כל הכבוד אלעזר המפקד!

כל הכבוד אלעזר המפקד!

מתוך ynet האלוף שטרן: "אמשיך להגיע לכותל ולהתפלל בו" יום אחרי שהותקף ראש אכ"א בכותל הוא חזר לשם שוב: "הכותל לא שייך לאף אחד, בהתעקשות שלי יש מסר לכל החיילים, שאף אחד לא יכתיב להם איפה להתפלל ויפחיד אותם שלא יהיה להם מניין". כיצד הגיבו בני המשפחה? "בני הקטן אמר למתלהמים שהוא גאה באבא שלו, הבת פרצה בבכי". לדבריו, "ההתלהמות נגדי נובעת מכך שהם רואים בי האיש שבגללו לא היתה סרבנות בהתנתקות, אבל אני גאה על כך". ראש הממשלה שרון התקשר לחזק את ידיו חנן גרינברג "לא פחדתי, אבל זה היה אירוע קשה, עצוב מאוד, בעיקר לציבור הדתי והחרדי, כי בעצם ניסו למנוע מיהודי ללכת לכותל. הכותל הוא לא של אף אחד ולאיש אין סמכות למנוע מיהודי להגיע לשם", כך אמר אמש (שבת) ל-ynet האלוף אלעזר שטרן, ראש אגף כוח אדם בצה"ל. האלוף הותקף שלשום בכותל המערבי בעיצומה של תפילה על ידי כמאה חרדים ודתיים במטר קללות, אבנים ושקיות מים, ויצא בחסות המשטרה. אתמול הלך האלוף שטרן שוב לכותל, ושוב הותקף במטר גידופים. האלוף חובש הכיפה כונה "נאצי" וכינויים נוספים - אבל התעקש לסיים את התפילה. "אני אמשיך להגיע ולהתפלל, אבל יש כאלה שצריכים לעשות חשבון נפש גם לאחר יום כיפור", אמר האלוף שטרן. ראש הממשלה אריאל שרון התקשר אמש לשטרן כדי לחזק את ידיו. שרון אמר כי הוא רואה בחומרה את מעשה האלימות הנפשע. הוא ציין כי התקרית האלוף הותקף באבנים בכותל / אפרת וייס וחנן גרינברג ראש אכ"א הגיע עם בני משפחתו כדי להתפלל ברחבת הכותל, אולם שם הותקף על ידי יותר ממאה חרדים ודתיים, על רקע ההתנתקות. חלקם השליכו לעברו אבנים, וקראו לעברו "בוגד". כוח משטרה איבטח את תפילתו. הרמטכ"ל גינה את האירוע. סגן שר הביטחון: זו בריונות לכתבה המלאה הוא יודע שהאלוף ובני משפחתו מצויים תחת לחץ כבד, מתקפות ואיומים. שרון הביע את הערכתו הרבה כלפי האלוף, ואף שיבח את החלטתו לחזור כבר יום לאחר מכן להתפלל במקום. "כל מי שחושב שהוא יוכל לקבוע מי יגיע לכותל ולהתפלל - יש לו טעות. כל אחד זכאי להגיע לשם ועצוב מאוד שישנם גם כאלה שמכנים עצמם 'רבנים חשובים' והם חלק מההתנהגות הפרועה", אמר שטרן. "זה לא היה קל למשפחה" "אני לא חושש. למרות שממש השליכו אבנים לעברנו, האירוע לא השפיע עלי. כמובן שבני משפחתי קיבלו את זה בצורה לא קלה, הבן שלי הקטן בן ה-10 אמר לי אתמול 'יש הרבה ברכות עליך', אבל למתלהמים אמר שהוא גאה באבא שלו. הבת שלי פרצה בבכי, זה לא היה קל עבורם", סיפר האלוף. האלוף שטרן סיפר עוד כי שלשום במהלך ההתפרעות שכוונה נגדו, הציעו לו השוטרים להיכנס לחדר, אולם הוא סירב והתעקש לסיים את התפילה. "זה מסר לכל החיילים, שאף אחד לא יכתיב