כל דתי הינו עובד אלילים לתפיסתי

• פותח הנושא L7
  • פורסם בתאריך

L7

New member
כל דתי הינו עובד אלילים לתפיסתי

בתשובה לשאלת טלמון סילבר בנושא.

L7

New member
פסל או לא פסל - זה ברמת הקשקשים

והסנפיר. דתי המביט במראה איננו מסוגל להבין מה הוא רואה. העמדתו עם אלה שלתפיסתו הם עובדי אלילים - עמיתיו לתקשורת לכוחות העליונים- מבהירה את מעמדו הדומה מאוד.

הפסל - סמל בלבד.

עובדי האלילים אינם חושבים שהפסל המסויים יוריד גשם, אלא רואים בפסל סמל לכוח עליון. למשל הבעל. היו הרבה במות לבעל, כמו שליהודים הרבה בתי כנסת. כמו מזוזה או אביזרי דת אחרים הם סמלים בלבד.

Alcharzor

New member
אלילים

אלילים זהוא שם מזלזל לאלוהים של מישהוא אחר כל אחד שאינו מעמין בהשקפת עולם שלך ומנהגו ופולחנו שונים משלך אפילו באות יגיד שאתה עובד אלילים מכאן אנו יכולים להבין שמי שמעמין ומבצע פולחן של אל כלשהו יהיה עובד אלילים בעיניי לפחות אחד מהאנשים של כדור הארץ

אם אינני טועה אלחרזור התכוון לומר,

שהמונח "עובדי אלילים" הוא כינוי מזלזל מצד מאמינים בדת מסויימת, כלפי מאמינים בדת אחרת.

Sern

New member
יודע מה,

אומנם לא הצלחתי להבין למה מתקשרת ההודעה הזו, אבל אני אנצל את הבמה הזו כדי להציג בפניך כמה שאלות. בכמעט כל הודעה שלך אתה מביע זלזול עמוק לכל אחד מהאנשים שלא מאמין באתאיזם שלך. אתה אפילו אומר שאותם אנשים הם נחוטים, חסרי אינטיליגנציה, לא יכולים להבין את הגאונות שבאתאיזם, וכו´. אז בוא ואחדש לך. אני הייתי אתאיסט רוב חיי. למען האמת, הייתי אתאיסט hard core אפילו יותר ממך. גם אני חשבתי שהתאיסטים (אנשים שאינם אתאיסטים) הם נחוטים וטיפשים, וכו´. עכשיו, אני תאיסט. ואני ללא ספק מבין את שני הצדדים. כל אחד הוא לגיטימי וכל אחד, לדעתי, צודק במידה זו או אחרת. אתה לא יכול להגיד ש "אני מטומטם, נחוט, ואני לא יכול לתפוס את משמעות האתאיזם" כי אני הייתי אתאיסט למשך שנים רבות. אז אני שואל אותך, למה? למה אתה חייב להיות מסיונר, לדחוף את האף שלך בכל חור, ולהתעקש שאתה, ורק אתה צודק? למה לא לקבל את העובדה שאתה לא יודע את הכול, ויש אפשרות שאתה טועה? הרי בטחון מופרז בדיעה שלך וחוסר היכולת לקבל רעיונות אחרים היא מאפיין תאיסטי ידוע. למה להתעקש שהתאיסטים נחוטים, ושרק אתה יודע את האמת האחת והיחידה? תאמין אתה ככה, ושהם יאמינו ככה. מה איכפת לך? לטעון שקבוצה כל-כך גדולה של אנשים הם טיפשים ולא יודעים כלום, סתם יצור מריבות, וסתם יעליב אנשים בלי סיבה. אתה תאמין ככה, והם יאמינו ככה. מה איכפת לך? ארם.

dar האחת

New member
ראשית אם התכונתה אלי אז אני "יודעת.

ולגופו של עניין. אם דבריך אכן מופנים אלי, אני מבקשת דוגא מדברים שכתבתי, המצדיקה את הביקורת שלך. לזה , להבדיל מעניין הסנפירים והקשקשים יש ודאי עדות כי דברי רשומים כאן בפורם!!

