כל חברי הפורום - לכאן!

כל חברי הפורום - לכאן!

אני לומדת בכיתה ט' ובבית ספר שלי יש אשכול פיס. מדי שנה כל בתי הספר בארץ שיש בהם אשכול פיס משתתפים בפרוייקט (מיזם, תחרות. אני יודעת מה.. תקראו לזה איך שאתם רוצים) : "גם אני יכול". למי שלא שמע על פרוייקט "גם אני יכול" - זה בסגנון של "יזמים צעירים", רק במקום לפתח סתם מכשיר, המשימה היא לפתח מכשיר עזר לנכים. חשוב לציין שאמי היא כבדת שמיעה ולכן בעצם אני פה.
הרעיון שהעלתי הוא לא בדיוק המצאה, אלא יותר בכיוון של שיפור מוצר קיים. אוקיי, זה הולך ככה : מדי קיץ, שנה בשנה, אמא שלי מבלה שעות בייבוש המכשיר שמיעה שלה. מדוע זאת, אתם שואלים? החלק של המכשיר שמאחורי האוזן מתחכך עם העור ומשום שהוא עשוי מפלסטיק כזה חלק תוך כמה שניות הכל מלא בזיעה ולעיתים קרובות הנוזלים חודרים לתוך המכשיר עצמו ואני לא צריכה עוד להרחיב. אני יודעת שכבר קיימת מעטפת כזאת למכשיר, אבל ראיתי אותה וזה גומי כזה ממש ממש עבה! אמא שלי אומרת שהיא לא יכולה ללחוץ על הכפתורים, זה לא נוח ו..מה היה המונח שהיא השתמשה בו..? אה כן, קונדום לאוזן!
טוב, מה שחשבתי זה על מדבקה משוכללת..
היא תעטוף את המכשיר (רק את החלק שמאחורי האוזן, כמובן). בצד שמתחכך עם העור תהיה מן כזאת מדבקה מבד, אני לא זוכרת איך קוראים לזה.. יש מדבקות כאלה של כל מיני חיות לילדים, מדבקות כאלה שעירות קצת. נעימות למגע.. משי כזה, אנערף..
לא משנה! בד שסופג זיעה.. על כל שאר הצדדים המדבקה תהיה שקופה, כמו הניילון שעוטפים איתו סנוויצ'ים..
כמובן שהרבה יותר נוח לשימוש.. אז.. ממממ.. מה אתם אומרים? זה בר-ביצוע? כבר קיימת מעטפת עדינה יותר מהקונדום של אימא שלי (
)בשוק וזה מיותר?

צלף

New member
אויש רחמים על התל אביבים ../images/Emo13.gif

שמזיעים כמו מי לא יודע מה
, לפחות אני בירושלים או בבית שמש היבשות יחסית לא כל כך סובל מבעיות כאלו... טוב אני כאבא יכול להעריך את דאגתך לאימך, ולכך שאת מודעת לבעיות שלה כלקוית שמיעה ולכך שאת מודעת לכל הקשיים של אימך
טוב לפני שממציאים המצאות, יש גם כמה פתרונות פרקטיים, אם הירידה בשמיעה של אימא שלך אינה גדולה, אז אולי כדאי להחליף את מכשיר שמיעה לכזה שיושב בתוך האוזן (או האוזנייה) ולא כזה שמורכב על תנוך האוזן.(תצורות I.t.e או c.i.c) אולי זה יהיה פחות נח לשימוש אבל אז זה פותר את רוב בעיית הזעה שגולשת על מכשיר שמיעה. ואולי גם צריך לשנות תסרוקת... טוב לגבי הבעיה הספציפית, הבעיה כאמור שצריך בקונדום או הכיסוי למכשיר שמיעה כמה פתחים, כמו למחליף מצבים, לגלגלת של כיוון עוצמה, למיקרופון, הבעיה שהצורה של מכשירי שמיעה אינה סטנדרטית, ולכל חברה או סוג ישנו גודל אחר, ומיקומים שונים לפתחים הללו. כלומר כל חברה צריכה צורת תפירה מיוחדת לקונדום הזה, נכון היום התפירה היא ממוחשבת, ואפשר לתת את המפרט והמידות והמכונה תופרת לבד, אבל כדי להתחיל בזה צריך להופיע דרישה מאורגנת לכיסויים (קונדום) כאלו. לגבי בד, הצעת את הנליון, הנליון הוא סכנה, מכיון שהוא אטים למים, אז כל רטיבות או לחות שחודרת למכשיר דרך הפתחים ההכרחיים, תשאר שם ותפגע במכשיר. לפי דעתי צריך בד שנושם, כותנה זה רעיון טוב, אלא מה היום יש שפע של בדים מסוגים שונים שבטח עדיפים על הכותנה ויכולים לספוג כמויות גדולות של לחות. הייתי מציע אולי כיסוי משלוש שכבות של בד, משני צדדים בד מאיזה חומר בסןפח לחות, ואילו באמצע בפנים בד אטים ללחות שמונע מעבר של לחות, כך שלחות מגיע למכשיר דרך הפתחים (הנקבים) תיספג ע"י הצד הפנימי של הכיסוי. ובלילה מורידים את הכיסוי (הקונדום) ושמים במיבש כלשהו, או זורקים אותו... כל טוב...