להם איפה להתפלל ויפחיד אותם שלא יהיה להם מניין. אני ידעתי מה דרשו מהחיילים בהתנתקות, יכולת איפוק, וכך גם אני נהגתי, לא היה לי שום עניין לענות להם, הקריאות רק עברו לידי, אבל בכך שהגעתי גם יום לאחר מכן לתפילה הבהרתי בעצם שאיש לא ינהל לי את העניינים", ציין. האלוף שטרן כבר "זכה" למפגש לא קל כחודש לפני ההתנתקות, כשביקר בנווה דקלים, שם נוקבו צמיגי מכוניתו וקבוצת צעירים צעקה לעברו קריאות גנאי. לגבי האירוע שלשום ציין ראש אכ"א כי המשטרה פעלה אז ואתמול בצורה טובה, עם זאת רמז כי יש למצות את הדין עם המתפרעים: "אני חושב שמדינת ישראל לא יכולה להרשות לעצמה שיהיו כאלה שימנעו מכל אחד שחפץ בכך להגיע לכותל". האלוף שטרן הודה, שהכיפה על ראשו הופכת אותו ליעד למעשים מעין אלה: "הם רואים בקצינים הדתיים כנקודת חולשה כביכול, מחפשים בהם סדקים. מעבר לכך, ההתלהמות נגדי נובעת מכך שהם רואים בי האיש שבגללו לא היתה סרבנות בהתנתקות, אבל אני גאה על כך, וכך צריכים לחוש כל החיילים". מופז: "זוהי פגיעה בכל החיילים והקצינים" "הניסיון לפגוע בראש אגף כוח אדם כמוהו כפגיעה בכל חיילי צה"ל וקציניו", כך אמר אמש שר הביטחון, שאול מופז, על תקיפת ראש אכ"א. לדבריו, "כל פגיעה בחייל צה"ל מטוראי ועד רב אלוף בשל פעולות שביצע במסגרת מילוי תפקידו הינה התנהגות עבריינית ונפסדת שלא נשלים ולא נקבל אותה לעולם". שטרן הותקף בכותל על ידי יותר ממאה חרדים ודתיים שהשליכו לעברו אבנים ושקיות מים. אחד המתפרעים עוכב לחקירה. המתפללים ניסו למנוע ממנו להגיע לכותל, וכן קראו לעברו קריאות גנאי על רקע יישום ההתנתקות, ביניהן: "בוגד", "תסתלק מכאן, אתה לא ראוי לגעת בכותל". כוח משטרה הקיף את שטרן והוביל אותו לכותל, שם הוא התפלל תחת אבטחה. לאחר מכן האלוף שטרן ובני משפחתו יצאו מרחבת הכותל לכיוון הרובע היהודי בליווי שוטרים. בעקבות האירוע, ראש הממשלה שוחח עם שרת המשפטים, השר לביטחון פנים והרמטכ"ל והנחה אותם לנקוט בכל האמצעים כדי לוודא שקציני צה"ל וחייליו יוכלו להתפלל בכותל מבלי שיותקפו. שרון הנחה את השלושה לעשות כל שנדרש כדי לעצור את מעשי האלימות הללו. במקביל, קרא ראש הממשלה לראשי הציונות הדתית לגנות את המעשים.

והוא גירש יהודים מארץ ישראל. וחשבון

אחרי יום כיפור?! אם הייתי במקומו והייתי עושה חשבון נפש הייתי מטביע את עצמי בשירותים. הוא מטומטם. ועוד אחרי זה יכול להראות תפנים שלו בכותל שהוא המרכז של ארץ ישראל שחלק ממנה הוא גירש?! שיתביש... במקומו הייתי מקבל תכסף ולא יוצא מהבית. מטומטם.

aba138

New member
יש לדעתי להחרים כל משתתפי ה...

יש ביהדות מושג המכונה חרם זה עניין לגיטימי לבזות בקהילה את מי שפועל להרס היהדות והרס הקהילה.

למעלה