כל הכבוד!!

ברוריה2

New member
כל הכבוד!!../images/Emo24.gif

היה מרגש מאד לראות את סרט התעודה על הנח"ל החרדי אתמול. חיבוקים ותמיכה מפה ועד ירושלים (אופס זה כאן..)!!
!!
בכל אופן, ראו שקשה וקשה וקשה אבל זה הדבר הנכון לעשות. הלואי שירבו כמותכם!

ראיתי ואהבתי את אמו של ברוך

איך שהיא מדברת על השידוך שהיא מייעדת לו והיא אומרת שהיא תמצא משהו שמתאים לו כי כאמא היא יודעת בדיוק מה הילד שלה צריך. תוך כדי הוא עומד בצד ומנסה להשחיל מילה פה ושם וחולק לחלוטין על אימו, אבל היא בשלה.... אגב, אחד החיילים שם הוא שמוליק גרינפלד (שכמוני בא מ"תולדות אהרן") שהשתתף פעם בפורום הזה תחת שמו האמיתי, שיהיה לו בהצלחה.

אלי פלס

New member
אמו של ברוך?

זו הייתה אמו של מאיר אלבום. אם אני לא טועה שמה רחל. לאבא שלו קוראים מוטי והוא מנהל החברא קדישא בכפר סבא. הוא (מוטי) אחד החרדים היחידים שאני מעריך באמת.

חרדית

New member
אני גם ראיתי את זה אתמול.

יש לציין שהחברה האלה לא יצאו בשאלה אלא חלק מהם עדין חרדי. את האמת התרגשתי לראות את זה רואים גם כמה קשה להם אני לא יודעת עד כמה הם יעילים לצבא כי ברור שחסרה להם מסגרת צבאית וראיתי שם שנותנים להם שיעורים וכל התפילות זה לא דבר מקובל בצבא אבל אני לא רוצה לדבר עליהם כי אני חושבת שזה מעשה מאד מאד נכון ויפה. שמעתי כמה תגובות עליהם כמו :"משוגעים הולכים להתראיין לטלויזיה" והרבה דיברו עליהם אבל לאט לאט זה יכנס לתודעה. אגב אפרופו מאיר אלבוים הוא קיבל בחורה מתוקה לאללה ועד כמה שאני יודעת הם חיים באושר אפילו שאמא שלו "השיגה אותה" חרדית.

sharkyM

New member
את מכירה את

מאיר ? הם לא אמורים להיות עכשיו ארה"ב או משהו כזה ?

אני לא הייתי הולך לצבא

בתהליך ההתרחקות שלי מהדת, יש אלמנט של התרחקות מעדריות וממסדיות, הצבא מסמל בעיני את שתי הדברים האלו ולכן גם אם הייתי עכשיו בגיל המתאים לא הייתי הולך לצבא, ואם הייתי יכול הייתי יורד מהארץ כדי להתרחק מהפן המובנה בארצינו של "החברה הישראלית" אני לא רוצה להיות חלק מהחברה הישראלית ולא חלק משום חברה אחרת, אני רוצה לבנות את עצמי כאינדיבידואל, מה שנשלל ממני בשם הדת.

ברוריה2

New member
לא. אני מאמינה בעבודה

אולי לא הכירו לך את המושג הזה שם אצלכם. אבל בעולם שאני חיה בו, אנשים עובדים ומרוויחים את כספם ביושר.

מה שמזכיר לי...

אחד מידידי החרדים מירושלים הסביר לי את משנתו: "אני לא רוצה שילדי יפלו למעמסה על החברה... אז אני מלמד אותם לשנורר לבד כבר מגיל צעיר"

שני שנוררים נפגשו

באיצוקוביץ אחד שואל את השני נו איך העסקים השני משיב לו -חלש חלש הראשון גוער בו תפסיק לקטר תתחיל לעבוד

מה שנכון נכון

אבל לא התכוונתי לשנורר אלא התכווני לומר שאמרתי "אם הייתי יכול" ומכיון שאני לא יכול אז אני נשאר פה על אפך ועל חמתך. ואם כבר מדברים על עבודה, אז מאיפה יש לך זמן לגלוש עכשיו באימייל, מה את לא בעבודה?

plato

New member
רואים שלא הלכת לצבא

לא אהבתי את השירות. זו האמת. אבל מה שזה העניק לי לחיים זה דבר אשר לא יתואר. חייתי גם בחו"ל, ואני מכיר קצת את המנטליות. השירות בצה"ל הופך את החברה הישראלית לאחת החברות המוצלחות לדעתי. עם כל הבעיות, יש משהו כאן באנשים, שאין שם. ועל אינדיבידואליזם - אז את כל זה אני כותב כי אחד הדברים שסוף סוף קלטתי בצבא הוא האפשרות להיות אינדיבידואל באמת. לא לחפש את האישור החברתי לעצמך, אלא להיות עצמך. אנשים באים ממקורות ומקומות כל כך שונים, ואף אחד (כמעט) לא אומר לשני איך לחיות ומה לעשות. יש כאלה הקוראים לזה כור היתוך. אני חושב שזה לא בדיוק זה.

אלי פלס

New member
כל הכבוד???

במה בסך הכל מדובר? בבחורים שנשבר להם הזין מלשרוץ בישיבה ובשביל האקשן האישי שלהם הם התגייסו לקייטנת מבחן מאמץ... אני לא מתרגש מזה יותר מידי.

אתה לא בסדר

ראשית הם שברו מחסום בחברה החרדית. שנית בסופו של דבר הם משרתים בחיל קרבי. אני מכיר כמה מהם, והם אכן משרתים כדי ליטול חלק במאמץ ולהפסיק להיות פרזיטים. אתה מערב את דיעותך הפוליטיות בפרוייקט שהוא אקט חברתי/ציבורי חשוב.

למעלה