כללית מושלם

• פותח הנושא oskl
  • פורסם בתאריך

oskl

New member
כללית מושלם

שלום רב, הפנו אותי אליכם מפורום ריפוי בעיסוק ותהיתי אם תוכלו לעזור לי בנושא הנ"ל. בני מטופל בריפוי בעיסוק באופן פרטי ומבוטח בביטוח משלים בקופ"ח כללית. פניתי לביטוח מושלם לקבלת החזר ונמסר לי כי מאחר ולא מיציתי את הטיפולים בקופה קודם מגיע לי החזר של 20 טיפולים במקום 40 שהם הטיפולים עבור מי שכבר מיצה את הטיפולים בקופה ופנה לפרטי לאחר מכן. הסברתי להם שמאחר ובני בן שש וחצי מגיע לו מהקופה 9 טיפולים בלבד ולכן החלטתי לוותר ולפנות לתחום הפרטי. אני הבנתי שבביטוח המושלם יש לי זכות בחירה ללא שום התניה. מישהי נתקלה בתופעה הזאת? אודה לתגובות אוס

oskl

קופות החולים עושות עם סל הבריאות מה שהן רוצות. הכל כדי להרוויח כסף. היום חולה איננו חולה יותר אלא לקוח כמו בבנק. מה זה "לא מיצית את הטיפולים"? זה תירוץ של הקופה?. מי אמר לך שלבנך מגיעים רק 9 טיפולים? עם מגיעים לו 100 טיפולים עבור שיקום מדוע שלא יקבל? כי ל"קופ"ח" עולה כסף? שש וחצי שנים שלמת עבור בנך חודש בחודשו. כאשר אתה צריך אתה מקבל אלפית ממה שצריך? כולנו באותה סירה. מבלי לפגוע בזכויות, גם תשלום עבור רופא מומחה לא מחזירים את הכסף בתרוץ "יש לנו רופאים מצויינים שלנו, פנה אליהם" לא מבינים שעבור הכסף שאנו משלמים יש לנו את הזכות המלאה לקבל את המינימום עליו הצהירו, פניה לרופא שגר במטולה או אילת. הם חייבים להחזיר את הכסף עם הנ"ל מומחה סגן מנהל או מנהל מרפאה או מחלקה למיטב ידיעתי. בפועל כמעט ולא מקבלים החזר אלא עם עושים רעש. או שולחים לקופות מכתב מעורך דין או שולחים מכתב לשר הבריאות או למבקר המדינה. בדואר רשום או מסירה ביד. בקש את הנסח של התקשיר שבזכותו הצטרפת לביטוח משלים או זהב או אחר. על פי חוק חופש המידע זו זכותך. הכל לוט בערפל. לא בטוחה שתקבל נסח כזה. אבל זכותך לפנות למועצה לצרכנות לדווח על אי קבלת המינימום שקובע החוק. כמו כן זכותך לדרוש את הטיפולים אם ישנה המלצת רופא. כדי לקבל עזרה במימוש זכויותיך מציעה לפנות ל-בזכות או ל-ש.י.ל. כדי לקבל יעוץ בנושא. בהצלחה. כתובות המומלצים תמצא בקישורים.

למעלה