דרך מחשבה מעוותת קצת...
אידאולוגיה היא לא רק העמדה בנוגע לקו שבר מדיני-בטחוני כזה או אחר (כמו הסיכסוך הישראלי פלשתינאי למשל), יש הרבה דברים אחרים שקשורים לאידאולוגיה: - טיפול בנושא הירוק (אקולוגיה) - זכויות אדם ואזרח (בעיקר כל הקשור למעמד האישה וזכויות הקהילה הגאה - אפשר לעשות המון בנידון במישור המונציפאלי, ע"ע יעל גרמן או מיכל עדן) - חינוך (כשבנימיני אומר שהוא ילחם למען תיקצוב הבית-ספר הדמוקרטי בהוד-השרון, אני לא מאמין לו. עם יואב לוי היה אומר את זה, בתור חבר מפלגה שנלחמה שנים למען ההקמה של בתי-הספר הדמוקרטים וההכרה בהם - אני מאמין לו) - רווחה (אלו לא רק סיסמאות... מפלגות ניאו-ליברליות לא מאמינות בצורך בתקציבי רווחה ציבוריים גדולים, האידאולוגיה הניאו-ליברלית לא חושבת בכלל שזה תפקידה של המדינה\הרשות לדאוג לרווחת אזרחיה... ) - זכויות בעלי-חיים (רוב השירותים הוטרינרים היום ברוב הערים הם זוועתיים בהתייחסותם לבעלי-חיים, תני הצצה למשל בהוד השרון, שהוטרינר העירוני הוא גם מנהל חוות הקופים במזור... תסבירי לי איך אדם שסוחר בדם וסבל של בעלי-חיים מצד אחד אמור להיות אחראי על בריאות בעלי-החיים מצד שני???) - כפייה דתית, אף מועמד של העבודה או הליכוד לא יעבוד למען ארגון של נניח מוניות שירות מוזלות למקומות בילוי בתל-אביב בסופ"ש, מועמד של מרצ או שינוי למשל - יש סיכוי. - תאונות דרכים ותחבורה - מפלגות שנושא זכויות האדם חשוב להם, יעשו את הצעד המתבקש ויגידו שחופש תנועה שהוא זכות בסיסית במדינה דמוקרטית הוא משהו שעל המועצה לשמור עליו מכל משמר. מצב התשתיות בכבישים היום, יחד עם מצב הענישה הירוד, אלו שני תנאים שיכולים להקטין את מספר תאונות הדרכים בצורה דראסטית. רק מפלגה שתחשוב שזו אחריות של המדינה ולא תאשים את הנהגים תעשה את הטיפול הנדרש. ועוד ועוד ועוד... כל כך חבל בעיני שאנשים מצביעים בבחירות הארציות רק על-פי הנושא המדיני, יש כל כך הרבה נושאים אחרים, רובם מהותים לא פחות לחיי היומיום שלנו, אם לא הרבה יותר... והאידאולוגיה המפלגתית נשמרת גם בכל הקשור למונציפאליות... אז כן, יש קשר בין המפלגה שאת מאמינה באידאולוגיה שלה, לבין כך שכדאי להצביע אליה במונציפאליות.