|כלננושא שמטריד אותי מזהז זמן רב ואשמד לדעתכן

• פותח הנושא orlu
  • פורסם בתאריך

orlu

New member
|כלננושא שמטריד אותי מזהז זמן רב ואשמד לדעתכן

מישהיא הייתה במיסגרת קופות החולים אצל דיאטנ/ית קליני/ת שמחוברת לנושא הספורט במומחיות? על פי הנסיון שלי אין בקופות החולים נושא כזה וגם אם יש איזה מרכז אז הוא יחיד במינו ואחד בכל הארץ. העוסקים בכך באופן פרטי לוקחים הון,וגם תופעה אחרת שלא ברורה לי הם טוענים שיש להם מכשירים יחודיים לבדיקת חילוף חומרים או בדיקות דם שלא נעשות בקופות ושבדיקות אלה עוזרות להם בבניית דיאטה.בנוסף ל כך מפנים לפזיולוגים וגם פה הם טוענים שזו מומחיות ורק באופן פרטי. זה הנסיון שלי ואשמח לישמוע מה אתן אומרות ואם נסיונכן אחר... חן וחן

מיכאלה07

New member
המלצה חמה

טופז דרזנר , דיאטנית מחוננת וטריאטלטית 0522783636. רוצו מהר, לפני שיגמר ! נכון לא דרך קופת החולים, אבל מחיר הוגן לחלוטין. שווה אחת ולתמיד לעשות לעצמכן סדר בבלגן הקלורי.. ללמוד ולדעת. בלי שטויות, ישר ולעניין, רק מה שחשוב לנו...! בהצלחה.

orlu

New member
אולי לא הובנתי../images/Emo4.gif

אותי לא סיקרן אם יש דיאטנית כזו או אחרת מצטיינת זולה או מחוננת אותי מעניין למי היה נסיון עם קופות החולים בתחום הדיאטה המשולבת עם פסיולוג ודיאטן ספורט מקוה שהובנתי

מיכאלה07

New member
../images/Emo68.gifאורלו... הבנתי אותך דווקא טוב מאוד.

אבל אולי לא ירדתי לסוף דעתך. אולי ההתייחסות הבאה: אחותי, גדול על קופות החולים עניין זה. איזה אינטרס יש לשירותי הבריאות הציבוריים לסבסד/לתת יעוץ מסוג זה? צריך להכנס קצת למערכת הזו כדי להבין...מוציאים/משקיעים כסף/מפתחים שירות רק כשיש תועלת כלכלית (וסליחה אם אני פוגעת במישהו). שירותי דיאטה בד"כ ניתנים דרך הקופות לאנשים עם גורמי סיכון/חולים כרוניים/השמנת יתר וכו' (וניתן להבין מדוע). עם כל הרצון הטוב של הקופות, עם הפרסום והתחרות- הכסף הגדול זה לא אנחנו (
חבל, נכון?). פיזיולוג? נראה כי רחוק היום
. גם כך משלמים למקצועות הפארא שכר מצחיק (עצוב), ואלו יכולים להרוויח זאת בשוק הפרטי. את זמנן של הדיאטניות הם נותנים ל'צרכני הבריאות' הכבדים יותר. אנחנו, הבריאים, בשבילנו זה מותרות ועל כן עלינו לשלם על מוצר זה...את יכולה להשוות דיאטן, המתמחה בתזונת ספורט, לפיזיוטרפיסט המתמחה ברפואת ספורט- גם כאן עלינו לשלם מחיר יקר...המערכת לא ערוכה לכך. בכל מקרה באופן פרטי השירות שתקבלי ורמתו אינם ניתנים להשוואה עם זה שיכול להנתן במסגרת הקופות- ושוב נחזור לדוגמת הפיזיוטרפיסט: שבאופן פרטי יכול להשקיע שעת טיפול לעומת תור של 20 דקות בקופת החולים, בהן במקביל יטפל בעוד אנשים... גם אני מצרה על כך עם כל שקל שאני מוציאה על מותרות-הכרחיים-לרצה מסוג זה. **(על כן המלצתי בתשובתי הקודמת של טופז- שיחסית לעמיתיה גובה מחיר סביר על יעוץ תזונתי) מקווה שהובנתי
, בידידות, יפעת

avivar

New member
טוב את מתוך המערכת אז כנראה שאת יודעת..

