כללי התנהגות - גיל שנתיים וחצי

כללי התנהגות - גיל שנתיים וחצי

אני הורים לילד בן שנתיים וחצי (ילד יחיד וראשון בינתיים) נכנס לגן לפני חודש בערך לאחרונה הוא החל להרים ידיים ולהכות (מכות קטנות) ואומר את המילה מכות כלפיי וכלפי בעלי, אנחנו מנסים לומר לו שזה לא נעים ולהיות תקיפים ולומר לו שאם הוא ימשיך הוא יילך לחדרו להרגע קצת אבל זה לא ממש עוזר אנחנו דיי תקיפים בקול ניסינו גם להתעלם ממנו לאחר שאנחנו אומרים לו שלא מתנהגים כך אבל הוא מושך את תשומת הלב (בהתחנפות או חיבוק ) שהוא מכה הוא לעיתים גם מחייך הוא יודע שאנחנו לא מרשים... האם זה בדיקת גבולות ? האם אנו נוהגים נכון ? ומתי הוא יפנים שזה לא נעים ויפסיק ?

"לצאת מהתמונה" בעקביות

שלום רב, האם לבנך יש יכולת מילולית להסביר את עצמו? מתי בנך משתמש במכות? ילדים צעירים מכים לעיתים כאשר הם מתוסכלים, מאוכזבים, כאשר יש פער בין מה שהם רוצים לבין מה שקורה במציאות. אין להם עדיין שפה משוכללת להביע את רצונם והם מגיבים ב" מכות קטנות". אכן, אין זה מקובל. תפקידכם ללמד את הילד לנהל את רגשותיו. לבטא את עצמו. ללמד אותו לפתור מחלוקות בדרך של שיח ועוד. מה עושים בינתיים? הילד אומר בדרך לא מוצלחת אני רוצה קשר אתכם. חשוב לתת לו תשומת לב יזומה ולהעצים אותו כאשר הוא מתנהג יפה. מפנייתך אני שומעת שניסיתם די הרבה אפשרויות להתמודד עם התופעה בזמן אמת וזה לא עובד. הילד זקוק לתגובה חוזרת, חד משמעית ועקבית. אני מציעה להודיע לו ברגע רגוע שאינכם מוכנים לקבל מכות וכל פעם שהוא ישתמש במכות אתם תצאו מהתמונה. ולמה אתם? מאחר שאיננו יכולים לכפות את רצוננו על הזולת. אנו יכולים לפעול במגרש שלנו ולהחליט מה אנחנו עושים. אחרי ההודעה עליכם לפעול בהתמדה . כללי ברזל: בלי כעס, בלי ביקורת וללא דיבורים. לקום וללכת. ילדים צעירים לומדים גבולות מהמעשים שלנו. בברכה, עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

למעלה