כל הכבוד לכם!!!

כל הכבוד לכם!!!

לטבוניים בינכם. איך אתם מצליחים? אני צמחוני שנתיים, ולא היו לי הרבה בעיות עם זה. בעצרת של גנדי הראו מה עושים לעבלי חיים במשקים של חלב וביצים (אפילו ביצי חופש!) ואז הבנתי שאני לא יכול יותר ואני הופך לטבעוני. לאט לאט הפסקתי עם החלב והביצים והחלפתי אותם בדברים אחרים. אבל כול יום אני רואה משהו עם חלב או ביצים, מישהו מביא לבית ספר עוגה. כולם אומרים כמה שזה טעים, אבל אני לא יכול לאכול את זה. בבית אין לי בעיה כי יש לי תחליפים, אבל בכל מקום אחר זה כמעט בלתי אפשרי. לפני יומיים נשברתי ואכלתי קצת עוגה (אפילו שבסוף היא לא הייתה טעימה). איך אתם מצליחים? אגב, שמתי לב שחלק שמים ציטוט קבוע בכל סוף הודעה, אתם לא כותבים את זה כל פעם מחדש נכון? איך עושים את זה?
 

rastotman

New member
תכין עוגה טיבעונית

-העוגה הזאת, למרות שהיא מאוד לא בריאה ומשום מה יש בה חומץ, זכתה להצלחה אדירה כשהבאתי אותה לבית ספר- מי שיושבת לפני בביולוגיה דרשה ממני את המתכון והיום היא סיפרה לי שהיא כבר הכינה אותה לעצמה פעמיים, וגם מחר חברה שלי מביאה אותה לבית ספר. מתכון- תבנית 17/26- לא יודעת מה זה אומר, אבל זאת יוצאת עוגה קטנה, עדיף להכין פי שתיים בתבנית גדולה יותר מערבבים בקערה: 1 כוס קמח 3/4 כוס סוכר 3 כפות קקאו שקית אבקת אפיה שקית סוכר וניל 2 כפיות חומץ ו-3 כפת שמן על כל זה שופכים 3/4 מים -חמים מאוד- מערבבים ושמים בתנור ל-20 דקות אם אתם עושים פי שתיים בצק תיצטרכו להיות יצרתיים בקשר לכמה זמן להשאיר את זה בתנור, אבל בעיקרון, זאת העוגה הכי פשוטה שיש. למעלה ובאמצע אפשר להוסיף שמנת צימחית אם משעמם או שוקולד מריר בתיאבון
.
 

TimBuck2

New member
עוד שאלה קטנה

איך משתיקים את הרעב הקטן של המנצ´יז? כשאני מנסה להיות טבעונית (פעם-פעמיים בשבוע למשך יום, עזבו, זה סתם תמוה) אני משתיקה את הרעב ע"י קוביות שוקולד מריר או כפית חמאת בוטנים... יש הצעות יותר טובות?
 

lifegirl

New member
פשיטה על הסופר!!!!

שוקולד מריר
שוקולד חרובים
ביסלי, במבה, צ´יפס, פופקורן (ללא חמאה/אבקת חלב)
גלידת טופו- אפשר לקנות חבילה בחנויות הטבע. או- לקנות גלידה בגלידריות המובחרות (סיציליאנית, אההמ, אההמ....
)
דברים מגניבים שמוכרים בחנויות טבע/ מחלקת הטבע בסופר...
בורקסים (בלי גבינה/ביצה מלמעלה), לחמניות...
פירות, פירות יבשים, אגוזים (טבעוני ואפילו בריא!)
והלהיט:
דברים שמכינים בבית!!!
<יותר טעים, יותר בריא, יותר זול, ועונה בדיוק לצרכים...> בתיאבון!
 
שכחת עוד משהו אחד...

אני לא בטוח לאיזה סוג של מנצ´יז התכוונת... אבל רוב הקורנפלקסים הם טבעוניים (יש חלק שמכילים דברים חלביים בתוכם, ויש חלק שמכילים דבש - אבל קל לזהות את אלו) ואפשר לאכול אותם עם חלב סויה, זה מה שאני אוכל כנישנוש (אם כי שגעון הבריאות שלי אמור להורות לי להפסיק עם זה). בכל מקרה, יש גם המון אפיפיות (וופלים לחלק הלא דובר עברית של הפורום) טבעוניות: טורטית, טוב טעם ועוד.
 

lifegirl

New member
ברוך השב! איך היה בפולין?

