כל הבעיות - פתרון אחד?!

Variety

New member
כל הבעיות - פתרון אחד?!

היי, עברה בי מחשבה: בחלום צלול, מה שאנחנו מצפים שיקרה קורה. זה גרם לי לחשוב שכל הבעיות של התעוררות מוקדמת, שהחלום נעשה מטושטש... זה כי איכשהו אנחנו מצפים שזה יקרה כי זה חלום צלול. אבל אם לא נצפה ככה, אז יכול להיות שהחלומות יהיו לגמרי לגמרי צלולים ויציבים. כל התרגילים של שפשוף ידיים וכו... בעצם, אנחנו מצפים שהחלום יהיה יציב אח``כ, ואם הוא לא, כנראה שההרגשה הפנימית לציפיה לא מספיקה. בגלל זה, נראה לי שאם פשוט, נצפה, שברגע שאנחנו מזהים שאנחנו חולמים שהחלום יהיה מאוד מאוד יציב והצלילות תעלה בהרבה, אז זה יכול להפוף את החלומות שלנו לחלומות ארוכים, יציבים ומאוד צלולים. לא? Variety-

shkool

New member
יש בעייה קטנה......

קראתי באיזה ספר על חוק שקוראים לו ``חוק המאמץ המהופך``, חוק זה אומר שכאשר רצונותייך ודמיונך נמצאים בעימות, דמיונך תמיד מנצח. נגיד והיו מבקשים ממך ללכת על קרש הנמצא על הריצפה, היית עושה זאת בקלות, אבל אם הקרש היה תלוי בגובה עשרים מטר בין שני קירות והיית מנסה ללכת עליו, רוב הסיכויים שתיפול, וזה בגלל שהרצון שלך ללכת התבטל על ידי הפחד שלך ליפול - הדמיון. הפחד שלך מתמונת הנפילה ינצח. אותו עיקרון פועל, לפי דעתי, גם בחלומות צלולים, עצם הפחד מההתעוררות גורמת לנו להתעורר! אני לא אומר שמה שאמרת זה לא נכון אבל זה יהיה דיי קשה לצפות שהחלום ימשיך אם קיים הפחד שאתה תתעורר, זה דורש קצת אימון לפי דעתי... shkool

שחר.

New member
נכון.

הדברים שאתה אומר נכונים בהחלט. הדבר היחיד ששולט בכל מה שקורה בחלומות הוא הציפיה/הידיעה שלנו לגבי החלום. בין אם אתה מצפה לכך שיש כוח משיכה ולכן לא תוכל להתרומם מן הקרקע או אם אתה מפסיק לראות בחלום כמשהו ממשי אלה רק כפרי דימיונך ואז תאבד אחיזה בחלום. שמתי לב באמת,בחלומות, שאין זה שיפשוף הידיים שמגביר את האחיזה בחלום אלה הציפיה לכך. נסה למשל תרגיל בחלום, נסה להעביר את היד בשער ולצפות להרגיש את הסנטר.

Variety

New member
אבל לעבוד על זה.

אז בקשר לקרש, זה דוגמא מעולה, מעולם לא חשבתי על זה. זה גם מסביר לי את כל הקטע של אמונות תפלות, כי מצפים שיקרה משהו רע, אם לא עושים איזה משהו כמו לירוק או לדפוק על עץ 3 פעמים. אבל כן אפשר לעבוד על זה, ואני מניח שזה לא קשה. Variety-

למעלה