כל הדיונים בזמן האחרון העלו לי שאלה

K u d z u

New member
כל הדיונים בזמן האחרון העלו לי שאלה

לעיונכם - אם היו לכם שלוש משאלות (נגיד איזו פייה טובה מופיעה לכם פתאום מול העיניים ומודיעה שזכיתם בלוטו הפיות ומגיעות לכם 3 משאלות) - האם הבקשה לשמוע היתה נכנסת לרשימת השלוש המובילות, או שבכלל דברים אחרים?

צלף

New member
בקשה אחת בטוח היה לשמוע

אבל אינני יודע אם לא ארצה להוסיף בקשה שניה עתידית של הורדת השמיעה שנוספה, צריך לשאול מושתלים שלא שמעו אף פעם מה הרגשתם...

0ne Man

New member
הממ...שאלה קלה ../images/Emo13.gif

הבקשה לשמוע בטוח היתה נכללת ב-3 המשאלות שלי... אולי את מכירה איזו פייה טובה כזו, להפנות אותי אליה...?

tamaru

New member
זו שאלה נורא מעניינת דווקא

האמת ששאלתי את עצמי לא מזמן משהו דומה.. לדעתי בעיית השמיעה נכנסה לנו לנשמה במידה רבה מאד, ולא ברור שנשתחרר מכל מני תבניות רגשיות שכבר מוטבעות בנו שנים רבות... כמו הפיל שקשרו אותו לעמוד כשהיה פילפילון פצפון, ועכשיו כשהוא גדול הוא עדיין מחובר לעמוד הזה... אז אולי לאחר תקופה ועם עבודה פנימית ניתן היה להשתחרר מחלק מאותן תבניות רגשיות,,, ושנלמד להתמודד פתאום עם כל המידע הזה שהיה חסר לנו... ושלא נהיה מוצפים יותר מדי במידע.. ומצד שני, האפשרות לשמוע שירים, מוזיקה, כל מה שקורה מסביב, מפתה... כן... הייתי שמחה לשמוע..... וכמו צלף, משאירה אופציית נסיגה...

MeMyOwn

New member
לשמוע או לא לשמוע, זו השאלה!

אני איני מתכוון להגיב לשאלה של "מה הייתי בוחר אילו היו נותנים לי שלוש משאלות (גם לאור העובדה, כי אני האחרון שפיה זו או אחרת תציע לו משאלות אלו...) אני מגיב כאן לאלו שעונים במן פשטות שכזו "שאלה קלה ופשוטה למדי, הייתי בוחר להיות שומע..." אינני מבין אתכם, האם באמת החירשות מפריעה לכם כ"כ? (נכון שאני יכול לדוגמא לשמוע את צפצוף הציפורים באור בוקר, אולם בניגוד לכך מפריעים לי הזבובים או היתושים בליל קיץ לוהט לרגלי חלון פתוח ללא רשתות...) האם לדעתכם, וזו שאלה שעניינה אותי זמן רב, החירשות היא "בעיה"? החירשות מפריעה לכם בחייכם הפרטיים והאישיים? אני חושב שחירשים רבים טובים בהרבה ("טובים" מבחינות מסויימות שאני החלטתי עליהן אקראית) מן ה"שומעים" (שמשום מה רבים מהם אינם מתאקלמים במהירות ואינם מבינים ללבם של אחרים - במילים אחרות, כששומע רואה בפעם הראשונה בחייו חירש, המדבר בשפת הסימנים, הוא מתפלא ועומד המום כאילו ראה עצמו לצד חייזר או משהו...) תפסיקו להגיד שהחירשות היא דבר איום ונורא, מחלה חשוכת מרפא (היום כפי שאנו יודעים ישנו כבר "מרפא" השתל...). הייתם יכולים לבקש מן הפיה בריאות, אושר, עושר, אהבה, פריחה, ילדים ונחת (ועוד הרבה הרבה הרבה דברים שאיני יכול להעלות על הכתב כאן, משום שאז הייתי פשוט גולש לכמיליון פורומים אחרים...:)

צלף

New member
רק אצל הפיה הדברים פשוטים ../images/Emo28.gif

בוא נגיד אתה עם כל הכבוד לך אינך פיה כזאת
כלומר מיגבלת החרשות/לקות שמיעה מיבטאת בעיקר לא במה שאנחנו לא שומעים, אלא בכך שכמעט כולם מסביבנו שומעים. היות והחברה מסביבנו היא חברה שומעת, אז כל מי שרוצה לחיות ולתפקד בחברה שומעת צריך לשמוע כמו כולם, כמו שמי שרוצה לחיות בגרמניה צריך לדעת גרמנית, ולכן אנחנו נידונים לחיים עם נגישות חלקית מזאת של שומעים רגילים. השתל קוכליארי מחירו 100,000 ש"ח והוא רק נותן לך שמיעה חלקית כמו כבד שמיעה בינונית או קל והוא מיועד לחרשים או כבדי שמיעה עם ירידה עמוקה בשמיעה (והוא כרוך בניתוח בראש עם כל הבעיות הנילוות).