<צור קשר באייסיקיו/אימייל- אם אתה רוצה לעזור עם המאמר. הוא כמעט גמור>
 

Neta558

New member
טבעונות בקלי קלות! ../images/Emo13.gif

בסה"כ אני חשובת שזה לא קשה כמו שזה נראה. מתרגלים די מהר לא להסתכל על חביתה או יוגורט כעל אוכל, כמו שלא מסתכלים על בשר כעל אוכל. בנוסף, מוצאים המון דברים אחרים לאכול. החל מדברים שלא אכלנו קודם מסיבה לא ברורה, ועד מתכונים שונים שמנסים או ממציאים. האושר של הכנת עוגה טבעונית גדול פי כמה מהכנה של עוגה "רגילה"! אתה מוזמן לעיין קצת במאמרים, שני כתבה כמה עצות למי שרוצה להיות טבעוני. (ונדמה לי שאתה מכיר אותה, אז תוכל לקבל יעוץ אישי
) זה מזכיר לי שלפני זמן מה שמעתי על משיהו שביקש חונך צמחוני. ביקש מצמחוני שהוא מכיר להיות החונך שלו, לעזור לו להפוך לצמחוני. אם הרעיון נראה לך, אתה יכול למצוא חונך טבעוני שיתן לך עצות, יעזור לך לזהות מוצרים טבעונים, יתן לך מתכונים וכו´... נו, על קבוצת תמיכה כבר דיברנו, לא? מה דעתכם, שנתחיל לבנות מאגרים חונכים טבעונים?
(לא לקפוץ! מי שמעונין שירשם בטבלה בצד...)
 

lifegirl

New member
אורן, מותק...

טבעונות זה קל- כשמתרגלים. אבל עד שמתרגלים... בשלב ראשון- עד שמתרגלים ולומדים מה מותר לאכול (ואיפה משיגים את זה)- קח איתך סנדוויץ´ לכל מקום... (אף פעם אין לדעת מתי תפספס את האוטובוס האחרון ותישאר לישון מחוץ לבית.. או מתי יחליטו להוסיף לך עוד שעתיים בביצפר...). גבינת טופו/חמאת בוטנים/שוקולד חרובים- כל אלה דברים שמחזיקים מעמד גם ביום חם במיוחד (מה שלא נכון לגבי חומוס! נא לא לנסות בבית...). לכן, סנדוויץ´ יכול לשבת בתיק גם יום-יומיים... ככה לא צריכים להכנס לקיוסק (ולעמוד בפיתויים...) או לחפש ביסים אצל אנשים.... חוצמזה, אפשר לדאוג שתמיד יהיה לך משהו מתוק... חטיפים, עוגות ועוגיות תוצרת בית... מנסיון- כאשר אני מביאה לביצפר (או לכל מקום אחר) עוגה/עוגיות טבעוניות- התגובה הראשונה היא אמנם "איככסססס... זה טבעוני", אבל אחרי שטועמים.... (והיום אפאחד כבר לא צוחק על הבישול הטבעוני שלי...) בהצלחה! <בקשר לחתימה- כנס ל"לעדכון כרטיסך האישי"- ופשוט הוסף חתימה.>
 

dylan

New member
עדיין קשה להיות טבעוני

שאוכלים בחוץ.. חוץ מצ´יפס אין כמעט מה לאכול.. לי אישית הדבר הכי קשה במעבר לטבעונות היה (ועדיין..) הוויתור על פיצה, גם לוותר על שוקולד זה לא קל אבל פחות.. ואגב שוקולד, עלית הוציאו עכשיו סדרה של שוקולד מריר עם תוספת (אגוזים ועוד שני דברים..) אבל בניגוד לשוקולד המריר הרגיל שהוא פרווה, על זה כתוב שהוא ´כשר בחזקת חלבי´ שזה גם בניגוד לשוקולד חלב שהוא ´כשר חלבי´ בלי שום ´בחזקת´..
מישהו יודע מה ההבדל?
 

aradori

New member
בכלל קשה להיות. (לאכול בחוץ...)

אבל עם טבעונות דווקא אין כל-כך בעיה כשאוכלים בחוץ. מסעדה "מזרחית" ("על האש" וכאלה): חומוס, טחינה, סלטים, מג´דרה, תפו"א בתנור... מסעדה איטלקית - אנטי-פסטי, פסטה (לברר אם היא בלי ביצים - ברוב המקרים היא בלי). רוב הרטבים על בסיס עגבניות (כולל חצילים, פלפלים וכאלה) יהיו בסדר. כנ"ל רטבים על-בסיס שמן-זית. פיצה - יש לא מעט מקומות שפשוט אפשר להזמין אותה ללא גבינה (וזה מפתיע כמה זה לא מפריע). מסעדה סינית/תאילנדית: אגרול, ירקות מוקפצים, איטריות (אורז/שעועית) עם ירקות, אורז, פתאי... מסעדה יפנית: סושי (עם ירקות), מרקים, סלט יפני. בכל בית-קפה יש אוסף מרשים של סלטים שאתה יכול לאכול... בקיצור - צ´יפס זה נחמד - אבל זה רחוק מלהיות הדבר היחיד.
 

