כללים לחיבורי החשמל במטבח מוסדי

כללים לחיבורי החשמל במטבח מוסדי

האם קיימים כללים לאופן חיבורי החשמל של מכשירים חשמליים במטבחים מוסדיים בם קיימים בדרך כלל ריצפה רטובה, לחות ואדים וכו'. כוונתי היא האם מלבד חיבור המכשיר לשקע בקיר יש להתקין אמצעים נוספים? (פרט כמובן לאביזרים הרגילים המותקנים בלוח הראשי). לכל מכשיר כזה יש מפסק הפעלה מובנה.
 

מאגר

New member
אכן כן יש כללים

ראשית החיבורים חייבים להיות ע"י יחידת הפסקה ליד המיקום של המכשיר עם נתיך ביטחון בשקע צקון כאשר כל המערכת מוגנת מים לפחות IP 55 . ישנן תקנות נוספות הכתובות בחוק החשמל ומצוינות במפרוש בנושא זה. אם זכרוני אינו מטעה אותי יש לעמיד במות מעץ או פלסטיק במקומות בהם הרטיבות מאוד גדולה והמגע עם המים הוא רציף בכדי להתנתק מהמים שעל הריצפה.
 
תודה למאגר. ושאלות נוספות:

תודה על התשובה בנושא בדיקות הארקה וגם בחיבורי חשמל... בעניין חיבורי חשמל לציוד במיטבחים המוסדיים: 1.מהוא תקן IP55 אותו ציינת, והיכן ניתן לעיין בו. בכל מקרה בדונייבסקי לא מצאתי חומר. 2.היכן ניתן לעיין בחוק החשמל? האם קיים באינטרנט?
 

yokei

New member
תקן ipx וחוק החשמל

יש בדונייבסקי הסבר מספק על התקן בפרק על התקנת ציוד חשמלי במקלחות. בקשר לשאלה השניה יש חוברת של חוק החשמל שאפשר לקנות בחניות הספרים ודונייבסקי מתמצת ממנה את הדברים החשובים לעבודת החשמלאים. וכמובן מוסיף הסברים ושרטוטים. בהצלחה.
 

מאגר

New member
תקו IP55 וחוק החשמל

תקן IP הינו תקן לאטימות מים בחשמל ואלקטוניקה הוא מופיע בחוק החשמל שלצערי עדין לא מופיע באינטרנת אבל ניתן לקנות את חוק החשמל במרכז לגהות ובטיחות שנימצא במשרד העבודה. יש ליזכור כי דונויבסקי הינו כפרוש רש"י לחוק החשמל, למרות שגם שם יש יזכור לנושא אטימות מים אך אם אתה אדם העוסק בחשמל ואינך יודע את נושא האטימות וכל תקן IP , כדאי מאוד כי תחזור לספסל הלימודים ללמוד זאת בצורה מסודרת ולדעת היכן מותר מה (מדובר בחיי אדם ). תקן IP הוא תקן שניקבע במדינות נאורות והועבר לישראל בשלמותו לאחר שנימצא נכון בדוק וטוב. לגבי התקן עצמו ניתן לקבל אותו תמורת תשלום במכון התקנהים הישראלי.
 
למעלה