../images/Emo13.gif

אני מתצטרף לאחרים ואומר ללא מחשבה שניה ששמיעה היא בהחלט אחת מה שלוש משאלות שלי. (אולי לא הראשונה שבהם). אני רוצה להגיד שבעצם מה שכתבת מנסה לשכנע את עצמך כמה בסדר לא לשמוע. מהניסיון שלי זה עוזר להכיר בעובדה ובמיגבלות של חוסר השמיעה וישנה יותר ממגבלה אחת. זה נכון שיש לנו יותר רגישות למיגבלות של אנשים אחרים כי אנחנו מבינים זאת על בשרנו. אבל למה לא לקחת את 3 המשאלות מהפיה הטובה והנחמדה ולנצלם להיות גם "טובים" אבל גם שומעים.

MeMyOwn

New member
שטויות גמורות...

שמשון, אני רוצה שתבין משהו חשוב, אני לא מנסה כלל לשכנע את עצמי שזה בסדר לא לשמוע, אני אדם שומע (איני חירש או כבד שמיעה, אני שומע לחלוטין) אין לי כל עניין בלהיות חירש או שומע. לדעתי, ישנם דברים כל כך רבים בעולם שאתה יכול להתעסק בהם חוץ מהשמיעה שלך, שהיא (לדעתי, האישית, כמובן) עניין שולי ביותר, עניין שלא צריך לייחס לו משמעות רבה כל כך. אגב, בכך שאתה ורבים כמוך מדברים על ה"חירשים" כעל עם זר, אתם בעצם מכניסים את עצמכם ומעודדים את ה"שומעים" להפריד בין "שומעים" ל"חירשים" (ואני חושב, שלמעט קריאות טלפון וצעקות מכוערות של ה"שומעים", אין כמעט כל הבדל בין ה"שומעים" ל"חירשים"). אם היית אומר לי שאתה "חירש-חולה בסכרת" הייתי אומר לך שנכון קשה לך להצטרף לעבוד במקומות שסכרת אינה מסוגלת להיות חלק מהם, אולם אתה בסה"כ "חירש", שזו אינה בעיה לדעתי ואין משהו מסויים שמונע ממך להתקדם בחיים (עם מתורגמן ועם אנשים נכונים שיכולים לתמוך בך להמשך חיים טובים יותר בעתיד!!!)

שלום לך

אני בהחלט חושב שלהיות חירש זה לא הכי נורא בעולם ולכן אני לא אבזבז את המישאלה הראשונה שלי על להפוך לשומע. אני רק יכול לכתוב מה שאני מרגיש לגבי החרשות שלי. החרשות שלי כן מגבילה אותי בדברים ולכן שהפיה תבוא אבקש שמיעה מעולה. יכול להיות שאתה לא חושב שצריך לבזבז מישאלה על שמיעה אבל אני אומר את מה שאני רוצה/מרגיש. לא הייתי מגזים ומבודד כול סוג של אוכלוסיה. מאוד הייתי רוצה שכולם התייחסו לכולם בצורה היפה והמתאימה ביותר. לכול בן אדם יש את המיגבלות שלו (גם אם הוא שומע).

MeMyOwn

New member
כל הכבוד!

כאן אומר לך "כל הכבוד" שהנמחת קצת את הגובה של הצורך ו/או הרצון בלהיות שומע. אני בהחלט מסכים איתך שלהיות חירש מגביל אותך בכמה וכמה דברים (מניסיון) וזאת אף כבר ציינתי כאן, אולם לדעתי, שומע או חירש אתה בהחלט צריך להודות ליושב במרומים על כך שאתה לפחות נושם. שכח מכל הבעיות, חייך אל העולם כי לדעתי החיוך, הרצון העז וקצת מן הכוח האישי של כל אדם (או הרבה מן הכוח הזה, תלוי ודאי מי אותו אדם), יכולים להוביל את האדם להרבה מעבר לציפיות ישנות!!! כל טוב!!!