Sern

New member
הודעתי היתה מופנית ל L7

אני מצטער אם זה לא היה ברור.

L7

New member
על ניזקי הדת ל- SERN

לפי דבריך אפשר היה לחשוב שאנו עוסקים בקונפליקט בין שני זרמים אצל הויקינגים. דת או לא דת איננה בעייה או פונקציה של אינטליגנציה. דת הינה איום קיומי על חופש . דת המנחה תיקשורת לכוחות עליונים לתפיסתי הינה אחד מסוגי העיוות הנפשי השכיחים ביותר. הדת חוזרת ומשתלטת . ללא דת לא היו התאומים נופלים. האנטישמיות הינה תוצר של דת. פרזיטיות וכפייה דרך חוקי המדינה - תוצר של דת.

Sern

New member
לפי דעת רוב,

גם אי היכולת למצוא פשרה, וראיית הכול כשחור ולבן היא "עיוות נפשי". אחד הסמנים של מניה דפרסייה, כמדומני (אם ממש מתחשק לך, אני אצטט לך את השורה המדוייקת מה DSM - לגור עם פסיכולוגית בהחלט עוזר לפעמים). כמו שראית, להגדיר דברים כ "עיוות פסיכולוגי" או מחלה, קל מאוד לעשות. תפגיש אותי עם בן-אדם זר למשך דקות אחדות, וכבר אני אלביש לך עליו לפחות שניים-שלושה סימפטומים של מחלת נפש כלשהי. באמצע המאה הקודמת היהודים הוגדרו כמחלה פרזיטית. מכל הבחינות הרפואיות הדבר היה נכון בהחלט. בעניין כפייה דתית אני מסכים אתך במאה אחוז. זה למה הודעות מסוג ההודעה שלך למעלה כל-כך מעצבנות אותי. גם מטיפים יהודים ונוצרים רבים שראיתי לא הטיפו בצורה כל-כך נלהטת כמו שראיתי אותך מטיף. בעניין נזקי הדת. נכון, קל מאוד לעשות את ההשוואה הזו. רוצה עוד השוואה כיפית? הפטריוטיזם היא מחלת נפש קשה. מחלה שכיחה אפילו יותר מדת. לרוב היא גם עוברת בירושה. בזמנים קשים היא מאוד מדבקת. במקרים קשים היא גורמת לאדם להתגייס לצבא, להרוג אנשים אחרים, ולפעמים לאבד את חייו בהגנה על אשליה קיומית בעלת גבולות דמיוניים שנקראת "מדינה". הפטריוטיזם גרמה כמעט לכל הצרות בהיסטוריה המודרנית - שתי מלחמות עולם, חלוקת העולם למדינות (דבר שגרם לאנשים התקועים במדינות עוני ללא אפשרות להגר למדינות אחרות למות ברעב, לגנוב, לרצוח), השואה, הכיבוש, הקפיטליזם, וכו´. ארם.

L7

New member
אני מתייחס בסלחנות לדתיים מכל הדתות

העוינות המתגוננת היא רק למיסיונרים ולאגרסיה הדתית. בוודאי שניתן לייחס לכל אדם עיוות נפשי כזה או אחר. לרובנו יש עיוות נפשי קל כזה או אחר. אבל הפנומן של ההתקשרות והדיאלוג עם כוחות על טבעיים- נראה לי מוזר וחולני משהו. מחלת הפטריוטיות הקיצונית אין בה לפחות דמיונות שוא.

