כללי התנהגות בפורום

קסנדרה*

New member
כללי התנהגות בפורום

תקנון הפורום 1. הפורום מיועד לפרסום יצירות בלבד. שירים, ספורים קצרים, הגיגים וכדומה. 2.אין לפרסם בפורום שאלות לגבי חיפוש ברשת האינטרנט, אין לפרסם בקשות לעזרה לכתיבה. לכך יועד הפורום החברתי. 3.אין לפרסם בפורום יותר מיצירה אחת ליממה, בגלל ריבוי היצירות והיוצרים. 4.במידה ומעוניינים לפרסם יותר מיצירה אחת ליממה, ניתן לשרשר אותם, תחת כותרת ראשית אחת. 5.הפורום הענייני מיועד לפרסום יצירות בלבד, כל שאלה, התלבטות או ברור, ניתן לפרסם/לשאול בפורום החברתי. 6.אין לפרסם הודעות פרסומת בפורום וכתובות אתרים. 6. אין להקפיץ הודעות. 8.עפ"י תקנון הפורומים באתר – אסור לפרסם מספרי טלפון. הודעה כזו תימחק לאלתר. 9.אין לפרסם תמונות ו/או פרטים אישיים של אדם אחר, זולת של המפרסם בעצמו ועל אחריותו (למעט מספרי טלפון). הודעה כזו תימחק לאלתר. 10.אין לפרסם יצירות של יוצר אחר גם לא בהסכמתו. במידה והיוצר המקורי מסכים לפרסום, ישלח את הסכמתו בעצמו לתיבת המסרים של מנהל/ת הפורום, טרם הפרסום. פרסום ללא רשות – ימחק . 11.אין להעתיק ו/או לפרסם שירים/יצירות של יוצרים ידועי שם (ביאליק, אלתרמן, עגנון ועוד) מחשש לעבירה על זכויות היוצרים. ניתן לפרסם ציטוט מתוך שיר, בית מתוך שיר, קטע מתוך ספור אך לא את היצירה בשלמותה. הודעה כזו – תימחק. 12.יש להקפיד על התבטאות הולמת. על שפה נקייה כמקובל בפורום. בכל שאלה, ברור או אי הבנה, עצה, או המלצה ניתן לפנות אל מנהל/ת הפורום בתיבת המסרים. תשובה מובטחת. קסנדרה

קסנדרה*

New member
כללי התנהגות בפורום

1. הפורום מיועד לפרסום יצירות בלבד. שירים, ספורים קצרים, הגיגים וכדומה. 2.אין לפרסם בפורום שאלות לגבי חיפוש ברשת האינטרנט, אין לפרסם בקשות לעזרה לכתיבה. לכך יועד הפורום החברתי. 3.אין לפרסם בפורום יותר מיצירה אחת ליממה, בגלל ריבוי היצירות והיוצרים. 4.במידה ומעוניינים לפרסם יותר מיצירה אחת ליממה, ניתן לשרשר אותם, תחת כותרת ראשית אחת. 5.הפורום הענייני מיועד לפרסום יצירות בלבד, כל שאלה, התלבטות או ברור, ניתן לפרסם/לשאול בפורום החברתי. 6.אין לפרסם הודעות פרסומת בפורום וכתובות אתרים. 7. אין להקפיץ הודעות. 8.עפ"י תקנון הפורומים באתר – אסור לפרסם מספרי טלפון. הודעה כזו תימחק לאלתר. 9.אין לפרסם תמונות ו/או פרטים אישיים של אדם אחר, זולת של המפרסם בעצמו ועל אחריותו (למעט מספרי טלפון). הודעה כזו תימחק לאלתר. 10.אין לפרסם יצירות של יוצר אחר גם לא בהסכמתו. במידה והיוצר המקורי מסכים לפרסום, ישלח את הסכמתו בעצמו לתיבת המסרים של מנהל/ת הפורום, טרם הפרסום. פרסום ללא רשות – ימחק . 11.אין להעתיק ו/או לפרסם שירים/יצירות של יוצרים ידועי שם (ביאליק, אלתרמן, עגנון ועוד) מחשש לעבירה על זכויות היוצרים. ניתן לפרסם ציטוט מתוך שיר, בית מתוך שיר, קטע מתוך ספור אך לא את היצירה בשלמותה. הודעה כזו – תימחק. 12.יש להקפיד על התבטאות הולמת. על שפה נקייה כמקובל בפורום. בכל שאלה, ברור או אי הבנה, עצה, או המלצה ניתן לפנות אל מנהל/ת הפורום בתיבת המסרים. תשובה מובטחת. קסנדרה

AndreaCorr ©

New member
יש לי שאלה..

מה זאת אומרת אסור להקפיץ? ואם מישהו לא קיבל אף תגובה ליצירתו, ועברה כבר יממה, גם אז לא יוכל להקפיץ? לא נשמע הוגן.

קסנדרה*

New member
אשיב לך.....

