כל היום חישובים וחישובים

כל היום חישובים וחישובים

כל המשק הכלכלי של הבית עלי חישובים מה קונים כמה למה איך איפה וכו" הראש שלי מלא במחשבות שלא ליפול שוב לחובות כל היום מחשבת בודקת נמאס לי אז איך אתם מתמודדים בלי החישובים היומיומים האל יש הוצ' שוטפות משכנתא חשמל וכד' גנים והצ' לא צפויות מקרר שהתקלקל ומחשב ועוד ויש הלוואה שנלקחה נכון להיום מינוס 500 ש"ח לפני משכורת משתדלים לעבוד במזומן בלבד לא תמיד יוצא ויש חופש גדול ספרים מ חברות ועוד... אחלה יום

טליW

New member
משק הבית זה עסק כלכלי...

גם לך שיהיה אחלה יום

yair24

Member
אמנם עוד לא הגעתי למצב של

מחברות וספרים כי הילדה שלי רק בת שנתיים, אבל גם במצב הזה כבר יש די הרבה הוצאות ובאיזשהו שלב שבו החישובים ובכלל הפעולות מתחילות להיות רבות מדי ולוקח יותר מדי זמן לחשב הכל צריך להתחיל לייעל את החישובים. אז אני כבר לא מסתכל על כל שקל שיוצא מהחשבון (אם זה במזומן צ'קים או ישראכרט) כי זה יהיה מטורף, אבל אני כן מסתכל על חיסכון חודשי ואני בודק אם אנחנו מצליחים לחסוך או לא, אם יהיה חודש מסויים שבו אני אראה הרבה הוצאות אני אכנס יותר פנימה ואראה מה קרה באותו חודש. אם לא אז הכל בסדר מבחינתי. בשביל לחשב הכל אני משתמש באקסל שמבצע סיכומים על הנושאים הבאים לפי אתר האינטרנט של הבנק: הוצאות ישראכרט. הוצאות צ'קים. הוצאות מבנקט. הוצאות על עמלות בנק. הכנסות. כל יום אני נכנס לאתר של הבנק ואם יש שורה חדשה אני מכניס אותה לאקסל בנושא המתאים שלה (צ'קים, ישראכרט עמלה או בנקט) בסוף כל חודש האקסל מחשב לי כמה חסכתי או הפסדתי. רוב הימים אין שום דבר חדש אז אני יוצא מיד מהאתר. כשיש שורה חדשה זה לוקח בדיוק דקה להוסיף אותה לאקסל וזה הכל. וככה אין הרבה כאבי ראש על חישובים.

yair24

Member
הנה הקובץ + הסבר

הקובץ בנוי מכמה טאבים הכנסות צקים ישראכרט משיכות מבנקט עמלות בכל טאב חוץ מההכנסות רושמים מעמודה B ושמאלה כל שורה מהעדכן לפי הנושא שלה, אם ניח יש 3 צ'קים בחודש אז רושמים את הסכום של כל צ'ק והאקסל מחשב את הסה"כ בעמודה הראשונה (A) אותו דבר עושים על כל הטאבים. בטאב של ההכנסות רושמים את ההכנסות משכורות קצבת ילדים וכולי, ואז בצד שמאל הוא מראה כמה הוצאתם סה"כ כמה חסכתם בכל חודש, מה ממוצע החיסכון החודשי שלכם והחיסכו המצטבר.

goldy

New member
תאצילי סמכויות

כל מי מילדייך שיודע לחשב יתן לך רשימת הוצאות ובתמורה יקבל תקציב שתואם את שיקולייך, כך שלך תישאר רק התמונה הגדולה וילדייך יתעסקו בפרטים. כך תימצאי את עצמך עים פחות עבודה, מה גם שזה חינוך מעולה לילדים.

ariri

New member
חישובים

לביצוע מעקב אחר ההוצאות יש תכלית אשר בסופה מצליחים לממש את התקציב שקבעת מראש ולממש את הכוונות כך שייש שכר רב בביצוע המעקב. רק בתחילת התהליך הוא מורכב אולם בהמשך זה נהיה קל (כמו לרכב על אופניים) המעקב אינו מתבצע אחר כל סעיפי ההוצאה כי חלקם קבוע ובלתי משתנה (ארנונה, מעונות, רוב החשמל והמיים) כך שממליץ להתמקד בסעיפי ההוצאה הגדולים ובהם להתרכז (מזון, חומרי ניקוי, ביגוד, בילויים, רכב, תקשורת). לעיתים כדאי משפחתית לקחת מאמן לבניית תקציב ובקרה, ההשקעה תניב מהר מאוד רווחים.

למעלה