aradori

New member
שוקולד מריר

אני ממש לא סגור על זה, אבל נראה לי שכשהם כותבים על שוקולדים מרירים "חלבי" זה מסיבה טכנית (הם מייצרים באותו מפעל שוקולד חלב, ולכן לא מקבלים הכשר, או משהו כזה). אישית - אני בודק רכיבים - אם אין שם שום-דבר חלבי - יַמ-יַמ...
 

haleth

New member
המוצר הוכן בכלים חלביים

מבחינת כשרות זה לא פרווה, אבל מבחינת טבעונות זה לא משנה - אין שם חומרים מהחי (הכלים נשטפים בין שימוש לשימוש, אל תדאגו).
 

dylan

New member
../images/Emo51.gif לשניכם.. חשבתי על זה אבל

ממש לא הייתי בטוח... אז הבעיה השוקולדית נפתרה..
בקשר ללאכול בחוץ, במסעדות איטלקיות דווקא נראה לי שרוב הפסטות עשויות מביצים כי מדובר בפסטות טריות.. אבל בכל אופן, רוב הפעמים שאני אוכל בחוץ זה בפאבים ששם אין כלום חוץ מצ´יפס.. או בבתי קפה שבהם חוץ מסלטים (במובן הירקותי של המילה.. לא החומוסי טחינתי..) שמשום מה לא נוח לי לאכול בערב/לילה בחוץ (יש להם אופי של צהריים..) נשארים בערך רק עם צ´יפס.. ובעניין הפיצה.. פיצה בלי גבינה זה כמו מכונית בלי מנוע.. מסגרת בלי תמונה.. ממשלה בלי פרס.. נסיעה באוטובוס בלי פחד.. פוליטיקה בלי שחיתות.. עסקאות בלי קומבינות.. בניית גשר בלי רשלנות.. טוב, הנקודה הובהרה אני מניח
 

greenit

New member
מה? זה ממש טעים!

חוץ מזה אתה יכול להכין בבית עם גבינה צהובה מטופו. (שאגב איזה גבינות כאלה יש? עוד לא מצאתי ואני ממש רוצה)
 

Neta558

New member
גבינות צהובות מטופו

יש את מבחר הגבינות של טופוטי. יש להם גם גבינה צהובה וגם גבינות בטעם שום, בצל, זאת ששכחתי את שמה פתאום (הלבנה ששמים על פיצה, נו) וכו´. לא בכל מקום אפשר למצוא את כל המגוון, הייתה גם תקופה שהם לא יבאו כל כך לארץ
בכל מקרה, אם יש מוצרים של טופוטי בסופר, אפשר לבקש ממנו להביא גם אחרים (כי הם במילא עובדים עם החברה). יש עוד חברה שמיבאת גבינות צהובות מטופו לארץ, לצערי אני לא זוכרת את שמה.. נדמה לי שהיא גם יותר זולה מטופוטי. צריך רק להזהר מ"טבע טוסט" - גבינות מטופו שאינן טבעוניות. הן מיועדות לרגישים ללקטוז ומכילות קזאין-חלבון חלב! שימו לב לכשרות.
 

Neta558

New member
לאכול בחוץ-מאמר

מזכירה לכם שגם בנושא הזה כתבה לנו שני מאמר. שני, אחרי כל הפרסום שאני עושה לך פה, אולי תכתבי לנו עוד כמה (או תוציאי ספר
) כל מי שמתלבט\מנסה\רוצה\תוהה, מוזמן לעבור קצת על המאמרים, בעיקר קטגורית "מידע שימושי".
 

lifegirl

New member
../images/Emo9.gif

זה בכלל לא מאמר! רמאית! זאת הודעה שגרתית שהוספת למאמרים! (שני, שלא מרגישה שום צורך להתחנף למנהלת...) כרגע בלחץ מבחנים, אבל אחרכך מבטיחה לכתוב עוד (אם תגידו לי על מה...)
 

xenocide

New member
דווקא ...

בבית יש לי יותר פיתויים לדברים לא טבעוניים. אני אמנם עוד לא עשיתי את המעבר הרישמי לטבעונות אבל אני עובדת על זה לאט לאט. בחוץ כמעט ולא קורה שאני רואה משהו חלבי או שעשוי עם ביצים/דבש שמעניין אותי לאכול לעומת האוכל בבית. בבית יש לי אמנם תחליפים אבל אני לא נמצאת מספיק בבית בשביל להכין דברים ואמא שלי לא מכינה עוגות טבעוניות רק לי כי אני היחידה בבית שלא אוכלת בשר ונמנעת מחלב ביצים ודבש (אלא אם זה דבש תמירים שזה דבר מעולה!). כלומר שאם בא לי לאכול משהו טעים באמצע הלילה ככה מול המחשב אני צריכה להתחיל להכין לי משהו או לחפור במקרר מתחת ומאחורי כל הדברים שאני לא מוכנה לאכול (כמו מרק עוף ועגה שעשויה עם מליון ביצים בערך) ואז אולי אני אהיה מאושרת ואמצא משהו שגם זה סביר להניח שלא..
 
למעלה