כלל הברזל ביסוד הצבא היהודי

חכו חכו

New member
כלל הברזל ביסוד הצבא היהודי

כלל הברזל ביסוד הצבא היהודי יש כלל אחד יסודי אחד ויחיד שאין לעבור עליו וכמובן לא לדלג עליו: לא משאירים חייל בשטח. בצה"ל משום מה החליטו להפר את הכלל הזה וחייל בודד לא נחשב בעיניהם, זו תוצאה של כירסום שחל בראשי קברניטי הבטחון של היום. איפה זה התחיל? אז בבקשה! זוכרים את פרשת מאדחת יוסוף ? החייל שהתבוסס בדמו וגסס אל מותו בקבר יוסף ובמקום לתת הוראה לחלץ אותו, אז קברניטי הביטחון הורו לעשות בדיוק את ההיפך, לאמור לא לחלץ אותו ומישהו שהחליט על כך יושב עכשיו בממשלה נחשו מי זה... תארתי כאן איפה לדעתי זה התחיל אני מצטער להגיד שאני לא יודע איפה זה ייגמר אבל אני יודע שאם המדיניות הזו תימשך אז ניאלץ בסופו של דבר להעסיק בתור צבא את העובדים הזרים כי אף אמא לא תרשה לבנה להתגייס לצה"ל גם אם האמא הזו עובדת בצה"ל או במשרד הבטחון. תחשבו על זה. לא מפקירים חייל בשטח ולא מנהלים משא ומתן מדיני ספקולטיבי על גבו, יהיו התוצאות אשר יהיו צריך לעשות אבל הכל כדי להחזיר את הבנים הבייתה, לעשות הכל זה לא לצאת בהצהרות אלא לעשות, והעדיפות הזו גבוהה יותר מכל דבר אחר. אני לא יודע למה יוצאים בקמפיינים של "...אל תשליכני לעת זיקנה..." בעוד שכאן מול העיניים שלנו משליכים את הזקנים האלו כבר בצעירותם... טלנסקי שמלנסקי מעטפות ומזומנים מעניין את התחת מי שלא מסוגל לפעול למען החזרת חייל שנשאר בשטח שיפנה את מקומו מידית ויתן לנמרצים יותר ממנו לפעול

מישהו בממשלה ניהל ענין השבויים באופן לא כשר

זהו ציטוט מדבריה של הכתבת והפרשנית לנושאים מדיניים בערוץ 1 של הטלביזיה אילה חסון. זה עתה (יום א' 22.6.08 קצת אחרי השעה 18:00), בתכנית שמנחה גאולה אבן, אמרה אילה בין היתר: "כנראה שמישהו בממשלה ניהל את עניין השבויים באופן לא כשר. רק חפירות ארכאולוגיות עשויות לגלות מה באמת היה שם". הציטוט מהזכרון, ולכן יתכן שלא דייקתי בכל מילה. אבל זאת היתה רוח הדברים כפי שהתרשמתי מהם. האם גם בענין השבויים יצטרך מישהו - בממשלה, בכנסת, במשרד מבקר-המדינה או אצל היועץ המשפטי לממשלה - להורות על חקירה, אולי ע"י ועדת-בדיקה ממשלתית, צח"מ (צוות חקירה מיוחד משטרתי), או ועדת חקירה ממלכתית ? מצדי אשתדל בימים והשבועות העתידים לבוא לברר על מה ועל מי בדיוק רמזה אילה חסון. כל מי שבכליו ובערוציו יוכל לברר, ולהעביר לי פרטים באמצעות 'מסר אישי' - יבורך.

