כללי זהירות עם החימר הפולימרי.

אתי רז

New member
כללי זהירות עם החימר הפולימרי.

חימר פולימרי…הרעיל אתה או לא??? אינני מדענית ואינני מבינה בזה כמעט כלום. אבל…חקרתי. התעניינתי ושאלתי וזה המידע שצברתי בנושא וכולו עומד לרשותכם. החימר הפולימרי הוא חימר סיטטתי שלא הטבע יצר. פרי מעבדות. מרקחת של המוח האנושי. זהו חומר "צבוע" במשהו. נחמד, ידידותי, כייפי, נותן לעשות בו מה שרק רוצים ושכזה התחבב מאד על הבריות. אלא מה?? לא צריך הרבה להבין כדי להרגיש למה שהוא גורם. יש עדויות רבות, וגם בפורומים השונים על צריבה בעיניים, כאבי ראש, הקאות וכו' וזה לכשעצמו כבר אומר דרשני. אחרי שריפה עולים אדי ריח מגעילים מהתנור שגורמים להרגשה לא טובה ולבריחה מהחדר. זוג מדענים אמריקאים אמרו לי שהחימר הזה כן רעיל. לא ברמות גבוהות ואין לנו שום סיבה לחשוש אם ננהג בו כנידרש ובצורה בטוחה. מה שקורה בשריפה בתנור זה שאדים חודרים לכל חור ולכל חריץ בתנור ואחרי הקרור הם מתגבשים לגבישים קטנטנים. באפיה הבאה, של עוגה למשל, הגבישים הופכים שוב לאדים וחודרים לאוכל וככה יש מעגל אין סופי של אדים-גבישים-אדים-גבישים וחוזר חלילה. את הגבישים האלה אין אפשרות לנקות היות והסמרטוט לא מגיע אליהם. גם חימר פולימרי בלישתו ובעבודה איתו לא נקי מכל חולי וחשש. לא טוב לא שייגע ברקמות חשופות כמו הפה, העין וכו'. לפיכך מומלץ לאלה שעובדים איתו הרבה, כן לרכוש תנור נוסף. תמיד לרחוץ הייטב ידיים אחרי היצירה בו. לא להכנס להיסטריה בשום פנים ואופן. כמה שריפות בודדות בשנה לא יזיקו והכל צריך להיות בפרופורציה. הנזק עצמו הוא לא כל כך לטווח קרוב אלה לכמה שנים קדימה. לנשים בהריון מומלץ ביותר לא ליצור בחימר פולימרי בכלל. אגב, זה שיש לחימר רשיון ועבר את מכון התקנים האמריקאי לא אומר ולא כלום. יש המון חומרים שעברו בדיקות וקיבלו אישורי בריאות והם מאד מזיקים...כמו: הצבע הצהוב באוכל, הכחול גם ועוד ועוד ועוד.....וכן, גם הסיגריות. מקווה שהנושא קצת יותר ברור עכשיו. בואו נשמור על בריאותינו כי בילעדה איננו שווים. אתי.

עכשיו ממש נלחצתי... אני בהריון

ויוצרת בחימר פולימרי. אמנם לא במשך ימים שלמים, אלא רק בסופי שבוע וגם אז רק כמה שעות, אבל זה ממש מלחיץ לקרוא.

רוניתי...לא יודעת אם זה יעזור

להרגעה.... אבל... המתוק שלי היום בן 7 חודשים
ובכל הלילות הארוכים ללא השינה של ההריון (מכירה,נכון?) יצרתי בפימו, ואני ממשכיה ליצור גם היום. אני דואגת תמיד לעבוד בחדר מאוורר ותמיד לאוורר את הטוסטר אובן לאחר השימוש. נראה לי שהפיח שאנו נושמים ברחוב, האנטיביוטיקה שאנו אוכלים בעופות והכימיקלים שמרססים בירקות שלנו (וזה רק על קצה המזלג) הרבה יותר מזיקים מפימו. אני לא מקלה ראש בנושא ובטח לא מותחת ביקורת על המודאגים, אבל זו דעתי האישית. בכל מקרה אני מאחלת לך הריון קל ויצירה נהדרת

תודה לך... הרגעת אותי קצת

כבר התחלתי לחשוב על הנזק שגרמתי לעובר מבלי לדעת...

ayeletba

New member
האמת שמאז שכתבת שהאדים

נדבקים לתנור - הפסקתי להשתמש בתנורית שלי לצרכי אפיית מזון. ואמרתי לבעלי שצריך לקנות חדשה. אני לא טיפוס היסטרי, אבל פעם חשבתי שמספיק לאורר את התנורית והכל "עף". הגזמתי הפעם?

למעלה