כל אחד במקום שלו

כל אחד במקום שלו

שלום חברים. לפני כמה ימים הייתי בחתונה של בתו של בת הזוג של אבי. אבי מאוד בקש מילדיו הבוגרים להגיע אל החתונה. הוא הזמין אותנו הרבה מראש, ניכר בו שמאוד התרגש מן החתונה הזו. הוא חי עם בת הזוג שלו למעלה מעשור. שניהם נפגשו כאשר הילדים שלו ושלה כבר עצמאיים ממזמן. הוא נקלט במשפחתה מצויין. הילדים שלה גרים בסביבתם ואילו אני ואחי במרחק רב (הם במרכז, ואילו אנו בפריפריה). ומה קורה? נראה שהוא הרבה יותר מעורב בחייהם של ילדיה הבוגרים של בת זוגו מאשר בחיינו שלנו. ברור שהוא גאה בנו ובהישגנו, בילדינו (נכדיו) ומקפיד לשמור על קשר.... ובכל זאת גם ברור שהקשר היום-יומי וברמה רגשית מאוד מחוייב למשפחתה של בת זוגו שהפכה לתפיסתו למשפחתו לכל דבר. זה היה מעניין לראות איך הוא ממש הרגיש והתנהג כמו 'חתן השמחה'. הוא גם קרא מכתב מרגש עבור הזוג המאושר. לי היה ברור שאם לא אגיע אל החתונה הזו אני ממש אפגע ברגשותיו. ובכן, אני דווקא מקבלת את העובדה שהוא מרגיש כך. זה קצת מוזר, ואפילו יש לעתים צביטה מסויימת פתאומית בלב כשרואים עד כמה הוא מעורב שם ורחוק ממני וממשפחתי. יש לי אחות אחת שלא הגיעה - וגם זלזלה מאוד באירוע כשאמרה: "אפשר לחשוב שזה הבת שלו שמתחתנת? מה זה כל כך חשוב לו?" לי נראה שהיא אפילו כועסת . אני מבינה אותה... ואני חושבת שגם אני יכולתי להרגיש ככה. אבל... אני בעצמי נכנסתי לתוך משפחה מורכבת בתור אישה שנייה ויש לי גם 'איש שני'... אז אני מבינה יותר כמה זה מבורך להרגיש שייך במשפחה 'החדשה' שלך. משתפת סתם כך, אולי יש לכם נסיונות דומים מכיוונים שונים. זה מעניין 'להחליף תפקידים' בין הצד שיכול להיפגע לבין הצד שיכול להרוויח. לא נראה לי למשל שאני יכולה באמת להסביר לאחותי מה זה אומר או לשנות את העמדה הרגשית שלה כלפי מצבים כאלה. אולי עם הזמן זה יגיע... שנתראה בשמחות ובינתיים - חג שמח לכו-לם
.

החתולית

New member
הזכרת לי עכשיו משהו

ההתייחסות היפה, המרגשת והמפוכחת שלך לחתונה, הזכירה לי חוויה מרגשת שעברנו אנחנו. את ההפתעה של בן הזוג שלי מהעובדה שהמשפחה שלו היתה מוזמנת לעליה לתורה של הבן שלי, בעוד שלי זה נראה מובן מאליו, שהרי הוא כמעט הורה שלו; ואת ההתרגשות של אותו בן זוג, בזמן העליה לתורה, כאילו היה זה בנו שלו שניצב שם (אחרי שחווה את ההתרגשות גם הבין את הזמנת בני משפחתו). זה לא קל להיות חלק ממשפחה מורכבת, אבל אם נוהגים כמוך, ומבינים שלכל אחד יש מקום ושאם נוהגים בכבוד, אפשר לחיות באושר ובנעימות - אז המורכבות הופכת קלה יותר. חג שמח

kisslali

New member
אצלינו זה עוד מוקדם

את בן אדם ענק. אשריך שאת מסוגלת לקבל את העובדה שהם חלק מחיי היום יום שלו ולפרגן לו חיי משפחה גם אם אתם נשארתם קצת בצד - כל הכבוד לך! בסוכות קיבלנו הזמנה לארוע משפחתי בצד שלו, הוא התחנן בפני ילדיו לבוא והם סירבו/התעלמו וכו', הבן שלי שממש לא קשור אמר שאין לי מה לחפש שם, אבל אם זה כ"כ חשוב לו הוא יוותר על יום עבודה ויבוא. אז יש גם צדדים נחמדים במשפחות מורכבות. חג שמח, ללי

כל הכבוד לך ../images/Emo45.gif

והלוואי וגם אחותך תשכיל להבין שזה מה שטוב לאביך ואלו בדיוק החיים שהוא אוהב ותכבד אותו