Sern

New member
אז במקום לומר

"כל הדתיים מטומטמים, לא יודעים כלום, והורסים את העולם" תגיד "הפאנאטיות מטומטמת והורסת את העולם", לאימרה השניה אני קרוב לוודאי גם אסכים איתך. ובקשר למחלת הפטריוטיות הקיצונית - אין דמיונות שווא? באמת? אני אפילו לא אתחיל להיכנס לאימרות שבאות ממנה כמו "כל החברים מהמדינה X הם דפוקים, תתי אנוש, וצריך לכבוש אותם". אני אתייחס לדברים כמו מדינות, קווים דמיוניים שכתובים על מפה, המחשבה שרק בגלל שנולדת למקום מסויים, אתה יותר טוב ממי שנולד למקום אחר. נראה לי "דמיונות שווא" מאוד קיצוניים. ואגב דמיונות שווא - איך אתה יודע שהם דמיונות שווא? אני מצטער לגרוס מים שוב, אבל זה פשוט מקומם אותי. כמה שחצן אתה יכול להיות, שאתה בטוח בעובדה שאתה צודק? אני, אדם מדת שונה משלך, מודה שאני לא יודע הכול. אני מודה שיכול להיות שכל האמונה שלי לא נכונה בעליל, ושאני סתם משלה את עצמי. כמו שכבר אמרתי לך, ידיעת אמיתות מוחלטות ואי-היכולת לקבל כל אמת אחרת היא מאפיין דתי (ובייחוד נוצרי, אגב) ידוע. לפני קצת יותר מ-500 שנה, רוב האנשים ידעו מעל כל צל של ספק שהעולם שטוח, ולא הסימו לקבל כל רעיון אחר. ארם.

L7

New member
לא כל הדתיים מטומטמים

דת איננה פונקציה של אינטיליגנציה. ישנם גאונים לא מועטים בין הדתיים. דת היא כיום איום קיומי על העולם - ראה האיסלם . פנטיות אגרסיבית מכל סוג דתית או לא דתית - מזיקה דמיונות שוא הם כמובן הנחה סובייקטיבית שלי אני מבטא את דעתי ולא את דעתו של אסקימואי קפוא באיגלו אני יוצא מתוך הנחה זהירה שאני צודק. אתה לא?

Sern

New member
מה רע באיסלאם?

האיסלאם כדת, רובה הגדול והמוחץ היא שקטה, חביבה ונחמדה. הפאנאטים האיסלאמים (שהם מיעוט כואב) הם המזיקים. ושוב, הגענו לפאנאטיות המזיקה, שכן - כאן היא במקרה דתית. הפאנאטיות המזיקה הרבה יותר למשל, לדעתי, היא הפאנאטיות הפטריוטית (דוגמת ארה"ב או ישראל בימינו) שמאיימת על העולם. והאם אני מניח שאני צודק? לא. האגו שלי לא מנופח עד כדי כך.
אני מאמין שהדרך שלי נכונה מבחינתי, כמו שהדרך שלך נכונה מבחינתך. לפי דעתי, אין דבר כזה "צודק" או "לא צודק", כי בשביל שיהיה דבר כזה צריכה להיות יישות אובייקטיבית וגדולה שהיא הכול. כיוון שאני לא יכול אפילו לתפוס רעיון של יישות כזו, אני בוחר להתעלם ממנה (לחשוב שהיא קיימת או לא קיימת זה חסר חשיבות. כי הקיום הוא סובייקטיבי לחלוטין. מבחינתי, היא לא קיימת) ולחיות את חיי בעולם הסובייקטיבי שלי. ארם. (שהשתמש במילה סובייקטיבי קצת יותר מדי פעמים במה פסקאות האחרונות).

L7

New member
מה זה מאיים על העולם ומה זה טוב

איסלאם שקט בו לנשים מעמד של עבד בזוי הוא טוב? איסלאם בקרבו האנאלפבתיות שכיחה יותר מבקרב כל בני דת אחרת הוא טוב? אלא אם כן עבדות וחופש עושר ועוני הם מושגים סוביקטיביים הנשפטים ע"י סביבבתם הקרובה. הפנטיות הפטריוטית ש האמריקאים הצילה את העולם מהנאצים והצילה את העולם מהקומוניזם. ומה ישראל בתמונה<? אלא אם כן אתה מדבר על דתיים.

למעלה