כל הזמן חולה- מה עושים בקשר לתזונה?

כל הזמן חולה- מה עושים בקשר לתזונה?

מאז ההריון השני שלי (כשנה) אני כמעט כל הזמן חולה, ולא רק בחורף: נזלת, שיעולים יבשים ולחתיים, וגם היו לי שפעות, סינוסיטיס ושאר ירקות. רוצה לשנות קצת את התזונה שלי כדי לבדוק האם זו הסיבה בגללה אני כל הזמן חולה (מעבר לכך שהגיוני שאני גם נדבקת מידי פעם מהילדים). אני בת 32.5, 1.70, 56 ק"ג. בבוקר שותה קפה עם עוגיות א. צהרים- עוף ופחמימה. א. ערב- 2-3 פרוסות לחם מלא+ירקות חתוכים/סלט. לפעמים ביצה מקושקשת מ2 ביצים, לפעמים ג. צהובה. שותה הרבה מים במהלך היום 10-12 כוסות), כוס קפה אחת ו2-3 כוסות תה ירוק. מנשנשת לעיתים מס. קוביות שוקולד ועוגיות (מעט). לאחרונה הפסקתי להניק (אחרי 8 ח' הנקה). כל בדיקות הדם תקינות. אודה לעצות ותובנות, אם כי אשמח אם הן יכללו ייעוץ בקשר לאוכל ולא המלצה על תוספים טבעיים סופר יקרים (שבעבר נטלתי ולא הועילו לי כלל). תודה

חומר למחשבה

היי, תכף בטח יענו לך פה כמה אנשים שהם תותחי תזונה.
אני כבר יכולה להגיד לך שכדאי להפוך את ארוחת הבוקר למשהו קצת יותר מזין, כמו למשל איזו דייסה וחמה ומזינה (קצת יותר בונה את הגוף מעוגיות, שהן בעיקר טעימות וטובות למשקל ולנפש). עד אז, אני רוצה להציע לך קו מחשבה נוסף וטיפה אחר: אחרי שהפכתי לאמא, הייתה לי תקופה שמאוד דומה למה שאת סיפרת. גם כן, משהו כמו שנה שפשוט הייתי חולה כל שני וחמישי, הייתי כמו מגנט לכל דבר אפשרי. הלכתי לרופא שלי, שהוא אדם מקסים ורופא מצוין, ושאלתי אותו "תגיד, מה יהיה???" הוא צחק ואמר שיש תקופות בחיים שאנחנו חולים יותר. הוא אמר שזה קורה הרבה בתקופה של שינויים- ואמהות בהחלט יכולה להיות מוקד שינוי חזק. גם להיות אמא פעם שניה זה שינוי לא קטן, ואני בטוחה שזה גם משפיע על כל המערכת שלך- חוסר שינה, בטח גם תזונה פחות מסודרת ודאגות נוספות שמגיעות עם ילדים. אז יכול שגם זה חלק מהעניין. הנקה היא גם תקופה בה הגוף יותר חלש כי הוא מזין עוד מישהו, ולכן לפעמים יש יותר חולשה ואנחנו מועדות לפורענות (כלומר חולי). אין ספק שתזונה זו דרך מצוינת לפנות אליה, אבל גם האמור לעיל יכול לתת איזושהי תובנה על המצב.

תודה יעל, קלעת למה שאני מרגישה../images/Emo24.gif

יותר ילדים- יותר דאגה. אין ספק שאני עסוקה בלדאוג שיהיה להם חם, ונעים, וטעים, ובריא. ועל הדרך מזניחה קצת את עצמי. סביר להניח שלולא כל המחלות הללו היו דופקות לי את העבודה, עדייו הייתי ממשיכה להתעלם מהן. דוחפת לעצמי איזה אדוויל, ויאללה- להמשיך לרוץ. אבל כבר קצת נמאס לי מההזנחה העצמית ואני חייבת לטפל. אגב, מה אומרים החכמים הסינים על מקרה כמו שלי?

RanLoel

New member
מחלות ותזונה

היי, וגם אני, בדיוק כמו יעל, מפנה את הבמה לתותחי התזונה הכבדים... אבל, חשוב לציין שהתזונה איננה הגורם היחיד המשפיע על חוסנו של הגוף. חוסר שינה ועייפות, מצב הרוח הכללי, סטרס וגם שינויים כמו שאומר הרופא של יעל
מילה אחת על תזונה אני כן אגיד: באופן כללי כדאי לעבור לתזונה חמימה דוגמת מרקים, דייסות ותבשילים, שתקל על תהליך העיכול ולא תצרוך מהגוף כמויות של אנרגיה. בקשר לתוספים טבעיים סופר יקרים, אני לא יודע מה ניסית בעבר אבל פורמולה ייעודית לחיזוק מערכת החיסון באמת לא יקרה ועושה את העבודה בצורה מצויינת. בהצלחה, רן

אני ישנה דווקא טוב מאד

תודה לאל, הילדים ישנים לילה שלם מגיל חודשיים, ולכן- גם אני:) לאיזה תוסף התכוונת, משהו ספציפי שאפשר לקנות בפארם? או משהו שצריך לרקוח לי במיוחד? אודה להמלצות למשהו מן המדף (אפשר במסר, אם יש פה חשש מפרסומות).

רוגרוגית היקרה

מבחינת התזונה שמתי לב שאת שותה המון 10-12 כוסות מים+3 כוסות תה ירוק+כוס קפה... זה ממש הרבה. אלא אם כן את חקלאית שעובדת בשמש... כ"כ נרבה נוזלים מכבידים על הכליות ומע' העיכול ויוצרים עודפי ליחה ולחות בגוף ומכבידים על מע' החיסון. קודם כל יש להוריד את כמות השתיה. אשה שנמצאת בבית או בעבודה שאינה מאוד פיזית וגורמת להזעה רבה, יכולה להסתפק גם ב-שליש ממה שאת שותה (למרות שיש טרנד ציבורי שטוען שצריך לשתות כ-2 ליטר ביום זו טעות. כדאי לקרוא על השיטה של דר' שטראוס או קינגסטון קליניק). בנוסף להוסיף יותר פירות וירקות. במיוחד בארוחת הצהריים שמורכבת מפחמימות וחלבונים צריך סלט ירקות גדול לפחות 6 סוגי ירק. וכמו שאמרו המלומדים שלפניי לשדרג את ארוחת הבוקר ממתוקים (קפה ועוגיות) שתורמים ליצירת ליחות ורעלים בגוף. אני ממליצה על פירות טריים ומיובשים (לא המון כדי לשמור על הפיגורה...) וכמובן בריאות הגוף והנפש - לאהוב את עצמך את בעלך וילדיך ולקחת את החורף היפה שלנו בקלות ולא לשכוח צעיף טוב כשיוצאים מהבית (כדי לא לחטוף את רוח הקור בעורף...) בהצלחה

למעלה