כל המבינים במוסיקה מוזמנים

Hallie

New member
כל המבינים במוסיקה מוזמנים

לעזור לי! בבקשה! אני עושה בגרות בפסנתר 5 יח"ל, וצריך לעשות עבודה תיאורטית. רציתי לעשות על נושא מקורי. מסתבר שבחרתי נושא יותר מידי מקורי, ולא מצאתי עליו חומר... הנושא הוא: באך ויצירותיו לכלי מקלדת. זה נראה לי נושא מעניין, אבל אם אני לא מוצאת חומר... אאלץ להחליף. אתם תקוותי האחרונה!! איך אפשר להשיג חומר שקשור? תודה תודה לכל האנשים החמודים שמוכנים להציל נפש אחת מישראל. :))

חסר חומר?

לכי לאוניברסיטה הקרובה למקום מגורייך ועייני ב2 טון החומר שיש שם בנושא. אני מקווה שאין לך בעיה עם אנגלית, ואם במקרה את יודעת גרמנית - בכלל תחגגי

עופר ב.ה

New member
ישנן חוברות הקורסים של האו"פ

"מאנה מגדלנה ועד האינוונציות" שסוקרות את יצירותיו של באך למקלדת. כמו כן, ביחידה 2 בקורס של האו"פ "המוסיקה של יוהאן סבסטיאן באך" דנים בספרון לעוגב, באינוונציות ובפוגות (לא כולן, כמובן). הכל בעברית

dark eyes

New member
יש ספר מעולה

בגרמנית על באך משהו כמו 500 עמודים עם תמונות הוא עוסק בכל מה שקשור לבאך ולרוח התקופה. אני חושב שיש תרגום שלו לאנגלית אבל הוא בעייתי פעם אחרונה ראיתי אותו בסיפריי של האקדמיה למוסיקה בירושליים. לפי דעתי אם אין לך כוח להרבה אנגלית וגרמנית עברי נושא

four seasons

New member
עוד באך בעיברית

סיפרו של טים דולי, מסדרת "סידרת המוסיקה" בהוצאת דביר, מומלץ 143 עמודים מלווים את קורות חייו, כולל דוגמאות תווים, תמונות וניספחים, אירועים, כל יצירות באך לפי נושאים ומספורם, אני מאוד נהנתי מהספר.

למעלה