בעבר כל הודעה שהתפרסמה נמצאה לפי סדר שעת הכניסה ולא חשוב כמה הגיבו לה. אז עלתה השאלה הזו. אם יש הודעות, במקרה שלנו יצירות שהן יותר מעניינות את מרבית הגולשים למה לא לאפשר להן להיות בעמוד הראשון ? ואז עלה הכלי הזה, השדרוג הזה במערכת. כל הודעה שמגיבים לה עולה למעלה העמוד והפחות רלוונטיות יורדות אט אט לעמודים האחוריים. ( לא יותר משלושה ימים) באו המתחכמים למינהם ואמרו "נעקוף את השיטה" נקפיץ !!! לא זו המטרה. אם לא הגיבו ליצירה, אני דואגת להעלות יצירות שנדחקו ולא זכו לתגובה, אני עושה זאת לא מעט פעמים, כמעט כל יום ולא ליצירה אחת או שתיים. ולא יתכן שכל אחד שמפרסם יקפיץ את הודעתו כי אחרת מה נקבל ? קרב הקפצות ? ותסבירי לי מה לא נראה הוגן ?

הנדון קיפצוץ !!

אנו (מוטי ואנוכי) בעד הקפצות, בצורה זו ניתן להתעמל בפורום שירה וכתיבה יוצרת .... מעט ספורט וירטואלי...לא מזיק ולא נורא... נכון ???

AndreaCorr ©

New member
מקבלת את ההסבר.

הוגן מאוד.

חברים יקרים

דבר ראשון סחטן לכל הססטינאים, הייקואים, טריולטאים וכו' למיניהם! לא יצא לי לקרוא הכל, אבל נשמע מבטיח מאוד! בקשר לעניין ההקפצות, אביע את דעתי בעניין: 1.התקנון צריך להשאר כפי שהוא. בעיקרון, אסור להקפיץ, והסיבות ברורות. מנהל תקין של הפורום. 2. לכל כלל יש יוצאים מן הכלל. כמו, לדעתי, ההקפצה של טשטושה. כי ישנן יצירות שמפוספסות, ואם בוחרים לא להעלב, ולא לוותר, (ולא לפרוש מהפורום) מה שנותר הוא או לפרסם בשנית, או להקפיץ. לא כהרגל, לא כשיטה, אלא כיוצא מן הכלל חריג. אנחנו עוסקים פה בפרי עיטם של אנשים. דבר היקר מאוד לליבם. מפרסמים בפורום אחרי חששות כבדים, וכמיהה לתגובות. לא יקרה שום אסון אם מישהו יקפיץ פעם אחת. אולי, נבין את הרמז, ונעניק את התגובות המיוחלות ואת תשומת הלב, במקום לנזוף באותו אדם רגיש ופגוע מלכתחילה. 3. ישנם יוצרים שמקבלים המון תגובות, ויוצרים שרשורי ענק. סחטן עליהם, מוריד בפניהם את הכובע, וקד קידה (ללא ציניות). וישנם יוצרים, לא פחות טובים אולי, שלא זוכים לתגובות. בעיקר, לדעתי, בגלל הפן החברתי של הפורום. אולי בגלל שהם לא מגיבים הרבה. לתשומת ליבנו, של המגיבים והלא מגיבים (לא שאני מגיב כל כך הרבה לאחרונה, אילוצי זמן...). 4. הזהרתי בתחילת דרכו של הפורום החברתי, וחוזר ואומר עכשיו - במקביל להתפתחויות היפות שיש בפורום, כדאי לדעתי גם לפתוח את הדלתות. אחרת תיווצר קבוצה מאוד מגובשת (טוב) עם חוקים מאוד ברורים ונוקשים (טיפה פחות טוב לדעתי) שיהיה קשה מאוד לחדור אליה או להצטרף אליה (כבר לא טוב). יש פה גל של פרישות שצריך להדליק נורה אדומה (לדעתי). בטח יש עוד, אולי אזכר יותר מאוחר. אשמח לשמוע תגובות.

מר בד

New member
לגבי "קבוצה מגובשת"

הסכנה היא לא בכך, קבוצה מגובשת זה נהדר. הסכנה היא "בקליקה סגורה". איך שהוא לא נראה לי שזה יקרה... אגב, אני למשל מוצא שאני מגיב ראשון ללא מעט יוצרים חדשים. אני נוהג לקרוא מעמוד 3 וקדימה, ולהגיב קודם לכאלו שלא זכו לתגובות לפני שהם יעבורו את נקודת האל חזור. כעקרון אני נגד הקפצות, ואף כי יש יצירות שלי שלא ממש זוכות לתגובה (חוץ מקסנדרה כמובן) ואולי עוד אחד, אני מעדיף שזה יעבור לדפי ההסטוריה במקום להקפיץ. תמיד תהא לי יצירה נוספת ביום אחר. גם בתגובותי אני מגיב בכותרת - עלמנת לא להקפיץ יצירה שלי. אבל, זו דעתי בלבד. מר בד.

femme

New member
היי פרימור !