הכוונה ליפעת ...

מור שלז

New member
מנסיוני הדל

אני בדרך כלל מאמינה בהמלצה אישית, ממישהו שאני מכירה וסומכת עליו. ולכן, כאשר החלטתי להעזר בתזונאי ספורט, ההמלצה שקיבלתי היתה על מישהו פרטי ולשם הלכתי. אני מניחה שאם הייתי מקבלת המלצה על מישהי טובה בקופת חולים - הייתי הולכת לשם. בכל מקרה, אצלי לא היו מכשירים ייחודיים, בדיקות מיוחדות או הפניות לפיזיולוגים. פשוט פגישה, שסקרנו את אורח החיים שלי, תכנית האימונים שלי, הותאם לי תפריט שכלל הרבה מאוד אופציות, ובעיקר הסבירו לי את העקרונות הבסיסיים שמאחורי תזונת ספורט. במשך תקופה קצרה אחרי התכתבנו במיילים, קיבלתי תשובות ספיציפיות לשאלות כמו: אפשר להחליף את א' ב-ב'? וזהו אצלי זה עבד. אגב, התגלית הכי מרעישה מאותה פגישה היתה שאני לא אוכלת מספיק. ברגע שהתחלתי לאכול יותר, הרבה יותר, ונכון ... המשקל התחיל לרדת, והרגשתי שאני מתאוששת יותר טוב בין אימון לאימון. אלו השני סנט שלי: לכי על מישהו לפי המלצה אישית.

orlu

New member
אני מודה לכן על התגובות,מיסתבר

שאמשיך במגמת אכזבה, אני מבינה ומאמינה שיש דיאטניות ספורט שבהחלט יתנו הדרכה מתאימה. אני בעיקר סקרנית לגביי בדיקות הדם שמבטיחים במכונים פרטיים,האם את בדיקות הדם הללו לא יכולים לעשות בקופות החולים? מדידת חילוף חומרים לא יכולים לעשות בקופות החולים? המכונים הפרטיים מדווחים על מיכשור יחודי,,,,וכו טוב אז הבנתי איך זה עובד מתוך המערכת וחבל שכך חבל שהקופות מפרסמות מידע לא רלונטי או אמיתי לגבי פסיולוגים ותזונאיי ס]פורט אבל כניראה שזו צפייה מוגזמת שלי ואתמודד איתה בדרכי כמו כל אחת מאיתנו וחבל שכך. איך שלא יהייה בהצלחה לכולנו ואגב בירושלים בה אני גרה אין דיאטן ספורט תאמינו?

לגבי בדיקת הדם

יש נתון שניתן לבדוק בבדיקת דם רגילה, TSH, שבודק את תפקוד בלוטת התריס וחילוף החומרים. זה לא מופיע בברירת המחדל של הבדיקות. כמבקשים הפנייה לבדיקת דם, צריך לציין שיבדקו גם TSH. אולי לזה התכוונת? אני הצטרפתי בזמנו ל"דרך הכושר" של יאיר קרני כדי לרדת במשקל וללמוד לחיות נכון. נשלחתי לעבור בהחלה בדיקות דם והנחו אותי לבקש ספציפית את בדיקת ה-TSH על מנת לשלול בעייה של חילוף חומרים (תירוץ שכולנו אוהבים להאחז בו אבל בד"כ אנחנו אשמים ולא הבלוטה...כפי שהוכח גם אצלי) אגב, התכנית שם היתה הדיאטה הכי קלה ומוצלחת שעשיתי בחיים שלי. הכל מפורט בבלוג שלי פה בחתימה. זו לא היתה הרפתקאה זולה בכלל אבל השינוי שעברתי היה שווה כל שקל (למרבה הצער המקום נסגר בגלל קשיים כספיים. יאיר המשיך הלאה עם משקיע אחר אבל למיטב הבנתי זה כבר לא מה שזה היה).

efroch99

New member
האם זה שינוי שהצלחת ליישם לאורך זמן?