מדי פעם מציץ עוד שבריר-רמז על התנהלות נבזית

בעקבות הרמז בשידור חי מאתמול של אילה חסון שדברה על "מישהו בממשלה מנהל את ענין השבויים באופן לא כשר. רק בחפירות ארכאולוגיות יתגלה אולי מה קרה שם", היום "משוחררים", רמזים נוספים. בין האחרונים: א. קרנית גולדווסר במסדרון בכנסת: "עכשיו אנחנו מבינים שהדברים תקועים לא שם אצלם אלא כאן אצלנו. לכן נאלצנו לבוא לכנסת כדי להתחנן" (הציטוט בערך, בגלל בעיות-זכרון). זאת על רקע הידיעה שפרטי-העיסקה עם חיזבאללה ש"נתפרו" ע"י עופר דקל בחודשים האחרונים לא תונח - נכון לעכשיו - על שולחן-הממשלה, וכך אולמרט "יטרפד" אותה. ברקע - השערה ששרי-הממשלה, על פי ההתרשמות, לא יוכלו "להביט לבני-משפחות השבויים בעיניים", ובעקבות מסע-השידולים והתחנונים (כדברי קרנית) יצביעו בעד מימוש העיסקה שתחזיר את אלדד ואודי הביתה. כלומר: מרגע שאולמרט חש או ידע ששרי-הממשלה יצביעו בעד השבת השבויים בתמורה למה שסוכם עם חיזבאללה, תמורה שאולמרט (וכמה מראשי המודיעין והצבא) מתנגדים לה, אולמרט החליט בכלל לא לאפשר דיון והצבעה על הנושא בממשלה, וכך לטרפד אותו. מכאן כנראה דרישתו הבלתי מתפשרת של נועם שליט שבית הדין הגבוה לצדק יורה לממשלה לדון בנושא ! אגב: לפני חודשים אחדים פורסם שגם עופר דקל אמר בפגישה סגורה, שהבעיה תקועה לא רק "אצלם" אלא גם "אצלנו". ב. הורחב הרכב הצוות שאיתו מתייעץ אולמרט: הוחזר אליו כנראה גם מי שהיה בין אלה שטפלו בעבר בעניינו של רון ארד, האלוף במלואים אילן בירן. אולי כדי לחדד מחדש את מה שסוכם כשלב 2 בעיסקה קודמת - מידע על רון ארד בתמורה לשחרור סמיר קונטר, שכיום מדובר בשחרורו כ"חלקנו" "רק" בהחזרת אלדד ואוד; אולי כדי להתנות בכך כל השלמה ומימוש של החזרתם. ישנם עוד רמזים שלא את כולם אני זוכר כדי להזכיר כאן. מסקנתי הכללית, המתחזקת כבר שנתיים, חודש בחודשו (אתמול-שלשום גם נועם שליט דבר על כך): משקרים לבני-המשפחות לאורך כל הדרך ולא משתפים אותם בהתרחשויות ובשיקולים האמיתיים (בהם גם שיקולים זרים ומן הסתם גם שיקולים פוליטיים פנימיים), למרות ההצהרות וההבטחות. גם בני-המשפחות בעצמם יותר ויותר מעזים לדבר על כך בפומבי. אולמרט הנכלולי ואנשיו הממולחים הבינו עם מי יש להם עסק (בני-משפחות שליט, גולדווסר ורגב): אנשים מנומסים, מאופקים, ממלכתיים ו"מקבלי-מרות ממלכתית". לכן הם לא חשבו פעמיים לפני ש"עבדו עליהם". דבריו היום של בוגי יעלון, רמטכ"ל שלעבר, בתל-חי באזכרה למפקד סיירת-הצנחנים שנפל, איתן בלחסן, גם הם ברורים ומצביעים על הבסיס עליו מתנהלים הדברים: צריך לדעת שאינטרסים כלליים צריכים להיות עדיפים על חייו של שבוי. (גם האיזכור הזה מהזכרון. הדברים הושמעו ברדיו). דווקא בוגי הוא בעיני איש אמין וישיר ודבריו נאמנים עלי כאמירתם, גם אם אינני מסכים להם עד כדי התקוממות נגדם. בוגי בדרך כלל אמר דברים שהוא משוכנע בנכונותם ובחשיבותם "לטובת עם-ישראל". הוא אמר אמת !