נראה לי שאתמול בלילה בילית בפאב של פרח

קסנדרה*

New member
זה לא רק עניין התקנון

הרי הכלי הזה של תגובה המקפיצה הודעה למעלה בא כדרישת הגולשים (לפני כשנתיים) כי הודעה רלוונטית או יצירה יפה שמעוניינים לדון בה עוד ועוד נדחקת אחורה בעוד הודעה פחות מעניינת או יצירה פחות מעניינת (בפורום שלנו) נותרת למעלה. אז עכשיו מה ? בואו נעקוף את הכלי ונקפיץ ??? מי שפרסם יצירה וזו לא נמצאה מעניינת - כמו שאני פרסמתי יצירה לפני זמן מה , קיבלתי 2 תגובות ותו לא. לא נעלבתי, לא הקפצתי. ואני לא בטוחה שאם הייתה נשארת בעמוד הראשון עוד זמן מה, לא הייתה זוכה לעוד תגובות. אבל הרי אנחנו לא מתחרים על כמות התגובות נקבל. אנחנו יכולים ללמוד משהו מזה שלא הגיבו לנו, אולי. לגבי הדוגמא של טשטושה אני חוזרת וכותבת. בפורום שלנו אין קהל יעד לספורים ארוכים, הרוב לא קוראים וגם אני פחות ופחות מכמה סיבות. חוסר זמן, חוסר יכולת להגיב, כי אני זקוקה לכלים מסויימים כדי שיאפשרו לי להגיב על ספור. כלים אלה לא עומדים לרשותי בקריאה באינטרנט. מה גם שבהודעת המנהל מצוין בפרוש - ספורים קצרים.!!! לקרוא ספור רק בכדי לקרוא אין לי זמן, אני לא צריכה להתנצל על כך. אז אין יוצא מן הכלל. דרור לידיעתך - מה שהשקיעו סנדרלין, מר בד והנער (סליחה, שכחתי את שמו) בססטינה שהם כתבו הוא פי כמה וכמה זמן והנה לנער בקושי הגיבו. הוא לא נעלב, לא נעלם וגם לא הקפיץ. והוא נער בן 17. אז אני מקווה שהעניין הזה יהיה ברור יותר עכשיו. תודה לכולכם, אם הגעתם עד כאן

קסנדרה*

New member
דרור לגבי תגובות ומגיבים, מסכימה

איתך לחלוטין. אני מנסה לעורר את הגולשים להגיב אך אין ביכולתי להוסיף מעבר למה שכבר כתבתי ביותר מהזדמנות אחת. אבל בהקשר זה, אתה בעצמך מבין שלאלה שאין מגיבים מתקשים להגיב. אחרי הכל ואולי לפני... הפורום אינו "לוח מודעות בקבוץ" באים מפרסמים יצירה, נכנסים לקצור את פירות התגובות וממשיכים הלאה. או בהרבה מקרים לוקחים את התיקונים וההע/ארות מעבדים את השיר ומפרסמים בפורום/אתר אחר שם הם לוקחים חלק פעיל. אז מה אצלנו ??? לדוגמא: באים אלינו אורחים מאתר "במה" מפרסמים את הלינק לדפיוצר שלהם ומציינים "היות ואתם כ"כ מוכשרים" בואו תקראו ותגיבו - אם זו לא חוצפה, אז מהי חוצפה ? וגם אלה טורחים להקפיץ. לא את כל ההקפצות אתם רואים, אני דואגת להסוות ולהסתיר ככל שאני יכולה למען האוירה הטובה השורה בפורום בין הגולשים.

jordenman

New member
רגע..

אם אני לא רוצה להקפיץ אלא להגיב על תגובה שקיבלתי, והיצירה כבר בעמוד השני נניח, איך אני מגיבה בלי להקפיץ?!

קסנדרה*

New member
תגיבי חופשי וזה יקפוץ וזה בסדר

הכוונה לא להקפיץ בכוונה תחילה על ידי הודעה שלך לעצמך.

שירדי

New member
לקסנדרה שלום

קודם כל, רציתי לציין שכבר זמן רב לא ראיתי מנהלת פורום כל כך מעורבת בהכל, ועונה ומגיבה לכל יצירה מפורסמת ולכל בעיה. שנית, במידה וקראתי לאחרונה שיר של רחל ורציתי לשתף עם אנשי הפורום את השיר כדי שיהנו ממנו, כמוני... האם זה אפשרי? תודה, שיר-די

קסנדרה*

New member
שירדי לצערי לא

את יכולה להמליץ על השיר. לתת את השם שלו או להעביר את הקישור אליו אם הוא מפורסם באינטרנט. את יכולה להעתיק בית אחד מתוך השיר או קטע, אבל לא את כל השיר, זו עבירה על חוק "זכויות היוצרים" ותודה על מילותייך הטובות.

למעלה