yuvallev

New member
באמת? אין שום הבדל? הצחקת אותו

נסה פעם אחת, לשם בדיקה רצינית של טענתך, להתחפש לחירש ולחפש עבודה. "אתה בסך הכל חירש"? תמצא עצמך אחרון בתור מול בעלי כישורים דומים לשלך. מעטים הם המעסיקים רחבי הלב שיעדיפו אותך מתוך רחמים או דאגה לחלש. כן, כשאתה לוקה בחוש, אתה נכנס לקטיגוריה של "חלש ונזקק לתמיכה". תאמין או לא, לך ונסה. אוטופיה נמצאת איפה שהוא בחלל, לא על פני הארץ. חשבת כמה עולה היעזרות במתורגמן? לעיתים רוב משכורתך תצא על זה. אבל זכותך להביע דעה, אינה מוטלת בספק. נ.ב. גם אני שומע, ואני אב לבת (בוגרת) חירשת - מושתלת. יובל לב

0ne Man

New member
שלום יובל לב ../images/Emo13.gif

וברוך בואך לפורום שלנו!
אשמח לראות אותך משתתף בדיונים בפורום גם בעתיד!

yuvallev

New member
תודה על הברכות 0ne Man

האמת המלאה היא שאני אביה של שרון לב, ששלחה (באמצעות שרי, שיר לתחרות. שוטתי מעט וגלשתי, בכמי שכבר שנים גולש בפורום מסויים (דתיים-חילונים, ב ynet, השיטוט הזה נוח וקל. אני עוקב לעיתים אחרי ההתכתבות והתגובות לשרון, בכדי לעזור לה בהתבטאות, מאחר וזו עדיין קשה לה משהו, והיא שואלת ומוטב לתקבל תשובות ממני ואימות למה שהבינה. שפתה של שרון מאד קשה, ומהיותה קרובה לעיוורון, כל הישג שלה, לאחר שתי נכויות חושיות, יש בו הרבה מאד בשבילי. הרשה לי לברך את הפורום באמצעותך כמנהלו. יש כאן מספר דינים ברמה שאינה מביישת אנשים השולטים היטב בשפה, כשאינם לוקים בשמיעה. בהצלחה. יובל לב

דווקא לא שמיעה

כלומר.. לא בין ה-3 הראשונות. אבל אולי זה ישתנה עם הזמן... (מעדיפה לא לפרט מה הן השלוש הראשונות)

אפשר בבקשה לקבל חמש או שש משאלות?

ואז אצליח לדחוף את משאלת השמיעה שלי. :) זה לא שאני לא הייתי מבקשת את זה - פשוט יש דברים יותר דחופים וחשובים לבקש מהפיה.

milford

New member
משאלות??

האמת, כאחת שנולדה חרשת אני לא מכירה מצב אחר - אז אם יש אפשרות להחליט מתי לשמוע ומתי לא אז אקנה את זה. - אם אהיה בטיול מודרך אז אשמח לשמוע את המדריכים וכנ"ל בלימודים או בכנסים ובמקומות כאלו. ולעומת זאת אם יש רעשים אז אשמח לסגור את השמיעה. ומוסיקה דווקא לא מושכת אותי אז אין לי ממש הרגשה של הפסד בזה העולם שלי עשיר גם כך (לדעתי) ובטוח, יש לי דברים הרבה יותר חשובים מהשמיעה ובעקר הבריאות אז זו לא המשאלה הראשונה שלי ואני מצטרפת לבקשה הקודמת - אפשר, חמש שש משאלות...

yuvallev

New member
מה הבעיה?

המשאלה השלישית שלך תהייה לקבל עוד 3 משאלות. כך ביחד תזכי לחמש.
התרגיל עובד. מתאים לכל החוקים. בשום מקום לא כתוב שאסור להתחכם!
יובל לב

MeMyOwn

New member
שלום לך יובל

אני עדיין לא מסכים איתך (באופן די נחרץ) אבל אם היית קורא בעיון את אשר כתבתי, כתבתי כך גם בפורום לנכים, להתקדם תמיד אפשר, השאלה מה מותירים מאחור. וחוכמה גדולה, אני גם כן בן לשני הורים חירשים (לא אחד, שניים) ואני מכיר את החירשות במשך עשרים ושתיים שנה, יודע בדיוק מה זה ונפגש עם המון חירשים. סלח לי, אבל לפעמים זה נכון ולפעמים זה ממש "בולשיט". אין הדבר העומד בפני הרצון יכול (בטעות, לדבריך) להיות חלק מן העובדה שאני הצבתי בנוגע לחירשים שומעים על כדור הארץ. זו ממש לא אוטופיה (ואגב, להערכתי היא איננה נמצאת אף לא מחוץ לכדוה"א...) בכל מקרה, כפי שכבר ציינת, דעתי דעתי ודעתך דעתך (אנחנו שני אנשים שונים, ולא תמיד כדאי שנהיה בעלי דיעות זהו)

למעלה