כל הפחדים,החששות התממשו
אתמול

קאתי

New member
כל הפחדים,החששות התממשו ../images/Emo4.gifאתמול

שלום לכם .. אני אמא לילדה קסומה ומבריקה בת 7 ,סיימה כיתה א´ כשלאורך כל השנה קושי נוראי , מערכת חינוך אטומה מלאת בירוקרטיה וילדה אחת שנפלה בין הכסאות .. היות וקיימת במשפחה דיסלקציה ,החשש תמיד ניקר לי בחדרי חדרים בלב שמא.. גנטיקה תתממש פה ..ואכן אתמול לאחר איבחון דידקטי בניצן שאליו הגענו באופן פרטי ויזום שלנו התברר גודל המחדל של מערכת החינוך וכל החששות התממשו וגרוע מכך.. ילדה בעלת יכולת שכלית ותפיסה מעל גילה ומעל הממוצע שסובלת מכל לקויות הלמידה הקיימות . קושי בקשב וריכוז לקות בתפיסה חזותית לקות בתפיסה שמיעתית ומוטורית . וליבי כואב .. שנה שלמה ישבה בתי במסגרת אטומה ולמרות כל פניותי .. לא אובחנה כראוי .אך מה שהיה היה . ואנחנו מביטים קדימה . כחדשה במשפחת לקויי הלמידה יש לי המון המון שאלות אך אתחיל בכמה מועטות אך חשובות הומלץ לי להעבירה למסגרת של בית ספר לחינוך מיוחד - ועכשיו . אז אשמח לשמוע המלצות ( לי הומלץ על בית ספר קיים בקיבוץ עין המפרץ) אם מישהו מכיר אשמח לשמוע עליו ועל עוד מסגרות. בנוסף האם קיים בית ספר לחינוך המשלב אומנויות ודרמה . וחשוב מכל : איפה ואיך אני יכולה ללמוד ולקרוא ,לקבל יותר ידע בכל הקשור ללקויות למידה . תודה... וכנראה שאהיה פה לעיתים קרובות לאור הפחד שמעורר בי המילה "לקות למידה"

תמי11

New member
בית ספר גלים../images/Emo127.gif

היי גם אצלי הבן הגדול "נפל" בין הכסאות היום הוא לומד בבית ספר גלים הגיע לשם בתחילת השנה (כיתה ד´) לא קורא ולא כותב והיום............................... פשוט אין לי מילים ממליצה בחום אם תדפדפי קצת יש כתבה על בית הספר כאן בפורום הזה תקראי אותה ותוכלי לשפוט לבד אני שולחת לך גם מסר בהצלחה

ronen1981

New member
דיסלקציה, מכה? או שמא ברכה .

אנשים שסבלו סובלים מדיסלקציה רשימה חלקית ביותר: טומס אדיסון אלברט אינשטיין מיכאל פרדי גון רוברט שוקליס שר (הזמרת) גון לנון (מחיפושיות) ;FRED EPSTIEN Despite being written off as lazy and dumb, Epstein was determined to become a doctor. A friend of the family helped him get into medical school, and he graduated from New York Medical College in 1963. He decided to become a neurosurgeon and helped create the field of pediatric neurosurgery. His pioneering work in figuring out how to operate on tumors in the brain stem and spinal cord — surgery previously considered too dangerous to perform — helped Epstein become world famous in the medical profession. GEORGE WASHINGTON PABBLO PICASSO AGATHA CHRISIE LEONNARDO DA VINCI. והרשימה עוד ארוכה ארוכה (כאשר יש עוד ככוכבי השמיים אנשים שאולי לא זכו להיכנס לרשימות שכאלו אבל הסיגו הסגים מכובדים בחייהם לא הרבה פחות) (נ.ב אם היה לי זמן היתי מוצא ציטוטים של דברים שאמרו על אותם אנשים בחיהם זה לכשלעצמו יכול לגרום לי אישית לפחות לצחוק במשך שעות. כגון על אינשטין אמר המורה למתימטיקה שלו, שלא יצא ממנו כלום בחיים.....) שיהיה לך סוף שבוע מעולה ,לי בטוח יהיה. ואל תדאגי תאמיני בילדה שלך תשקיעי בה ותראי איזה אדם מדהים יהפך ממנה.

קאתי

New member
תודה ../images/Emo13.gif היא כבר אדם מדהים....

אני מודעת לכך , שהשמים הם הגבול .. ויש הרבה אנשים מוכשרים שזכו או "זכו" להיות לקויי למידה . אכן , יש בה יכולות ורגישות פנימית שמדהימות כל פעם מחדש. החשש שלי הוא - שלא תלך לאיבוד בסבך הבירוקרטיה ומערכת אטומה שתוכל לקבל את הכלים הטובים ביותר .. ברגע שיהיו לה כלים היא אכן - תגיע רחוק.. אבל בלי זה ,בלי רכישת הכלים הללו .. אני חוששת שתהיה כמו ציפור בכלוב. תודה לך ,רונן על העידוד ..אכן מעודד לראות את הרשימה המכובדת הזו שיהיה לך סופ"ש מעולה שבמעולים.

שרון123

New member
רונן אתה מקסים../images/Emo140.gif

כבר כמה שבועות אני קוראת בפורום באופן פאסיבי(עוד לא החלטתי אם אני שייכת לכאן או לא), ואני כל כך מיתרגשת מההודעות שלך שמלאות באהבה ורצון לעזור מכל הלב. המון
לך ותמשיך להיות כזה תודה שרון

ronen1981

New member
תודה לך שרון,ואת מוזמנת ...../images/Emo65.gif

להיות משתתפת פעילה בפורם ולתרום מנסיונך והכרותך עם הנושא....

oritush5

New member
שלום לך, קאתי!

האם יש בבית הספר מערך הוראה טיפולית או הוראה מתקנת? יכול להיות שהילדה תוכל להשאר בכיתה לחלק מהשיעורים, ולצאת ממנה להוראה מתקנת ע"י מורה טיפולית מומחית. לא תמיד צריך להעביר לחינוך מיוחד. כדאי לבדוק גם אולי יש כיתה מקדמת בתוך בית ספר רגיל, במקרה כזה מתאפשר שילוב עם הכיתה הרגילה בחלק מן המקצועות, ובחלק (בדרך כלל קריאה, חשבון וכתיבה) הוראה אינדיווידואלית או בקבוצות קטנות. גם אני מצטרפת לדעה שאין כל צורך לפחד מהמושג "לקות למידה" אני עוסקת עם ילדים כאלו, והם פשוט ילדים מדהימים מכל הבחינות. הרבה הצלחה!!

למעלה