כל המידע, כל המתמודדים

neko

New member
הקאול הזה נראה תותח כבד

עם הרזומה שלו. מצד שני, אני חושב שאני אלך על המתמודד הכי מקורב לשינוי/מר"צ שאפשר.
 
מה לעשות, אני לא מתרשם במיוחד

מהניסיון שלי, אני לא מתלהב במיוחד מראשי עיר שלא מילאו קודם לכן תפקיד ציבורי בעירייה ולא שמעו את קולם עד היום. לדעתי האישית, היה ראוי שהמועמדים יצמחו לאחר תהליך ממושך של מעורבות בעיר, וראוי שנשמע את דעותיו של קאול על המתרחש כיום בעיר ומה דמות העיר הרצוייה לו. לא ראיתי בפלייר של מר קאול שום התייחסות לגודל האוכלוסייה הרצוי, ושום התייחסות לשאלה הבוערת מה לעשות עם תוכניות הבנייה המגלומאניות שמקדם ראש העיר הנוכחי פארן (כ- 34 אלף יחידות דיור חדשות, לפי המקורות שלי - לעומת תשעת אלפים יחידות קיימות בעיר). לסייפא שלך, סניף שינוי ברמת השרון הולך עם קאול (מרצ כנראה יריצו מישהו אחר). אני לא מאמין ברעיון של בחירת ראש עיר לפי מפלגה ארצית אותה אתה מעדיף, אלא רק לפי מה שטוב לעיר בעיניי.
 

rzyn

New member
אני דווקא מאוד התרשמתי

ביקרתי בחוג בית שערך יצחק קאול ולדעתי זה לא משנה שהוא לא מילא שום תפקיד ציבורי. בחוג הבית הוא תיאר את הקריירה הניהולית שלו כמנכ"ל בזק ורשות הדואר וכיצד שיקם אותם. לדעתי, עם הנסיון הרחב שיש לו הוא זה שיצליח לשקם את ההפקרה הניהולית שמתחוללת היום בעיריה!כל המועמדים מדברים על אותן בעיות שצריך לפתור ומה צריך לעשות. השאלה למי אנחנו מאמינים שבאמת יעשה משהו ולא רק ידבר.....
 
בכמה חוגי בית של מועמדים היית?

אני עדיין לא הייתי בחוג בית כלשהו עד היום, אך פגשתי אישית אחת מהמועמדות (שרה זיו), ממנה בהחלט התרשמתי. הידע שלי לגבי השאר הוא בעיקר מהתקשורת המקומית. אגב, אשמח גם לשמוע כמה משתתפים היו בחוג הבית הזה, כמה זמן הוא נמשך ואיך שמעו המשתתפים על חוג הבית (יש לי עניין לפגוש את המועמדים השונים לפני הבחירות, הן עניין אישי והן כמנהל פורום רמת השרון בתפוז).
 

rzyn

New member
בהחלט כדאי להגיע לחוג בית

קשה לי לענות איך שמעו כל המשתתפים על חוג הבית בו השתתפתי. אני באופן אישי קיבלתי עלון של יצחק קאול לביתי והתקשרתי לטלפון שהופיע שם.באופן אישי, לדעתי אין כמו התרשמות פנים מול פנים לעומת קריאת חומר כתוב בעיתונות. יצחק קאול דיבר לעניין על כל הבעיות המהותיות אותן יש לפתור וענה במלוא הרצינות על שאלות ובעיות שהעלו המשתתפים אבל מה שהרשים אותי במיוחד היה שהאיש יכול להציג קבלות.הוא שיקם ארגונים ענקיים, ובהצלחה רבה. לדעתי זה יהיה בזבוז לא לנצל את אחד מבכירי המנכ"לים בארץ לטובת רמת השרון, ועוד שהוא מוכן לעשות זאת ברצון רב כ"כ ובאהבה...!
 

ירדנה10

New member
אין להתרשם ממפגש אחד...

יש לשמוע את כל המועמדים, לבדוק את העומד מאחוריהם, הממנים אותו, ואת האינטרס העיקרי של אותו אדם שמחליט להיות ראש עיר. בנוסף, לדבריך עמית, אני מסכימה שצריך להיות בעלי נסיון בתפקידים ציבוריים ולכן במקרה הפרטי שלי, אני תומכת ברחל בללי מהרצליה שהיא המועמדת היחידה, בעלת קבלות רבות בתחום הציבורי, נסיון עשיר ומוצלח ובעיקר בעלת אינטרס אחד ויחיד - לפעול למען התושבים. (אני וחברי יודעים שהיא הכתובת הציבורית היחידה שזמינה לנו תמיד).
 

nizanm

New member
ראש עיריה לא חייב לצמוח

מתוך הקלחת המפלגתית המקומית, שתכופות מסואבת.מאופיינת במערכת משוכללת ומשומנת של קחתן , שמור לי ואשמור לך ועוד זוהמות שזורמות בעורקי אנשי הממסדים הפוליטיים . ראש עיר צריך למנות סביבו פקידות טכנוקרטית מ ק צ ו ע י ת ולנהל את ענייניכלל התושבים בסיוע אותה פקידות.
 
תפקידו של ראש עיר הוא פוליטי

ראש עיר שהינו נבחר ציבור הוא איש פוליטי בכל רמ"ח אבריו ולכן תפקידו הוא לייצג את העיר, לדאוג לתרומות לדאוג לקשרים טובים בכל מקום לטובת העיר ועיקר תפקידו הוא לדעת להפעיל אנשי מקצוע טובים וחזקים בתחומם שינהלו את העיר בראשותו. נבחר ציבור הוא לא יותר מכך ולכן הוא לא בהכרח יכל לנהל, לדאוג לכלכלה לחינוך ולצרכי תושבים בהתחשב בצרכי העיר.
 
