הגיוני מאוד, אבל טיפשי יותר
החבר כנראה צודק ויש עודף חומרים רעילים שהם התוצרים של התפרקות חומרים אורגניים כגון: קשקשים, פלט של הדגים ואוכל. התפיסה אומר ש-80% מהאוכל שאתה נותן לדגים אינו מתעכל במערכת העיכול שלהם, אבל זה לא אומר שניתן להאכיל אותם פחות. דגים זה ייצור חי כמו שאר האורגניזם וזקוק לחומרי בנייה (ויטמינים, מלחים, מעט פחמימות, חלבונים וכו') ודלק (חד פחמימות-גלוקוז). אם תפחית את כמות האוכל תגרום לחוסר בתזונה וגם אם הדגים יחיו ככה הם יהיו עם צבעים פחות חזקים (יש קשר ישיר בין צבע לבין בריאות) כמו כן הגיוני בהחלט שיהיו יותר רגישים למחלות. אני ממליץ להאכיל פעם ביום, רוב הדעות שתשמע יגידו פעם ביום, פעמיים ביום ופעם ביומיים. פתרון אחר לעודף אוכל, הוא קודם כל שתתן אוכל בכמות נכונה- כמות אוכל שכל הדגים יגמרו ב-2-5 דקות. אם המים נשארים עכורים לאחר האכלה סימן שאתה מאכיל יותר מידי, ואם זה לא מסתדר עם העניין של ה-2-5 דקות אולי לשקול להחילף אוכל לאוכל פחות מתרקב. הפתרון השני הוא מערכת פילטריזציה יותר חזקה, גם עם בקטריות וגם ללא בקטריות- המערכת ללא הבקטריות תתמלא בריקבונות ובפעם בשבועיים-שלוש (אני עושה כל שבוע, אבל לא מומלץ באקוריומים לא גדולים כי המערכת הבילוגית-אקסיזיומית פחות חזקה) אתה מנקה אותה, ככה שאחוז גבוה מהחומרים האורגניים המיותרים יסולקו מן המים עוד לפני שיתפרקו לגמרי לרעלים. והמערכת עם הבקטריות תפרק את הרעלים שנוצרו מן ההתפרקויות של החומרים האורגניים. זה כבר תלוי בגודל האקוריום ובתקציב, אם תציין מהם נוכל (חברי הפורום) לעזור לך יותר טוב לגבי מערכת ספציפית. - גלעד.