בכל רגע עוד אישושים להתנהלות הנבזית של אולמרט

בערוץ 10 (בתכנית של 'לונדון וקירנשבאום') התקיימו זה עתה 2 ראיונות: 1. עם עו"ד דב וויסגלס, לשעבר ראש-לשכתו של ראש-הממשלה שרון, ומי שהיה המוציא והמביא גם בקידום עיסקאות קודמות של החזרת שבויים ישראליים הביתה. כיום הוא משמש כאחד מיועציהם של בני-משפחת שליט. לדבריו בהחלט סביר היה להבין שבפני המחליטים (הקבינט המדיני-בטחוני ו/או מליאת-הממשלה) הונח המכלול כולו, על הקשרים ההכרחיים (!) בין 3 מרכיביו: הפסקת-אש, פתיחת-מעברי-הגבול, שחרור גלעד שליט. כאשר הסתבר למשפחת שליט שכנראה לא כך הוצגו הדברים בפני המחליטים, או שגם הם הולכו שולל ע"י מי שהביא בפניהם את הדברים, ולכן החלטתם היתה לא סבירה, מן ההכרח וההגיון היה שתוגש העתירה לבג"צ, שיורה לקבינט או לממשלה לדון בענין שוב, עם מלוא הנתונים והמשמעויות, שלא כמו שנעשה לפני אישור ההסכמה על ה'רגיעה'. 2. עם אלון בן דוד, פרשן מנוסה ויודע-דבר, על העצירה של השלמת עיסקת החזרתם של אלדד רגב ואודי גולדווסר. גם בן-דוד אישר במפורש: אולמרט "שינה את דעתו", ומטרפד את האישור בממשלה והמימוש של העיסקה שפרטיה כבר הושלמו (!) עם החיזבאללה. כך כמסתבר נאמר גם לבני-המשפחות בפגישתם לא מזמן עם עופר דקל. וגם - מתוך אתר החדשות של walla! - משפחות החטופים: לדון בעסקה בממשלה http://news.walla.co.il/?w=//1301792 יום שני, 23 ביוני 2008, 18:14 מאת: מערכת וואלה! חדשות "פרטי העסקה גובשו אין כל סיבה שקבלת ההחלטה תמשיך להתעכב" הורי החיילים החטופים אולמרט שוקל להכריז על החטופים כחללים כדי לחמוק מאישור העיסקה. משפחות רגב וגולדווסר דורשות להביא את העסקה להשבת בניהם לאישור הממשלה עוד השבוע. אולמרט שוקל לבטלה. בני משפחותיהם של החיילים החטופים אלדד רגב ואהוד גולדווסר פנו היום (שני) לראש הממשלה אהוד אולמרט ולשר הביטחון אהוד ברק, בדרישה לאשר את עסקת השבויים להחזיר את בניהם לישראל. "אנו דורשים מראש הממשלה ושר הבטחון להביא את העסקה שהונחה על שולחנו על ידי עופר דקל לאישור הממשלה או הקבינט עוד השבוע", אומרים בני המשפחות. "חיכינו מספיק. כעת, כשפרטי העסקה גובשו ושרי הממשלה מעודכנים ותומכים בה, אין כל סיבה שקבלת ההחלטה תמשיך להתעכב". ביומיים האחרונים קיימו בני משפחות החיילים החטופים בלבנון סדרת פגישות מרתונית עם שרי הממשלה, במטרה לשכנעם להצביע בעד העסקה להשבת החיילים החטופים. המשפחות זכו לתמיכה מהשרים עימם נפגשו וגורמים בכירים אף העריכו כי העסקה צפויה לקבל את אישור הממשלה. בתוך כך פורסם כי ראש הממשלה אולמרט שוקל להכריז על החיילים החטופים, אהוד גולדווסר ואלדד רגב, כחללים. בנוסף נטען בסביבתו של ראש הממשלה כי בשל אי הבהירות לגבי המידע שיעביר הארגון על רון ארד, חוסר הוודאות על מצב החטופים והדרישה לשחרור אסירים פלסטינים, אולמרט החליט לעכב את הבאת ההסכם לדיון בקבינט והוא שוקל לבטלו.

אולמרט מפוצץ עיסקת-דקל להחזרתם של אודי ואלדד

זה עתה נודע: אולמרט הניע הערב את ההליך הפורמאלי וההלכתי-יהודי של הכרזת אודי גולדווסר ואלדד רגב כחללים שמקום-קבורתם לא נודע. מטרתו: "לפוצץ" את העיסקה שפרטיה כבר נסגרו ע"י עופר דקל להחזרתם הביתה. לכן גם נדחתה או שהוא בטל את ישיבת ה’קבינט’ שנקבעה להערב (!) לאישור (!) עיסקת החזרת של השבויים שלנו מלבנון. לדבריהן של קרני גולדווסר ומיקי גולדווסר - הן לא קבלו על כך שום הודעה, וממשיכות הערב ומחר לקיים את פגישותיהן עם שרי-הממשלה לפי לוח-הזמנים שנקבע להן. כדברי אילה חסון מערוץ 1 בטלביזיה: "יש בממשלה מי שמנהל את ענין השבויים באופן לא כשר. רק בחפירות ארכאולוגיות יתגלה אולי בעתיד מה בדיוק קרה שם". היתר - מעט ממה שכבר עכשיו מודלף, אך לכאורה "לא בסדר לפרסם" - בהודעותי הקודמות.

אף 'גורם רשמי' לא הודיע למשפחות: בניכם חללים!

"זאת התנהגות נבזית של מדינת-ישראל" אמרה קרנית גולדווסר לפני דקות מעטות בטלפון לערוץ 2 בטלביזיה. אנחנו כאן בכנסת נפגשות ומתחננות שהשרים יצביעו בעד אישור העיסקה להחזרת אודי ואלדד, ואף אחד "רשמי" לא מודיע לנו, שכל הפרטים כבר הועברו הערב לרב הצבאי הראשי כדי שיפסוק על מותו של אודי. לא הספקתי אפילו לבדוק איך מרגישה מיקי לנוכח הידיעה, שהגיעה אלי באמצעות התקשורת, ולהודיע לשאר בני-משפחתי - אמא שלי וסבתא שלי ואחרים. אני רותחת מזעם !" דברים בשם אומרתם.

