כל התרוצים שבעולם כדי לא ללכת לישון...

karinka3

New member
כל התרוצים שבעולם כדי לא ללכת לישון...

שלום... יש לי ילדה בת 2.6 שאחרי שמשכיבים אותה לישון קמה מהמיטה בערך 20 פעמים ובאה לסלון בתואנות שונות ומשונות כמו : לא אמרתי לילה טוב לדגים , לעשות לה קוקו , לעשות לה צמה , לבוא לכסות אותה , וגם סתם בלי סיבה מיוחדת... אנחנו מיואשים לפעמים זה גם לוקח שעתיים עד שהיא נרדמת... מה אנחנו יכולים לעשות? אשמח לעזרה... תודה...

ravitgu

New member
לקחת החלטה שמעתה לא עושים..

אמא יקרה, אני מניחה שהבת שלך חושבת לעצמה "למה לי להיות עכשיו לבד בחדר..כשכל הכייף הוא בסלון: אמא ,אבא, טלוויזיה, אור, רק עכשיו התחילה המסיבה ואותי מוציאים ממנה.." אני חושבת שהתשובה היא אצלכם. ברגע שתחליטו שאתם לא נותנים שרותים מיותרים אחרי השעה שאתם מכניסים למיטה, אז זה המסר שיועבר לבת שלכם. איך עושים זאת? קודם כל מגיעים להחלטה- אני לא נותן שרותים מיותרים. בשלב הבא משתפים את הבת שלכם שממחר, ברגע כניסתה למיטה אתם לא פנויים למענה, ולכן אתם תשמחו לעזור לה לחשוב מה יכול לעזור לה להרדם, אולי, דובי, שמיכי מוזיקה שקטה? כמובן לעשות את הטקס הקבוע של -פיפי, מים בבקבוק ליד המיטה, אולי אפילו לעשות סיבוב לומר לילה טוב לדגים ולצעצועים ואז בכל פעם שהיא יוצאת פשוט לבחור משפט אחד מסויים אותו נאמר באופן קבוע, מונוטוני וללא כעס כמו "זה הזמן לישון לילה טוב.." ולהכניסה לחדר אני מאמינה כי זה יקח מספר ימים והיא תבין כי אתם אינכם שותפים להפעלה שהיא עושה לכם. חשוב- בלי שוקו, הוא מפריע לשינה , להרדמות. כל מה שצריך אנחנו ניתן לפני השינה ומרגע הכניסה לחדר אין יותר אוכל שוקו וכו'. אני מניחה שבתכם תביע חוסר שביעות רצון מהרעת התנאים, אך אם תהיו עקביים בתגובתכם , וכשהיא מוחה ובוכה , פשוט תחזירו אותה פעם אחר פעם עם אותו המשפט, אני סמוכה שתוך מספר ימים היא תבין שאין קהל, ותוותר. אם מתאים לכם, ספרו לנו איך הולך רוית

ravitgu

New member
אני רק מדגישה

להודיע לה לפני כן מה צפוי להיות. כיוון שתגובתכם אליה עומדת להשתנות , יש לעדכן אותה לגבי השינוי. תשתדלו לא להראות לה תוך כדי שהיא מעייפת אתכם, אלא להביע אמפתיה לצד נחישות. בהצלחה!!!

למעלה