או רק בזמן הטיפול? אקרא בלינק שלך מאוחר יותר. לגבי חילוף חומרים - יש דבר כזה חילוף חומרים נמוך גם אם בלוטת התריס תקינה. בודקים את זה בבדיקות שאאל"ט נקראות בדיקות צח"מ. אני עשיתי את הבדיקה הזו - זו בדיקה שבמהלכה עושים פעילות אירובית (לרוב ריצה) עם מסיכה גדולה על הפנים. בסיום המבדק הבודקת שאלה אותי עם אני אנורקטית (למרות שאני רחוקה מלהיות כזאת מבחינת המשקל) - רק כי חילוף החומרים הנמדד היה כל כך נמוך

orlu

New member
לא בדיוק../images/Emo140.gif

TSH ן-T4 ן-T3 אלה הן בדיקות סטנדרטיות של קופות החולים. בונגייט לדוגמא הם טוענים שיש להם מיכשור הבוחן את חילוף החומרים ופוטנציאל כושר + התאמת דיאטה, יכול להיות שהם היחידים בארץ עם המכשיר למרות חברות אחרות המתהדרות במכשירים דומים. הטענה שלי היא לקופות החולים שיכולות היו לתת בדיקות דומות וכמובן הדרכה נכונה של פסיולוגים ודיאטנים אבל כניראה מעדיפים אותנו חולים שם כדי שנממן תרופות(?)...שיהייה על כל פנים אני התעניינתי בחומר כתוב אודות תזונה נכונה בגילאי 50+ וכמובן ששזה לא סותר שאת הבדיקה ניתן לעשות בכל גיל,,, אני לא מחפשת מיסגרות של קבוצות לדיאטה,יש מי שהשיטה נכונה לו ויש שלא,,, אני עם מישקל עודף וכבר 10 חודשים במיסגרת ספורטיבית בממוצע 4 ימים בשבוע,יורדת בקצב נכון. מקוה שאצליח להתמיד ולהמשיך ואם מישהיא מאיתנו נתקלת בחומר כזה כתוב או במירפאת קופת חולים שמרימה כפפה אשמח שתספרו על כך בנתיים נמשיך בדרכינו בהצלחה

כשנה פלוס ונראה לי זה ימשך לנצח

אני לא אוהבת לקרוא לזה דיאטה כי לדיאטה יש קונוטציה של משהו קשה וזמני. זה אורח חיים ואימצתי אותו בכיף אחרי שהבנתי את ההגיון שמאחורי הדברים וזה מה שהיה פה קל. קל לי לשמור כי אני מבינה את ההגיון שמאחורי הדברים, אני אוכלת נכון וטוב, נהנית מאורח החיים שאימצתי, נגעלת ובזה לאורח החיים הקודם שלי. מנסיון עבר שלי (הרבה דיאטות שכשלו עם הזמן, כמו ב-95% מהמקרים, כדברי הסטטיסטיקה) דיאטות/אורח חיים נכשלות כש: תופסים מזה משהו זמני לא אוכלים נכון וכל הזמן מתעסקים באוכל ומתי נאכל סובלים ירדתי 38 ק"ג ולראשונה בחיי אני במשקל תקין וזה משהו שנדרתי נדר שאני לעולם לא אהרוס. אפילו לא שמרתי בגדים מפעם, שלא יהייה תירוץ לפשל
אני לא עברתי בדיקת צח"מ אלא רק ארגומטרית רגילה ובדיקות דם התפריט שלי כולל פחות פחמימות ויותר חלבונים (אבל זה ל-א אטקינס) ובתחילת התהליך התאמנתי בעיקר בדופק מתון שורף שומן (אפילו הורידו אותי מרכיבת השטח- הספורט העיקרי שעסקתי בו). חזרתי אחורנית להליכות. בהמשך חזרתי לאופניים ועברתי לריצות ארוכות (עד 10 ק"מ, מעבר לזה אני אשתגע משיעמום...)

orlu

New member
ליאת כל הכבוד,,,,זו הדרך שאני מאמינה בה גם|4U

הצליחי והמשיכי

efroch99

New member
קצת הלכתי לאיבוד בבלוג שלך../images/Emo122.gif

תוכלי לכוון אותי לחלק שמתייחס לשינוי שעשית? מעניין אותי. האמת שיצא לי לשמוע דברים לא כל כך טובים על השיטה של יאיר קרני.