azaria

New member
אינ יכול להבין את האבא. וגם את הצביטה בלב שלך

כמובן שהוא שמח שם. הרי זו ילדה שהוא מגדל כבר שנים. היא לא בת ביולוגית שלו, אבל בטוח שיש לה מקום בלב שלו. היה לה מספיק זמן להתחבר לכל מיני נקודות אצלו בלב. כל כך הרבה חוויות משותפות, רגעים משפחתיים... הרי זה בדיוק מה שחלקנו כאן חולמים עליו. להצליח להיות ביחסים כאלה עם הילדים של בן/בת הזוג. ועוד יותר מכך, שהם יהיו ביחסים כאלה איתנו. ובאשר לצביטה בליבך שלך, גם זה ברור. לראות מישהו אחר מתחבר כל כך טוב למקומות שאת עצמך רוצה להיות מחוברת אליהם. ועוד כאשר לך בעצם יש זכות טבעית ובכל זאת הפולשת הזרה מנשלת אותך ממה שבעצם צגיע לך. אז בתור אחת שמבינה, את יכולה לעשות לקידום הקירבה בינך לבין אביך. המרחק הקיאוגראפי אמנם מהווה מכשול קטן, אבל עדיין אפשר להתקשר ולדבר בטלפון או בסקייפ וכדומה. אפשר לשתף במה שקורה לך, להתעניין בחיים שלו, לדבר, לנהל שיחות נפש, להיות מעורבים, לשתף. ודרך כך ייבנה קשר וחיבור. דם בלבד אינו מספיק ליצירת קירבה. נדרשת עבודה על יצירת ושימור הקשר. והאבסורד הוא שכשאין קשר העבודה ליצירתו היא רבה ומרגישה קשה, אבל כשהקשר כבר קיים אז המאמץ לשימורו הולך וקטן. כשהקשר כבר ממש קרוב ומצויין לא נדרש שום מאמץ. כי הרי ברור שתשתפי ותספרי לאדם האהוב והקרוב, גם בלי לעשות זאת מתוך כוונה של "לעבוד על הקשר".

inbary68

New member
"מה שמגיע לך".... (לעזריה ולליז ../images/Emo47.gif)

בהמשך לנושא הקשר הורים-ילדים (האם על תנאי?) אני משוכנעת שהיכולת לפרגן חיים שיש בהם תחושת מחוייבות ושייכות במשפחה אחרת היא מבורכת. וכפי שהילדים של בת הזוג של האב לא 'מתבלבלים' ויודעים שיש להם אבא ביולוגי - מה גם שהם קיבלו אותו בגיל בוגר - אז גם האב לא מתבלבל וחושב שהם ילדיו. אם כך ----> הקשר עם ילדיה של בת הזוג אינו בא על חשבון ילדיו הביולוגיים של האב. רוצה לאמר שאין קשר בין 'מה שמגיע באופן טבעי' לילדים הביולוגיים לבין היחס שמקבלים ילדי בת הזוג. ועוד אוסיף ואשאל באופן רטורי: האם הקשר הרופף יותר עם האב קשור בקשר ההדוק עם ילדיה של בת הזוג? האם המצב היה שונה באופן מהותי עם האב לא היה מעורב בחיי ילדיה? אם התשובה היא "לא" כפי שאני משערת, אז הרי שאין קשר בין הדברים , והאחריות על חיזוק הקשר עם האב נופלת על שני הצדדים...אז דווקא כאן כמו עזריה מדגישה את האפשרות להרים את הכפפה הזו. ובאותו הקשר התייחסותי לנושא האחריות ההורית כלפי הילדים: לדעתי היא חד-צדדית עד גיל מסויים, ואילו מגיע שלב בחיים שיש בו צורך ביישום (כמו בכל אחד מן התחומים בחיים): הווה אומר קיבלנו וקיבלנו וקיבלנו, והגיע זמן לפרוע את השטר... ואין הכוונה לשטר חומרי או לקבלה חומרית דווקא (כלומר בעיקר דווקא לא) - אלא לערכים של אנשים בוגרים, של אחריות ואמינות ויכולת סליחה ונתינה ואהבה... ועוד ועוד.... ואם קיבלנו את כל אלו, אז בתור בוגרים נוכל להתייחס אל הקשר שלנו עם הורינו כעל קשר שבו אנחנו בעלי אחריות שווה, ולא ממשיכים לבקש נתינה חד-צדדית של התחשבות והבנה וכבוד... אז זהו, אמנם חיברתי כאן תגובות לשניים (עזריה והנסיכה ליז) אבל התגובה הזו של עזריה פשוט עזרה לי להבין את העמדה שמתבשלת אצלי בימים האחרונים ופתאום נפלה כמו אסימון (מישהו זוכר מה זה?). שיהיה סופ"ש מוצלח לכולם.

princess lis

New member
התבלבלת עינברי../images/Emo6.gif

הגבת לספורה של חגיגה בצמרת
לילה טוב

princess lis

New member
אנסה להסביר את עמדתי../images/Emo13.gif

כשהתגרשנו הצעיר היה בן 17 ושני הגדולים בצבא. כמובן שהילדים נשארו לגור איתי
בגילאים הנ"ל ה"אבא" לא מגיע לפי הסדרי ראיה ולוקח את הילדים אליו . ה"אבא" אמור להתאמץ כדי להפגש עם ילדיו שעסוקים עם בגרויות,צבא,חברים,למודים גבוהים,אשה וילדה. עד התקופה האחרונה , אני זו שדאגתי לנוחיותו של ה"אבא" לראות את ילדיו ונכדתו בביתינו. משהחליט שמפגשים אלה לא מתאימים לו, אף צד מביניהם לא יוזם ויש נתק. הנתק לא קשור לזה שהוא נמצא בערך יומיים,שלושה בשבוע עם חברתו וילדתה הגרות בעיר אחרת. הוא קרוב יותר מבחינת מגורים אלינו. בוקר טוב וסוף שבוע נפלא לכולם

למעלה