to force players to have to trade BUT as things are looking now economy is going to take a back seat in this game. If that happens we will be left with a mainly hack & slash game. I would suggest that the games economy be driven by having teams to pay for the upkeep of their cities and armies. In turn this will mean that they will need cash and this will lead to taxes, which will lead to economy. It would also be a good thing based on luxury economy. Lets make it worth while to be rich, surely the masters of the game could find ways of rewarding characters who become exceedingly rich during the game.

לאחר קריאה עמוקה יותר של כללי כלכלה

מאחר ואין אילוץ ריאלי קיומי של דמויות לדאוג לעצמן למחייה, שחיק שבוא מצוייד מהביית לי יזדקק לכלי-חרס, לנשק, לבגד, או לאוכל. ומנסיון העבר - יש הרבה כאלה - עובדה שפוגעת ישירות בערכם של סוחרים. אלא ם כן ידחפו הדמויות בידי דחף משחקי, כגון שחיקה של הציוד שלהן, או צורך ב´תחזוקה´ הבריאותית(, שניתנת למעקב בקלות על ידי מדבקות) המסחר במשחק ידחק מהר מאד, ולראיה - נא לעיין במשחקים שהיו.

הצעות:

יצירת דחף קיומי לדמויות שונות למוצרים שונים במסגרת המשחק. צורות מעקב מומלצות - מדבקות, צמידים, איפור, סרטים לראש. יצירת משאבים נוספים במשחק מלבד צייד: אבן, עץ, נחושת, ברזל, אבני חן, קלף-רישום, בד, עשבי מרפא יחודיים למקום, פירות, בשר, לא חסר. לא קשה גם להקיש קשר בין כל חבל שהוא על גבי הארץ התיכונה, ולגבי משאב כל שהוא.

ולמען ההגיון...

אשמח לשמוע על דברים שימושיים יותר משיניים טוחנות של דרקונים... ...זה פשוט מבהיר יותר מדי שמדובר במשחק... זה הורס לי את הפנטסיאה, ופוגע במימד הריאליות! עורות של טרולים יהפכו לאבן עם אור שמש ראשון, ואם כבר לנשל משהו מגופת דרקון, זה אבנים יקרות שנדבקו בין קשקשיו עת רבץ לו התולעת על אוצרותיו אשר אסף.

The Dave

New member
שוד

האם יכולים לשדוד אותי? ... או (מה שיותר מעניין) האם אני יכול לשדוד אנשים אחרים?

כן, זה אפשרי.

רק קח בחשבון, שברגע שיודע הדבר לבעל העיין חסרת העפעפיים, הוא עלול לזמן אותך לשרותו. מבלי להשאיר לך הרבה ברירה.

סילבן

New member
מה זה פה מדינת משטרה?

כל פעולה לא מוסרית שתעשה ע"י שחקן תגרור את הפיכתו לעבד מורדור? קצת ראליזם טולקיניסטי, ישנם הרבה עבריינים פשוטים, לא כולם משרתי השר האפל...

למעלה