לכן צריך לבחור

בגלל שראש עיר הוא איש פוליטי לכל דבר ועניין. ולא אדם מקצועי בכל התחומים ולעיתים קרובות אפילו לא בתחום אחד צריך לבחור באדם שייצג הכי טוב את העיר שרשימתו בנויה מאנשי מקצוע שהצלחתם מוכחת ואשר באים מקרב תושבי העיר.
 

ירדנה10

New member
בעיניינים מוניציפלים...

לדעתי, אין הרבה קשר בין עמדות פוליטיות ארציות לבין ראשות עיר, הרי אנו לא מחזירים את שטחי הרצליה ב' או שכונת מורשה...
 

nizanm

New member
לצערנו יש כאלה שעוד מלא הפנימו

את ההבדל, וזה משחק לידי הפוליטיקאים הממסדיים . גם לאידאולוגיה אין מקום במערכת המקומית. בכל מקרה, יש לבזר את הכח כדי ליצור ביקורת יעילה ואמיתית על פעולות אנשי השלטון. ויש לוודא ביקורת א מ י ת י ת ולא ביקורת פוהבית קלושה ושיתוף פעולה סמוי בחדרי חדרים. מה שמגדיל את מירכוז הכח הפוליטי ואתו גם את רמת ההשחתה במערכת פוליטית מקומית. מקווה שהדברים שלי ברורים.
 
דרך מחשבה מעוותת קצת...

אידאולוגיה היא לא רק העמדה בנוגע לקו שבר מדיני-בטחוני כזה או אחר (כמו הסיכסוך הישראלי פלשתינאי למשל), יש הרבה דברים אחרים שקשורים לאידאולוגיה: - טיפול בנושא הירוק (אקולוגיה) - זכויות אדם ואזרח (בעיקר כל הקשור למעמד האישה וזכויות הקהילה הגאה - אפשר לעשות המון בנידון במישור המונציפאלי, ע"ע יעל גרמן או מיכל עדן) - חינוך (כשבנימיני אומר שהוא ילחם למען תיקצוב הבית-ספר הדמוקרטי בהוד-השרון, אני לא מאמין לו. עם יואב לוי היה אומר את זה, בתור חבר מפלגה שנלחמה שנים למען ההקמה של בתי-הספר הדמוקרטים וההכרה בהם - אני מאמין לו) - רווחה (אלו לא רק סיסמאות... מפלגות ניאו-ליברליות לא מאמינות בצורך בתקציבי רווחה ציבוריים גדולים, האידאולוגיה הניאו-ליברלית לא חושבת בכלל שזה תפקידה של המדינה\הרשות לדאוג לרווחת אזרחיה... ) - זכויות בעלי-חיים (רוב השירותים הוטרינרים היום ברוב הערים הם זוועתיים בהתייחסותם לבעלי-חיים, תני הצצה למשל בהוד השרון, שהוטרינר העירוני הוא גם מנהל חוות הקופים במזור... תסבירי לי איך אדם שסוחר בדם וסבל של בעלי-חיים מצד אחד אמור להיות אחראי על בריאות בעלי-החיים מצד שני???) - כפייה דתית, אף מועמד של העבודה או הליכוד לא יעבוד למען ארגון של נניח מוניות שירות מוזלות למקומות בילוי בתל-אביב בסופ"ש, מועמד של מרצ או שינוי למשל - יש סיכוי. - תאונות דרכים ותחבורה - מפלגות שנושא זכויות האדם חשוב להם, יעשו את הצעד המתבקש ויגידו שחופש תנועה שהוא זכות בסיסית במדינה דמוקרטית הוא משהו שעל המועצה לשמור עליו מכל משמר. מצב התשתיות בכבישים היום, יחד עם מצב הענישה הירוד, אלו שני תנאים שיכולים להקטין את מספר תאונות הדרכים בצורה דראסטית. רק מפלגה שתחשוב שזו אחריות של המדינה ולא תאשים את הנהגים תעשה את הטיפול הנדרש. ועוד ועוד ועוד... כל כך חבל בעיני שאנשים מצביעים בבחירות הארציות רק על-פי הנושא המדיני, יש כל כך הרבה נושאים אחרים, רובם מהותים לא פחות לחיי היומיום שלנו, אם לא הרבה יותר... והאידאולוגיה המפלגתית נשמרת גם בכל הקשור למונציפאליות... אז כן, יש קשר בין המפלגה שאת מאמינה באידאולוגיה שלה, לבין כך שכדאי להצביע אליה במונציפאליות.
 
לא צריך להיות קשר בין אידיאולוגיה

אני חושב שנכון הוא בבחירות מוניציפאליות לבחור באדם המתאים וברשימה מתאימה למועצת עיר ולא במפלגה המתאימה. עירייה ומי שבראשה אמור לטפל בבעיות עירו בנושא חינוך, רווחה, איכות סביבה ונושאים הקשורים לרווחת העיר. ברמה המדינית בתחומים אלה אין כמעט הבדל בין המפלגות. ההבדל המהותי בין המפלגות ברמה הארצית הוא הנושא המדיני. עירייה אינה מטפלת בנושא המדיני לכן אין לקשור בחירות ארציות שמהותן אידיאולוגיה ואמונה בדרך. לבין בחירות מקומיות שמהותן מה הכי טוב לעיר. אם נבחר על פי תפישה זו נוציא את עסקני המפלגות מניהול העיר ומתהליך קבלת ההחלטות המונחות על ידי צבירת כוח ושררה ונפנה מקום לאלה שהעיר חשובה להם ולא כוחה של המפלגה.
 
למעלה