כמה דברים.

א - אני בת.
ב - אני לא תל-אביבית.
ג - לאמי יש מחלה שמפוררת את העצמות באוזן התיכונה. במזל, היא עשתה ניתוח באוזן אחת (עכשיו יש לה תותבות של העצמות באוזן בתיכונה) שעבד חלקית וכיום היא מסוגלת לשמוע חלקית באוזן אחת עם המכשיר. ד - למה שמישהו יישן עם המכשיר שמיעה בלילה? ה - העניין של התספורת לא קשור, מה שגורם לזיעה זה ההתחכות של המכשיר עם העור. ו - אין בכלל פתחים בקונדום. זה פשוט שקית גומי קטנה ואטומה. ז - הניילון אמור למנוע בכלל את הכניסה של נוזלים למכשיר. לא אמורים להיות נוזלים שייתקעו במכשיר מלתחילה. ח - אהבתי את הרעיון של שלוש השכבות, רעיון נחמד. ט - אפשר שזה יהיה חד פעמי - ולכן לא צריך לכבס את זה. כשזה רווי פשוט זורקים את זה לפח.
ולמה כולכם מרחמים עליי? לפחות יהיה לי יותר מ-60 בתעודה בשיעור טכנולוגיה.
כולה ביקשתי עזרה, לא רחמים.

Chuck U Farly

New member
אני מזדהה איתך

יש מי שאינו יודע לכתוב וחושב שהוא "המסמר" של הפורום. בהחלט לא ריחמתי עלייך אלא עליו

ani Hayehida

New member
את חמודה וכלהכבוד!

באמת כל הכבוד על המחשבה והרעיון. אני "עונדת" מכשיר כבר 31 שנה, וטרם שמעתי על "קונדום" למכשיר, גם טרם נתקלתי בבעיה מהסוג שאת מתארת, משום שאיני מזיעה כ"כ מאחורי האוזן. אני גם לא שמעתי על "חדירת נוזלים לתוך המכשיר" - אלא אם כן את מדברת, אולי, על מכשיר שנמצא בתוך תעלת האוזן. במכשיר מאחורי האוזן קצת קשה לי לדמיין איך זה יכול לקרות. מכל מקום - הרעיון של מדבקה חד-פעמית נראה לי אפשרי בהחלט ואפילו מעשי ויפה. את צריכה לחשוב אולי על חומר דמוי בד או מחוספס מצד אחד, הצד שפונה לעור, ודביק מן הצד השני. יש כאלה חומרים, כבר נתקלתי בהם, וזה לא יהיה חידוש כ"כ גדול. החידוש יהיה בכך, שתעצבי את המדבקות בצורת מכשיר שמיעה, כלומר: משהו בצורת האות ר' (בכתב יד), ואת הצד דמוי הבד ניתן לעצב בכל מיני דגמים, הדפסים ומה שלא תרצי. זה אמנם לא ייראה לעין, אבל רק כדי לעשות רושם או לצורך זיהוי ע"י המשתמש זה יספיק...
על הצד הדביק צריך להדביק באופן רופף נייר מחומר שניתן להסרה ע"י קילוף קל, כמו מכל מדבקה אחרת, וכך לייצר כמות של מדבקות - למשל: 50 מדבקות בחפיסה, ולמכור את זה בכמה שקלים. את יכולה לעשות מזה עסק קטן וגם משהו יפה, שימושי וזול לכל דיכפין, וזו תהיה המצאה קטנה-גדולה!!! המון הצלחה, ושיהיו לך ציונים טובים לרוב! נ.ב. לצלף: הפעם באמת מגיעה לך צליפה על השטויות שמרחת כאן! מה קרה, החמסין השפיע עליך???

