כל העולם

חן יקירה.... ../images/Emo39.gif

קודם כל, תודה על רגישותך! אני מאוד מעריכה זאת. אבל יחד עם זאת.... אני לא שופטת כתיבה של חברים כאן, כי אם הייתי שופטת, מראש לא הייתי בוחרת להיות כאן...
ואני אגיד לך עוד משהו.... אדם שיש בו "כעס", או "ביקורת" כלפי אלוקים, מן הסתם מאמין בקיומו של אלוקים, כי אחרת מדוע להפנות ביקורת אליו? אז מהמקומות שלי אני יכולה להיות מחוייכת. כעס וטרוניה כלפי אלוקים הייתה תמיד... כשבני ישראל היו עבדים במצרים, וכשבא משה שליחו של האלוקים לשחרר אותם מעבדות... גם אחרי שהוכיח להם שוב ושוב את קיומו של השם... הם תמיד שאלו: היכן הוא האלוקים? מדוע אינו מושיע אותנו? טרוניה תמיד הייתה! ולמי שאינו מאמין בקיום האלוקים... אני לא יודעת אם זהו המקום לעורר דיון על קיומו של בורא עולם, למרות שאני עלולה "להתפתות", כי אני מאמינה שאפשר להוכיח עובדה זו. אבל לפורום הזה יש אופי מיוחד וסגנון מיוחד, ואני לא יודעת אם זה מתאים. כאן יש לכם את החופש לבוא מהמקומות שלכם. ואם זה נראה לי או לא... זו בעייה שלי. ובכל זאת... תודה

Crossface

New member
מחשבות

אין עובדה או הוכחה שאלוהים קיים, זה הכל עניין של אמונה, במה בן אדם מאמין. אני מאמין, אני מאמין שקיים אלוהים, אבל אני לא מאמין שהוא אחרי לרע בעולם, או טוב. אני מאמין שהוא ברא את העולם הזה, יצר חיים והוא עכשיו מתבונן, אני אוהב את הדת היהודית, אבל אני לא אוהב את החרדים שלוקחים את הדת היפה הזאת ומגזימים איתה ולדעתי גם הורסים אותה. אני לא חושב שאלוהים מעניש על משהו, אני לא מאמין שאלוהים יצר חיים על מנת שהם השתעבדו אליו ויהללו אותו יומם ולילה, הוא יצר חיים, כדי שיהיו חיים ויחיו.

אלוהים ../images/Emo188.gif

יצר את העולמות, ובהם גם עולמנו שלנו. אלוהים, ברא אותנו ונתן לנו את חופש הבחירה. אנחנו קיבלנו את החיים האלה, כאן, על פני האדמה, ואנחנו קיבלנו את הזכות לעשות משהו עם החיים שלנו, או לא לעשות. התשלום מגיע, כן, בסופה של הדרך, כאשר מגיע הזמן לעבור לשלב הבא של המסע. שם אנו נבחנים. המשך המסע תלוי במה שעשינו כאן. כך אני מאמינה, משוכנעת, ויודעת. אני לא מערבבת בידיעה הפנימית העמוקה, הבוטחת הזו, הגדרות דתיות ממסדיות. אני אדם דתי, מבלי להגדיר זאת כ"דת". אז הזכות שלנו לבחור מה לעשות עם החיים שקיבלנו. הרבה מאד בני האדם לקחו את הבחירה הלא נכונה, ומשלמים על זה. המחיר כבד מנשוא. להאשים את אלוהים בכך שנתן לנו את האפשרות לבחור, יהיה טפשי. להאשים את אלוהים על הבחירה שאנו, בני האדם עשינו, יהיה שגוי. לצפות שאלוהים "יעשה משהו", ישלח את מלאכיו ויציל אותנו מעצמנו? מדוע?

ועוד מחשבות....

אמונה שבלב היא דבר גדול!!!!! אשרי מי שזכה לאמונה פשוטה זו. אולם היום בעולם שהוא כל כך שכלתני וטכנולוגי, יחד עם הקידמה העצומה הזו, ניתן להוכיח "דרך הראש" שיש בורא לעולם. התורה ששייכת לעם היהודי היא חכמה להדהים ויש בה הכל! אני מסכימה איתך. אלוקים יצר את העולם לנו לבני האדם, כדי שנחיה. אולם לאדם המאמין בתורה שניתנה לעם היהודי בהר סיני, בעולם כזה יש מצוות שיש לקיים. חלק מהחוקים הם חוקים שבין "אדם למקום", בין האדם לאלוקים, והם מחייבים את אהבת השם. לעבוד את השם ביראה ואהבה. הסתכל לכאן....
יר אה אה בה חבר את שתי האותיות הראשונות של יראה, אל שתי האותיות הראשונות של אהבה... תקבל "יראה". חבר את שתי האותיות האחרונות של המילה יראה, אל שתי האותיות האחרונות של המילה אהבה.... תקבל "אהבה". ע"פ תורה.. יש לירא את השם ולאהוב אותו. ע"פ תורה, אלוקים אחראי על כל בריאתו, לכן הוא אחראי על הטוב כמו על הרע. לגבי החרדים.... לגבי אלה "שמחזיקים" בדת בכלל... לא כל אדם דתי הוא צדיק. ואני מכירה הרבה אנשים חילוניים שהם צדיקים. אני אישית אוהבת את כל היהודים!!!

עוטה מסיכה, כי העולם במה גדולה..

עוטה מסיכה.. לבשתי מסכה נפתח לו עוד יום שיגרה לא מצאתי מנוחה מי אהיה היום נסיכה או סתם שיפחה או אפילו אישה מפתה תמיד אני עוטה את אותה המסכה מסתתרת מתכתה מנסה להיות שונה הבדידות מעיקה מתחת למסכה.. מי ישמע את אותה זעקה? מי ישמע את אותה בערה? מי ישמע את אותה תקווה? מי יוריד לי את המסכה? ואני עוד מבכה מייחלת וחולמת עורגת באפלה... קשה להוריד את אותה מסכה ככה סתם בלי שום סיבה יש אני מרגישה שאם אסיר את המסכה פשוט תפתח בשבילי סכנת פגיעה.. כל יום חדש שנולד פותחת את ארון המסכות מנסה להתחבר לאותן רגשות פורצות הבדידות מעיקה, הערגה מציפה... והתשוקה עולה ועולה מתחת לאותה מסכה.. מסכה שאולי תהיה מיוחדת במינה..

למעלה