כל היום לא הייתי ליד המחשב...

כל היום לא הייתי ליד המחשב...

ועכשיו אני רואה את מה שהולך פה, אז בבקשה כמה הבהרות: אכן, חלק רב מהדיונים בפורום נמחק אמש על ידי בכוונה. ההסבר הוא פשוט ומובן והובהר פה כמה ימים. בין השאר על ידי ואופירה היטיבה לתאר זאת באשכול בנושא מוקדם יותר היום. אנחנו מוכנים בשמחה לתת במה לשאלות כפירה - אך אנו לא מוכנים שהפורום יהפוך לבמה מסודרת של הרצאתמשנה סדורה של תשובות כפירה. הפורום הזה, כפי שקל לשים לב על ידי הלוגואים השונים הפרושים מסביבו, הוא לא פורום רגיל של תפוז, אלא פורום שיש לו יד מכוונת, והיד המכוונת הזו מעוניינת ליצור שיח אמיתי, עמוק ומפרה בין חילוניים (בהגדרות שלנו...) לבין הקשר שלהם ליהדות, ולא להיפך להרחיק אותם יותר ויותר ממורשתם.

מאוד מעסיק אותי

אם הכוונה היא כמו שאמרת לייצר שיח או בעצם לדרבן לשמירת מצוות? כי אני חושב ששיח לא ממש מתקיים פה, אלא משהו שהרבה יותר קרוב לנסיונות לשכנע אנשים לעשות דברים מסויימים.

שיח

אנחנו בהחלט מעוניינים ביצירת שיח. נשמח בשמחה לקרוא הודעות המטילות ספק בדברים הנכתבים, המעוניינות לברר, שאינן מסכימות אם כל דבר שנכתוב, אבל מאנשים שגם באמת מוכנים לקבל. גם לאנשי שינוי, חופש, ופורום אתאיזם שהתתפו בפורום נתנו הרבה זמן לכתוב. כשנהיה פה שצץ שדמה להשתלטות על הפורום - הפסקנו את זה. אתה בעצמך יודע שעל אף שדעותיך ודעותיי כנראה לא ממש זהות - כתבת והשתתפת כאן לא מעט. אני מאד אשמח לחזור לעמדתי הרגילה שמעוניינת להתערב בפורום כמה שפחות.

לאחר שהרהרתי מעט בנושא

אני קצת מבולבל ותוהה מה ההבדל בין אתאיסט (ממוצא יהודי) לחילוני? חילוני פשוט עוד לא החליט?

לדעתי

אתאיסט הוא בעל אידיאולוגיה מוצקה הטוענה שאין אלוהים. חילוני יכול להיות בהחלט אדם מאמין, אך שאינו חושב/מבין/מסכים שיש לקיים את מצוותיו/ אינו חושב שהוא משגיח על העולם/ קשה לו לקבל את הנהגתו/ סתם לא השקיע אף פעם מחשבה בנושא וכד'.

masorti

New member
ההבדל הוא פשוט...

"חילוני" מגדיר אורח חיים. "אתיאיסט מגדיר השקפה אמונית. חילוני הוא מי שאינו מקיים את חוקי הדת (לחלוטין או לפחות במידה רבה מאוד). אתיאיסט הוא מי שמאמין שאין בנמצא אל. מכיון שמי שאינו מאמין בקיום אל גם לא יקיים חוקים של שום דת, הרי שהאתיאיסטים הם גם חילונים. ומכיון שיש חילונים שאינם אתיאיסטים, הרי שהאתיאיסטים הם תת-קבוצה של החילונים.

אתם אומרים דברים מעניינים

ויפים מאוד, תודה
. תנו לי יום-יומיים להתבשל עם זה כי ההגדרות האלה תמיד נראו לי דומות מידי.

למעלה