כל הדגים מתו (מים מלוחים)

ברוך78

New member
כל הדגים מתו (מים מלוחים)

שלום רב, ותודה מראש לכל העוזרים.
לאחר 15 שנים בהם גידלנו דגים במים מתוקים, החלטנו לפני כחודש על גיוון והפיכתו למים מלוחים לטובת דגים חדשים. למעשה הוצאנו מהאקו' הכל ,לפי הוראת מוכר הדגים, ונשאר רק הזכוכית. להלן התכשירים ותהליכי התחזוקה כנתונים:
- מוצמד לאקו' מכשיר מפרק חלבונים
- פילטר חיצוני
- בתהליך הפיכת המים למלוחים בהתחלה הוספתי אנטי כלור פקק אחד, באופן חד פעמי.
- בשוטף מוסיף חומר בקטריה פקק אחד פעם בשבוע.
- סלעים חיים
- אקו' 150 ליטר
- מליחות המים תמיד על 1020 לפי מד שקנינו, שמרנו על כך ע"פ הוראת המוכר בחנות.

הושקעו אלפי שקלים והכל הלך, ההרגשה היא נוראית. מדובר על אבא שלי שניסה לפתח תחביב ואיבד הכל כאשר השבוע פתאום כל הדגים מתו בזה אחר זה כל יום 2 אחרים.
בינתיים בעל החנות לקח את מפרק החלבונים לבדיקה אצלו. החלטתי לפנות לעצתכם לפי המלצת חבר האם יש משהו שאני לא עושה טוב? האם צריך להוסיף עוד תהליך ברור מאליו שאני לא יודע עדיין?

מצ"ב תמונת האקווריום שלנו, כל סיוע יתקבל בברכה.

החייזר

New member
למה מתו הדגים?

לפי איך שהסלעים נראים, לא נראה שהאקווריום עבר סייקל, הסלעים לא נראים כמו סלעים חיים, אלא אם התאורה ממש משקרת. איזה דגים היו שם? וכמה? מה חום המים? האם באמת הפורק עשה עבודה נכונה והקציף? יש כל כך הרבה סיבות למוות של דגים. אני עדיין טוען שלא היה תהליך של סייקל באקווריום.

ברוך78

New member
אז....

סליחה על הבורות אבל מה זה סייקל? היו באקווריום כ15 דגים ולא נישאר אפילו אחד בחיים. כשכתבתי סלע חיי התכוונתי שהוא לא מלאכותי.
הפילטר הוא חיצוני לכן לא רואים אותו. וכן הייתה הקצפה הקפדנו על כך.

החייזר

New member
מה זה סייקל? מה זה סלעים חיים?

מי היה זה שדחף אתכם לאקווריום ימי? לא פלא שהדגים מתו כולם. הצעה שלי? תשאיר את האקווריום כמו שהוא עם המים ועם הפורק. תן לו לעבוד עם כל המכשור למשך חודש לפחות בלי דגים. כשתראה שהסלעים מתחילים להתכסות באצות, בתחילה צבען יהיה חום, אחר כך יהפוך לסגלגל, רק אז תבדוק ערכי מים אמוניה, ניטריט, ניטראט, מליחות, ובטח יש עוד דברים שכבר הספקתי לשכוח. אחר כך תתחיל לשקול הכנסת דגים. האם המטרה הייתה אקווריום מרינה או אקווריום ריף?
בקיצור לא פשוט העניין.

roeeya

New member

אני טיפה ארחיב על מה שחייזר כתב.
מים מלוחים זה לא אותו דבר כמו מים מתוקים. המערכת הרבה יותר רגישה.
המוכר שדחף לכם 15 דגים לאקו' פשוט פושע ורשלן.
תקחו בחזרה את הפורק (איזה סוג הוא? אם לא יודעים אז תמונה)
באיזו חנות קניתם את הדגים?
האם אבא שלך קרא מאמרים על אקו' של מים מלוחים לפני?
כמו שחייזר אמר, לפחות חודש בלי דגים. כל כמה ימים תזרקו פנימה קצת אוכל לדגים. תלמדו מה זה סייקל ומה זה מחזור החנקן באקו'. תקראו קצת מאמרים על מערכות של מים מלוחים.
אחרי שהאקו' טיפה יתייצב (אצות כמו שחייזר אמר, חודש-חודשיים)
תקנו שני דגים קטנים (למשל פרקולות (נמו) או אלמוגיות) ותנו לאקו' עוד חודש חודשיים לרוץ. עברו חודש-חודשיים? עוד שני דגים קטנים.
האקו' נראה כ 100 ליטר בערך מהתמונה, אל תצפו להכניס שם 15 דגים בכל מקרה.

למעלה