צלף

New member
חשבתי שהדברים מובנים מאליהם

שכולנו כבר מכירים את הרקע ומשתמשים במכשיר שמיעה ויודעים על מה אנחנו מדברים.... טוב אני צריך לקחת לתשומת ליבי להסביר היטב כל מה שאני מדבר ואחזור על הרעיון שלי שנית... קודם כל גרתי בתל אביב בעבר, והיום אני גר בבית שמש ועובד בירושלים, ואיך שאני משוה, בתל אביב ובמישור החוף מזיעים והזעה לא מתנדפת בגלל הלחות הגבוהה באויר, בירושלים וגם בבית שמש לא מרגישים הרבה את הזעה בגלל הלחות הנמוכה יחסית... ההמלצה הטובה ביותר שלי זה לעבור למכשיר שמיעה שמורכב בתוך האוזניה, כיון שאז הוא לא במגע עם העור, וגם הזער שזורמת מהגולגולת לא מגיעה לאוזן פנימה... המלצתי אולי לשנות תיסרוקת, למשהו כמו פטריה (אופנתי היום) כך שהשער לא יפריע להתנדפות הזעה... במכשיר שמיעה ישנם אזורים (פתחים) שאסור לכסות אותם, בגלל שאנחנו משתמשים בהם שוטף כל הזמן, כונתי לגלגלת שבה אנחנו מכונים את העוצמת ההגברה של הקול, לידית כיבוי והדלקה (ומעבר למצב T) של מכשיר שמיעה, וכמובן גם למיקרופון שכיסוי שלו יפריע לקליטת הקול... אם הכיסוי מראש ישאר פתוח בכמה מקומות אז צריך לתכנן אותו בהתאם למידות של כל מכשיר ואז יש בעיה שכל מכשיר שמיעה הוא במידות שונות והפתחים בכיסוי הוא גם במקומות שונים, כלומר צריך לתפור סוגים שונם של כיסויים. (דוגמא מקבילה לכל סוג של פלאפון יש תופסן לחגורה אחר מסוג אחר). כיסוי מנליון הוא כיסוי מצוין אם הוא אטום מכל הכיוונים, אבל אם יש בו חורים מראש לצורך שימוש במכשיר שמיעה אז זיעה שמסתננת דרך החורים נשארת בתוך מכשיר שמיעה ואין לה לאן להתנדף... טוב אני חושב שבתור תרגיל למורה זה היה די והותר, אבל אם מישהו ירצה להמשיך הלאה וליצר כיסויים כאלו, אז החוכמה בתיכנון זה לשים לב לכל פרט קטן, בישראל מתכננים בנין בחודש ובונים במשך 10 שנים, באמריקה מתכננים במשך עשר שנים ובונים בחודש...

ani Hayehida

New member
חמודי, הגזמת לגמרי!!! ../images/Emo150.gif

כן, כולנו יודעים על מה מדובר, ולכן לא צריך להזכיר לנו, בטח לא פעמיים, ובטח לא כשמה שאתה כותב הוא לא לעניין, לא נכון, לא מדויק, לא מעשי ולא שייך לנושא. ואין לי כוח לפרט לך איפה בדיוק אתה טועה, כי אתה טועה ומטעה את סי ואנג מו המסכנה והחמודה. הסגנון שלך לא מתאים אפילו לילדים בגילה, וסלח לי שאני יורדת עליך. הפעם באמת הגזמת לגמרי. ונקודת אגב: פעם גרתי עם סיני אחד, שקראו לו קארל וואנג, אבל הוא לא עשה מו כמוך... תחזיק מעמד.

eyal998

New member
חייב לומר...

חייב לומר שהודעה בסגנון של "ואין לי כוח לפרט לך איפה בדיוק אתה טועה" היא הודעה מתנשאת ומקוממת שלא מתאימה לפורום. אם אין לך "כוח לפרט" אז אל תכתבי את ההודעה. משום שהמשמעות היא שאין לך "כוח" לכבד את הפורום ואת הכותבים בו. לדעתי ההודעה של צלף היתה לעניין ומוסברת היטב. ההשתלחות הזו בצלף ממש לא מובנת.

אני רוצה לראות

איפה כתבתי: "ואין לי כוח לפרט לך איפה בדיוק אתה טועה"... מצידי שיכתוב מה שהוא רוצה, כל עוד יכתוב זאת בשמו שלו - לא בשמי. אל תמהר לקפוץ על העגלה, כי אחר כך לא תצליח לרדת ממנה.

eyal998

New member
מצטער,התגובה היא ל- ani

התגובה נכתבה בטעות לאחר ההודעה שלך. והיא נועדה להיות לכותבת ההודעה שלפני ההודעה שלך.

ani Hayehida

New member
גם אתה נחפז להסיק מסקנות שגויות

ההודעה שלי אינה מתנשאת, ולא "פוגעת" ולא "משתלחת". אין לי כוח לפרט משום שצלף כתב כל כך הרבה שטויות, שאם אני אתחיל להיכנס ולהסביר כל מילה שלו והיכן הוא טועה בה, אני לא אגמור כאן לעולם. זו הסיבה שלא התחלתי ולא פירטתי. כתבתי את מה שכתבתי מתוך התחשבות בו, רק כדי לא לומר לו במפורש שהוא כתב שטויות, כי זו באמת דעתי על מה שהוא כתב. וסליחה, אבל אתה הבאת אותי לדבר בצורה גלויה יותר, שלא התכוונתי אליה. לא התכוונתי לפגוע בצלף. מה שאתה עשית, אייל, זה לחפש דברים במקום שבו אם אינם נמצאים. אתה הוא זה שמשתלח. כל טוב לך.

טוב חלאס לריב כמו ילדים קטנים..

ד"א, צלף - אני לא ביקשתי פתרונות לבעיה של אמי, אני ביקשתי רעיונות לעבודה שלי. אמא שלי מרוצה מהמכשיר שלה, וכן, גם מהתסרוקת שלה.

למעלה