כל הכבוד לנער

כל הכבוד לנער ../images/Emo106.gif

"מדיניות גיוס מועמדים עם צרכים מיוחדים בעייתית בבג"ץ מתחו ביקורת על מדיניות הגיוס של צה"ל, שאינו מוכן לקבל את דור דיין, לבקן בן 18, כחייל מן השורה אלא רק כמתנדב." מצדיעה לבחור ולמשפחתו על האמונה והנכונות להילחם ולאפשר לדור להתגייס ולתרום למדינה.

kdr

New member
מצטרף לעידוד

שירת איתי בבסיס סגור ומרוחק בחור אוטיסט. המשפחה דרשה שהנער יתפקד כחייל לכל דבר ואכן הוא שירת (בדרכו המיוחדת והנפלאה) שירות מלא של 3 שנים בתפקיד מפ"ט קשר (מחסנאי פקיד טכני). כל מי שסיים קורס כל שהוא (נהגים, פלסים, מש"קים, צוערי קצונה ועוד) לא יכל שלא להתפעל מהנתינה של הבחור, הוא היה "מתנפל" על כל רכב שהתקרב למחסן, עוזר לפרוק ציוד, מפרק, מנקה, מעביר לבדיקה וכבר באותו יום מסדר את המחסן למופת. לא היה מסדר שהיה על מה להעיר. כל הכבוד למתנדבים ואות קלון למערכת הבטחון שאינה משכילה לשתף אנשים כאלה במערכת.

אשריי

הבחור והצבא שאפשרו לבחור האוטיסט לתרום. גלוי נאות מכירה את דור והיטב. ילד שמגיל צעיר לא נתן לקושי לנהל אותו, וההפך.

beco77

New member
יום הזיכרון לחללים הצ'רקסים - רצח עם

שלום רב , ראיתי לנכון להשב את תשומת ליבכם אל עבר הצ'רקסים , אזרחים נאמנים במדינת ישראל יוצאי קווקז אשר חוו רצח עם בין אמצע המאה ה 18 לבין המאה ה 19 כאשר הצארים הרוסים רצחו יותר מ 1,500,000 צ'רקסים. בתאריך ה 21.5.1864 נכנע העם הצ'רקסי לצארים הרוסים ובהמשך ישיר גורשו רוב הצ'רקסים ממולדתם. מאותו יום חיים הצ'רקסים בגלות ביותר מ 25 מדינות שונות ברחבי העולם וביניהם גם ישראל, תחת שני כפרים בגליל,כפר קמא וריחניה. . ביום חמישי הקרוב , בתאריך ה 21.5.2009 יצוין יום זה כיום זיכרון לחללים הצ'רקסים בכפר קמא שממוקם בגליל התחתון. אני מאמין כי בני בריתנו היהודים שחוו רצח עם ועברו שואה אכן יזדהו איתנו. בברכה נבסו אייבק המרכז למורשת הצ'רקסית בישראל. http://www.circassianmuseum.com/

נבסו ../images/Emo140.gif

מזדהים אתכם ביום הזכרון ויחד עם זאת מוקירים את שרותכם הצבאי ותרומתכם לחברה הישראלית תמשיכו לשמור על המורשת ועל הזהות הצ'רקסית כולנו כאן זוכרים את ההדרכה הנפלאה שנתת לנו בבקורנו בכפר קמא

beco77

New member
המון תודה

אתם מחזקים אותנו וגורמים לנו להרגיש רצוים ומשרים אוירה של בית. תודה.

כ חיים

New member
ההיסטוריה של העם הצ'רקסי

לצערי, אינה מוכרת לרוב הציבור בארץ. אנחנו שזכינו לבקר בכפר קמא לפני זמן לא רב וזכינו לסיור מאלף ולהדרכה מעולה לא נשכח במהרה את היום הזה ולפחות אנחנו שזכינו לשמוע את הסיפורים המרתקים על קורות העם הצ'רקסי ועל השואה שפקדה אותו, מזדהים בהחלט עימכם ביום זה. אני מקוה שרבים כאן בארץ יגיעו לבקר בכפר קמא ובמוזיאון למורשת הצ'רקסים וילמדו עליכם.

beco77

New member
כן ירבו אזרחים שילכו בדרכך

אנו מוקירים את ההזדהות שלך ושל בני ישראל בעת צערנו. שנדע רק שמחות ולא יותר עצב. אני מודה לך אישית על המחמאות על הישוב הצ'רקסי ועל המרכז למורשת הצ'רקסית. בברכה אייבק נבסו

roni250b

New member
בילדותי, חברי הטוב ביותר בביה"ס היה צ'רקסי...

זה הוא שהתנתק עם משפחתו וחזרו יחדיו לכפר הצ'רקסים... לאחרונה היתה פגישת מחזור כיתתית והוא סרב להגיע... תמהתני...

kdr

New member
מודה

כבר פעמיים התכוונתי להגיע לכפר רייחניה. ראיתי בטלויזיה את התוכנית על מורשת הצ'רקסים, הטקסים, הריקודים, הרחובות, הבתים ובכלל. אולי זו הזדמנות לפנות לכותב נבסו אייבק כנציג המרכז ולבקש לקבוע סיור מאורגן כולל כל מה שניתן בשיתוף עם שוקולד אגוזים (מצטער שאני מנדב אותך בלי לשאול, את הכי טובה לארגון כזה). בעוד חודש לפחות אוכל להצטרף לכזה סיור. ממה שהבנתי, הסיור לכפר קמא היה מוצלח. מסיבות בריאות, לא אגיע כמובן לעצרת הקרובה.

beco77

New member
לגבי סיור מאורגן בכפר קמא

לפני מספר חודשים בראשות שוקולוד אגוזים ביקרו אותנו חברי הפורום באזור כפר קמא וכללו את הביקור במרכז למורשת הצ'רקסית . מהתגובות של החברה הבנתי כי הסיור היה מאוד מוצלח ואנשים אכן נהנו. יש לציין לשבח את שוקולד אגוזים שארגנה את היום בצורה מושלמת וכמו כן האורחים הנפלאים שבאו לבקר ונתנו לי את אחת ההרצאות המהנות ביותר שהעברתי. בשמחה רבה אני אקבל עוד קבוצה מהפורום כאן,האנשים מקסימים וחביבים מאוד. עוד הזדמנות להודות לשוקלוד אגוזים .
אייבק

אייבק היקר ../images/Emo70.gif

תודה
נשמח לעמוד עם הקהילה שלכם בקשר ולקבל מידע עדכני על ארועים הפתוחים לקהל הרחב בהם נוכל לקחת חלק. אם מתקיים באחד מכפרי העדה הצ'רקסית ערב פולקלור בו ניתן לארח קבוצה קטנה , אני מבטיחה לארגן את החברים כאן ולהגיע . כפי שכתבה אליך חברתי אשה אורחת , שמחנו להכירך ונשמח שוב להפגש. אתה מוזמן אלינו בכל עת

המפגש אתך ועם מורשת העם הצ'רקסי נשארו בליבי

סיפרתי ועדיין מספרת לכולם, וגם הצעתי לבת שלי שהיא קצינת חינוך בבסיס מחו"ה אלון בצפון לתאם אתך מפגש לחיילים. אנחנו אתכם ביום הזיכרון לחללים הצ'רקסים.

באמת לא ברורה לי האפליה

במדינה בה נבחרים חברי כנסת שרים ונשיא בלי כישורים , עם עבר פלילי , גנבים ואנסים

למעלה