כל חיי אני מקנא בדתיים קנאת מוות.

• פותח הנושא all
  • פורסם בתאריך

all

New member
כל חיי אני מקנא בדתיים קנאת מוות.

מאז שאני זוכר את עצמי, אני קורע את עצמי במחשבות על: מה יש, מי אני, מה העולם הזה, מה הדבר הנכון לעשות. בעצם על כל דבר. וממולי חיה משפחה דתית שבכל רגע ורגע יש לה תשובה! על כל שאלה אפשרית בעולם. ואם אין הולכים לשאול את הרב ותשובתו היא פסיקה סופית. אומנם על איש דתי מוטלת המסימה לבצע יום יום מאה טכסים קטנים ולומר כמה עשרות משפטים קטנים. אבל בכל רגע נתון הוא יודע באופן מוחלט מה הדבר הנכון לעשות עכשיו בפורים תצחק ביום כיפורים בתכה, האישה תפקידה הוא ככה וככה, הגבר תפקידו ככה וככה. ואילו אני כבר 30 שנה תוהה וחושב ושובר את הראש על כל צעד. ועדיין אין לי תשובה. יכול להיות שאדם נועד לתהות ולשאול את עצמו ואילו מושג הידיעה הודאית לא נועד לו ומעולם לא ניתן לו? וכל התורה היא תחליף זול למה שהוא לעולם לא יוכל להשיג???

haimcn

New member
לא סתם הדת הצליחה כל כך...

הדת הצליחה בעיקר בגלל שלבן האדם קשה להיות לבד. הוא צריך לדעת שגם כשהוא לבד בחושך יש מי ששומר עליו (גם כי אלך בגיא צלמוות לא אירא רע כי אתה עמדי) ויש לו אל מי לפנות. בן האדם צריך שיגידו לו מה לעשות. לבן האדם אין ביטחון בעצמו אלא במישהו מלמעלה שיכתיב לו. ולכן בשם אותו דבר מותר לעשות את כל העוולות. מותר לרצוח בשם הדת כי זה לא מעשה רע שמבוצע על ידי הרוצח - זו גזירת האל ועם גזירת האל לא מתווכחים. מותר לנצל אחרים בשם האל, כי זה רק לטובתם, אם לא זה תבוא עליהם כליה. והכי חשוב זה שבשם האל יש צדק אבסולוטי. ברור שאני צודק כי זהו דברו של האל - והאל, ע"פ הגדרה, תמיד צודק. אז אין ספק שיותר קל להיות דתי. אם זה גורר קנאה... כן! לפעמים גם אני מקנא בהם! אבל זה לא בהכרח מוצדק...

haimcn

New member
כן!!

אסור לרצוח לפי הדת! זה מעשה רע!! אבל... אם זה בשם האל אז כבר מותר!! בדבריי לא התייחסתי בהכרח ליהדות, אבל גם ביהדות היה רצח עם בשם האל, ע"ע פורים (ואני לא אכנס לויכוח הזה עכשיו) אז כן! מותר לרצוח בשם האל, או לפחות זוהי הגישה הדתית. [גם היום מתבצע רצח בשם האל ולעיתים (למרבה המזל רחוקות) גם ע"י יהודים]

מטאור38

New member
קנאת סופרים?

"מה יש, מי אני, מה העולם הזה, מה הדבר הנכון לעשות."כבד לא? "כל רגע ורגע יש לה תשובה? "על איזה שאלה יש להם תשובה?. "אומנם על איש דתי מוטלת המסימה לבצע יום יום מאה טכסים" קטנים" "כמו אל תעשה SEX לפני החתונה.ואחרי החתונה אני יגד לך מתי הייה לך מותר לנגוע בה . "ולומר כמה עשרות משפטים קטנים". כמו "שלא עשני אשא" וכל רגע נתון הוא "יודע" באופן מוחלט ? ? דה ? אני לא יודע אבל נראה לך שלאנשים דתים אין בעיות שלא כואב להם כלום? ולהגיד שהדת היא תחליף זול ? אני יגד לך מה זה תחליף זול (מומלץ) "גרס" לא היהדות.לא היהדות. וכן אולי האדם נועד לתהות ולשאול את עצמו ואילו מושג הידיעה הודאית לא נועד לו ומעולם אולי אבל יש לך אלטרנטיבה אה?(חוץ מגרס) בכל אופן קשה לי, את רחוקה ממני, קשה לי והמיטה כל כך קרה אהאהאה,,יו אולי אני יחזר בתשובה? >למטאור ניגנב השכל והוא הולך על התחליף הזול<

למעלה