כל הזמן מתח

כל הזמן מתח

מה עושים שהנפש תהייה רגועה? כל הזמן אני בהיכון, לא שקטה, כשאני שומעת הרבה מדברים ביחד זה מלחיץ אותי,ועוד כל מיני דברים שגורמים לי אי שקט

יוגי בר

New member
מה עושים? עושים הרפייה

היי לך ויוי אז ככה: 1. הרפייה הדבר הראשון והחשוב שאת צריכה לעשות זה לנסות ולהתחיל להרפות להרפות ולהרפות...קודם כל את השרירים ואחר כך להשקיט את העצבים ואחר כך את המחשבות והנה תנוחה נהדרת ותרגול שיעזרו לך . וכך זה מתבצע: 2. האסנה- התנוחה נקראת: שאווה אסנה. שפירושה הוא תנוחת הגוויה. באם תתרגלי תנוחה זו יום יום ברציפות תזכי בשקט שאת כל כך מבקשת 3. הוראות ושלבי הביצוע: א. פרשי לך שמיכה ו/או מזרון דק על הרצפה. ב. שכבי בתנוחה זו על הגב הניחי את הגוף כך שהרגליים פסוקות מעט כפות הרגליים נופלות הצידה. הידיים נחות לצידי הגוף, כפות הידיים כלפי מעלה. ג. סדרי את התנוחה שלך כך שיהיה לך נוח בה ולא תצטרכי לזוז מעת לעת. ד. כעת העבירי את תשומת הלב שלך אל כפתור הטבור שבבטן התחתונה- שימי את הידיים שלך שלובות מעל אותה נקודה -והתחילי לנשום אליה. עשי זאת לאט לאט דרך הנחיריים. לאט- לאט תרגישי כי הבטן שלך מתנפחת- מעין בלון קטן מתנפח לו בבטן בשאיפה ומתרוקן בנשיפה. ה. אל תתאמצי לשאוף ו/או לנשוף את האויר. ברגע שתרגישי כי הנשימה זורמת חלק אל הבטן את יכולה להאריך אותה במקצת. נאמר: לכדי שלוש שניות(3) שאיפה איטית אל הבטן ושלוש שניות(3). נשיפה. ו. המשיכי כך למשך כמה דקות (את יכולה להוריד את הידיים מהבטן בשלב הזה) ז. כעת הניחי לנשימה להיות טבעית והעבירי את תשומת הלב שלך אל הנחירים עצמם ופשוט תרגישי את זרימת אויר דרך הנחירים אל הגוף פנימה והחוצה. הגוף עצמו משוחרר ורפוי רפוי. זה הכל. תנוחה זו ברמתה הבסיסית מחוללת נפלאות. עשי תנוחה זו יום יום במשך 10 דקות תמימות בבוקר ובערב ולא רק שהנפש תתחיל להרגע, הלחץ והמתח ירדו ויעלמו כי הגוף והנפש יזכו למנוחה מושלמת. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

למעלה