כל בשלני הפורום - זקוקה לעצתכם

כל בשלני הפורום - זקוקה לעצתכם

הזמנתי חברים לבראנץ' בשבת. תנו לי ברעיונות מה מכינים? תודה
איילה
 
מניחה שבראנץ חלבי

אז לחמים טובים גבינות משובחות סלט קצוץ, סלט חסה קיש, פשטידה, חביתות, שקשוקה, פנקייק מאפים מתוקים, פירות אני מכינה פשטידות בכלים של מאפינס יוצא מגניב, יש לי מתכון לפשטידת ירקות שאפשר להכין מראש ולחמם ברגע האחרון אפילו במיקרו, אם את רוצה תגידי.
 
פשפשית, אפשר בבקשה

מתכון לפשטידת ירקות? וכשאת כותבת קיש - למה את מתכוונת? מתכון בבקשה. תודה
איילה
 
פשטידה

פשטידה בכמה וריאציות - דניאלה הנה פשטידת בצל מהירה וטעימה בטירוף, עם שלל גיוונים בסוף: חצי ק"ג בצל (4 בצלים בינוניים) שמן זית לטיגון 2 ביצים חצי כוס קמח תופח חצי כוס שמן חצי כוס חלב/נוזל אחר כלשהו מלח ופלפל מטגנים את הבצל בשמן זית עד שהוא מזהיב. מערבבים בקערה את כל החומרים פרט לבצל, עד שנוצרת בלילה אחידה. מוסיפים את הבצל, מתבלים בנדיבות, מערבבים שוב. מעבירים לתבנית מלבנית לא גדולה מדי או לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ (או לשקעי מאפינס). אופים כ40 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני. גיוונים: אפשר להוסיף 50 ג' גבינה צהובה טובה מגוררת מלמעלה בסוף האפיה. אפשר להמיר את הבצל באיזה ירק שאת רוצה. אני מקפידה שיהיה בפנים 100 ג' בצל מטוגן בכל מקרה, ועל זה מוסיפה 400 ג' ירקות כלשהם: בטטות, גזר, תירס, דלעת, תפו"א, קישואים ןשילובי ירקות שונים.
 
ולגבי הקיש

אני משתמשת בספרים. יש בספר של רות סירקיס במטבח בהנאה ויש בספרים של אהרוני. בטוחה שיש ברשת. בעקרון מדובר בבצק פריך (ההבדל בין הבצקים זניח, ויש שפע מתכונים ברשת). מעל יש מלית ורביכה. מלית - ירקות מאודים בדרך כלל, בצל, או פלפלים, או קישואים וכו' תלוי ברצון ובעונה. רביכה - אני מעדיפה את של רות סירקיס שזה ביצים+חלב ולא את אלו עם השמנת (אם כבר בצק עם חמאה אז נוותר על השמנת).
 
מותר להשתתף גם ?

לא בבראנץ
ברעיונות
מטורטיות ממולאות, תחתכי לעגולים כמו סושי סושי כמובןןןןן פלפל ממולא בביצה עין שקשוקה סלט פירות עם יוגורט למעלה פנקייק פואקצות ממה שישאר תעשי מישלוחה
 
הולד איט הולד איט הולד איט

מה מה מה מה מה זה - פלפל ממולה בביצת עין??????? מהר מתכון. וגם מתכון לטורטיות הממולאות. תודה
 
תנשמי ../images/Emo3.gif

פלפלים ממולאים בביצת עין מספר הסועדים לחלק לשניים < כל אחד מקבל חצי פלפל > לקלות את הפלפלים < אני מכניסה לשקית קוקי בתנור > להכין לפי מספר האורחים שקשוקה עם ביצים ולמלא את הפלפלים אפשר להכין מראש ולחמם בתבנית. טורטיות- ראבק חינוך מיוחד
תקני בסופר טורטיות תמלאי במה שבא לך: גבינת שמנת + עירית טונה + בצל סלט ביצים גבינה צהובה + ירקות תשתדלי שיהיו 3 צבעים בכל טורטית לפחות... תגלגלי כמו סושי ותחתכי כמו סושי... ורק בגלל שאני מתה עליך
קחי עוד 2 המלצות מכל ה
אפשר ורצוי להכין מראש. פנקייק בצל ירוק --------------------------------- 7 בצלים ירוקים קצוצים 2 ביצים 2 כפות מיונז 2 כפות גדושות קמח תופח כפית שטוחה אבקת מרק עוף 2 כפות פרמזן מגורר (אפשר צהובה אחרת) פלפל שחור גרוס לערבב הכל יחד ולטגן פנקייקים בלהבה בינונית. מוס טונה - מעדן באחריות. קופסאות טונה בשמן- סחוטות מהשמן 2 שמנת חמוצה 9% -1 כפות כמויונז-4 בצל קצוץ-1 כף קטשופ-1 כפות מיץ לימון-3 מלח ופלפל שקית ג'לטין -1 אופן הכנה- לשים את כל החומרים חוץ מהג'לטין במעבד מזון ולהפעיל עד קבלת בלילה חלקה. בכוס לערבב הגלטין עם 1/4 כוס מים רותחים ו1/4 כוס מים מהברז עד שנמס. להוסיף למעבד מזון ולערבב דקה נוספת. למזוג לכלי מתאים, לסגור ולקרר במקפיא לפחות 3 שעות. להוציא מהפריזר כשעתיים לפני הגשה. שיהיה בכייף
 