יש עוד כלל והוא שלא נכנעים לאוייב להציל חייל

אם כניעה לאוייב (ופעולה שמקדמת מטרות אסטרטגיות מיליטנטיות של האוייב זו בהחלט כניעה לו) זו אופציה כדי להציל חייל בודד, בשביל מה בכלל לצאת למלחמה? למה חיילים רבים צריכים לסכן את עצמם במלחמה ישירה לאוייב אם במילא קיימת האופציה להכנע? אפשר להכנע מייד מההתחלה ולמנוע את כל הבזבוז הזה. סיפור מדחאת יוסוף בדיוק הפוך מהסיפור של גלעד שליט. אצל יוסוף סירבו לשלוח כוח חילוץ ובמקום זה ניהלו משא ומתן עם הפלשתינאים שהסתבר שלא יכולים לספק את הסחורה. אתם דורשים כאן את ההיפך: אתם דורשים שנכנע כניעה רבתי לאוייב ומצדיקים את זה בחובתנו לחייל בודד. "יהיו התוצאות אשר יהיו" בסבירות גבוהה מאוד המשמעות עלולה להיות שירצחו עוד מאות ישראלים על ידי המחבלים שישוחררו, בדיוק כמו שהתרחש לאחר העסקאות הקודמות. עלינו להתסכל על התמונה השלמה מכיוון שאין לנו את את הזכות המוסרית לגרום אפילו לרצח של אדם או ילד אחד כדי להציל חיים של חייל שנשלח בעצם להצילו.

יונה1

New member
שלום ראובן

הרי ידוע לך שאתה מדקלם מנטרות שמוצו והושמעו עד לעייפה בשנתיים האחרונות. מה שמסקרן אותי, זו רק השאלה מה גרם לך להצטרף לפורום המנוהל על ידי בן משפחת אחד השבויים, דווקא בימים אלה, שבהם סערת הרגשות גדולה מתמיד. על העיתוי (ולא על דעותיך הלגיטימיות) תתבייש לך!!!

עליכם להתבייש על הבוז וההתנשאות שלכם

לקרוא לכל טיעון לגיטימי "מנטרה שמוצתה עד לעייפה" זהו בוז לכל מי שאינו חושב כמוך. לקרוא "אדישים" לכל מי שלא מוכן לכניעה לאוייב לפי התנאים הכי גרועים כפי שאתם מוכנים להם זו התנשאות מבזה ביותר שאינה רואה אחרים לגיטימיים אלא אם הם מסכימים איתך. לקבל את ההתנהגות הזו ממי שאמור להיות סולידרי ומתחשב באחרים זהו גילוי מעניין מאוד. אני מציע לך ולחברייך לבדוק טוב טוב את המניעים האמיתיים שגורמים לכך לדבר כך.

Tarsier

New member
שלום יונה

כל המנטרות מוצו לעייפה, משני הצדדים, זהו טיבם של ויכוחים המתנהלים במשך שנתיים כאשר אין לאף אחד מהצדדים שליטה על התוצאות הסופיות וקל וחומר לא על ההשלכות העתידיות של נקיטה באחד מהצעדים.

מה שמסקרן אותי זה מה גרם לך לבקר את ראובן על העלאת הצד השני בפורום העוסק בנושא?
מובן שדעותיו הן לגיטימיות ואף מובנות ויותר מכך העיתוי, כיוון שביום בו המדינה כולה נסחפת אל עבר האמוציות בגלל גרעין אכפתי שבקיא בכל הפרטים, אלו שלא מכירים ומתווספים למעגל ה'צודק' (הבהרה: אני לא נוקט עמדה)  צריכים לקבל את מכלול הפרטים - גם מהצד של ראובן, במיוחד ביום הזה.

יונה1

New member
שלום גם לך

אם נרצה או לא, בין אם נאהב זאת או לא - הפורום הזה הוקם על ידי קרוב משפחה של אחד השבויים, ומטבע הדברים - מטרתו להביע תמיכה וחיזוק.
הפורום  קיים כבר כמה חודשים ולמרבה הפלא, נציגי "אלמגור" פסחו עליו. הכתיבה שלהם פה דווקא בשבוע זה נתפסת בעייני כגסות רוח שאין דומה לה.
באותה מידה ראיתי גסות רוח  בפליירים שנציגי אלמגור חילקו אתמול למשתתפים בעצרת למען גלעד שליט.
יש דעות לגיטימיות, ויש דרך בהמית להביע אותן. הדוגמאות שהבאתי שייכות לקטגוריה הזו.

מעניין, איזו גסות רוח מצאת בהזכרת שם הנרצחים?

מדוע לזכור שגלעד שליט הוא אחד מיני רבים כל כך מפריע לך? ואני חייב לציין כמה "נעים" לנהל איתך כאן מלחמת אחים על ביזוי והשכחה כוחנית של קורבנות הטרור. נסראללה והנייה נהנים מכל מילה שלך ותומכים בה מכל לב.

למעלה