כלכלן מתחיל

ctomer26

New member
כלכלן מתחיל

שלום רב, סיימתי ממש לאחרונה את התואר הראשון שלי בכלכלה וניהול (תואר ממכללה, ממוצע 84). אני כבר למעלה מחודש מנסה למצוא עבודה, וכל המקומות דורשים ניסיון... השאלה שלי, איך אפשר למצוא עבודה בתחום, ללא ניסיון???

SagiG2

New member
דעתי

קודם כל אומר שאני עדיין סטודנט לאותו תואר.

לדעתי חפש משרות בתחום שלאו דווקא קשורות באופן ישיר לניתוח כלכלי (אנליסט, כלכלן) אלא נסה להכנס לאיזשהו תפקיד פיננסי שמציע לך תנאים טובים ככל הניתן ואופציה להתקדמות לאחר תקופה מסויימת.

אופציה שנייה כמובן היא להעזר בסבלנות ולהמשיך לחפש ולהגדיל את טווח החיפוש (מרכז-פריפריה)

AlanSmith

New member
ברוך הבא למועדון.

הממוצע לא מהווה תפקיד מרכזי בחיפוש עבודה. אם כי יש לו משמעות כלשהיא.

עבודות בתחום הכלכלה ללא ניסיון בקושי יש.. ואם כבר יש זה עליה וקוץ בה. אם מדובר בעבודה טובה ממש אתה מתחרה מול אנשים שאין להם ניסיון אבל יש להם ניסיון מבנק/ביטוח או משהו דומה. יש משרות שבהם אתה לא בדיוק כלכלן אבל עושה איזה משהו שקשור איכשהו לתחום והשכר נמוך וטוחנים בשעות אבל גם צריך להתחרות על המשרות הבודדות האלה... סיכוי למצוא קיים אבל לא גבוה.

אופציות:
לנסות להתקדם בבנק. מאוד קשה להתקדם שם אבל אפשר להרוויח משכורות נאות יחסית ולצבור קצת רקע מארגון בנקאי.. לא שאחר כך זה נותן את הניסיון המיוחל לכלכלן.. אבל זה נותן יתרון בדר"כ על פני מועמד שלא עבד בבנק.

אופציה נוספת היא להמשיך ללימודים מתקדמים במקצוע שנותן לך כלים פרקטיים.. הרי אין מה לעשות עם מיקרו ומקרו אתה לא תצייר עקומות תמורה בחברה שתעבוד בה.

בנוסף יש תוכנות שחשוב שכלכלן ידע להשתמש בהם... למדת אולי קורס או שניים בתואר באקסל... אבל אם תשחק עם האקסל תקח אולי איזה ספר ותתמיד ותחרוש עליו.. אני חיפשתי כחצי שנה עבודות ולכמה הראיונות הבודדים שהזמינו אותי שבאמת רלוונטים לתחום ושאלו אותי על שפות מחשב.. ועל ידע בתוכנות קצת גמגמתי.. וישר הבנתי שהם לא התרשמו ממני כי עם כל הכבוד לאנשים בלי ניסיון בתחום הם מצפים לאנשים שיש להם גם מעבר לתעודה. היה מקום שאמרתי להם אני יודע אקסל מאקרו. פיבוט גרפים וכדו' אבל אז שאלו אותי מה עם תוכנות אחרות שאני מכיר וגמגמתי קצת... ככה שככל שיודעים יותר דברים פרקטים (ולא רק חדו"א א או תורת המחירים ב) זה מגדיל את הסיכוי.. אם כי עם כל הכבוד קשה מאוד למצוא עבודה ולא כולם מוצאים (או יותר נכון הרבה מאוד לא מצליחים למצוא).

אז טיפ ידידותי: תלמד כמה שיותר את תוכנות המחשב במשרות בהם אתה רואה שרשום שצריך שליטה (גם במשרות עם ניסיון.. שתדע מה ללמוד... אבל בעיקר זה אקסל).. ולפני הראיון למשרה רלבנטית אם יפול לך תנסה להדגיש שאתה יודע במה מדובר (יכולים גם לעשות לך מבחנים ממש במקמות מסוימים)... בהצלחה.

אני בטוח שאם תרצה הכלכלנים פה בפורום ישמחו למקד אותך מה חשוב לדעת ולהציג בראיונות העבודה... אבל מספר המשרות מצומצם וכדאי להתכונן מבעוד מועד לראיונות העבודה.

בהצלחה.

Kayben

New member
הויזדום שלי

בתור כלכלן שנתיים - כבר ב 2 עבודות.
יש לא מעט עבודות כלכלן גם למתחילים.
1. צריך ללמוד לכתוב את קו"ח הכי טוב שאפשר - קצר ולעניין.
2. לנסות להתראיין הכי טוב שאפשר. כלומר להתכונן מראש לכל השאלות הבנאליות ולהכין תשובות מראש. כמה שפחות לשלוף בראיון.
לאחר ראיון לכתוב את השאלות וגם לכתוב לעצמך תשובות יותר טובות.
זה מעיק, זה מעצבן, אבל אין מה לעשות.
המראיינים יודעים שאין לכם כמעט ניסיון - הם מחפשים אנשים שנראים להם רציניים שיכנסו לעיניינים מהר.