maybesure

New member
מוסיפה

לזניה
סלטים
חמוצים בכמה אנשים מדובר? אני אוהבת פשטידות קטנטנות אישיות בתבניות של מאפינס, מאנג'טים מסיליקון.
 
קודמקול תביאי פרטים מקדימים../images/Emo22.gif

כמה אנשים? יהיו ילדודס? בישיבה? מזנון? עכשף בואי נראה איך אפשר לעזור ........ אם יש ילדודס תכיני להם חומוס, פיתות, בורקס, ג'חנון וביצים קשות , הם ממילא לא אוכלים יותר ועם האגף הזה סגרת! אני נוהגת להושיב את הדור הצעיר יחד, כי ממילא הם "מתעופפים" באמצע הארוחה לפלסטיישן, למחשב או לסרט ב TV ולכם יהיה פנאי ושקט להתפנן על הבראנצ' . למבוגרים -
תשלחי את הבעל מוקדם בבוקר לטירה הסמוכה שיביא חומוס ופול עם פיתות טריות.
את הפיתות תחצי לשני עיגולים תמרחי עליהם קצת שמן זית מעורב בזעתר ותקלי בתנור למספר דקות תוסיפי כמה פרוסות של חלת שבת , או בגט פרוס ותסדרי סלסלת לחמים.
הכיני מבעוד מועד רוטב עשיר של עגבניות , יש ליכין סדרת קופסאות של רסק עם טעמים המותאמים ללזניה, פיצה וכד' תוסיפי בזליקום, שום כתוש שמן זית, קצת סוכר, פפריקה , מלח ופלפל תני בשול של רבע שעה עם קצת מים כשהרוטב מסמיך צקי אותו לתבנית עגולה שפכי מספר ביצים והכניסי לתנור חם ממש כשהאורחים בדלת פזרי מעט גבינה צהובה מעל וקבלת שקשוקה לתפארת. אם את רוצה לעשות רושם, הגישי אותה במחבת.
את צריכה עוד 2 פשטידות לפחות פשטידת פטריות , יש לך בבדאי מתכון אז למה להתעייף... פשטידת חצילים - תכיני קלתית לקיש תשפכי מעל מלית המורכבת מגביע של 1/2 ק"ג סלט חצילים טבעי , 2 גבינות קוטג', 3 ביצים, גביע יוגורט או שמנת חמוצה, מעט גבינה צהובה מכוררת ומעט גבינה בולגרית מפוררת מל"פ לפי הטעם , מעט שום כתוש ו 3 כפות קמח תופח. ולתנור חם עד שכל העסק מזהיב. טעים באחריות!
סלטים יש שפע פירות סתיו כמו קיווי ואפרסמון שניתן לשלב עם עלי ביבי , חסה ורוטב וינגרט ( גם הקנוי של אוסם מצויין וחוסך זמן) הצבעים והטעמים חבל"ז. סלט טונה חציל קלוי ועליו טחינה סלט בריאות - ירקות שורש טריים, מגוררים עם רוטב לימון - סלק, ראש סלרי, גזר, צנוניות ועוד אפשרויות ...... דג סלמון אפוי בשלמותו בנייר כסף לביבות בטטה לביבות ירק בלינצ'סים , שניתן למלא בקלי קלות מעלי הבלינצ'ס של מעדנות מגש גבינות /דגים למטה תמצאי קישורים עם רעינות נוספים. בסעיף העוגות תפרגני לך ותקני מוכן את מרבית הנ"ל ניתן להכין יום יומיים מראש ולחמם. ארוח נעים ומהנה
 
תודה לכולם

קיבלתי הרבה רעיונות. לא יגיעו ילדים קטנים, אז זה יהיה הרבה יותר קל ממה שחשבתי. תודה רבה לכולם, איילה
 
למעלה