כל הדרכים מובילות לושינגטון

שירלי2ב

New member
כל הדרכים מובילות לושינגטון

כל הדרכים מובילות לושינגטון(וקירסום בלגטימיות ממשלת חמאס ואיסמעיל הנייה) אולי ישמע מוזר מה שאני אומרת. כי התדמית של ישראל כביכול נפגעה מהמקרה של הילדה המסכנה בחוף עזה, אבל טוב שהדברים התפוצצו בגבול הדרומי של ישראל. זה היה קורה במקודם או במאוחר. (וחלילה , כמובן איני שמחה על אותה ילדה שאיבדה את אביה ) אף אחד לא שם לב לירי המתמשך של הטילים הפלסטיניים מרצועת עזה לאורך תופה, כולל לא ראיתי כתבה על אותו ילד מלפני יומיים שטיל פלסטיני נחת על הכרית של המיטה שלו. ובכל זאת, לא משנה אם זה הילדה הפלסטינית או הילד הישראלי שקיבל טיל למיטתו - זה פוצץ את הענין למצלמות הטלויזיה של הרשתות הזרות. יעברו כמה ימים שישראל תפגע בדימוי שלה, אולם בהמשך : כשיעבור שבוע או שבועיים והסיפור יעלם, מצלמות הרשתות הזרות ישארו על הגבול הדרומי של ישראל , והם יוכלו להמשיך לצלם את העובדה שצה"ל נסוג במלואו מרצועת עזה בתיאום עם הדרישה הבינ"ל- אין כיבוש ואין התנחלויות ובכל זאת ממשלתו הרצחנית של העם הפלסטיני החמאס-טהרן יורה טילים למיטותיהם של ילדים ישראלים. ואולי אפילו שווה לישראל להבליג על הירי, כל זאת בכדי להראות את פרצופו האמיתי של האשם. לאחר זמן מה, להפנות את הקריאה לראש ממשלת הרשות איסמעיל הנייה - כיצד אינו עומד מול התנאים הבסיסיים הבין לאומיים של "לא לרצוח ישראלים חפים מפשע?" (קרי, התנאי של "התנערות מהטרור") וכן הכרה בישראל ובהסכמים הקודמים -שהם התנאי הראשון להתקימות הרשות. בהמשך אולי, אם ממשלת החמאס-טהרן , ברשות איסמעיל הנייה -שאמור להביא שקט -יתמיד שלא לעמוד בתנאי הסף הבין לאומיים -- הרי שיש צורך לחשוב על פניה לקהילה הבין לאומית , על כך שנתנו לחמאס מספיק "זמן סביר" לנסות לעמוד בתנאי הסף והוא לא עמד בכך - אלא להפך מנסה להביא לפיצוץ בגבול הדרומי - ולכן -על בסיס הסעיף של ההסכמים הקודמים עם ישראל -- החמאס אינו ממשלה לגיטימית יותר - כיוון שלפי ההסכמים הקודמים עם ישראל -תוקפה החוקי של הרשות נובע מתוקף ההסכמים עם ישראל. ואם אין הכרה בישראל , אין תוקף חוקי לרשות. בנוסף, למרות אי ההכרה - נתנה ישראל חמאס "זמן סביר" לעמוד בתנאים הבין לאומיים אך הוא לא רק שלא עמד בשלוש (3) התנאים הבינ"ל אלא, ניצל זאת לשימוש בטרור ואו/גם טילים נגד חפים מפשע וגרם להסלמה. הכל מקרה, כל עליית ממשלת החמאס-טהראן והאיומים על חיי ילדי ישראל החפים מפשע, מתקשרים לי בעולם גלובלי כזה לכל אסטרטגית מדיניות החוץ והמזרח התיכון הקרטעת והשגויה של בוש. ספציפי זה מתקשר לי להפרת ההסכמים של קונדוליסה רייס - והתוצאה היא מה שאנחנו מתמודדים איתה בימים האחרונים ובכלל. עצם העובדה, שדובר החמאס , עומד בCNN ומעז לאיים על ילדי ישראל, וכל זה מתוך מחשבה ששמו את האירגון טרור שלו (בניגוד להסכם עם ישראל, שלא ירוץ אירגון טרור או כזה שאינו מכיר בישראל או בהסכמים קודמים איתה) לבחירות חופשיות ודמוקרטיות - פשוט מעביר בי צמרמורת. האנשים האלה שמאיימים לרצוח את ילדי ישראל נמצאים בממשלה רשמית של החמאס-טהרן! והם עושים זאת מול מצלמות הטלויזיה. כמובן כל זאת נעשה מתוך "לחץ המלחמה בעירק" - וכבר טחנו את הפאשלה הזאת של קונדי, שמכרה את האינטרסים של ישראל "בנזיד עדשים". אני חשה שהממשל של בוש עושה לנו בלאגן במזרח התיכון. אני אישית בעד דמוקרטיה וסוברה שזה אינטרס ישראלי שיהיו דמוקרטיות במזרח התיכון. אולם, אם אתה בא עם רעיון של דמוקרטיה - אי אפשר לכות אותו, סתם כך - יום בהיר אחד - וכל זה בכלל בלי תוכנית ... רק בגלל שבוש רוצה דמוקרטיה - זה לא אומר שהוא יכול לכפות אותה עם אקדח צמוד לרקה. לעומת זאת, דווקא ממשלו של בוש שדוגל בדמוקרטיה במזרח התיכון - תוקף חריפות ערוץ תקשורת שהוא סימן מובהק לדמוקרטיה במזרח התיכון :אל ג`זירה. רק בגלל שנתן ביקורת על המלחמה בעירק. האין כאן צביעות? וזה לא שהערוץ הזה הוא "פרו ישראלי". להפך שמעתי הרבה דברים משם שממש לא נעמו לי לאוזן בטור ישראלית, אולם מעולם לא חשבתי שיש צורך להשתיק את הביקורת הזאת, מכיוון שהם גם נותנים ביקורת על עצמם - ולא מדובר בתעמולה. יש צורך לעודד דברים כאלה , שהם סימנים לדמוקרטיה ולא להשתיק ביקורת (של אף אחד בעולם). בכלל הגישה לדמוקרטיה במזרח התיכון צריכה להיות על ידי "עידוד" ולא "כפיה" . למשל, לעודד אנשי עסקים לפתוח ערוצי טלויזיה שיתנו בקורת ויהו חופשיים להתבטא כפי שהם רוצים. זאת הדרך, ולא על ידי טנקים וטילים שכל מה שהם יודעים לשכנע זה את האוזן השאמלית שהיא שמעה : "בום" עוד אחד נהרג.. מכעיס אותי שלמישהו יש פנטזיות לגבי המזרח התיכון והוא נכנס אליו כמו פיל בחנות חרסינות , עם תוכנית קלוקלת ללא מחשבה תחילה - שובר את כל החרסינות בדרך - ואפילו לא עוצר לשניה לחשוב - מדוע התוכנית שלו נכשלה!? מדוע אנחנו סובלים כך בגללו?

למעלה