לדעת שחיפוש עבודה זה דבר מייאש ויכול בקלות לקחת 3גם חודשים.
רצוי גם לשפשף את האקסל - לדעת להשתמש באקסל 2007 (החדש)
ולדעת ברמה טובה לעשות את כל הדברים הפשוטים - וילוקאפ, פיבוט, סכימות, לדעת לעצב טבלאות בצורה נוחה. זה אמנם לא יהיה ברמה של מי שעובד ככה 8 שעות ביום אבל זה עדיף מכלום.

חוץ מזה יש היום תחום חדש יחסית של שיווק באינטרנט שהרבה כלכלנים מתחילים הולכים אליו. זה סמי הייטק ומרוויחים טוב.

ctomer26

New member
את האמת...

אני לא הכי סגור על עצמי, אבל נראה לי דווקא הכיוון שלי הוא יותר של שיווק/יחסי ציבור/פרסום

amirvx

New member
טוב שענית לעצמך

אז כלכלן מתחיל כנראה לא רלוונטי לך. תנסה להכנס למחלקות שיווק מתפקידים התחלתיים. הבעיה גם כאן שדורשים נסיון והמשכורת ממש ברצפה. אך מי שטוב מצליח, זו דעתי.

תתחיל מלמטה

יש חברות שממש שווה להכנס אליהם גם עם התפקיד הוא עם שכר נמוך.כניסה לעבודה ככלכלן כאשר אין לך ניסיון היא קשה מאוד, כי אתה מתמודד על העבודה עם אנשים שיש להם ניסיון או בעלי ממוצע גבוה יותר ורוב החברות דורשות חוץ מראיון גם מבחני אקסל מבחנים פסיכוטכניים והשד יודע מה(תלוי בחברה).בוא אני אספר לך איך אני התקבלתי לעבודה ככלכלן.חיפשתי חצי שנה עבודה בתחום ולא הצלחתי, עד שבסוף ראיתי מודעה לתפקיד של מוקדן טלפוני בחברה באתי לשם לראיון והתקבלתי.עבדתי קשה במוקד וזכיתי להערכת הממונים עלי.באותו זמן הלכתי למחלקת כוח אדם קבעתי ראיון עם מנהלת כוח האדם במקום וציינתי בפניה את המוטיבציה הגבוהה שלי לעבודה ככלכלן וכן הבאתי לה המלצה של הממונים עלי.לאחר 7 חודשים של עבודה במוקד קודמתי לתפקיד של כלכלן בחברה.לפעמים עדיף להתחיל לעבוד בתפקיד נמוך דרגה, מה שחשוב הוא שתוכיח את עצמך בתפקיד וכאשר הממונים רואים אדם שמראה רצינות בעבודה הם חושבים להשאיר אותו, מה שחשוב הוא שאתה מול העיניים שלהם וכך הם מתייחסים אליך כאל בן אדם ולא כאל מסמך קו"ח מהערימה.

אני מתעסק בבקרה תקציבית

עושה ניתוחים סטטיסטיים, בדיקות כלכליות ומכין דוחות בקרה, הרבה מאוד עבודה מול אקסל.מה שהיה טוב זה שהתקבלתי לעבודה ככלכלן רק עם ראיון בלי מבחנים בשל העובדה שהכירו אותי כבר בחברה והמליצו עלי.תכלס כל המבחנים שלפני הקבלה לתפקיד זה רק כלי לסנן מועמדים ולא משהו שבהכרח מנבא לגבי ההצלחה בעבודה.עבודה זה לא לימודים, שם מה שחשוב זה לא שתהיה גאון גדול אלא כמה אתה משקיע בעבודה ,מפגין רצינות, היכולת להסתדר עם אנשים והיכולת לקבל מרות מהבוס.

amirvx

New member
הוא אמר שכלכלה בכלל לא מעניינת אותו

אז לא רלוונטי. לך עם התחושה שלך - שיווק. תנסה להכנס למחלקות שקשורות לזה.

startAPP

New member
תוכל לנסות לחפש באתר שלנו שממוקד לפיננסים!

שלום לכולם,

OSjobs הינו פורטל דרושים חדש הממוקד בלעדית לתחום הפיננסים (כלכלה, חשבונאות, ביטוח, השקעות וכו')

באתר תוכלו למצוא מגוון משרות מהפירמות הכלכליות המובילות במשק, כמו גם מידע ותוכן רב במגוון נושאים.

בין היתר באתר:
סרטוני הדרכה על הכנת והעברת מצגת, הכנה לראיון עבודה והתמודדות עם שאלות בראיון
מאמרים מגוונים על נושאים כמו שפת גוף, מציאת עבודה, התכוננות לדינמיקה קבוצתית ועוד
סקירות חברות בידי עובדים לשעבר
השוואת מעסיקים
ועוד ועוד ועוד...

כתובת האתר- osjobs.co.il

המון בהצלחה בחיפושים!

למעלה