הסאגה מתחילה כאן (מצו"ב לינק)

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1108883&passok=yes לגבי השיטה של קרני, אין לי ולו מילה רעה אחת לומר עליה. כמו בכל תחום, תמיד יש דעות לכאן ולכאן. עלי זה עבד ועבד כמו שעון: ממוצע ירידה של 1 ק"ג בשבוע פק"ל למשך חצי שנה, הרגשה טובה, חסל סדר תחושת רעב בין הארוחות, כושר שהלך ונבנה בצורה נכונה ולגבי כל התירוצים שזה לא נכון/בריא- כולם שם היו במעקב עם בדיקות דם וכו'. אני עדיין ממשיכה לפי העקרונות של התזונה רק שהיום אני מרשה לעצמי פה ושם לעגל איזה פינה. עלי (ועל עוד רבים שהכרתי) זה עבד מצויין.

efroch99

New member
ליאת, תודה רבה../images/Emo140.gif

הבלוג שלך מעניין מאוד, ובהחלט עזר לי (ראי הודעה חדשה שפתחתי היום).

מור שלז

New member
ליאת - ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

שמחה לראות אותך כאן
מאוד מאוד אוהבת את הבלוג שלך (האמת אני עוקבת אחריו בהנאה כבר כמה חודשים) כל הכבוד על השינוי המדהים באורח החיים שעשית, ואיזה יופי שיש לך כזה תיעוד מרגש של כל התקופה הזו. אפשר להוסיף את הבלוג שלך לאלו שמוצבעים מהפורום (מצד שמאל?) את מוזמנת להשאר כאן, לשאול, לענות ולשתף. ושוב - כל הכבוד

יאללה, הצטרפתי..

את מוזמנת לשים לינק לבלוג, בכיף. שמתי אתכם במועדפים. נחמד לגלות שיש פורום לבנות בספורט בו אני לא ארגיש כמו איזה נטע זר (99% מהבנות שאני מכירה לא עוסקות ומתעניינות בספורט)

מור שלז

New member
אחלה../images/Emo45.gifטוב שאת פה

הבלוג כבר נכנס לבלוגים של הפורום וכן, זו בדיוק המטרה של הפורום הזה. לא ברור לי למה, אבל גברים שעוסקים בספורט, ומדברים על זה כל הזמן - זה "קול", "אחלה גבר", ועוד... נשים, ממש כמו שהגדרת "נטע זר"

לגבי בנות וספורט

לדעתי זה הכל עניין של חינוך, הן מהבית והן כבר בביה"ס. חשבתי לכתוב על זה בבלוג, אולי באמת הגיע הזמן. למרות שאנחנו מתיימרים להיות מדינה מערבית, אנחנו מדינת לבנט פרימיטיבית למדי. ספורט נתפס כנחלתם של גברים ולסביות בלבד (הרי אשה נשית לא אמורה לאהוב את זה..) כשלמדתי בקנדה גיליתי שהרבה בנות עוסקות בספורט וזה מקובל ונפוץ. הכל עניין של חינוך ותרבות פנאי. פה עיקר תרבות הפנאי זה קניונים ובתי קפה.

מארשמלו

New member
יש לי רק בנות

והן רוכבות על אופניים, שוחות, משחקות טניס, כדורגל, אחת גולשת (גלים) ומטפסת (קירות) ואחת לומדת קארטה. הן גם אוהבת שמלות ותכשיטים
אבא שלהן, לעומת זאת, לא עושה שום סוג של ספורט, ומבחינתן ספורט בכלל הוא עניין "נשי".. הבעיה הגדולה לדעתי מתחילה כשאת הופכת להיות אמא. לבנות ולצעירות יש מבחר חוגי ספורט (חוץ מהליכה בקניונים). המבחר וההיצע מצטמצמים ככל שהגיל עולה, ובנוסף יש צפייה חברתית מאמהות להישאר בבית עם הילדים, בעיקר אם הן אמהות עובדות. למרות זאת, בשנים האחרונות אני מרגישה שינוי משמעותי. והפורום הנהדר הזה הוא אחת ההוכחות.

למעלה